1. We waren door omstandigheden vanochtend in Eindhoven en besloten om deze reden maar eens bij Doyy binnen te stappen voor de lunch. We hadden dit restaurant ook al als advies van anderen doorgekregen als locatie voor uitstekend eten tegen een nog zeer vriendelijke prijs.

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen door de gastheer en naar onze tafel gebracht. Het restaurant is donker & sfeervol ingericht. De wijnkelder is door middel van een deels glazen vloer zichtbaar, muziek staat op een plezierig volume.

Er wordt ons gevraagd of we zin hebben in een lekker aperitief en we kiezen hierbij voor een Prosecco Rosé. We krijgen hierbij als byte een krokante cilinder met crème van ganzenlever en een crumble van havermout. Erg lekker, begint zoet en eindigt met een lekker pitje.

Vervolgens krijgen we een 3-tal amuses gepresenteerd om de smaakpapillen even wakker te schudden, als is dat een understatement: ze krijgen alle hoeken van het smaakpallet te zien! 3 kleine kunstwerkjes maar grootse smaakexplosies:

• Brioche aangemaakt met rode biet, een cremeux van burrata met daarbij paling en granny smith.
    • Meringue van cèpes, daar boven op ponzu, een cremeux van diverse soorten paddenstoelen (girolles & trompette de la mort).
    • Tuille van kerrie, tom kha kai, witte chocolade & ananas.

Nu is het vaak al zo dat de chef met zijn amuses wil laten zien wat hij in huis heeft en deze amuses maken duidelijk dat subtiel hier niet in het woordenboek staat. Ik denk overigens dat dit de beste set van amuses is die we ooit op hebben, welke werd bevestigd door vrouwlief.

Hierna hebben we nog een kleine extra byte genomen: Een Perle Noir oester met schuim van champagne, roerei & kaviaar. Heerlijk, maar dat kan ook bijna niet anders. Verder kwam er natuurlijk een lekker (luchtig) zuurdesem broodje op tafel te staan met roomboter en een huisgemaakte boter met gerookte paling. Erg lekker!

Deze keer zijn we voor een voor ons doen voor een beschaafde lunch gegaan en hebben de volgende 3 gangen laten passeren:

• Licht gerookte en gepekelde makreel, bouillon van heldere tomaat, vinaigrette van persillade (mengsel van peterselie & knoflook), wat mosseltjes en een schuim van gefermenteerde sjalot -> Het groen en wit spat van het bord af en dat geldt ook voor de smaken. Het scherpe van de gefermenteerde sjalot en het zuur van de vinaigrette & tomaat snijdt heerlijk door het vette van de vis.

• Krokant gebakken coquille, bouillabaisse, schuim van gefermenteerde knoflook, vinaigrette van kerrie met mango & bospeen -> Wauw…. Wauw wauw wauw… De coquille is perfect bereid: krokant gebakken van buiten, nog licht glazig van binnen. Maar die combinatie van de bouillabaisse met het schuim… geweldig!

• Hazenrug, wildjus met fruit, spitskoolrol met hazenpeper, rode kool, witte biet & pastinaak -> De geur van de jus komt je al tegemoet als het bord je wordt voorgezet. Verder is dit gerecht herfst op een bord. Comfort food van de hoogste orde. De hazenrug is super mals en de hazenpeper past perfect bij het grijze & gure weer buiten.

We hebben een 3-tal fantastische gerechten gepresenteerd gekregen. Zowel qua compositie als smaak. Tel daar de amuses bij op en dan kan je niet anders concluderen dat dit een koopje is voor 50 euro p.p. (Even niet het drinken & de oesters meegenomen). Je vraagt je vertwijfeld af of ze bij Michelin hebben zitten slapen… Maar wij gaan niet klagen: We hebben een favoriet bij en we hebben dus een goede reden om binnenkort eens terug te gaan om een compleet signature menu te proberen.

• Eten & drinken 10
    • Sfeer 10
    • Service 10
    • Prijs / kwaliteit 10
    4 positieve stemmen0 negatieve stemmen

Reacties op deze recensie

1. Zorg ervoor dat je reactie voldoet aan de reactie regels. Lees ook onze privacyverklaring.

Log in om een reactie te plaatsen

Het is niet mogelijk om anoniem te reageren op recensies. Log in of registreer om een reactie te plaatsen.

Er zijn nog geen reacties op deze recensie.