de Koperen Vis in Monnickendam
- Monnickendam
- Nederland
- Routeomschrijving
Parkeren
U kunt rondom de Koperen Vis gratis parkeren. (Let wel op de enkele blauwe zones)
OV
Met het openbaar vervoer zijn wij ook makkelijk te bereiken. Wanneer u uitstapt bij de eerste bushalte in Monnickendam of bij het Texaco tankstation loopt u richting de grote kerk van Monnickendam. U loopt de Kerkstraat uit, daar komt u bij een kruising waar u rechtsaf en gelijk weer de eerste linksaf moet. U loopt nog 150 meter rechtdoor en daar bevindt zich de Koperen Vis.
- Telefoon 0299-650627
vr | 09:00 - 00:00 | |
za | 09:00 - 00:00 | |
zo | 09:00 - 23:00 |
Omschrijving
Gevestigd in een voormalige synagoge,
de Koperen Vis opende haar deuren in december 2007, geen specifiek vis-restaurant zoals de naam doet vermoeden maar een gelegenheid waar wij de beste vis, vlees en vegetarische gerechten bereiden.
Het idee was om een horecagelegenheid met een ongedwongen informele en laagdrempelige sfeer te introduceren. Naar onze mening zijn we daarin geslaagd. De Koperen Vis heeft de kwaliteit van een restaurant en de gezelligheid van een café.
Het interieur kan omschreven worden als warm, sfeervol en veelzijdig. Een omgeving met meer dan 60 zitplaatsen en een sfeervol en verwarmt terras aan het water met 55 zitplaatsen waar iedereen zich thuis voelt. De doelgroep is dan ook zeer divers. De gast is elk moment van de dag welkom bij de Koperen Vis, een krantje lezen aan onze leestafel onder het genot van een goede cappuccino met heerlijk stuk appeltaart. Een uitgebreide zakelijke lunch of snel een rijk belegd broodje. Een hapje eten aan de bar of een romantisch diner met heerlijke gerechten en goede wijnen. Tafelen met de hele familie of een tafeltje voor 2. Een bedrijfsborrel voorzien van diverse versnaperingen of een verjaardag voorzien van een buffet. Alles is mogelijk bij de Koperen Vis.
Heerlijk ontbijten, lunchen en dineren
De keukenbrigade, onder leiding van onze chef-kok draagt er zorg bij dat het ontbijt, lunch en diner aan hoge eisen voldoen, maar toch zeer prijsvriendelijk zijn. De bediening staat voor een glimlach en de juiste service bij de gast aan tafel.
Wij serveren
- Wi-Fi
Kinderen
- Vermaak
- Kinderstoel aanwezig
- Magnetron (voor kindervoeding)
- Verschoontafel
7 | 59 |
8 | 205 |
9 | 287 |
10 | 426 |
Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.
1234380405 | 90 |
1711052993 | 87 |
1721415441 | 86 |
1731777888 | 86 |
1742140336 | 88 |
Heerlijk geluncht. Goede porties. Snelle bediening. Personeel was aardig.
- Eten & drinken 10
Wij hebben in een prachtig ingerichte Koperen Vis heerlijk gegeten en ook genoten van de prima bediening.
De volgende dag zijn we hier 's middags nog terug geweest en hebben heerlijk op het zonnige buitenterras genoten van de lunch.- Eten & drinken 10
Het smaakte erg goed maar de Thaise beef had niets Thais. Fantastische presentatie van de saté maar het zou zoveel makkelijker eten als je er een bord bij kreeg. Dessert was perfect, lavacake écht een aanrader.
Mvg- Eten & drinken 9
Voordelen: Prachtige plek, leuke sfeer, heerlijk eten en drinken.
Nadelen: de ober deed er lang over om het eten te brengen. We moesten 45 minuten wachten op elk portie.- Eten & drinken 10
We hebben zowel het voorgerecht (share dining) als het hoofdgerecht (share dining surf en turf) als ook 1 x het desert (verwenplank) genomen. Hele leuke en attente bediening alles was goed… de prijs dat is iets wat tegenwoordig overal extreem is. Maar over het eten niets anders dat een vette 10!
- Eten & drinken 10
Super gezellige en smaakvolle avond gehad met vrienden. Komen snel weer!
We hebben genoten!
- Eten & drinken 10
In een prachtige oude synagoge hebben heerlijk gegeten in De Koperen Vis! Leuk dat het verhaal van het verbouwde pand op de kaart staat, naast alle heerlijke gerechten.
Echte aanrader en lekker informeel.- Eten & drinken 9
Leuke sfeer, heerlijk eten en zeer vriendelijke medewerkers. Top avond gehad.
- Eten & drinken 10
Echt verrassend. Leuke locatie, heerlijk eten, heel vriendelijke bediening die met je meldactie. Gewoon verwennerij.
- Eten & drinken 10
Wij hadden een shared breakfast besteld. Het was ruim voldoende en de kwaliteit was top.
- Eten & drinken 10
Leuke sfeer, heerlijke gerechten, goede wijn en vriendelijk personeel.
Ik kom hier 1 à 2 keer per jaar met mijn familie eten en het smaakt ons altijd voortreffelijk.
Het vlees is boterzacht en de gerechten zijn heerlijk op smaak.
De sharing menu's kan ik ten zeerste aanbevolen.
Helaas was deze keer de soep, die we ook als voorgerecht hadden besteld, niet warm en na deze retour te hebben gegeven om te verwarmen duurde het heel lang voordat deze terug gebracht werd, klein minpuntje maar dat weerhoudt ons er niet van om terug te komen.- Eten & drinken 9
Een hele zweer volle locatie Goed gegeten en een fijne bediening. Zeker nog een keer naar terug.
- Eten & drinken 7
Het eten was uitstekend van voorgerecht tot nagerecht. De bediening was vriendelijk, alert en snel. De algemene sfeer was heel prettig. Kortom een zeer geslaagd diner dat voor herhaling vatbaar is.
- Eten & drinken 10
In een sfeervolle uitstekend gerunde Koperen Vis hebben wij heerlijk gegeten waarbij de diversie tijd en kwaliteit ons opviel en zeer professioneel bediend! Een aanrader en wij komen zeker nog eens terug.
Fantastisch zoals altijd💯
- Eten & drinken 10
Gezellige plek, vriendelijke bediening en lekker eten.
- Eten & drinken 10
Deze keer met Valentijnsdag gegeten, het restaurant was prachtig aangekleed met rode ballonnen en sfeerlicht. Wij hadden een speciaal Valentijnsmenu wat echt top was! Alles was even lekker! Goede bediening, kortom wij komen zeker weer terug.
- Eten & drinken 10
Prima restaurant, vriendelijke en snelle bediening. Alles zag er schoon en fris uit. Lunch was prima. Komen zeker terug
Nieuwe kaart en veel te moeilijk kiezen omdat er zoveel lekkers is. We hebben ossenhaas saté gegeten en Sam had mega malse spare ribs en als toetje witte chocolade cheesecake! Sfeer is super en bediening ook. Thanks voor topavondje weer.
- Eten & drinken 10
Bediening en eten, alles perfect!
Behalve onze zitplek in de rechterhoek bij de voordeur. Slecht zittende bank, en de kolom onder de tafel is een obstakel waardoor we onze benen niet kwijt konden. We zaten daar met 6 personen.- Eten & drinken 9
Pff een paar keer geweest.
Een keer zeer goed. Tweede keer reservering wel binnen gekomen maar geen tafel.We werden als enige boven gezet. Derde keer moeten we buiten zitten want de reservering was wel geboekt maar nee boven zitten kon niet.
Vierde keer leek het wel wel of het personeel gladde handen had, alles viel op de grond tevens had het personeel het veel te druk met elkaar praten als met de gasten. Een paar slechte recensies gegeven maar dat schijnt de eigenaren helemaal niets te doen. Ga hier nooit naar toe. Ik kom hier nooit meer.- Eten & drinken 5
Ik kan er kort over zijn: hele goeie zaak, scoort hoog op alle fronten. Speciaal noemenswaardig is het mooie buitenzitje, zelfs in de winter.
Ik was met 3 meiden waarvan 2 nog nooit bij de KV waren geweest!!
Prachtig etablissement en heerlijk gegeten en gezeten..- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, goede bediening, prima sfeer.
- Eten & drinken 9
Lekker eten, goed service. Altijd een goede ervaring.
- Eten & drinken 10
Héérlijk gegeten, gezellige sfeer, super relaxte/leuke bediening en genoeg eten op je bord👌. Wij komen hier nog wel vaker!😋😋 Zeker een aanrader!
- Eten & drinken 9
Super avond goed eten stressloze keuken leuke entertainment( 3 zangers ) en niet te vergeten fantastische bediening .👌👌Mvg. Ron Gamelkoorn.
- Eten & drinken 8
Fijne sfeer, lekker gegeten! Kom gauw weer eens terug.
- Eten & drinken 10
Als je ergens waar voor je geld wil dan is het bij jullie. Wat hebben wij heerlijk gegeten, je hoeft bij jullie niet bang te zijn dat je nog honger hebt. Het was heel erg gezellig ook met de fantastische artiesten. Niet twijfelen maar gaan naar de koperen vis! Groetjes van Nanda.
- Eten & drinken 10
Het eten en drinken was echt top, echt genoten van de maaltijden die we daar gegeten hebben. Leuk. En vriendelijk personeel.
- Eten & drinken 8
Hele fijne sfeer, heerlijk eten en leuke bediening. Wij zijn hier al vele malen eerder geweest en het is hier altijd heerlijk vertoeven. Zeker aan te bevelen.
- Eten & drinken 10
Hier kun je ongekend lekker eten en het etablissement is erg sfeervol en leuke bediening. Echt n aanrader! Wel even reserveren, want het zit hier, zeer terecht, snel vol.
- Eten & drinken 10
Super lekker, gezellig, alles super goed 👌
- Eten & drinken 9
Voor het eerst bij de Koperen Vis gegeten en was de moeite waard. Hebben een meet en Greet gegeten en het was super lekker.
Komen zeker nog een keer terug.
- Eten & drinken 10
Gisteravond 11 januari 2025 waren we bij de Koperen vis voor mijn verjaardag.
Had al vele collega's gesproken uit Monnickendam & die zeiden dat de sfeer en het eten daar zo heerlijk is.
Wat hebben we fijne avond samen!!
Heerlijk eten, fijne sfeer en fantastische bediening. Echt een 10 plus & we gaan gauw weer eens heen!Liefs,
Familie van der Veen♡
- Eten & drinken 10
Het eten was heerlijk maar ik moet er toch een minpunt bij vertellen. Voordat we wat konden bestellen duurde al erg lang en voordat het eten er was duurde nog langer. Ook iets drinken tussendoor viel niet mee omdat de bediening het erg druk had. Op het toetje hebben we een half uur moeten wachten. Ook als we iemand van de bediening hadden verteld wat we wilde kwam daarna nog een collega met de vraag of we nog wat wilde bestellen. Het was rommelig qua bediening maar dat kwam misschien ook door personeel te kort. Het proeverijtje voor vier personen was super lekker en echt heel veel! Dus al met al was het heerlijk en gezellig maar het mag allemaal iets georganiseerder!
- Eten & drinken 10
Heel gezellig, leuk uitziend restaurant en geweldige bediening.
- Eten & drinken 8
Het is een prettige ruimte, maar de ontvangst, het eten en de bediening waren onder de maat. Alleen het toetje was lekker.
- Eten & drinken 5
Zoals altijd, een lekker avondje met leuk personeel en goed eten.
Gr.
- Eten & drinken 10
Uitstekende surf and turf begeleid door een mooie malbec prima service en goede sfeer
- Eten & drinken 9
Heerlijk gegeten, leuke kaart, gezellige ambiance en super vriendelijke bediening. Was heerlijk avondje uit.
Zeer vriendelijke bediening.
Smaakbeleving is geweldig zowel de voorgerechten, hoofdgerechten als het dessert zijn erg lekker.
Onze kleindochter was jarig en daar is op een leuke manier aandacht aan gegeven.
Voor herhaling vatbaar.
- Eten & drinken 10
Sfeervol restaurant, prima bediening en lekker eten, echt de moeite waard!
Vertaal van English naar Nederlands
Nice food and service! Did not have to wait long for food even though it’s New Year’s day.
- Eten & drinken 10
Gezellig ambiance, goede service en lekker gegeten.
- Eten & drinken 9
Op 24 december diner event. Wat een gezelligheid, heel veel eten met heel veel variatie en al het eten was heel erg lekker. Alles bij elkaar een hele leuke avond.
- Eten & drinken 10
Wij waren op kerstavond met vrienden bij de Koperen Vis.
Alles was top! Leuke Zangers en zangers, heel gezellig met andere gasten gedanst, eten super en bediening top! Gaan in Januari weer naar de gezellige avond met zang.- Eten & drinken 10
Heerlijke sfeer en goede bediening!
- Eten & drinken 10
Super gezellige avond gehad. Goeie zanger, top sfeer en lekker gegeten en genoten van het samen zijn.
- Eten & drinken 8
Gezellig restaurant, uitgebreide menukaart. Ik heb hier nu twee keer geluncht en het was erg lekker. Personeel is heel aardig.
- Eten & drinken 10
Opnieuw heerlijk gegeten en de sfeer is echt perfect.
Bediening vriendelijk- Eten & drinken 10
Het was super gezellig. Ontzettend leuk bediend. Eten en drinken was erg goed.
Wij hebben genoten.
Succes top team en iedereen Fijne kerstdagen en een mooi 2025
Lieve groetjes Johan, Elma en Anita.- Eten & drinken 10
Gisteravond voor de 3e keer het personeels-kerstfeest gehouden bij deze locatie. De eigenaar begrijpt waar het om gaat en alles is perfect geregeld. Fantastische buitenlocatie, enorm sfeervol. Vuurkorven, heaters, koek en zopie, perfecte bediening, snel, beleefd en gezellig. Medewerkers blij, wij blij, op naar volgend jaar!
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten in een gezellige sfeer. Dit was niet de laatste keer dat we hier kwamen.
- Eten & drinken 9
We hebben heerlijk gegeten! Er is in het restaurant ook een hele gezellige en warme sfeer.
De service vonden wij iets minder. Er werd een voorgerecht vergeten en weinig gevraagd om iets nieuws te drinken. De jongeman die ons hielp moesten wij 2 keer vragen om de dessertkaart, dat duurde erg lang helaas.- Eten & drinken 10
Heerlijk geluncht, ik had gevraagd of ze een ballonnetje wilden ophangen omdat het ter ere van verjaardag was. Dit was enorm leuk gedaan, zelfs een kaart voor jarige erbij.
Het eten is hier altijd heerlijk- Eten & drinken 10
Leuke tafel en lekker gegeten. Duurde soms wel wat lang voor de tafel leeggehaald werd. Ook zou het personeel iets enthousiaster mogen zijn
- Eten & drinken 8
Goed eten en goede service!
- Eten & drinken 10
Voor het eerst hier geweest. Super mooi restaurant, terras is ook mooi opgezet. Luxe uitstraling. Personeel is heel vriendelijk en werkt hard, eten inclusief de gerechtjes van het kindermenu waren goed. Broodje hete kip is echt een aanrader. Zou hier zeker nog een x terug komen.
- Eten & drinken 10
Hele gezellige avond gehad en heel lekker gegeten
- Eten & drinken 9
Werden prima ontvangen en uitstekend geholpen door het aanwezige personeel.
Het eten was van een prima kwaliteit en de prijs / kwaliteit verhouding ook voldoende.
De sfeer en uitstraling was goed.
Een aanrader....- Eten & drinken 10
Even tijdens een wandeling heerlijk geschuild voor de regen onder het genot van een heerlijke cheesecake en een cappuccino. Een zelfgemaakt taartje omringt met vruchten en een verrukkelijk sausje! Genieten.
- Eten & drinken 10
Wij hebben heerlijk slibtong gegeten. Mooi restaurant. Was vroeger een synagoge.
- Eten & drinken 10
Mooie kaart, heel lekker gegeten, fijne sfeer en attente bediening.
- Eten & drinken 9
Goed voor herhaling wat mij betreft.
Alleen veel last van de harde en verkeerde muziek op de achtergrond!- Eten & drinken 7
Dit is al jaren het favoriete restaurant van ons gezin, we vinden het allemaal super lekker daar, de entourage en sfeer zijn heel erg warm en gezellig. Het personeel werkt keihard om het de gasten naar hun zin te maken. Echt een aanrader.
- Eten & drinken 10
De lunch bestond uit gamba's en een pokebowl, voor twee, en was smakelijk. De dressing kon wat uitdagender, maar de kwaliteit vis was uitstekend.
Een pluim voor de service en bediening en het pand, een oude synagoge, heeft een intieme uitstraling. Het zitten was goed, wel hoog.
Gezien de ligging aan de haven en het gratis parkeren verderop aan het water beslist een aanrader.
- Eten & drinken 8
Uitgebreide kaart en heerlijk gegeten.
- Eten & drinken 9
We hebben een heerlijke avond gehad en hebben genoten van alle gerechten. Ook zijn we goed geholpen. De tijd tussen de gangen door was wel iets aan de lange kant.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten met mijn man. (Lunch) we zaten binnen, leuke sfeer, goede bediening, heerlijk eten.
Gaan we zeker nog een keer heen.- Eten & drinken 9
We hebben heerlijk gegeten. De bediening is vlot en vriendelijk.
Een prima restaurant om nog eens terug te komen.- Eten & drinken 9
Heerlijk gegeten met een groep van 14 personen op de bovenverdieping.
- Eten & drinken 8
De Bruschetta's zijn te lekker en daar kan je van blijven eten!
Steak tartaar was minder. Doordat het ei er doorheen zat werd het een zwaar vettig en smakeloos geheel. Maar dat is persoonlijk.- Eten & drinken 8
Goed ontvangen bij aankomst in restaurant en de tafel was gereed. Sfeervolle inrichting en indeling van het restaurant. Eten en drinken was goed en snel bereid. Vragen over dingen die niet op de kaart stonden, werden vriendelijk en vlot beantwoordt. Keurige schone toiletten met een moderne uitstraling. Jammer, dat 2 sneetjes brood die we gevraagd hebben bij een gerecht ook op de rekening stonden. Gaat niet om het bedrag, maar de prijzen van de gerechten kunnen wel 2 sneetjes brood verdragen. Desalniettemin heerlijk gegeten en een gezellige avond gehad.
- Eten & drinken 8
Heerlijk ontbeten met 8 personen (shared breakfast).
Gezellige tafel, ruim voldoende eten en zag er goed verzorgd uit.
Personeel was erg vriendelijk en behulpzaam.- Eten & drinken 9
Heerlijk verjaardagsontbijtje!
Shared breakfast was uitgebreid, afwisselend en zag er prachtig uit!- Eten & drinken 9
Heel kort:
Een leuk aandoende zaak qua ambuance en ligging, maar de ontvangst was zeer koeltjes en kortaf. Na het aanreiken van de menu,s wilden wij nog wat vragen maar serveerster was al weg. Borden werden op tafel gekwakt en dat was het.
Achtergrondmuziek op hoog volume(top40 achtig) en bovendien was het koud daar. Voordeur stond wijd open waardoor wij op de tocht zaten.
Het eten was matig, maar het ergste vond ik de totaal ongastvrije en kille sfeer. Het "sfeervolle genieten" was dus wat mij betreft totaal niet aan de orde.Dit was voor mij de eerste en tevens laatste x dat ik deze zaak heb bezocht.- Eten & drinken 4
Het eten en drinken was goed. Vriendelijke bediening. Sfeervolle inrichting. Top!
- Eten & drinken 10
We waren hier op zaterdag voor een lunch. We zaten binnen erg gezellig. Lekker gegeten. Erg aardig personeel!
- Eten & drinken 10
Heerlijk etentje op verwarmd terras, met goede vibes🌟
- Eten & drinken 8
Gezellig, lekker gegeten en prima bediening
- Eten & drinken 10
Het eten was fantastisch, we hebben zelden zo lekker gegeten, veel dank aan de keuken en de bediening.
- Eten & drinken 10
Eten was heerlijk, bediening vlot.
Leuke gezellige sfeer.- Eten & drinken 10
Lekker eten op een mooie plek met vriendelijk personeel.
- Eten & drinken 10
Weer erg genoten van alles. Bedankt.
- Eten & drinken 10
Heel lekker gegeten. Het duurde wel erg lang, 45 minuten! Na twee keer er naar hebben gevraagd kregen we het eten op de tafel. Verder super leuk geholpen!
Avondje Planken, top!
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, het surf & turf menu, van alles wat.
Aardige bediening, kortom aan te bevelen.- Eten & drinken 10
We kwamen langs voor een borrel en hebben ook nog wat gegeten. We zaten heerlijk buiten in de zon. Eten en drinken allemaal prima, de bediening was professioneel, maar sommigen waren wel een beetje stug. Vind ik wel jammer, maar we hebben heerlijk gezeten en gegeten.
- Eten & drinken 8
We hebben met 8 personen lekker op het terras geluncht. Het is een fijne plek met een mooi terras.
De service was over het algemeen goed, 1 persoon kreeg eten veel later en dat werd niet goed gecommuniceerd.
Het eten en drinken was prima en we komen zeker terug.- Eten & drinken 8
Dit is een prima restaurant. Vriendelijke ontvangst.. niet extreem lang wachten. Kwaliteit is prima
Gezellig terassje.
- Eten & drinken 8
Heerlijk diner gehad! Goede service heerlijk gegeten prachtig terras 👌met terrasverwarmers top!
- Eten & drinken 10
Wij zaten heerlijk op het terras. Eerst in de zon maar dat was te warm voor mij. We kregen gelukkig een plekje in de schaduw. We hebben schilletjes gegeten en salade en zoete aardappel bijbesteld. Zalig was het!