• Lid sinds 13 september 2009
  • Leeftijd: 58

Ik hou gewoon van lekker eten.....en koken is niet echt mijn ding. Daar komt bij dat ik voor mijn werk nogal eens in een restaurant zit. Vandaag (25 december 2011) heb ik een plaatje in mijn profiel van Obelix toegevoegd......als iemand ervaren is met lekker eten is Obelix dat wel.....en soms voel ik me een beetje Obelix, vandaar het plaatje.
Sinds medio 2016 eet ik thuis voor meer dan 80% Paleo en zeker voor meer dan 90% biologisch omdat ik de overtuiging heb dat onze voedselindustrie ons eten teveel, lees negatief, manipuleert. Op een of andere manier zijn wij als mensheid verslaafd gemaakt aan suiker en zout etc. Wist je dat er smaakversterkers worden gebruikt? Dan mag jij raden wat voor gezonds ze daar voor gebruiken? Zoals gezegd sinds 2016 heb ik het inzicht gekregen en probeer ik daar zo ver als mogelijk vandaan te blijven. In mijn beoordelingen probeer ik objectief te blijven maar je zal begrijpen dat ik ernaar neig om biologisch voedsel beter te beoordelen dan het eten wat bij de grote supermarkten dagelijks over de band gaat.

Lijsten

Foto's

Activiteiten

1. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Kriti

Kriti staat in de omgeving bekend aks het gezelligste restaurant... Ik wil daar aan toevoegen dat Kriti een van de beste Griekse restaurants van Nederland is. Hoe kom ik daar bij? Ik kom in heel Nederland en Grieks eten geniet mijn voorkeur, mede ingegeven dat mijn vrouw vegetarisch is en ik thuis geen vlees eet.

Ik heb een heerlijke gegrilde biefstuk gegeten… Zelden zo lekker stuk vlees gegeten, vandaar dat ik durf te stellen dat in mijn beleving dit een kwalitatief goed restaurant is. Oh ja, ik heb er al tien keer gegeten in de afgelopen jaren, het is dus geen toevalstreffer.

Daarnaast de sfeer, ontzettende goede ontvangst door de gastheer, de gastheer heeft klantvriendelijkheid en klantgerichtheid in zijn genen. Je ziet, ruikt en voelt dat het personnel er fijn werkt en dat heeft gelijk een positieve weerslag op het geheel. Kortom een fijne omgeving en heerlijk eten… Een dikke verdiende 10!

Jammer dat het voor mij zo ver weg is want anders zou ik mijzelf iedere week Kriti gunnen. Tot donderdag, want dan ben ik weer in Purmerend en dankzij de files kan ik weer lekker genieten van de Souvlaki speciaal.

3 vorige recensies
  2. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Kwalitaria Harte Vier

In het Pinkster weekeinde een frietje gegeten… slappe smaakloze friet. In het verleden hadden ze hier verse oerfriet… nu niet meer. Jammer want smaakloze diepvries friet kan je overal krijgen!

• Sfeer 4
    • Service 4
    • Prijs / kwaliteit 4
  3. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Il Gufo

Vandaag weer heerlijk gegeten, voortreffelijke pizzas, met liefde bereid.
    Hele fijne ontvangst door de gastheer en zeker zo fijne bediening door de overige mensen in de bediening. Fijne omgeving, schoon en ruim van opzet, geen onnodige dingen op tafel en een rustige aankleding van de zaak.
    Een aanwinst voor Roosendaal. En vanaf volgende week ook pasta op het menu. Ik weet al waar ik begin juni ga eten, tot dan.
    Een dikke welverdiende tien!

4. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Mert
    Nederlands Swalmen

Gisteren hebben we hier heerlijk gegeten, maar geen gaatje vrij voor een desert. Dus dat hebben wij vandaag gedaan zodat ons beeld helemaal compleet is v.w.b. Restaurant de Mert in Swalmen.
    Een heerlijke zelfgemaakte Tiramisu… Verrukkelijk is het juiste woord!
    Ook vandaag weer een hoogst vriendelijke ontvangst en een gastvrije benadering. Mocht er ergens in Nederland een restaurant eigenaar zijn die niet weet hie hij/zij een restaurant klantvriendelijk en klantgericht zou kunnen runnen… ga hier stage lopen of ga er eens lekker eten en dan zie je het van dichtbij. Ontzettende leuke mensen, mooie omgeving en verrukkelijk lekker eten. Zodra ik weer in de buurt van Roermond / Swalmen ben kan je mij hier vinden. Laten we hopen dat dit snel is want de smaak van lekker eten wat met liefde is bereid smaakt naar meer!
    Tot binnenkort hoop ik!
    Kijk eens naar de foto van mijn Tiramisu, ziet er lekker uit he! En dan met echte slagroom (niet uit een spuitbus), kekker sausje… jammie jammie!

5. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Brasserie Effe

TEGENVALLER !! Niveau van een kantine, een maaltijd salade die helemaal smaakloos is, ik heb nog gevraagd naar een beetje extra Balsamic sous… maar dat kende de ober niet, dus een smaakloze salade van slappe sla en nagenoeg geen andere smaakjes. De sate was klein als hoofdgerecht en ook niet smaakvol, de sate saus uit een emmer en de bijbehorende frietjes uit de diepvries.
    Kortom, een slechte kantine, en dan is de prijs kwaliteit verhouding al snel scheef. De fotos zien er redelijk mooi uit, maar de smaak valt echt tegen, gekookt zonder liefde is misschien wel de beste toelichting. Ik ga er voortaan met een grote boog omheen! Een dikke vier!

• Sfeer 4
    • Service 4
    • Prijs / kwaliteit 4
  6. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Mert
    Nederlands Swalmen

Heerlijk gegeten in een prachtige omgeving en je gelooft het niet, maar echte lekkere verse frieten bij het hoofdgerecht, alleen daarvoor ga ik er nog eens naar terug. Heerlijke geitenkaas salade met asperges als vooraf, sate voor mij en Vega loempia's voor mijn vrouw. Kijk naar de fotos en dan loopt het water je in de mond. Ook hier hoogst aardige mensen in de bediening, goed georganiseerd en een mooie fijne omgeving.
    Complimenten voor het team, wij komen zeker nog eens terug want het is het omrijden zeker waard. Heerlijk gegeten, een dikke 9 plus.

• Sfeer 9
    • Prijs / kwaliteit 9
    9,4
  7. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Goede Tijden

Ontzettende lekkere lunch, Vega shoarma voor mijn vrouw (ze geeft een 10) en voor mij de Roermond uitsmijter, enige minpuntje is het brood eronder (standaard van de groothandel), wanneer het oerbrood en wat dikker gesneden was had ik ook een 10 gegeven, nu een 9.
    Ontzettende aardige gast gerichte mensen in de bediening, de bedrijfsvoering loopt als een geolied apparaat, mensen werken goed samen en de sfeer is prettig.
    Fijne plek, leuke mensen en lekker eten, wat wil je nog meer!
    Een dikke 9.

8,5
  8. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Grandcafé de Boei

Mooie en fijne plek waar je binnen, in de serre en op het terras kunt zitten. Mooi ingericht en de tafels staan niet te dicht op elkaar. Hele leuke klantvriendelijke mensen in de bediening. Mijn bijgevoegde fotos zeggen genoeg, het ziet er allemaal lekker uit. Het eten is ook lekker maar geen culinair hoogstandje. Zoals bij veel restaurants komt het meeste ook van de groothandel en is weinig zelf gemaakt. De frietjes zijn bijvoorbeeld uit de diepvries, in feite smaakloos wanneer je ze naast een zelf gesneden aardappel frietje legt. Het geheel scoort een zeven en een half!

7,2
  9. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor El Sótano

Ontzettende leuke plek, je waant jezelf even in Mexico… ultieme vakantiegevoel. Mijn vrouw een Vega bloemkool wrap en ik ging voor de spiesjes (verschillende stukken vlees aan de spies). Heerlijk.
    Een Mexicans biertje (Sol) en een smaakvol wijntje en de dag is compleet. Bijpassend salade (lekker door de dressing) en diepvries frietjes. De frietjes waren het enige minpunt, slap en smaakloos.
    Oh ja, ontvangst en bediening door een hoogst aardige gastheer. Leuke ervaring op de maandag avond in Roermond. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar. Een dikke acht dus.

10. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Il Gufo

Een dikke acht!
    Leuk en rustig ingericht restaurant, oogt ook schoon en fris. Aardige beschaafde mensen in de bediening, heerlijk.
    Ontzettende smaakvolle pizza’s, 4 kazen pizza en voor mijn vrouw een vleesloze pizza, zie ook mijn foto’s. Om te watertanden. En dan de zelfgemaakte tiramisu …… heerlijk!
    Het eten smaakt gezond en vers, wat wil je nog meer!

11. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Kreta

Twaalf jaar geleden dat we daar hebben gegeten, toen viel dat ontzettend tegen en ook nu is het niet echt om over naar huis te schrijven (tegen gevallen)!
    Ontvangst door een hoogst aardige gastheer, je voelt je gelijk welkom. Inrichting is de afgelopen twintig jaar niet verandert, je kan dat authentiek vinden, ik vind het een beetje oud bollig, maar dat is slechts mijn mening en geen feit.
    Het eten, want daar kwamen wij voor: v.w.b. Vega is de keuze beroerd, dan moet je denken uit de keuze voor een bonenschotel ( serveerster gaf aan dat dit een aantal verschillende bonen zijn), klinkt niet uitnodigend als hoofdgerecht. Dan maar de Griekse boeren salade…. Ziet er mooi uit maar is echt smaakloos, alleen de feta was lekker, maar de dressing was liefdeloos van smaak, dat moet beter kunnen is mijn ervaring.
    Ik had de Aphrodite schotel, gyros redelijk van smaak maar de overige stukjes vlees smaakten allemaal hetzelfde. Frietjes uit de diepvries, is ook altijd een tegenvaller, en onderin het kleine schaaltje frietjes kwamen we een haar van de kok tegen (zie foto). Uiteraard heb ik dat gemeld…. Maar daar is het bij gebleven ( geen reactie of actie hierop). Schaaltje tzatziki….. heeeeeel klein schaaltje tzatziki, een hapje en op is de tzatziki. Kijk even naar mijn fotos om een beeld bij mijn betoog te krijgen.
    Kort samengevat, ONVOLDOENDE

• Service 2
    • Prijs / kwaliteit 3
    3,6
  12. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Brasserie Houtmarkt

Ron Donkers

10400 punten

Voor ons beide een twaalfuurtje als lunch, mijn vrouw Vega en ik vlees.
    Lekkere soep met een heel klein lepeltje, beleg op de boterhammetjes ook erg smaakvol, het brood (halve sneetjes) waren wel heel klein van formaat en ontzettend dun. We hebben genoten van de lunch maar naar 30 minuten hadden we beide nog een trekje!
    Lekker smaakvol maar niet buikje vullend.
    Hele leuke inrichting, smaakvol, nette toiletgroep en een open keuken zodat je zicht hebt op degene die jouw eten opmaakt. Fijn.

13. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Venti Bar
    Internationaal Zoetermeer

Ik was wederom een tweetal nachten in het hotel aldaar, maandag avond in het restaurant gegeten. Mijn ervaring is deze keer beter dan de vorige keer (zie mijn vorige reactie aldaar).
    Lekkere salade vooraf, veel souse wat ik wel lekker vind gevolgd door een lekkere sate. Het zuur bij de sate schotel is onevenredig groot en zuur, staat niet in verhouding tot de hoeveelheid sate vlees.
    Ik had aangegeven dat er de vorige keer wel heeeel weinig groente bij de hoofdschotel zat, daar is prima op gereageerd. Ik heb een extra schaaltje gegrilde groenten als bijgerecht ontvangen. Mooi.
    De muziek staat hard voor een restaurant en het geheel doet eerder aan een discotheek denken dan aan een gezellig restaurant. Ik heb lekker gegeten.

6,9
  14. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Stadscafé Simons

Gegrilde groente salade, verwachting was warme groenten maar ze waren koud (kwam uit de koeling), uitsmijter was ook wel lekker (zie foto) maar ook niet echt verrassend, nagenoeg overal hetzelfde.
    Druk en gezellig op de bovenetage, aardige mensen in de bediening die weinig ervaring met hygiene hebben, bij het uitserveren van de koffie viel het koekje van het schoteltje, serveerster pakte het op en kegde het alsnog op het schoteltje. Het fenomeen maar ook de manier waarop ze dat deed had beter gekund.
    Het geheel niet bijzonder, ik zou er niet voor omrijden, ook niet slecht. Een 7 voor het geheel maar dat is wel de max.

15. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Bosrijk Ruighenrode

Als hoofdgerecht een Vega kapot gekookte risotto, jammer want dan is het echt smaakloos. Overigens ook een heel klein portie. De sate was redelijk van smaak en zo ook het desert ijs met boerenjongens. Niet echt bijzonder, 13 in een dozijn!
    De dames in de bediening verdienen een compliment, ontzettende aardige en gastvrije benadering bij zowel het ontbijt als diner.
    De inrichting en daardoor de sfeer is ook erg gezellig. Leuke omgeving.
    Ik ben vergeten om fotos te maken!

• Eten & drinken 6
    6,7
  16. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Babbelaer

Alles glutenvrij, en dat is mooi voor degene die glutenvrij wenst te eten. De smaak daarentegen viel ons tegen, vlakke smaak, niet echt bijzonder zoals de mooi uitziende champignons van het voorgerecht (zie foto) nagenoeg smaakloos. Dit geldt ook voor mijn sate hoofdgerecht, niet geroosterde kippendij, wel mals op hier en daar een hard stukje na, maar niet zoals sate in mijn beleving hoort te zijn.
    Leuke locatie met aardige mensen in de bediening, maar als ik er een waardeoordeel over moet geven kom ik op een zesje.

• Eten & drinken 6
    • Service 6
    • Prijs / kwaliteit 6
  17. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Pondok Makan Yati

Heerlijk gegeten in een fijne omgeving. Hele aardige mensen in de bediening.
    Diner, fotos spreken voor zich, was erg lekker indische kruiden en smaken.
    Paar kritische noten, weinig sate sous op de sate, en het een en ander is best wel prijzig in vergelijking met soortgelijke restaurantjes.
    We hebben genoten en gaan zeker nog eens terug.
    Een dikke acht plus voor het geheel.

• Sfeer 9
    8,6
  18. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor PuiCk
    Lunchroom Breda

Verhoudingsgewijs, en dan bedoel ik in vergelijking met soortgelijke lunch restaurantjes, is de prijs kwaliteit verhouding scheef. Heel klein kopje koffie, flatbread heerlijk belegd met veel groente en vlees of Vega zoals die mijn vrouw kreeg. Goed gevuld en goed van smaak. Ik heb niet het idee dat het flatbread zelf gemaakt is maar dat het net zoals de rest van de groothandel komt, jammer dat het flatbread niet warm of half warm was.
    De inrichting en de sfeer is erg druk, houtje-toutje balken met stoelhoekjes aan elkaar en heel veel indrukken in het pand. Zo vind ik ook iets van de toiletgroep, schijnt modern te zijn…. Niet mijn smaak.
    Kortom, lekkere lunch flatbread, de rest is middelmatig.

• Prijs / kwaliteit 6
    6,9
  19. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Thuis!
    Internationaal Dinteloord

Leuk restaurant en smaakvol ingericht, tafeltjes staan wel erg dicht op elkaar waardoor privacy niet echt van toepassing is.
    Aardige mensen in de bediening, zijn er wel snel bij wanneer je glas leeg is.
    Ik de mixed gril, lekker en smaakvol verschillende stukjes vlees (zie foto), mijn vrouw een groente c.q. maaltijd salade, ik geef mijn vleesschotel een 8 en de groente schotel krijgt een 7.
    Het grand dessert is wat tegengevallen, ziet er leuk en lekker uit maar de smaak valt wat tegen. De brownie en spekkoek komen zo te proeven van de groothandel, niet echt lekker. Het ijs daarentegen is wel smaakvol en zit in kleine schaaltjes waardoor het bolletje ijs groter lijkt.
    Samengevat, leuk restaurant, prijs kwaliteit is voldoende.

7,2
    4 vorige recensies
  20. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Oude Plek
    Chinees-Indisch Rotterdam

Vegetarisch en chinees eten, ja die combinatie bestaat en is te vinden in Rotterdam zuid.
    Heerlijk gegeten, fotos spreken voor zich. Lekker vers en veel groeten.
    Zowel afhalen en aldaar eten, we hebben het beide vaker gedaan en altijd even lekker. Voor herhaling vatbaar.

21. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Berk

Ik kon het niet laten, laat thuis en nog niet gekookt…. En dan langs De Berk in Bergen op Zoom omdat het een fijn plekje is met fijne mensen (gastvrij) en niet onbelangrijk heerlijk eten. Ik de pittige kip sate en mijn vrouw weer de heerlijke verse gegrilde groenten. Chocolade dessert voor toe, kon ik ook niet laten!
    Leuke tent, fijne mensen en heerlijk eten. Een dikke 8!

6 vorige recensies
  22. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Biltsche Hoek

Wederom voor mijn werk… beetje moe dus in het restaurant van het hotel gegeten.
    Gevraagd om extra groente en die belofte is ingewilligd. Verschillende soorten warme groenten en een relatief grote schaal salade bij mijn schnitzel gekregen. Fijn!
    Prijs kwaliteit in vergelijking met de rest van de wereld is prima.

6 vorige recensies
  23. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor CostaRozzi

Leuk restaurant, sfeervol ingericht, aardige mensen in de bediening.
    Lekkere vegetarische groente schotel en mijn mixed gril was ook erg smaakvol.
    Klein schaaltje tzatziki en salade, daarentegen konden we zonder bij te betalen nog een schaaltje extra krijgen. Tzatziki erg lekker en zo ook het chocolade dessert, volgens mijn vrouw het lekkerste chocolade toetje sinds jaren. Oh ja, de koffie was wel erg klein en halfvol, zie foto!
    Dus we moeten daar nog eens naar terug!

24. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Sunshine
    Lunchroom Breda

Over smaak valt niet te twisten maar in mijn beleving is de inrichting en alles eromheen indrukken die op je afkomen wel heel veel en druk. Veel prullaria aan de muren en op het plafond in allerlei soorten, smaken en kleuren. Kleurrijk dus!
    Wel een gezellige sfeer en toen wij er waren was het ook erg druk.
    Relatief kleine koffie en niet echt bijzonder appelgebak qua smaakbeleving, zo ook het zelfgemaakte tony chocolonie caramel zeezout gebakje, de bodem is ongetwijfeld gemaakt van Bastogne koeken (veel suiker dus).
    Voor ons een leuke maar eenmalige ervaring. Gemiddeld een 7 als beoordeling.

25. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Berk

Vandaag weer gastvrij ontvangen bij De Berk Bergen op Zoom. Wederom lekker gegeten zoals de heerlijke Indische kip spiesjes en gegrilde groenten. Vandaag geen chocolade desert voor toe (is echt verrukkelijk) maar de zelfgemaakte carrot cheesecake (zie foto). Ook erg lekker maar de volgende keer gaan we weer voor het chocolade desert.
    Leuk plekje, gezellig, sfeervol en een goede keuken!

26. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Koffiebar Sowieso

Ontzettend leuke koffieplek in Breda, vegetarisch is hier normaal… mooi he! Een leuke opgemaakte tosti, ziet er mooi uit (zie foto’s) maar viel qua smaakbeleving wat tegen… Vlak van smaak… Een zesje of zeven, maar het appelgebak was ouderwets lekker alsof je op bezoek bent bij je eigen oma. Heerlijk appelgebak en lekker chocolade gebak.
    Totaalscore is een 8.

27. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Lab-44
    Internationaal Zaandam

Bijna vergeten maar ik ben een paar weken geleden bij Lab44 geweest en zij verdienen een mooie beoordeling.
    Leuke moderne sfeer met ontzettende aardige mensen in de bediening. Ik ben vergeten om foto’s te maken dus je moet mij deze keer maar geloven: lekker gegeten en een leuke kaart

28. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Hotel Oostzaan
    Internationaal Oostzaan

Een van de betere Van de Valk Restaurants in Nederland met een mooie menukaart waarop een aantal originele gerechten staan. En dan ook nog eens lekker. We hebben er echt smaakvol gegeten.
    Het ontbijt is gelijk aan de overige vd Valk keukens, veel van alles.

29. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor Hajé
    Nederlands Nieuwegein

Leuke plek waar je gelijk welkom bent. Alles uit eigen keuken, centrale Haje keuken, erg lekker zoals het oma’s appelgebak. Lekkere koffie en de lunch en diner gerechten zijn smaakvol. Zoete aardappel frietjes, lekker stukje vlees en heerlijke groente ernaast. Ik ben helaas vergeten om een foto te maken dus je moet mij deze keer maar geloven.

8,4
  30. Ron Donkers's profielfoto
    Ron Donkers heeft een recensie geschreven voor De Berk

Sinds mijn vorige recensie zijn wij meerdere malen gast geweest bij De Berk Bergen op Zoom. Altijd kekker gegeten en ook altijd in een fijne omgeving. Mijn vrouw vegetarische groenten schotel en ik telkens een ander vleesgerecht zoals kip sate, schnitzel etc. Zowel lunch als diner ervaringen zijn top.
    Vandaag vergeten een foto van het hoofdgerecht te maken, kijk even naar mijn vorige ervaring, maar voor een foto van het chocolade dessert was ik net op tijd. Heerlijk en feestelijk!
    Binnenkort kan je ons daar weer vinden want in mijn beleving is het een van de betere plekjes in west Brabant.

Meer updates