- Lid sinds 13 augustus 2011
Lijsten
Beoordelingen
Foto's
Activiteiten
Afgelopen weekend tijdens een dagje weg in Eindhoven centrum met dochterlief tijdens de lunch zonder reservering spontaan de Soju Bar ingelopen. Ondanks dat we iets na 12 uur aankwamen (de zaak gaat om 12 uur open) waren we niet de eerste gasten. Bij binnenkomst werden we vriendelijk naar een tafeltje gebracht.Tijdens het bestellen heb ik gevraagd of het drinken pas gebracht kon worden als het eten op tafel stond en dat was geen enkel probleem. We hebben samen 2 heerlijke kipgerechten en de kaasballetjes gedeeld. En vooral dat laatste is echt een must-have als je daar gaat eten. Ook de yuzu cocktail was heerlijk. Omdat het bij elkaar teveel was om op te krijgen, bood de bediening zelf een doosje aan zodat we het restant mee naar huis konden nemen. In de tussentijd was de zaak al aardig vol gelopen dus dat is een goed teken. De toiletten in de kelder zijn erg basic maar wel netjes en schoon en de zaak zelf is leuk aangekleed met veel zwart, planten en neon verlichting. Kortom: een hele leuke zaak om eens lekker te gaan eten en zeker voor herhaling vatbaar.
- Eten & drinken 9
Afgelopen week tijdens koopavond zonder reservering spontaan de Ellis Gourmet Burger binnen gelopen voor een snelle maaltijd in de hoop dat er nog een plaatsje voor ons was en dat was zeker het geval want er waren nauwelijks mensen binnen wat achteraf niet zo raar bleek aangezien het in de winkels ook heel rustig was. De bediening spreekt geen Nederlands en kwam niet heel erg geïnteresseerd over. Het eten stond redelijk snel op tafel en was erg lekker: goede en goed afgebakken frietjes, rijkelijk belegde burgers en voldoende saus. Helaas is de inrichting niet echt uitnodigend en bij het opzoeken van het toilet op de eerste verdieping viel op dat de zwarte muren vol met witte beschadigingen zitten en dus een verfbeurt nodig hebben. Ook de trap zelf kan wel verfbadje gebruiken en de zwart/witte vloeren zien er smoezelig uit. De toiletten zelf zijn basic maar schoon. Wat wel heel vervelend is, is dat er geen zeepdispenser en handdoekjes zijn maar een pot met vochtige wegwerpdoekjes. Dit werkt niet echt plezierig als je juist naar het toilet gaat om je handen te wassen vanwege geknoeide saus. Conclusie: het eten zelf is echt de moeite waard maar de locatie en de bediening hebben echt wat LTC nodig.
- Eten & drinken 8
Op zich een prima Italiaan met een beetje de standaard gerechten. Omdat we niet veel honger hadden, hebben we de antiapasta & pasta maar even overgeslagen en zijn we aan de hoofdgerechten gegaan.
Een prima calzone, mooie steak van de grill en een Ossobuco. De Calzone was een ruim en groot gerecht, de twee anderen hadden wat ruimer gemogen. Bij andere Italianen krijg je meestal toch wel 2 schenkels als je Ossobuco besteld.
Standaard Franse frietjes en de hoop rucola op het bord zijn een beetje jammer. Gelukkig mochten we de Franse frietjes in ruilen voor wat pasta. Vriendelijke bediening.- Eten & drinken 8
Hofstede de Blaak is al weer jaren een van onze favorieten hier in de omgeving. Voor een leuk bedrag kan je hier op hoog culinair niveau lunchen of dineren. Deze keer zijn we met collega's/vrienden gegaan en hebben we gekozen voor een 6-gangen exclusieve lunch. Ruim 4 uur lang hebben we genoten de volgende gerechten:
NOORDZEE KRAB | CHILI | KERRIE | POMPOEN | SESAM | YUZU -> Schitterend opgemaakt, lekkere licht pitje van de chili olie door de zuru Yuze. Wauw...
COQUILLE | SAVOOIEKOOL | KNOLSELDERIJ | APPEL | MACADAMIA NOOT -> Wauw deel 2: Nu is coquille al een van onze favorieten zeevruchten en deze waren perfect bereid: Mooi gekaramelliseerd aan de buitenkant maar nog tegen glazig aan van binnen. En gelukkig een lepel om de heerlijke saus/schuim mee naar binnen te werken.
TARBOT | OESTER | AARDPEER | KIPPENHUID | TIJM | CITROEN | KAVIAAR -> Mooi stukje tarbot, heerlijke oester, luxe zilte kaviaar en dan de heerlijke krokant van kippenhuid. Decadentie op een bord.
ROODPOOT PATRIJS | DRUIF | SCHORSENEREN | ZUURKOOL | EENDENLEVER | EEKHOORNTJES BROOD -> Van decadentie op een bord gaan we naar herfst op het bord. Volledig in overeenstemming met het weer. Maar van dit bord eten krijgen wij het wel warm.
HAZENRUG | TRUFFEL | DUINDOORN -> Herfst deel 2: Super malse hazenrug, heerlijke saus. Zuurtje van de duindoorn en wat luxe met de truffel.
MANGO | PASSIEVRUCHT | WITTE CHOCOLADE | PECAN NOOT | VANILLE -> Een dessert in 2 delen. Een perfecte afsluiter met een lekkere combinatie van zoet, zuur en fris.
Met het exclusieve menu ben je wat duurder uit, maar daar krijg je wat exclusievere ingrediënten voor terug. Angelo heeft weer stuk voor stuk fantastische kunstwerkjes gepresenteerd. Tel daarbij de uitstekende wijnpairing met de royale glazen, de fijne en wat minder formele bediening en je krijgt er een geweldige middag (of avond) voor terug.
Aanrader!5 vorige recensies- Eten & drinken 10
Stef vindt 't Havenhuys leukTapas Zevenbergen
Tapas Zevenbergen
Een relatief kleine, maar gezellig ingerichte zaak met een "all you can eat" (tapas) concept. Via je telefoon kan je elke 20 minuten 2 gerechten (plus een bijgerecht) bestellen. Deze komen allemaal redelijk snel op tafel.
In eerste instantie waren deze wat "lauw", maar de bediening gaf aan dat dat een bewuste keuze was "hapklaar qua temperatuur", maar ze zou aan de keuken doorgeven dat voor onze tafel het wat warmer mocht. Dit werd ook prima geregeld.
De hapjes waren op zich grotendeels prima van kwaliteit en smaak. De opmaak was af en toe wel een beetje inspiratieloos.
Ook een puntje van de kritiek: de frietjes hadden iets langer in het vet mogen zwemmen: deze waren echt nog een tikkie te melig. Aan de andere kant: de "loaded fries pulled pork" was echt lekker van smaak.
Een mooie portie ook voor het concept.De indeling qua bites, voor, hoofdgerecht en dessert sloeg nergens op: het hoofdgerecht "kibbeling" waren letterlijk 2 mini stukjes, terwijl sommige bites zoals de nachos weer een flinke portie waren. Misschien zou een indeling vlees/vis/overig beter zijn.
Verder was de bediening zeer hartelijk, met name de allerjongste was super lief!
Kortom: prima eten en meer en paar kleine aanpassingen zou het helemaal top kunnen zijn
- Eten & drinken 7
Op deze druilerige herfstdag strijken we neer bij Stadsjochies, een "kastaurant". Ze zitten in een klein kassencomplex net achter stadion Galgenwaard. In deze kassen groeit hun menukaart zoals ze zelf zeggen, wat dus gelijk al aangeeft dat je relatief veel groente mag verwachten. Verwar dit overigens niet met saai, want dat is zeker niet het geval.
Zo guur en zou kou als het buiten is, zo warm worden we hier ontvangen. Gelijk hierbij een groot compliment aan de zwarte brigade: Wat een ontzettend leuk team loopt er hier in de bediening! En eigenlijk moet ik dat breder trekken, want als je even bij de open keuken gaat kijken wordt je gelijk enthousiast aangesproken door de koks.
We komen vandaag lunchen, maar met een kleine handicap: Omdat er een bacterie in het water zit in de regio Utrecht is er geen tafelwater, maar ook geen koffie/thee beschikbaar. Dus tja, dan moeten we er maar het beste van maken en binnen we de lunch maar met een huiscocktail genaamd "De Groene Dajakker" op basis van "Stadsjochies" absint, limoen en cosmea. Een flink glas... en lekker! Bitterzoet van smaak. Hmmm!
Vervolgens krijgen we een kleine amuse in de vorm van een soepje. De ingrediënten heb ik niet onthouden, maar erg lekker. Hartig en een tikkie aards van smaak.
Het zuurdesembrood van "de Bakkert" is erg lekker en de boter wordt geserveerd met een "gekruid laagje" aarde met wat kiemen. Anders, en lekker!We gaan uiteindelijk voor een complete 5-gangen lunch. De menukaart heb ik bij de foto's gevoegd, maar we krijgen echt plaatjes van gerechten, waarbij er natuurlijk nadruk licht op alle groeten uit hun eigen kas. Alleen bij het hoofdgerecht krijg je dierlijke proteïne, in ons geval perfect gegaarde kabeljauw die je lamel voor lamel kan afpellen. Zalig.
Maar, de hoofdrol bij elk gerecht is toch weggelegd voor de groenten. Nu hebben wij recent bij een veganistisch restaurant met groene Michelin ster gegeten, maar wij zullen eerder naar deze Stadjochies terug rijden, want wat ze hier qua smaken met de groenten kunnen doen. Aards, zoet, zuur maar ook een partij umami waar de plaatselijke chinees stil van wordt. Tel daar de dames/heren van de bediening bij op en de "ervaring" om in een kas te eten.
Kortom: Dikke aanrader! En volledig terecht dat ze in de G&M zijn opgenomen. Wauw!- Eten & drinken 10
Stef vindt Stadsjochies leuk
Inmiddels zit Gijs Cornelisse al weer 1 1/2 jaar jaar op deze locatie en elke keer worden we weer blij verrast. Het ultra-schattige pandje onder de oude kerk van Breda is ingericht als een ouderwetse Franse bistro. Deze keer hebben we dochterlief meegenomen en deze is ook gelijk helemaal verliefd op het interieur en de uitstraling. Een mooi warm plekje op deze koude gure dag in Breda.
Ze hebben hier een lunchkaart, maar je kan ook kiezen voor een 3-gangen keuzemenu of een 4,5,6 of 6 gangen surprise menu. We gaan voor het keuzemenu, maar men is uitermate flexibel met een extra gangetje.
Het eten is wederom weer genieten. Hoewel ik zelf aan een heerlijk cannelloni met truffel en eekhoorntjes brood zit, ben ik stiekem een beetje jaloers op de schol met een tarte tatin van witlof en sjalot op mijn vrouw haar bord. Wauw! Maar ook de eend op het bord van dochterlief is perfect bereid.
Ook het dessert met V.O.C. ijs (diverse kruiden welke de VOC verhandelde): Herfst op een bordje. Het ijs kwam ook nog eens net uit de ijsmachine en was zo ontzettend lekker.
Het was in ieder geval weer heerlijk Genieten bij Gastropub de Kleine Wereld. Als je even het Nederlandse herfstweer met stamppot wil verruilen voor een warme Franse bistro op niveau dan weet je waar je zijn moet.
2 vorige recensies- Eten & drinken 9
Sinds vorige week is Zuyd verhuisd naar een pand in het centrum van Breda, dus... we hadden een goede reden om hier weer eens te gaan lunchen.
De zaak zit in het pand van een oud café, welke ze schitterend hebben opgeknapt. Voor de lunch kunnen we kiezen uit á la carte of van een verrassingsmenu waarbij we deze keer kiezen voor á la carte.
De gerechten zijn, zoals we van Zuyd ook al gewend zijn, tip top in orde en de smaakbalans perfect. Ook zijn het plaatjes om te zien.
De door de fijne gastvrouw er bij geserveerde wijntjes bevallen ook uitstekend. Het brood halen ze van "om de hoek" bij "Echt brood". Afsluitend gaan we aan de koffie met heerlijke friandises.
Binnenkort moeten we maar eens terug om het verrassingsmenu uit te proberen!- Eten & drinken 10
Hier met wat collega's en een klant geluncht. Leuke locatie, prima eten. Zeker gezien de prijs. Hoewel de zaak verre van vol zat, waren de tafelgenoten soms wat lastig te verstaan, dus de akoestiek is wel een dingetje. De bediening was OK, niet meer dan dat.
- Eten & drinken 8
Sinds een goede maand zitten er nieuwe eigenaars in deze zaak, die hem gelijk vernoemd hebben naar de wijk "Blauwe Kei" waar ze in zitten: Friethuys Kei-Lekker. Voorheen zat hier het "Hollandsch Frietpaleis" (welke prima in orde was) en daarna "Cafetaria van Leeuwen", waarvan het logo nog op het pand prijkt. Daar ging de kwaliteit met grote stappen omlaag en de prijs met grote stappen omhoog.
De nieuwe eigenaars hebben dit gelukkig goed aangepakt: De prijzen zijn een stuk vriendelijker geworden en de kwaliteit? Die is dik in orde. Heerlijke verse friet, uitstekende snacks en heerlijke, eigen gemaakte stoofvleessaus.
Verder is interieur is nog grotendeels hetzelfde, maar wel met nieuwe vriendelijke gezichten achter de balie. Verder is ook de bakwand vervangen. Kortom: Je kan hier weer prima terecht voor je frietjes!- Eten & drinken 9
Stef vindt Friethuys Kei-Lekker leuk
Stef vindt Burger King niet leuk
Een slappe kipburger op een slap broodje. Smaak is ok. Bacon niet krokant.
Frietje was warm, maar zompig. Lag waarschijnlijk al even onder de warmhoudlamp. Ruim 14 euro voor een slappe burger en wat friet slaat nergens op. Maar ja... 75ct voor een mini zakje fritessaus slaat ook nergens op.
De volgende keer ga ik wel naar een normale cafetaria.- Eten & drinken 4
In het verleden hadden we al een gekeken naar De Dillenburg, en nu adverteerden ze met een 6-gangen "Verwen Me Nu" voor 50 euro, dus... dit leek ons een uitstekende reden om eens te reserveren.
We waren wat aan de vroege kant en mochten zelf een plekje in de zaak uitzoeken. We bestelden een glaasje cava en krijgen daar een lekker frisse amuse bij. Vervolgens kregen we 6 meer dan prima gangen voorgeschoteld, waarbij met name de zeebaars en het ananas dessert er echt boven uit sprongen. De zeebaars had zo bij een fine-dining restaurant op de kaart kunnen staan.
Mijn vrouw had het begeleidende wijnarrangement genomen voor 36 euro: Ruim ingeschonken glazen van meer dan prima wijnen. De pairing met het eten was echt uitstekend.
Verder supervriendelijk, deels Engelstalig, personeel. Kortom: Voor het geld een uitstekende ervaring.
Stef vindt De Dillenburg leuk
Gisteren na een wandeling met mijn wandelmaatje door het Ulvenhoutse bos hier op het terras neergestreken voor een kop koffie en een lunch in het herfstzonnetje. Het is een mooie locatie, zowel binnen als buiten op het terras. Het personeel is erg snel en vriendelijk, het eten en drinken stond snel op tafel en was zeer goed. We hadden allebei een poke bowl met tonijn en die waren hoog op smaak, het waren goede porties en met veel verschillende toppings. De Fazant is zeker een aanrader om eens te gaan lunchen.
- Eten & drinken 9
Ditmaal naar het vestingsstadje Grave waar onlangs een favoriete chef is gestart. Ovum is gevestigd in “Het Arsenaal” een gebouwencomplex dat een overblijfsel is van de vestingwerken. Er zijn meerdere mogelijkheden om te zitten en de serre was voor ons de beste optie. Het menu is prettig geprijsd dus dat nodigt uit om een gang extra te pakken. Gerechten met verfijnde smaken waarin we subtiele Aziatische invloeden tegenkomen en keurige bord presentaties. Ernaast passende wijntjes en een fijne bediening. Wij zijn enthousiast en gaan zeker nog eens terug.
- Eten & drinken 10
- Sfeer -
- Service -
- Prijs / kwaliteit -
De laatste tijd hebben we diverse vestingstadjes bezocht om er vervolgens lekker te gaan lunchen. Voor vandaag stond “Grave” op het programma, waarbij we onze lunch zouden gaan doen bij “Ovum”. Hier is recentelijk chef Maikel (De Treeswijkhoeve**, De Lindehof**, Sabero** en Gani, het chef’s table concept van Nastrium) gestart en ter ere daar van werd er een “Meet de Chef” menu gepresenteerd. Hierbij komt de chef ook een paar keer aan tafel om “kennis te maken” en daarbij de gerechten te presenteren. En daarbij krijg je ook nog eens een 6e gang gratis.
Ovum zit in Het Arsenaal, een vestingsbouwerk, tezamen met een boetiekhotel. De lunch begon een tikkie chaotisch vanwege het ontbijt van een huwelijksfeest welke een beetje uitliep, maar dat werd uitstekend opgevangen door de supervriendelijke bediening. Met een lekkere cava van het huis werden we even op een rustige locatie gezet om hier samen met twee lekkere amuses van te genieten. Nadat de rust was teruggekeerd namen we plaats in de serre voor het menu.
Het eerste bordje kwam op tafel, een gerecht met kingfish: Wauw… Echt een schitterende kleurrijke opmaak. En deze trend werd voortgezet. We hebben 6 gangen lang genoten van Frans-Aziatische fusion. Hoog op smaak, veel aandacht voor de verschillende texturen die op het bord liggen. Veel mooie producten uit het seizoen. Maar uitermate toegankelijk en dan de prijs: 69 euro voor deze 6 gangen en 3 ½ uur genieten is daadwerkelijk een koopje.
Ze hebben bij Nidum, het hotel waar Ovum in gevestigd is, een chef in huis gehaald die van wanten weet en gerechten van een uitstekende kwaliteit op tafel zet. Ovum heeft zich met stip aangemeld op ons favorietenlijstje!
- Eten & drinken 10
Internationaal Oosterhout
We zijn eerder dit jaar al een keer voor het "standaard" fine dining menu geweest (dikke aanrader, zie mijn vorige recensie: link onder deze recensie). Maar ze hebben afgelopen weken ook een "Satay Wednesday" gehad (de laatste is volgens mij volgende week), waarbij voor 37,50 euro per persoon "all you can eat" satay krijgt.
Als eerste krijgen we een kleine amuse in de vorm van een "ijsje" met o.a. petjel om de smaak pappillen wakker te maken, geserveerd met een "soepje" en een baobun. Dat ijsje was al geweldig, maar die soep! Kan ik daar een bestelling voor plaatsen? Wauw! Verder dus een baobun (baopao zonder vulling) met een heerlijke crispy chili oil. Het laatste stukje bun hebben we overigens met zijn allen gebruikt om het laatste beetje soep uit het kommetje te schrapen!
Vervolgens komen er 5 soort satay op tafel:
* Gefrituurde ei met pindasaus. En ook echt lekker gekruide pindasaus! Misschien moeten ik de chef eens lief aankijken voor zijn recept!
* Langzaam gegaarde buikspek.. Zo mals, wauw!
* Garnaal: Lekker zoet & hartig
* Kipdij: Heerlijk mals
* Shiitake:Heerlijk aards & umami
Zolang je nog niet genoeg op hebt, kan je om extra satay vragen en elke ronde komen er dan nog 3 verschillende smaken voorbij tot je lekker voldaan bent.
Wij zijn vervolgens nog voor het dessert gegaan (meerprijs), maar deze is zeker aan te raden. Dat geldt ook voor de koffie met friandises achteraf.
We hebben echt heerlijk gegeten voor een zeer vriendelijke prijs. Uitstekende satay met een heerlijke BBQ smaak. Een soort van fine-dining satay. Hopelijk hebben ze dit concept volgend jaar in de zomer weer. Wij zullen weer een tafeltje boeken. Maar, binnenkort ook maar weer eens hun nieuwe menu proberen!Eén vorige recensie- Eten & drinken 10
Drie maanden geleden waren we ook al bij Wolfslaar waar we toen te horen kregen dat er op 18 september een speciaal diner zou zijn in verband met het 25-jarige bestaan. Tien gerechten uit de rijke historie van Wolfslaar zouden op het menu komen, dus tja... en daar zitten we dan!
We beginnen de avond met een glas "rosé champagne" en een paar kleine lekkere bites, maar het echte feest begint daarna pas. Alle 10 de gerechten zijn geweldig, maar de volgende wil ik toch even speciaal benoemen:
* Langoustine & Limburgs Kloostervarken -> Het kloostervarken is gelakt met een mix van o.a. Yuzu & honing. Wauw... Zoet/Zuur op hoog niveau. Perfect gecombineerd met het zoete vlees van de langoustine en de verschillende bereiding van wortel. Hoezo is wortel saai?
* Ravioli Kreeft -> Feitelijk een Raviolo (je krijgt er maar één), maar wauw! De geur die op je afkomt doet je al watertanden, maar de saus/schuim die er over ligt! Schandalig lekker! Gelukkig kregen we een lepel bij dit gerecht om de saus van het bord te lepelen.
* Coquille & Zolderspek -> Perfect gekarameliseerde coquille, het zout van spek en de Dashi die er bij zit! Ik heb het flesje gewoon leeg gedronken! Verder lagen er een paar stukjes Shiitake bij die heerlijk hoog op smaak waren.
* Wagyu -> Aan de buitenkant lichtjes geschroeid op de big green egg met een heerlijk rooksmaak. Het vlees smelt zodra het de tong aanraakt. Saus met sambai waardoor je een soort van hartig zuurtje krijgt. Zalig!
* Manjari Chocolade & Bramen -> Naast het feit dat het een plaatje op het bord is, was de ganache zo Goddelijk lekker. Decadent, fluweelzacht... een explosie van chocoladerijkdom. Bitter, zoet, fris en aards. Geweldig.
Dit diner staat in onze top 10 van al onze etentjes ooit! En we hebben er nogal wat achter onze kiezen. Met 165 Euro p.p. feitelijk een koopje voor hetgeen we gekregen hebben. Eline: We zijn je nog steeds dankbaar dat je ons hebt over gehaald!
De zwarte brigade was verder in topvorm. We hebben ons heerlijk vermaakt in de ruim 5 uur die dit culinaire spektakel duurde. Mogen we vast reserveren voor het 30-jarig jubileum?
6 vorige recensies- Eten & drinken 10
Lekker weer, dus het nodigt uit om buiten te gaan zitten. Een paar jaar geleden zijn we ook al eens bij Beum geweest, dus... maar weer eens lekker die kant op. Je zit er midden in de bossen en lekker beschut!
Het personeel is vriendelijk en het eten is voor een locatie als dit dik in orde. Er is een flink uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils.
We hebben eerst koffie met een taartje op (Deze waren erg lekker) en later is vrouwlief aan een salade gegaan en ik voor een vegan springroll. Mooie hoeveelheden en leuk gepresenteerd.Eén vorige recensie- Eten & drinken 8
Tijdens onze tour langs diverse vestingsdorpjes, kwamen we vandaag in Brielle. Nu hadden we gezien dat er daar een Surinaams restaurant zat.
Het is een hele mooie, grote en ruim opgezette zaak. Sfeervol ingericht, lekkere muziek op de achtergrond.
Je kan hier zowel broodjes als baras bestellen, maar ook diverse Surinaamse gerechten, gepresenteerd in restaurantvorm.
Om te beginnen bestelden we een telo met pindasaus (hoort eigenlijk met bakkeljauw, maar ik ben nou eenmaal een beetje raar). Erg lekker en een flinke portie. Heerlijke kruidige pindasaus met een fijn pitje.
Mijn vrouw ging voor de roti kip, ik zelf voor de tjauw min sate. Beiden gerechten werden mooi gereserveerd, maar nog belangrijker: ze waren zalig! Als toetje hebben we beiden een lekkere cocktail op.
Verder was de gastheer super vriendelijk en behulpzaam. Kortom: zeker de moeite waard om hier eens te gaan eten.
Is er dan niets te klagen? Ik zou graag pom en zout vlees aan het menu toegevoegd zien! Maar verder: dikke aanrader!- Eten & drinken 10
Stef vindt De Hoofdwacht leuk
Frans Driebergen-Rijsenburg
Het was wederom een hele fijne middag bij onze favoriet in Driebergen. Klassieke gerechten waarin het vrijwel perfect uitgevoerde hoofdgerecht onze favoriet was. Ook het dessert en de kingfisch verdienden lof. De lekkere wijnen en gezellige bediening maakte de middag compleet.
2 vorige recensies- Eten & drinken 10
- Sfeer -
- Service -
- Prijs / kwaliteit -
Stef vindt Wij eten thuis leuk