Hoe was jouw ervaring?

za vanaf 10:30
zo vanaf 10:30
Meer openingstijden

Omschrijving

De uitbaters van grand café Groothoofd, Dick en Yvonne, hebben een uniek horecapunt in Dordrecht nieuw leven ingeblazen. U kunt hier genieten van een drankje, lunch of diner. De ruime glazen serre, de bovenzaal en het terras hebben schitterend uitzicht op het drierivierenpunt. Bij Jongepier kunt u ook terecht voor zakelijke aangelegenheden, recepties of feesten.

Wij serveren

• Eten & drinken 5,8
  • Sfeer 6,2
  • Service 6,2
  • Prijs / kwaliteit 5,4
Het eindcijfer is 5,8. (Minimum: 1, Maximum: 10)

1 5

1676926568 58
1686073980 54
1695221392 54

1. Ton Peters

Prima bediening, vriendelijk, ook hele mooie locatie. Varkenssate besteld, 20 euro, teleurstellend gerecht, daarbij lauw geserveerd. Patat die erbij werd geserveerd was bijzonder lekker. Bierglas wat ik had was vet, bier sloeg dood. Zou hier wel aanraden koffie op terras te drinken, gezien locatie, maar zeker niet om eens lekker te eten…

4,3
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  2. Prima restaurant, prachtige locatie, goede service en heerlijk gegeten. We zijn aangenaam verrast, want door ons gelezen reviews waren heel wisselend, maar wij voegen daar nu een heel positieve review aan toe.

• Prijs / kwaliteit 7
    7,7
  3. G. A. Bastian

Op 19 maart 2022 namen wij 1x Groenteburger en 1 x garnalenkroket, een cappuccino en een latte macchiato. Rekening: 27,25. Het uitzicht is weliswaar mooi, maar de lunch vonden we teleurstellend. De groente'burger' was duidelijk niet door de kok zelf bereid. Hij had een buitenkant als van een nasischijf, de bedoeling is dan toch dat het korstje krokant is. Mogelijk was hij al opengevallen tijdens het bakken of het kwam door de sla met zeer natte saus. Het resultaat was in ieder geval een grote zompige massa tussen een broodje. Toen de ober kwam vragen of het had gesmaakt heb ik dat eerlijk gemeld. Ik had niet alles opgegeten (de helft ongeveer). Hij negeerde domweg mijn antwoord en vroeg op een vervelende toon of we nog dessert wilden. Geen excuus, niks, nada, noppes! Terwijl hij toch vraagt of het heeft gesmaakt.
    De garnalenkroket werd door mijn partner gewaardeerd, maar was evenals de groenteburger niet van eigen makelij. Nogal kaal geserveerd ook.
    Zo benader je klanten natuurlijk niet, als je graag wilt dat ze je zaak aanbevelen en nog eens terugkomen! Dat is voor ons dus de laatste keer Jongepier geweest.

4. Ellen Horsten

Wat een leuke zaak en wat een leuke bediening! Voor herhaling vatbaar!!!

• Eten & drinken 10
    • Sfeer 10
    • Prijs / kwaliteit 10
  5. c de iongh

Gistermiddag hier wat gedronken en omdat het begon te regenen bitterballen besteld. Die kregen we… alleen zagen ze er wel heel vreemd uit… binnenste leek wel een spons en er was geen vlees te bekennen. Met deze klacht naar binnen gegaan maar volgens de ober (uitbater?) waren het gewone bitterballen.
    Aan het tafeltje achter ons hadden mensen vega bitterballen besteld… en wat kregen ze… rundvlees bitterballen! Weer naar binnen en deze fout gemeld. De man werd echt woedend en zei dat hij heus wel wist welke bitterballen hij had geserveerd. Stel achter ons en wij hebben onze bitterballen toen maar geruild want de man was echt niet meer voor rede vatbaar. Hij zei: ik ga deze discussie niet aan.
    Heel jammer dat ik geen foto's heb gemaakt van beide soorten: ze waren allebei trouwens compleet smakeloos.
    Het gedrag van deze man was echt beneden alle peil. Fouten kun je maken maar erken ze dan.
    Verder gedroeg hij zich ook ronduit onbeschoft. We hadden de rekening gevraagd en terwijl hij al bijna binnen was riep hij "pinnen zeker"? Als dit personeel is… gauw ontslaan. Als hij de uitbater is en zo doorgaat blijft het vast gauw net zo leeg als gister.

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  6. Zo jammer op zo’n locatie. Staat een bediener die er geen zin in heeft. Ouderen mensen niet met twee woorden kan antwoorden. Wat heeft u bij de koffie “ een snouwende appeltaart “ de mensen die op terras zitten krijgen dat allemaal door. En toch loopt zo’n man over het terras alsof hij de baas is… en denk dat hij dat ook is. Maar slaat op deze manier totaal de planken mis. Voorbind geen tweede keer.
    Zonde!

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  7. Leuk restaurantje op leuke plek. 's avonds word je er echter uitgekeken. Moesten 3kwartier voor sluitingstijd onze laatste bestelling doen en mochten niets meer bestellen.

• Sfeer 4
    • Prijs / kwaliteit 5
    4,1
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  8. Eten smaakte goed maar niet echt bijzonder te noemen, beetje standaard. Zou er zeker nog terugkomen ondanks dat ik de wijn wel erg prijzig vind, € 5,50 voor een glaasje chardonnay dat is wel behoorlijk aan de prijs, gelukkig werden de glazen niet "lullig" ingeschonken. Interieur zou wel een nieuw jasje kunnen krijgen en dan de toiletruimte niet vergeten. Prachtig uitzicht over de rivieren en ontzettend vriendelijke ober.

• Eten & drinken 6
    • Sfeer 6
    6,3
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  9. De bediening was van start af aan veel te amicaal. Een voortdurend geklaag over de temperatuur en hoe ze het had. Ronduit storend.
    Eten was in orde maar toch met een rotgevoel weggegaan.

• Sfeer 5
    • Service 3
    4,8
    Eén vorige recensie
  10. B. Scholten

Onze ervaring hier is prima, personeel vlot en vriendelijk.
    Het eten zeer goed en mooie opgemaakte borden.
    Het kaasplankje is een echte aanrader, voor liefhebbers van kaas.
    De slechte resencies begrijpen we daarom niet.
    Wij vonden dat er veel aandacht aan het eten was besteed.
    En de prijs is ook prima.
    Wij komen hier vast terug, zodra we weer in Dordrecht zijn.

8,8
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  11. We zijn er al een paar keer geweest maar je moet lang wacht eer er een ober komt. Als je wil betalen moet je ook lang wachten. We wilde als eens op staan en weg lopen zond er te betalen kijken of ze dan komen.

• Eten & drinken 6
    • Sfeer 6
    5,2
  12. A.M.Legerstee

Ik wilde om 11 uur bij de koffie een gebakje bestellen. Wie schets mijn verbazing dat de gebakjes AL OP WAREN! En dat om 11 uur al. Geen goede service dus. Ook niet voor ' s middags bij de thee dus.
    Geen excuses.
    Jammer, want je zit er prachtig aan het water.

• Sfeer 5
    • Service 2
    3,5
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  13. Slecht! Onervaren bediening, erg traag. Prijs/kwaliteit niet in verhouding. 4 lullige stukjes kaas met 3 halve walnoten voor 9,95. Echt niet goed😣

14. Joke Verberg

Twee keer in 1 weekend heerlijk gegeten in dit fantastisch gelegen restaurant. Hartelijke en professionele bediening, mooie gerechten, en een goed gevuld glas rode wijn. Wij komen zeker nog eens terug als we weer in Dordrecht zijn.

15. J.L.

19 punten
  16. Vanmiddag een hightea gehad bij Jongepier. Vooraf gevraagd of we bij goed weer buiten mochten zitten, eenmaal daar aangekomen bleek alles binnen klaar te staan, en dit ondanks het lekkere weer. Verplaatsen mocht uiteindelijk met zichtbare tegenzin bij het personeel.

Personeel loopt rond alsof ze er geen enkel plezier aan beleven, moesten constant zelf vragen om nieuw warm water, de doos met theezakjes was gevuld met maar 3 smaken thee, de koekjes, bonbons en cakejes waren muf en warm. Echt heel smerig. Het hartige gedeelte was qua smaak beter te doen maar zag eruit alsof het met grote haast bereid en op de schaal gemikt was.

Kortom, we hebben het gezellig gehad met elkaar, genoten van het prachtige uitzicht maar voor de hightea en het personeel hoef je er niet te zijn! Jammer!

• Sfeer 4
    • Service 4
    • Prijs / kwaliteit 4
  17. Ilse Aalberts

Wij komen hier minimaal 2 keer per maand en vinden het een leuke zaak waar je vriendelijk wordt geholpen. De koks koken erg lekker en met verse producten, ook maken ze de borden leuk op. Meestal nemen wij het maandmenu wat altijd zeer goed bevalt.

Wij blijven zeer zeker terug komen. Top

• Prijs / kwaliteit 10
    9,5
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  18. -1. Wat een vreselijk eten (mag zich geen kok noemen) en vervelende bediening en ronduit vieze accommodatie. Ik zou er nog geen cola komen drinken. Zo'n leuke locatie! Hoe kun je dit zó verzieken. Erg jammer.

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  19. Zoals hier al door diverse mensen opgemerkt was de bediening vreselijk. We hebben gister 10-15 minuten aan een niet opgeruimd tafeltje gezeten (ik had het nog even netjes om een tafeltje gevraagd dus we waren gesignaleerd). Daarna opgestapt en ergens gegeten waar we direct werden ontvangen en geholpen. Ok het was druk maar dat was overal en als en er dan mensen na je binnenkomen en direct worden geholpen.....
    Heb het idee dat het terras vol zit met mensen die er vaak komen en bekenden zijn (ons kent ons). Blijkbaar verdienen ze het te makkelijk.

• Sfeer -
  20. Jacco Stam

Mooie locatie waar je het drukke scheepvaartverkeer rustig kunt aanschouwen. Zeker met mooi weer zit je hier prima.

Bediening is heel vriendelijk. Eten zelf valt wat tegen: het is prima maar niet bijzonder. Een blik op de kaart doet iets anders vermoeden.

Maar als je niet heel veeleisend bent kun je hier prima eten.

• Eten & drinken 3
    • Service 6
    • Prijs / kwaliteit 4
    4,1
  21. Marleen van der Linden

Op zaterdag 11 april 2015 hebben wij gegeten bij Café-Restaurant Jongepier. Het restaurant staat op één van de mooiste plekjes in Dordrecht. Wij werden vriendelijk onthaald en er was een mooie tafel voor ons gereserveerd. De sfeer was warm en uiterst vriendelijk. De kleine 2 persoonsbankjes geven een prachtig uitzicht op het 3 rivierenpunt en zorgen voor een intieme sfeer. Het eten (wij kozen voor het dagmenu) was smaakvol en zag er goed verzorgd uit. Er was voldoende tijd tussen de verschillende gangen door om op je gemak te kunnen eten en een gezellige avond uit te beleven.

8,6
  22. Dirk

8737 punten
  23. Vreselijke bediening. De bediening was heel de tijd nors en onbeleefd. De rekening moest gelijk helemaal betaald worden toen wij weg wilden en de rest bleef. En dit moest perse buiten en dat terwijl wij binnen moesten pinnen. We werden constant (op een brutale manier) naar buiten gestuurd. Toen we aangaven dat we wilden pinnen en ons gezelschap contant wilde betalen kon dit niet. Toen ik aangaf hier verbaasd over te zijn werd de bediening boos en zei dat hij geen grote mond accepteert en dat wij hier niet meer mochten komen. Aangegeven dat ik ook niet zo behandeld wilt worden en hierna zijn we weg gegaan. Nu ik zo de andere ervaringen lees snap ik niet dat er hier niets mee gedaan word! Hoe bedoel je je bedrijf naar de knoppen helpen. Ook zag alles er vies uit.

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  24. Vreselijke bediening! Erg onvriendelijk en kortaf! Moesten met met onze bek van het terras af gaan toen we verbaasd waren over het feit dat we niet 50/50 konden betalen. (Pin/contant) . We moesten niet zeuren en paniekeren.

• Sfeer -
  25. desiree maat

Ik zit hier wekelijks op het terras te genieten. Gezellige ongedwongen sfeer en een prachtig uitzicht. Uniek stukje Dordt. Lekkere wijnen en vriendelijk personeel!

7,2
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  26. Een mooie locatie aan het water, maar dat is ook meteen het enigste pluspunt. De bediening was uiterst gespannen en niet vriendelijk. Ook het sanitair was enorm vuil, smerig en de spinnen kropen langs de ramen waar we zaten te eten.

Het eten werd redelijk snel gebracht maar was helaas koud. Al bij al geen aanrader.

• Service 2
    1,9
  27. M.M.A.Gerrits

Slechter kan niet.
    Prachtig uitzicht, vriendelijke jongen in de bediening maar het eten is te slecht voor woorden, nog duur ook nog.
    Nee, gewoon een bakkie koffie doen en ergens anders gaan eten.

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  28. Cafe Restaurant Jongepier heeft een totaal nieuw gezicht gekregen. Ze hebben tegenwoordig een modern wit-paars interieur. Het uitzicht over de rivieren is nog steeds even mooi. Ik heb hier afgelopen week met een aantal vrienden ontzettend genoten. Goed eten en lekkere wijn. Bovendien prima bediening. Ik kom hier zeker nog een keer terug.

• Service 7
    7,9
  29. heerlijk gegeten, duidelijk te merken dat er een topkok bezig is
    verse kabeljauw met pastinaken, heerlijke wijn en het blijfft een uniek uitzicht

• Service 7
    7,5
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  30. Zoals al in eerdere recencies opgemerkt naar alle waarschijnlijkheid mooiste plekje van Dordt. Schitterend uitzicht ook nu het weer wat vroeger donker wordt.
    Kleine maar overzichtelijke menukeuze, aangevuld met menu op het schoolbord en het menu van de dag. Visje was heerlijk evenals de bijgerechten die op een eenvoudige maar eerlijke manier gepresenteerd werden.
    Bediening was prettig, maar had ook alle tijd omdat het een rustige avond was.

• Prijs / kwaliteit 7
    7,6
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  31. Meer dan 1 uur op gerechten gewacht. Bediening komt dit nu vanuit eigen initiatief melden, als je er naar vraagt komt een standaard "nog 5 minuten".

De service is dus romduit slecht.

Tijdens mijn aanwezigheid, zijn meerdere mensen vertrokken. De bediening maakt zich daar totaal niet druk om.

Te slecht voor woorden

0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  32. Leuke zaak, alleen de prijzen kan ik (en hun) niet verklaren.

Een black Label (whiskey) kost maar liefst € 7,-.

Mischien had de eigenaar zelf een borreltje op toen hij de prijslijst heeft bedacht.

Maar wel een mooie lokatie.

• Service 6
    4,7
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  33. Hier gezellig geluncht met een aantal mensen. Lekkere broodjes, mooi uitzicht, bediening ok!

8,2