Erwin's profielfoto

Nieuwe recensie

Foto's

Activiteiten

1. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor MarktCafé

12446 punten

Nu het Marktcafé Middelburg in andere handen is, hebben we wat meer vertrouwen in de kwaliteit van hetgeen ze te bieden hebben. We hebben een fijne plek in het restaurant, al voelen we wel dat af en toe een deur open gaat. Het is winter, wat winderig, en ondanks het houten chaletje voor het pand komt er toch af en toe wat van de kou naar binnen. Mijn vrouw is blij met het vest wat ze heeft meegenomen. Het is niet te koud, maar een graadje warmer had gemogen. Zelf heb ik er weinig erg in.

Het is redelijk druk en na de vlotte bestelling van de drank moeten we redelijk lang wachten voordat we de gerechten kunnen bestellen. Men komt ook niet zelf, maar ik moet de aandacht trekken. Dat geldt overigens voor de gehele avond, tussendoor wordt niet gevraagd of alles naar wens is of dat er nog wat besteld moet worden. Alleen bij het afhalen van de tafel komt men uit zichzelf en dan wordt er ook gevraagd of het naar wens is geweest.

Vanavond nemen we het knoflookbrood vooraf, zalm en hamburger als hoofdgerecht. Het knoflookbrood is wel een aanrader. Het is een brood in de vorm van een dubbel gevouwen pizza, hol van binnen. Het wordt uitgeserveerd met olijventapenade en aioli. Het is een gerecht wat je prima met twee personen kan delen, voor één persoon is dit teveel. Het is ook een gezellig eten: wat snijden, smeren en eten. Je neemt even wat meer tijd en met een lekker drankje erbij begint de avond prima.

Het hoofdgerecht met zalm is ook prima. De foto is wat slecht zie ik en doet wat afbreuk aan de werkelijkheid. Het is perfect gebakken zalm die van binnen net gaar is, dus helemaal goed. Niet ver doorbakken terwijl de buitenkant wel mooi gebakken is. De bovenkant heeft een laklaag met sojasaus. Op de kaart staat dat deze huisgemaakt is, maar dat lijkt mij sterk gezien het lange fermentatieproces. Dat zal ik volgende keer eens navragen. Buiten dat is het erg lekker. Het wordt geserveerd met warme gebakken groente, friet en frietsaus (geen mayonaise, dat is dan weer jammer).

De hamburger is lekker. Het zou gemaakt zijn van Black Angus vlees en dat had van mij wel wat minder doorbakken mogen zijn en wat rood van binnen. Dan had de burger top geweest. Het brood heeft aan de snijvlakken even in de pan of oven gelegen zodat deze een klein korstje hebben en waardoor het brood niet zompig wordt. Verder wat spek, ui, tomaat, cheddarkaas en augurk. Een prima gerecht. Ook hier wordt de friet met saus niet vergeten.

2. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Zanzi-Bar

12446 punten

Zanzibar in Middelburg, altijd leuk en we gaan er regelmatig een afzakkertje halen wanneer we in Middelburg uit eten gaan. Eten kan hier ook en dat hebben we vanavond gedaan. Het is winter en dan is het terras volledig omgebouwd als een houten chalet, net als de andere zaken hier op de markt, gezellig en warm. Het is nog niet helemaal vol, maar we gaan toch maar binnen zitten, net even wat rustiger. Er zijn hier maar drie tafels bezet, maar dat komt ook omdat de bediening de gasten het liefst in het chaletdeel heeft. De bediening is hier, naar onze ervaring, altijd vriendelijk, maar intussen kennen we elkaar ook wel.

Vanavond hebben we vooraf iets wat nog niet op de kaart staat. Er loopt een prima chef in de keuken nu de "headchef" op vakantie is. Hij heeft wat bruschetta, in de oven met knoflookolie geroosterd brood met tomaat en geitenkaas, gemaakt. Prima, brood is nog lekker krokant en smakelijk voorzien van de kaas en tomaat. Ook krijgen we carpaccio. Deze is niet in de vorm van plakjes, maar als gevulde bolletjes. De vulling bestaat uit Parmezaanse kaas en salade. Lekker en eens wat anders dan de standaard dunne plakjes. Mag van mij op de kaart komen!

Het hoofdgerecht wordt de saté en, op aanraden van de bediening, de steak. Het vlees is mooi gebakken. De garing of cuisson van het vlees is zoals gevraagd, rood van binnen. Het heeft mooie grillstrepen en oogt dan ook smakelijk. Het wordt uitgeserveerd met de saus apart. Ik had de pepersaus genomen en ben hier zeker content mee. Het lijkt mij geen standaard saus uit een pakje en als dat wel zo is dan wil ik graag het merk weten.

We krijgen er friet bij met mayonaise. Bij mij wordt deze in een frietzak geserveerd. De friet is smakelijk, maar helaas niet vers gesneden. De kwaliteit is wel in orde. De friet had wel wat warmer gekund. We vinden het echter niet de moeite om het terug te sturen.

De saté is gemaakt van kippendij en daardoor niet droog. De kippendij is gemaakt om saté van te maken. Iets vettig vlees en daardoor mals en smakelijk. De saus is ook goed, niet de veel gebruikte zoete variant. De hoeveelheid is okay, maar had wel iets meer gemogen. We krijgen er een flink stuk kroepoek bij en voor het frisse zuurtje zorgt de komkommer. Het gerecht is prima in balans. Ook voor het oog wat schuin gesneden bosui.

We sluiten af met een chocolade lavataartje met vanille-ijs en slagroom. Lekker! Kan ook weinig fout aan gaan. Taartje is lekker warm en de vloeibare chocolade loopt er als lava uit. Vanille-ijs is lekker, romig en zonder kristalletjes.

Hier geen haute cuisine, maar prima gerechten voor een fatsoenlijke prijs.

8,1
  3. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Amigo

12446 punten

Vandaag naar Amigo. We hebben gereserveerd en hoewel het redelijk vol is zijn er nog een paar plaatsen beschikbaar. We worden hartelijk ontvangen en naar onze gereserveerde tafel gebracht. Jassen worden overigens keurig aangenomen. Het is Valentijn vandaag en op de tafels liggen verse rozen en wat rozenblaadjes. Ook zijn er wat ballonnen in hartvorm. Leuk aangekleed. We nemen vanavond alleen een hoofdgerecht en gaan voor de zalm en de combinatie van spare ribs en vleesspies.
    Prima keuzes, de zalm is mooi gebakken en de garing is perfect! Dat geldt ook voor het vleesgerecht. Een heerlijk stuk spare rib met lekker wat vlees. Het heeft nog een bite, wat ik lekker vind. Zelf ben ik geen voorstander van het doorgekookte vlees waarvan alle structuur verdwenen is. Ook de spies is lekker, mooie stukken medium gebakken rundvlees, paprika, ui en een lekker stuk kip. De kip is gelukkig niet helemaal droog doorbakken maar juist goed. We krijgen er friet bij met mayonaise en knoflooksaus. Ook de huisgemaakte pepersaus, chimichurri en champignonsaus ontbreken niet en zijn lekker bij de gerechten.
    We sluiten af met een koffie.
    De prijzen van de gerechten zijn wel stevig. Het is het zeker waard, vlees is van prima kwaliteit!
    Foto's van de gerechten zijn helaas vergeten te maken.

10 vorige recensies
  4. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Westkaap

12446 punten

Keurig restaurant. We komen hier niet heel vaak maar we zijn er nu een keer of 4 geweest en het bevalt altijd prima. De locatie is 's winters erg donker en op de donkere glooiing is het in deze tijd van het jaar geen droom locatie. In de zomer, met licht en leven op het water zal dit zeker anders zijn. Enfin, het gezelschap is meer dan aangenaam dus boeit de buitenboel niet zoveel. We zijn hier met een deal van Social Deal. We hebben keuze uit de kaart (voor, hoofd, na) voor de prijs van € 30 in plaats van € 44
    We gaan vanavond voor de eendenborst en carpaccio vooraf, kabeljauw en bavette als hoofdgerecht en het Zeeuws onderonsje en de ananas als nagerecht.
    De carpaccio is volgens de kaart van Zeeuws rund. Het is een prima gerecht en redelijk standaard. Lekker hoewel de rucola wat grof en stevig is. De kleinere of jongere rucola had beter gepast. Verder goed gerecht.
    In het gerecht met de eendenborst is wat meer creativiteit gestoken. De eendenborst wordt uitgeserveerd met een gel van stoofpeer en appelstaartschuim. Wat frisse salade en een plakje, ik denk Eryngii (koningsoesterzwam). Het schuim is luchtig en zoet. Eendenborst gaat hier prima bij al is het zoet wel een beetje uit balans, dit had iets minder gemogen. De frisse salade biedt uitkomst. Een leuk, lekker gerecht. Een zuurtje zou welkom zijn geweest.
    Het hoofdgerecht met de bavette is prima. Het heeft een beetje bbq smaak en is mooi gegrild. De gaarheid is ook goed, lekker nog rood van binnen maar toch warm. De jus is gemaakt met aardpeer. Het bedje van groente is net wat minder, er zit fijngesneden kool in, Ik denk dat het cavolo nero is of misschien gewoon boerenkool. Het heeft wat bitters en is nog net iets te stevig. Het had voor ons wat meer garing gemogen en wellicht was jus.
    Het hoofdgerecht met de kabeljauw is prima, Het bord ziet er netjes uit en het staartstuk van de kabeljauw is perfect gebakken. De huid is krokant en op smaak. Dit is zo essentieel! Top. Er ligt wat saus op het bord van knolselderij en hoewel dit lekker is heeft de vis het niet perse nodig. Er worden heerlijke verse frieten bij geserveerd.
    Het nagerecht met ananas valt ook helemaal in de smaak. De ananas is ook even gebakken en nog wat warm. Daarop wat slagroom en een bolletje speculaas ijs en een crumble van zwarte olijf. Ik heb dit gerecht zelf gekozen en hoewel ik speculaas niet geweldig vind is dit ijs erg lekker. Het heeft natuurlijk wel deze smaak maar dat past eigenlijk prima. De bijzonderheid van het gerecht is wel de olijf. Deze is gedroogd, krokant en als kleine hagelslag over het gerecht gestrooid. Het geeft wat zoutig aan het gerecht. Bijzonder maar ook bijzonder lekker.
    Het Zeeuw onderonsje is huisgemaakt babbelaar ijs met bolustiramisu en babbelaarcréme. Zoet voert de boventoon maar is wel in balans. In de tiramisu zit dun gesneden bolus verwerkt evenals de topping. Een geslaagd dessert!

5. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Huifkar

12446 punten

We hebben vooraf gereserveerd en dat is maar goed ook want het restaurant zit goed vol. Het is daardoor ook druk, Volgens de meter gemiddeld geluid van een stofzuiger (79 dB) met uitschieter naar de geluidssterkte van een voorbijrijdende vrachtauto (92 dB). Wanneer we wat langer zitten raken we aan het geluid gewend of neemt het af omdat gasten aan het eten gaan. We kunnen goed een gesprek voeren.
    Vooraf nemen we wat brood en als hoofdgerecht de zeebaars. De gerechten zijn hier prima maar ik vind het wat aan de prijs, 3 gangen komt uit op gemiddeld € 47,-
    We beginnen met een broodje met kruidenboter en aioli. Brood is vers en de smeersels lekker en voldoende. Mag ook best, 8 stukjes brood voor € 8,- Belangrijker is, het is lekker. We hebben aangegeven dat we zelf het hoofdgerecht uitvragen en dat loopt goed. Er wordt netjes gewacht tot wij het hebben doorgegeven.
    Het hoofdgerecht is de zeebaars. Deze is werkelijk perfect gebakken! De huid is wat krokant en de vis is niet droog. Top. Ook de groente op het bord is niet veel maar ook lekker. Gaar zonder doorgekookt of nog half rauw te zijn. De basilicumolie is mooi voor het oog maar is te weinig om een goede smaak af te geven. Een klein schaaltje met deze olie apart had wel erg gewaardeerd geweest.
    We gaan nog even de stad in dus sluiten hier onze avond af. Gevuld en met goed gevoel vertrekken we.

7,6
  6. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Strandpaviljoen Noordduine

12446 punten

We komen af en toe bij Strandpaviljoen Noordduine omdat het net wat verder weg is dan op fietsafstand maar we komen er wel graag. Prima gerechten, vriendelijk personeel en aangename sfeer. Vooraf zagen we de winterdeal. Een 3-gangen diner voor 27,50
    Dat lijkt in ieder geval zo maar blijkt in werkelijkheid toch wat anders. Voor veel gerechten moet er worden bijbetaald. Wij komen zo uit op 32,50 per persoon. Ook niet prijzig maar het komt niet helemaal zuiver over om 27,50 te communiceren en daarna tot de ontdekking te komen dat dit bijna onmogelijk is. Duidelijker hierover communiceren zou op zijn plaats zijn en eerlijker aanvoelen. We beginnen met de voorgerechten Winterse geitenkaassalade en Noordduine zalmtartaar.
    De zalmtartaar staat op de kaart voor 14,50 en dat is echt teveel. Bij het uitserveren lijkt het heel wat maar het ligt op een flink stuk brood. De hoeveelheid zalm valt dan ook een beetje tegen. Het is echter wel erg lekker. De zalm is mooi op temperatuur en van prima kwaliteit. De salade is vers. Naar mijn mening echter wel minimaal 3,- te hoog geprijsd.
    De geitenkaas ziet er ook prima uit. Een redelijk stuk wat lauw-warm wordt uitgeserveerd. Ook hier is de salade fris. Twee stevige stukken brood en een kuipje boter completeren het gerecht. Jammer dat er geen mooie verse echte boter wordt gebruikt. De beloofde vijgen ontbreken en de honing-mosterd dressing hebben we ook niet waargenomen. Desondanks vinden we het lekker.
    Het hoofdgerecht is de tomahawk van varkensvlees. Het zou Zeeuws varken zijn en dat zou kunnen. Er ligt een quenelle van kruidenboter op het vlees al is deze er met het uitserveren afgegleden. In het kannetje zit kruidenolie. Het is best veel en de olie is voornamelijk met knoflook. Onderin het kannetje zitten de kruiden. Gelukkig kom ik daar op tijd achter zodat we vanuit de bodem kunnen pakken en de kruiden hebben. De olie is helaas koud. Deze had wat ons betreft wel wat warm gemogen. Het vlees is prima, warm met mooie roosterstrepen. Het is gaar en stevig.
    We kunnen zelf het voorgerecht uitvragen en dat werkt prima. Kunnen we zelf even een pauze inlassen. Wanneer het uitgevraagd wordt komt het vrij vlot. Prima gerechten al is de slagroom wat zielige hoopjes geworden. De tartelette is een gebakken taartje wat in dit geval gevuld is met kersen. Een bolletje vanille ijs en wat slagroom maakt het gerecht compleet. De slagroom is al wat ingezakt waardoor het niet erg fraai oogt.
    Het duo van chocolade is ook lekker. Het is huisgemaakte chocoladetaart met chocolade ijs, slagroom en wat fruit. De chocoladetaart is goed, niet droog. Het chocolade ijs is prima, lekkere stevige chocoladesmaak (puur).

7,4
  7. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Graanbeurs
    Internationaal Axel

12446 punten

We zijn een keer in Axel en meteen maar een leuk restaurant opgezocht. We zouden aanvankelijk met 2 personen gaan maar op de dag zelf kan ik het nog zonder probleem wijzigen in 3 personen. Bij binnenkomst worden we meteen te woord gestaan en worden de jassen aangenomen. Alles op een open vriendelijke manier zonder hierin te overdrijven. Precies zoals ik het graag zie. De rest van de avond blijft dit gevoel wel hangen. Men heeft oog voor de gasten, is attent en vriendelijk.
    De kaart heeft voldoende keuze en ik ga voor de beef tataki als voorgerecht en de zeebaarsfilet als hoofd. Het is goed vol in het restaurant maar toch is het niet heel rumoerig. Ook is de tijd tussen de gangen prima, we hoeven niet erg lang te wachten maar het komt door wanneer ik het zelf ook uitgevraagd zou hebben. Prima! De beef tataki is dus gesneden rundvlees, maar net even wat dikker dan carpaccio. Het wordt uitgeserveerd met een kommetje teriyaki/sojasaus, gebakken uitjes en kroepoek van rijst. Lekker en in balans. De radijs zorgt voor het frisje als tegenhanger van het zoutige. De kroepoek van rijst is krokant.
    Met het schrijven van deze blog zie ik dat bij het hoofdgerecht een saus tip staat bij de hoofdgerechten,
    dat was mij in het restaurant niet opgevallen en daar is ook helaas niets over gezegd. Het hoofdgerecht had het, wat mij betreft, niet nodig maar misschien had ik toch voor een sausje gekozen. De zeebaars is goed gebakken, de huid had wat meer krokant mogen zijn maar dat is ook het enige waar ik commentaar op heb. Smaak is prima, de huid is op smaak gebracht en is zonde om dit te laten liggen. Het ligt op een bedje van groene, warme groente. Een part citroen wordt ook meegegeven maar dat gebruik ik niet. Bovendien vind ik dan ook dat de pitten hier wel uit mogen. Blijkbaar moet ik het zelf, met de hand, uitpersen en dan komen gegarandeerd de pitten mee. We krijgen er friet met mayonaise bij. De friet is nog wat bleek en had nog wel iets langer mogen bakken wat ons betreft.
    Een nagerecht sla ik over en neem een espresso maar de dames nemen wel wat. Helaas heeft men niet begrepen de espresso bij het nagerecht uit te serveren maar krijg ik het vooraf. Ik had het ook niet doorgegeven.

8,1
  8. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Piccard
    Internationaal Vlissingen

12446 punten

Het is misschien niet de meest voor de hand liggende keuze om bij Piccard te gaan eten maar jaarlijks wippen we hier toch even binnen en dat is nooit tegengevallen. Bij binnenkomst is het duidelijk een hotel, we melden ons bij de receptie. De receptionist neemt ons mee naar het restaurant waar we een tafel mogen uitzoeken. Het restaurant is na ons laatste bezoek aangepakt en duidelijk wel opgeknapt. Het is sfeervol en ruim opgezet. We worden vanavond geholpen door twee medewerkers die de Nederlandse taal zelf niet machtig zijn. In het verleden had ik mij hier aan gestoord maar in de wetenschap dat personeel moeilijk te vinden is, is mijn begrip hiervoor wel verbeterd. Daarnaast doen ze hun best en zijn ze vriendelijk. Menuprijs is 39,50 voor 3 gangen en dat is netjes geprijsd.
    We beginnen met de geflambeerde zalmfilet, daarna de gegrilde zalmfilet en de schnitzel met pepersaus en sluiten af met de chocobol en Zeeuws genot.
    Het voorgerecht is de geflambeerde zalm. Lekker gerecht. Door het flamberen is alle kou uit de zalm en
    komt de smaak goed tot zijn recht. Het wordt uitgeserveerd met ruccola, tomaatjes, lente ui en gefrituurde uitjes. Prima zo. De mayonaise zou sesam/soja mayonaise moeten zijn maar daar heb ik niets van gemerkt.
    Het hoofdgerecht van de weekspecial is een gepaneerde schnitzel. Deze wordt voorzien van een prima hoeveelheid pepersaus. De schnitzel is krokant gebakken en niet helemaal droog. Op deze manier is een schnitzel bij tijd en wijle prima!
    De zalm heb ik genomen omdat deze hier in de combinatie met chorizo komt. Dat heb ik nooit eerder gegeten maar kan mij voorstellen dat dit smakelijk kan zijn. Gelukkig is dat het ook. De zalm is prima gebakken en net aan gaar zoals deze het lekkerst is. Op de moot liggen wat plakken chorizo en tomaat. Dit is ook mee de oven in gegaan en lekker en warm. De chorizo is aanwezig maar overheerst niet het volledig gerecht. De moot ligt op een bedje van gebakken groente. Smakelijk maar er zitten sugarsnaps tussen die niet zijn schoongemaakt. Dan bedoel ik dat de topjes er nog aan zitten en dan natuurlijk ook die vervelende draden. Ik begrijp echt niet dat het niet gedaan is, in mijn ogen is het voor niemand plezierig om flosdraad naar binnen te werken.
    Als nagerecht nemen we de chocobol en het Zeeuws genot. De chocobol is een bol van karamelmousse wat omgeven is door een chocoladebol. De bol is hart en wanneer we deze breken komt de inhoud tevoorschijn. Onderin de bol komen we nog een drup karamelsaus tegen. De physalis zorgt voor het frisse zuurtje.
    Ook het Zeeuws genot doet haar naam wel eer aan. Het is een bolus, gevuld met banketbakkersroom en een bol bolus ijs. Een blaadje munt voor het oog en ook weer de vrucht van de lampionplant voor het zuurtje. De koffie die we erbij nemen is lekker straf. Prima gegeten.

7,9
    3 vorige recensies
  9. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Zanzi diner

12446 punten

Omdat we vanavond nog meer plannen hebben zijn we bij Zanzi Diner gaan eten. We zijn hier eerder geweest en de keuken/restaurant sluiten erg vroeg, laatste keer rond 21.00 uur en dat vinden wij normaal gesproken veel te vroeg. Omdat we vorige keer wel lekker gegeten hadden en nu toch om 20.00 uur ergens anders moeten zijn zijn gaan we hier weer naar toe. Bij binnenkomst worden we opgevangen en staat de tafel gereed. Jassen worden niet aangenomen en wanneer ik het zelf wil doen is de kapstok helemaal vol. Rest niets anders dan deze bij de tafel te laten. We zijn gelukkig met 3 en plek voor 4 dus we kunnen de jassen kwijt. We nemen vanavond de hot 'n heavy burger en de zeebaars. Beide prima gerechten. De burger kan met sla en friet maar ook als losse burger besteld worden. Ik neem het zonder friet. Het brood is even van binnen geroosterd wat prima is, daardoor wordt het geen zompig broodje. De hamburger is goed gebakken maar omdat het Black Angus vlees is had deze van mij nog wat roder gemogen. Het is daarentegen ook niet helemaal doorbakken en smaakt dan oké. De ui heeft een gefrituurde beslagkorst en dat is leuk gevonden. Met de jalapeño erbij geeft het de burger de benodigde pit. Het is lastig eten en het kan ook bijna niet anders dan een gat in de burger te eten en al grommend je door het gerecht heen te werken. Een beetje ordinair is ook wel eens lekker.
    Mijn vrouw heeft de zeebaars genomen. Ik ben wat laat het het schrijven van dit laatste stukje dus weet niet meer exact wat er op het bord lag. De vis was in ieder geval prima gebakken. Het gerecht ziet er netjes uit. De friet is wel minder, het zijn voorgevormde frieten (als halve holle pijpjes). Niet vers maar wel oké.

10. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Basil

12446 punten

Vandaag naar Renesse, een Thais restaurant "Basil". We reserveren kort van tevoren en er is gelukkig plek. Wanneer we binnenkomen worden we verwelkomd en naar onze tafel gebracht. De menukaart ligt op tafel en de keuze is snel gemaakt. Er is niet heel veel keuze maar zeker voldoende. De beperkte keuze zorgt er wel voor dat men goed aandacht aan de gerechten kan besteden.

Vooraf nemen we Por Pia Tod, groenteloempia's, de Kung Thong, garnalen in krokant jasje en de Sateh Kai, inderdaad kipsaté. De gerechten zijn zonder uitzondering erg lekker, De loempia is goed gevuld met verse groente. De chilisaus is niet pittig, ik weet ook niet of deze is ingekocht of huisgemaakt. Ik vermoed het eerste. De garnalen zijn ook prima, wat kleiner dan ik verwacht had maar erg lekker. De satésaus is huisgemaakt. Niets mis mee, prima van dikte en er lijkt kokos in te zitten waardoor de smaak anders is dan bijv. bij de Chinees. Niet vergelijkbaar, in het voordeel van deze! De voorgerechten zijn erg warm en zeker niet pittig.

Dat pittige zit wel in het hoofdgerecht. Het staat op de kaart aangegeven met pepertjes, van 0 tot en met 2. Ik moet daarbij wel aangeven dat de twee gerechten met 2 pepers die we genomen hebben qua pittigheid ver uit elkaar liggen. De curry is erg pittig, het hoofd loopt rood aan terwijl het gerecht met de geroerbakte kip wel wat pitje heeft maar zeker niet scherp is. Wil je voor zekerheid gaan, er zijn ook gerechten die zonder pepers zijn aangegeven.

Kai Phad Med Mamuang heeft geen pepers en is niet sterk. Het is wel erg lekker met kip, cashewnoten en gewokte groente. We hebben deze met bami genomen in plaats van witte rijst. Ook de bami is lekker op smaak gebracht. De Keng Kiou Waan Kai is het gerecht met de curry. Deze is dus zeker pittig terwijl we vinden dat we toch wat gewend zijn. Het zijn wat grove stukken groente (o.a. courgette) in een groene kokosmelk. Het heeft een aangenaam zoetje en als gezegd, deze is pittig! Hoe meer je eet hoe pittiger het lijkt te worden. Het blijft overigens wel prima eetbaar, het is niet dat de smaakpapillen volledig worden uitgeschakeld.

11. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Onassis

12446 punten

Af en toe brengen we een bezoekje aan een Grieks restaurant. Helaas is de echte authentieke uit Middelburg verdwenen en moeten we het doen met second best, restaurant Onassis. Niet dat het slecht is maar het neigt toch wat naar de Griekse fastfoodrestaurants zoals de meeste zijn. Binnenkomen, eten en weer buiten staan binnen een uurtje maximaal. Gelukkig werkt het hier toch wel wat anders hoewel we daar ook zelf voor zorgen. We bestellen alleen een voorgerecht en pas wanneer we toe zijn aan een hoofdgerecht bestellen we dat pas op dat moment. Dat is hier geen probleem en hierdoor kunnen we op het gemak tafelen. In de gang kunnen we de jassen kwijt, daarna kunnen we het restaurant binnen waar men ons bij een soort lessenaar ontvangt. We zijn wat vroeger dan de afgesproken tijd maar men maakt snel een tafel schoon en we kunnen plaatsnemen. We worden vanavond vriendelijk geholpen al valt het wel op dat het steeds meer in het Engels moet. Niet alleen hier maar we komen het overal tegen. Niet heel erg maar de communicatie blijkt soms lastig. Vooraf willen we wat brood met tzatziki nemen. Het is echter niet de verwachte knoflookbrood maar een bordje tzatziki met 6 plakjes stokbrood. Niet precies wat we bedoelden. Misschien zijn wij niet duidelijk geweest maar dit was waarschijnlijk bij een Nederlands sprekende brigade niet gebeurd. Enfin, de tzatziki is prima.
    Ik heb een ovengerecht gekozen met kip, kaas, pepers en worst. Lekker, vullend en kneiterwarm. De kip is ruim aanwezig, geen reepjes maar normale stukken. Er is wat cayennepeper over gestrooid en heeft dan ook best wat pittigheid zoals volgens het menu beloofd. Het is zeker niet te sterk. Wel vullend. De crème en kaas maken het een stevig gerecht. Ik ben dan ook blij met de lekkere frisse salade die bij de hoofdgerechten wordt uitgeserveerd. Dat heeft dit gerecht zeker nodig. Uiteraard ontbreekt ook de rode rijst, tzatziki niet. Friet is ok maar niet vers. Mijn vrouw heeft een combinatiegerecht gekozen met gyros, souvlaki en iets wat varkenshaas zou moeten zijn? De gyros en souvlaki kip zijn prima al is de gyros snel afgekoeld. Het stukje varkensvlees is echt niet te pruimen, gort en gort droog. Ik weet dat je varkensvlees niet rood mag doorgeven maar dit is zo droog gebakken dat het ook niet goed is. Ik zou denken dat het vlees vooraf gegaard is en voor consumptie nogmaals gebakken. Het is zelfs met tzatziki zo droog dat het in de keel blijft hangen.

7,9
  12. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Sake Sushi

12446 punten

Vandaag met Social Deal bonnen gereserveerd bij Sake Sushi. Het Japans sushi restaurant in Vlissingen. Jaarlijks komen wij hier wel een paar keer. Vorig jaar is het een paar keer wat minder geweest en viel het eigenlijk een beetje tegen. We zijn daarom eens uitgeweken naar Middelburg maar dat was ook geen aanrader. Door Social Deal zijn we van het jaar al eerder bij Sake Sushi geweest en ze leveren weer de lekkere gerechten zoals wij gewend waren. Ook vanavond blijken ze de kwaliteit vastgehouden te hebben. Gelukkig, we komen er weer graag!
    Er wordt gewerkt met een barcode die je kan scannen op je telefoon waarna het bestellen eenvoudig gaat. Ik heb nog een wat oudere iPhone en daar werkt het wel op maar goed zichtbaar is het niet. Bovendien moet je iedere keer terug in het menu om een keuze te maken uit nigiri, temaki, maki enz. Dat is niet zo handig. Ik vraag daarom om de wat ouderwetse handheld. Dit werkt vlekkeloos. Rechts in het scherm de nummers gegroepeerd, super handig. We doen eigenlijk altijd hetzelfde, beginnen met een paar koude sushi en een enkel warm gerecht en dit loopt naar een paar warme gerechten met nog een enkele sushi. Een lekkere opbouw, vinden wij.
    De sushi is prima, vers, voldoende stevig, niet te koud en met wat sojasaus en/of wasabi erg lekker.
    De warme gerechten komen vlot de keuken uit en zijn ook inderdaad goed warm. Gelukkig heeft niet alles soja als sausje waardoor je niet verzadigd raakt van het soja-zoutje. We hebben o.a. gebakken rijst met kip genomen, een klein kommetje waarbij de rijst en kip een volwaardig gerechtje is. Ook complimenten over het kipgerechtje Chicken Yakuniku, gebakken stukjes kip. Ook een klein volwaardig gerechtje, kip goed gebakken, lekkere ui en paprika. Andere gerechten die we genomen hebben zijn ook lekker maar deze twee sprongen er wel uit. We zijn vanavond vriendelijk bediend en hebben boven gezeten. Daar heb je minder zicht op de "bezorgtafel". Hier komen de gerechten uit de keuken terecht die ingepakt worden en met de bezorger meegaan. Zit je daar dichtbij dan voelt het wat rommelig en onrustig. Daar hebben we vanavond geen erg in.

8,3
    4 vorige recensies
  13. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Restaurant Midden Zeeland

12446 punten

Ooit, in lang vervlogen tijden hier eens gegeten. Het was toen niet veel meer dan een houten keet. Daarna hier eens koffie gedronken na uit een vliegtuig gesprongen te zijn. Het zag er toen al stukken beter uit. Vanavond met vrienden daar nog eens een bezoek gebracht. Het restaurant zit redelijk vol maar onze tafel staat gereserveerd. Het is netjes en ruim ingericht. We hebben een tafel bij het raam waar het, zeker bij wat bedrijvigheid met vliegtuigen en parachutespringers prima zitten is. Ook zonder dat zitten we prima. Tafels zijn ruim, stoelen zitten aangenaam. Bediening is vanavond vlot, vriendelijk en professioneel. We nemen vooraf wat brood met smeersels, als hoofd de zalm en na koffie met Zeeuws dessert. We bestellen het brood 2 x, we zijn met vier en dan is één mandje soms wat karig. Hier is dit echter niet het geval, het is best een stevige hoeveelheid voor 2 personen. We krijgen 8 stukken brood, 4 wit en 4 bruin met 3 verschillende smeersels. De smeersels zijn kruidenboter, aioli en een salsa van tomaat en paprika. Ook de smeersels zijn voldoende voor de stukken brood. Lekker! Brood is vers en smeersels goed op smaak. Een goed begin.

We geven door dat we een seintje geven voor het hoofdgerecht en dat gaat ook prima. We krijgen netjes na ons aangeven de hoofdgerechten uitgeserveerd. De zalm is mooi van grootte, ook de garing is prima in orde. De huid had nog wel iets krokanter gemogen maar dat is het enige punt waar ik wat commentaar over heb. De zalm wordt uitgeserveerd met mosterdsaus. Soms krijg je hier een streepje van op je bord maar hier is het een normale hoeveelheid. De zalm zelf ligt nog op een bedje van gebakken groente en op de zalm een spruit van erwt. De friet die op tafel komt is ook prima, mooi gebakken en ook al weer, ruim voldoende. De prijzen in dit restaurant liggen op gemiddeld niveau maar de hoeveelheid die we krijgen ligt wel boven het gemiddelde. Dit wordt ook doorgetrokken naar het nagerecht.

Het Zeeuws dessert bestaat uit 3 bollen ijs, slagroom, karamelsaus en stukjes stroopwafel zoals je dit als kind op de markt kreeg. Het ijs is ook een aardige hoeveelheid, de bollen zijn flink in de smaken vanille, kaneel en bolusijs. Het is ook lekker ijs, de smaken komen goed uit en er zitten geen ijskristallen in. We hebben een prima avond gehad, restaurant is netjes, personeel vrolijk en vriendelijk en het eten lekker en ruim voldoende!

14. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Eetcafe Roots

12446 punten

Af en toe hebben we zin in een makkelijke avond, hoofdgerecht met een speciaal biertje. Daar kan je hier, bij Eetcafé Roots, prima terecht. Het interieur is geheel passend, een bar die prominent aanwezig is en een aantal tafels. Er is een groep van ca 10 personen die redelijk luidruchtig zijn. Jammer maar dat risico loop je dan. Onze gereserveerde tafel staat klaar en het is goed dat we gereserveerd hebben, alles is bezet vanavond. We worden vanavond vriendelijk geholpen door een jongedame. Vanavond nemen we een keer een broodmandje vooraf. Het hoofdgerecht wordt voor ons beide de boerenschnitzel.
    Het brood is niet direct een aanrader. Het witbrood is een wat vreemd broodje, het bruin brood gaat wel, Donker en even wat geroosterd. De pesto komt rechtstreeks uit het potje. De kruidenboter is wat beter, zou huisgemaakt kunnen zijn of inkoop van betere kwaliteit. Het is in combinatie met het brood ook net te weinig. We doen er wat langer mee dan gewenst want hoewel het nog niet afgehaald is komt het hoofdgerecht. Jammer dat het vooraf niet even gevraagd wordt.

Het hoofdgerecht is in ieder geval van betere kwaliteit en echt lekker. We hebben de boeren schnitzel genomen en dit is een gepaneerde schnitzel met gebakken ui, paprika, spekjes en champignon. Het vlees is prima gebakken, gaar zonder dat het kurkdroog is. De grootte is ook goed. Een mooi stukje vlees wat bij tijd en wijle erg lekker is. De hoeveelheid van de gebakken spek/ui/paprika/champignon is ook goed, een behoorlijke hoeveelheid. Door de spekjes iets hoog op smaak maar we vinden het prima zo. Er ligt nog wat rucola met wat aardappelsalade op het bord en daarnaast wordt friet met mayonaise geserveerd. Vanavond met een Gouden Carolus Classic en het zeewierbier (8,8%) van Zwiergitaarbrouw een prima combinatie!

15. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Eetmosfeer Het Elfde Gebod

12446 punten

We komen niet heel vaak in Goes om uit eten te gaan maar wanneer we naar Goes gaan brengen we graag een bezoek aan Eetmosfeer Het Elfde Gebod. We hebben vooraf gereserveerd en dat is maar goed ook, het restaurant is vanavond volledig vol. Wanneer we binnenkomen en de deur nog sluiten komt de eigenaar meteen aan om onze jassen op de kapstok te hangen en ons naar de tafel te brengen. Ontvangst is prima. We worden vanavond geholpen door een aantal dames van de brigade die ook, zonder uitzondering, vriendelijk en correct zijn. Zelf vind ik de houding of omgang van het personeel net zo belangrijk als de kwaliteit van het eten, als de bediening onvriendelijk is kom ik ook niet meer terug. Hier is het tegendeel gelukkig het geval. In de menukaart is de keuze uit a la carte maar je kan ook kiezen uit een drie gangen keuzemenu. Hier is een wat beperkt aantal keuzes voor een vast bedrag van € 39,50 voor de 3 gangen. Daarnaast heeft men ook nog een wisselend 3 gangenmenu met vaste gerechten, het zogenaamd spiegelmenu. Dit omdat het inderdaad op de spiegel staat. We gaan voor het 3 gangen diner en kiezen vooraf de carpaccio en de vitella tonato het hoofdgerecht wordt de Black Angus steak en de nagerechten worden de eclair van het spiegelmenu en de gekarameliseerde Zeeuwse appel.

De gerechten zien er prima uit, het oog wil ook wat en krijgt het ook. De vitella tonato is dun gesneden kalfsvlees, tonijnmayonaise, pecannoten en wat soya. Heerlijk! Het gerecht is lekker op kamertemperatuur, het vlees is voldoende aanwezig, er ligt wat radijs en gekarameliseerde zilverui bij voor het frisje. De tonijnmayonaise heeft een heel klein pittig randje, kortom in balans en lekker. De carpaccio valt ook prima in de smaak. Ook dit gerecht wordt aangenaam op kamertemperatuur uitgeserveerd en is van goede kwaliteit. Het vlees is dun maar geen vloeipapier en loopt niet uit. De kaas is wat dikker geraspt en daardoor ook meer op smaak. De kaas is Old Rotterdam, is smaakvol en eens wat anders dan de, ook lekkere, Parmazaan.

Het hoofdgerecht is de steak van de Black Angus. Deze wordt uitgeserveerd met een PX saus, een saus met de bekende Pedro Ximenez sherry. Een zeer zoete sherry die in dit gerecht een stevig deel van de zoetigheid kwijt is. Gelukkig want anders was dit veel te zoet, nu is deze perfect in balans gebracht. Het vlees heeft een mooie cuisson en is warm. Het vlees is wel getrancheerd, in stukken gesneden, waardoor het wat sneller afkoelt maar het ligt op een warm bord en warme groente dus dat gaat prima. We hebben er heerlijke verse friet bij met mayonaise. Ik loop niet snel warm (meer) voor een stuk rood vlees, maar hier maak ik graag een uitzondering.

Het nagerecht is ook goed. Mijn vrouw heeft gekozen voor de gekarameliseerde appel. Dit is een heerlijk warm schaaltje met gebakken appel, walnoot en afgetopt met een mascarpone vanille crème. De appel is nog warm en mede daardoor een heerlijk nagerecht. De walnoten zijn krokant dus zeker een aanrader. Zelf heb ik de eclair genomen. Deze is gevuld met pistachecrème en wat frisse gelei van kers/framboos. Daarnaast nog een bolletje frambozenijs. Mooi gerecht, prima combinatie en de eclair ziet er prachtig uit!

16. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor SOJU Bar

12446 punten

We lopen begin van de avond in de Markthal en lopen langs Soju Bar. Het is afgeladen vol en dan zal het vast goed zijn. We kunnen meteen naar binnen en een dame geeft aan dat er alleen nog plek is aan de bar. Niet ideaal maar we willen het hier toch eens proberen. We zitten nog maar koud of de dame geeft aan dat er een tafel vrij is gekomen. We maken hier graag gebruik van. We krijgen wat menukaarten en moeten eens kijken hoe het hier werkt, concept is ons niet bekend. Even later komt er iemand van de bediening vragen of alles duidelijk is of dat er uitleg nodig is. Prima, dat maakt een hoop duidelijk. Van begin af aan is men hier erg vriendelijk en hulpvaardig. Men vliegt in het rond en gerechten staan redelijk vlot op tafel maar ik krijg niet het gevoel dat we zo snel mogelijk weer weg moeten. Men neemt ook echt wel de tijd voor gasten. Er wordt aangegeven dat veel van de gerechten in medium en in large zijn te bestellen maar dat de meeste gasten voor medium gaan. Dat is een goede tip en blijkt achteraf inderdaad meer dan voldoende. We krijgen net niet alles op.
    We nemen de Bibimbap en de Soju Gangnam style Chicken. De Bibimbap is een kom met rijst, wortel, komkommer, champignons, taugé en in mijn geval kip. Het wordt uitgeserveerd in een zeer hete stenen kom. Het bijzondere is dat de kom nog lang stevige hitte afgeeft aan het gerecht. Aanvankelijk zijn de groente bijv. nog iets koud maar worden warm door de kom. Bovenop het gerecht ligt een spiegeleitje. Tevens wordt een schaaltje licht pittige saus geserveerd die naar believen aan het gerecht kan worden toegevoegd. Prima gerecht, anders dan we kennen. Verse ingrediënten en niet erg scherp. De kip is in dit gerecht zonder bot dus lekker eten zonder te kluiven.

Er staat weinig aan bestek op tafel maar wel een klein vierkant soort suikerzakje. Daar blijken twee handschoenen in de zitten. Dus lekker met je handen eten zonder dat deze ook nog eens vet en vies worden. Ideaal! De stukken kip nodigen ook uit om dit met de hand te eten.
    De Gangnamstyle is met wat pittige mayonaise. De kip (kippendij zonder bot) is erg warm en door het heerlijke krokante korstje blijft dit ook wat langer het geval. We hebben er nog wat friet met mayonaise bij besteld. Friet is ook prima in orde. Of de gerechten nu precies goed voor de lijn zijn betwijfel ik maar daar denken we even niet aan. De prijzen van de gerechten vallen ook mee, € 30,50 voor de twee hoofgerechten samen waarbij we hebben gedeeld en beide voldoende hebben gegeten. Ik kan mij wel voorstellen dat je het gerecht beu raakt wanneer je dit alleen eet zonder afwisseling. Dan is het verzadigde gevoel er waarschijnlijk eerder. Tip is dan ook om de kleine varianten te kiezen en hierin met elkaar te delen. Dan blijven de smaakpapillen lekker geprikkeld. Bij het afrekenen viel de prijs toch wat tegen, de drank is hier wel redelijk aan de prijs ten opzichte wat we gewend zijn. Al met al een zeer geslaagd diner en we komen zeker terug!

17. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Basiliek

12446 punten

Vandaag voor het eerst naar Eetcafé de Basiliek, en het zal de laatste keer zijn ook, denk ik. We hebben een tafel gereserveerd en deze staat keurig voor ons klaar. Het is een 4 persoonstafel en dat is makkelijk want de jassen worden niet aangenomen en ik zie zo snel ook geen kapstok. We kunnen de jassen ook als kussen gebruiken want het meubilair bestaat uit uitsluitend hout en aan enig comfort ontbreekt het. Jammer, misschien wil men wat verloop in het restaurant hebben. Ik had vooraf de menukaart gezien en zag daar wel wat op staan wat lekker klonk; kippenlevertjes, steak tartaar, shortrib en een uitgebeende kip. Met het voorgerecht komt de eerste teleurstelling. De kippenlevertjes zijn vrij groot en deze zijn volgens mij niet uit een kip afkomstig. Misschien een kip ter grootte van een flinke hond. Het wordt in een schaal uitgeserveerd met ui, paprika, brood, madaira en een hoeveelheid room dat het meer weg heeft van een soep. We hebben er echter geen lepel bij gekregen. Terwijl het voorgerecht op tafel staat moet men nog het bestek gaan halen. Dan komt er alleen een vork en mes aan. Het brood ligt deels in de soep en is daarom wat zompig. De smaken zijn verder oke. Wat mij betreft geen geweldig gerecht.
    De tartaar ziet er beter uit. Het vlees is wat weinig maar kan er net mee door. De tartaar wordt uitgeserveerd met ui, peper, grof zout, brood, eidooier, bieslook, augurk, kappertjes en mosterd die recht je voorhoofdsholte in slaat. Lekker, ik hou wel van dergelijke mosterd maar men zou het wel even kunnen doorgeven bij het uitserveren. Zeker omdat er een flinke hoeveelheid van wordt gegeven. Mocht je last hebben van een verstopte neus, weet je waar Abraham de mosterd haalde.
    Mijn hoofdgerecht is de shortrib. Een stuk vlees met bot (rib) wat prima gegaard is. Het vlees is mals en goed op smaak. Dat is belangrijk en tevens het enige goede wat op het bord ligt. De rest is een aanfluiting. Het bord ziet er niet uit en hoewel ik zelf niet erg creatief ben is men dit hier ook niet. Er ligt wat rucola op het bord en een scheef gesneden plak tomaat, precies dat stuk waar het kroontje gezeten heeft. Het verbaast mij nog dat ze het er af gehaald hebben. Verder wat slappe komkommer, een plukje julienne gesneden wortel met gebakken spek stukjes. Daarnaast een armetierig dotje eisalade en een soort ravigottesaus. Jeetje, dat heb ik zelden zo slecht opgemaakt gezien. Smaak van vlees is goed maar het ook wilt ook wat en dat doet hier toch afbreuk aan het gerecht.
    De kip, Frango, volgens de kaart is uitgebeend maar is geen hele kip. Het zou meer wat kippendij zijn, gepaneerd met een chilisaus. Ook dit vlees is goed maar de opmaak is gelijk aan de shortrib. Doordat hier geen jus op het bord ligt oogt het nog iets fatsoenlijker.
    Het eten is niet van een niveau wat we gewend zijn, ook niet voor een eetcafé. Het komt zeker niet boven het homecoocking uit en daarom voor ons een reden om dit eetcafé in het vervolg links te laten liggen. De eigenaar is tevens eigenaar van een ander restaurant in Middelburg. Ik hoop dat hij daar wat kritischer is op hetgeen de keuken verlaat. Hier boeit het hem blijkbaar niet ondanks zijn aanwezigheid hier vanavond.

• Prijs / kwaliteit 5
    5,5
  18. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Brasserie Blush

12446 punten

We gaan vandaag naar Brasserie Blush. We zijn hier eerder geweest maar dat is al veel te lang geleden. Ik weet dat we toen erg positief waren maar soms komt het er niet van om weer terug te gaan. Vandaag gelukkig wel. We zijn wat vroeger dan dat we gereserveerd hebben en nemen eerst nog even plaats op het terras. Heerlijke hoekbank en met een rosé wijntje prima vertoeven. De bediening houdt het buiten goed in de gaten en wanneer we aangeven dat het voorgerecht kan komen worden we even later opgehaald en naar onze tafel binnen gebracht. We nemen het drie gangen Marina menu. Voor- hoofd- en na voor € 40,- en soep, hoofd- en na voor € 36,- We weten niet zeker of het voorgerecht in de smaak zal vallen dus voor de zekerheid één soep genomen ipv het voorgerecht.
    Het voorgerecht is zalmmousse, een oogstrelend gerecht. Het is niet al te veel maar het kan ermee door. Het bestaat naast de zalmmousse uit zongedroogde tomaat, tomaatpoeder, wasabicrème en rode ui. Mooie en smakelijke combinatie. Ook voor een decoratief krokantje is gezorgd.
    Zelf heb ik de aspergesoep genomen. Heerlijk romig met stukjes asperge, ham en voor de decoratie waterkersolie. Ook hier geen spijt van!
    Het hoofdgerecht is de kalfsbiefstuk van Zeeuws rund met jus met zwarte knoflook en prima groenten. Ook dit gerecht is wat klein doch voldoende. Het vlees is warm en prima gegaard. Jus is prima op smaak, gelukkig niet flauw. We krijgen er een fatsoenlijke schaal friet met mayonaise bij.
    De menuprijs is laag en daarom begrijp ik ook dat hoeveelheden wat minder zijn dan je normaal gesproken zou verwachten. We hebben geen keuze maar ik had liever € 10,- meer betaald voor het menu en volwaardige gerechten gekregen. Nu is het net wat magertjes qua hoeveelheid en dat is jammer. Het is ook niet echt veel te weinig maar iets meer had ons welkom geweest.
    Het nagerecht ziet er ook al weer smakelijk uit. Het is een witte chocoladeparfait met aardbeien, meringue en frambozenijs (? ben ik even kwijt). Zelf ben ik geen voorstander van witte chocolade maar hier combineert de parfait prima met de rest. De aardbeien zorgen voor een fris, zoete twist.

8,4
  19. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Prins op 't Witte Paart

12446 punten

Af en toe komen we bij de Kemel. De Kemel. Altijd goed eigenlijk maar ook altijd druk, wanneer je wat later bent in de week om te reserveren is het vaak al vol. We zijn er nu op tijd bij want we kunnen een tafel reserveren. Wanneer we binnenkomen staat onze tafel klaar en we worden naar boven verwezen. Na een korte blik op de menukaart hebben we onze keuze wel gemaakt. Dat is hier wel een minpuntje, de kaart is jaren dezelfde en een beetje afwisseling zou voor ons toch wel op prijs worden gesteld. Vooraf nemen we een broodje met smeersels. Als hoofdgerecht nemen we de zalm en de spare ribs. Ook al is de kaart lang dezelfde, spare ribs heb ik hier niet eerder gegeten maar op advies van een vriend van mij toch eens geprobeerd.
    We beginnen met een stokbroodje. Deze is nog even in de oven geweest en is warm, krokante korst en vers van binnen, Prima broodje. De smeersel zijn meer dan voldoende. Tomatensalsa, aioli en kruidenboter. Lekker drankje erbij en we zijn tevreden.
    Ik heb aangegeven het hoofdgerecht pas uit te serveren na ons verzoek. Dat was geen probleem en dat is ook goed gegaan. Ik begrijp alleen niet hoe het kan dat het hoofdgerecht op tafel staat binnen 3 minuten nadat we het hebben uitgevraagd. Dat heeft dus is de oven gestaan. Het heeft echter niet aan kwaliteit ingeboet, Ook het hoofdgerecht is smakelijk. De ribs zijn smakelijk, warm en wat sticky. Ik hou echter van wat vlezige ribs, een beetje zoals een karbonade. Het vlees is hier te zacht naar mijn smaak. Redelijk eenvoudig laat het ook los van het bot. Scheelt vieze handen maar ik ben er niet kapot van.
    De prijzen van de gerechten zijn zeer schappelijk. We merken aan de zalm wel dat de krimpflatie ook hier heeft toegeslagen. De zalm is een stuk smaller of kleiner dan we gewend waren. Ook de noten die bij het gerecht liggen zijn minder en in ieder geval minder divers. Het is een lekker gerecht maar we hadden liever een prijsaanpassing gezien in plaats van dit. Voelt toch wat vervelend om hier achteraf mee geconfronteerd te worden.
    We hebben wat punten op te merken maar wat het belangrijkste is, is dat we lekker gegeten hebben en niet met een lege maag vertrekken. We waren hier beter gewend maar slecht is het niet!

7,4
  20. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Atithi

12446 punten

We hadden een ander Indiaas restaurant op het oog maar we zagen dat dit alleen vegetarisch was. Dat is voor ons geen optie. Niets tegen vegetarisch maar ik beslis graag zelf of ik al dan niet vlees in het gerecht wil. Daarom getogen naar Aththi. Het is niet ver lopen dus einde middag gaan we binnen. Er is nog één tafel bezet, verder helemaal leeg. Later op de avond komen er nog twee tafels bij dus erg druk is het niet. Men vangt ons bij binnenkomst meteen op en brengt ons naar de tafel. Jassen worden niet aangenomen dus die hangen we maar over de stoel.
    We krijgen de menukaart en zien dat het, voor Indiase restaurants, redelijk aan de prijs is. We willen vooraf gevulde Kulcha naan en knoflook naan en als hoofdgerecht Amritsari Chicken Tikka Masala en Murg Malaiwala Butter Chicken.
    Ik vraag of het naanbrood eerst op tafel kunnen krijgen en dat daarna pas de hoofdgerechten op tafel komen. Nou, dat is helaas teveel gevraagd. In wat onverstaanbaar gebrabbel blijkt later dat dit niet tot de mogelijkheden behoort. De reden is volslagen onbekend, het is niet vanwege de drukte noch het tijdstip dat ze willen sluiten. De gerechten komen nu dus allemaal tegelijk. Een positief punt is dat het allemaal wel lekker is. Naan is prima.
    De Amritsari is pittig. De kip in de hoofdgerechten is minimaal, Voor de prijs zou het een hoofdgerecht moeten zijn maar qua hoeveelheid kip volstaat het net voor een voorgerecht. Ook de hoeveelheid rijst is bedenkelijk. Voor twee personen bedoeld maar voldoende voor één niet al te grote eter. We eten niet wekelijks Indiaas maar voldoende om een eerlijk vergelijk te kunnen maken en daar valt dit restaurant toch behoorlijk tegen.

• Service 3
    • Prijs / kwaliteit 5
    5,2
  21. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Brasserie BLVD

12446 punten

Onlangs weer bij Brasserie BLVD geweest. We komen er graag en we laten graag vrienden kennis maken met dit restaurant. Vandaag hebben we een vriendin mee van d'n overkant die hier nog niet eerder geweest is. We hebben een tafel gereserveerd en deze staat keurig gereed. Vrij vlot komen de menukaarten op tafel en kunnen we een keuze gaan maken. Het blijkt niet eenvoudig, er staat veel lekkers op. Bij het opnemen van de bestelling begrijpt de dame dat we wat voorgerechten willen delen en geeft aan dat ze extra bordjes op tafel zal zetten zodat we makkelijk kunnen delen. Top. Vandaag nemen we bloemkool, bruschetta en zeebaarscarpaccio vooraf, een hoofdgerecht buiten de kaart, kabeljauw met mosterdsaus en we sluiten af met passievrucht taart. We hoeven niet lang te wachten voordat de voorgerechten komen. Stuk voor stuk ziet het er prima uit, de proeverij kan beginnen. Ik begin met de minste, de zeebaars. Deze is flinterdun gesneden en heeft wat garing van het zuurtje van de limoendressing. Daarbij wat avocado, zwarte kroepoek en cress van erwt. Mooi en smakelijk maar wat flauw. Het gerecht is niet direct heel spannend. Wel mooi vers en netjes opgemaakt.
    Van de bloemkool in tempura sla ik achterover, dit is by far, het lekkerste vegetarisch gerecht wat ik ooit gegeten heb. Nu ben ik niet vegetarisch maar wanneer dit de standaard is, word ik het morgen. Heerlijk. De bloemkool is krokant door de tempura en de Koreaanse bbq-saus (wat soya-achtig) geeft het gerecht een zoutige touch. De sesam en koriander maken het gerecht af. We vinden het alle drie de topper van de avond.
    De bruschetta willen we echter niet te kort doen, dit is ook een mooi en erg lekker gerecht. Iets lastig te verdelen maar daar is het ook niet voor gemaakt. Het zijn twee redelijke stukken brood met pestocreme, tomaatjes en burrata. De bol kaas op het brood lijkt op mozarella maar het is de romige variant hiervan. Heerlijk smeuïg! Naast de voorgerechten krijgen we ook een mandje met vers brood en smeerbare kruidenboter uitgeserveerd.
    Als hoofdgerecht kiezen we alle drie het gerecht wat niet op de kaart staat, kabeljauw met mosterdsaus. Ik eet zelf niet vaak kabeljauw dus eten we het hier. De dame van de bediening weet van de schaaldierallergie en heeft met de keuken overlegd of dit geen probleem geeft. Vanuit de keuken komt het bericht dat ze voor de zekerheid een aparte mosterdsaus maken zodat er geen enkel risico wordt gelopen, fijn en erg opmerkzaam! We geven zelf een seintje en hier wordt netjes op gewacht. Ook dit gerecht ziet er netjes uit met gebakken groente, kriel, mosterdsaus en een aardige moot kabeljauw. Prima op smaak. Het enige puntje van kritiek is dat de huis van de kabeljauw niet krokant is. Daar leent de vis zich volgens mij prima voor. Verder geen puntjes ter verbetering kunnen vinden. We krijgen ook een schaal met prima friet en mayonaise op tafel. Ruim voldoende dus bijbestellen is niet nodig.
    Het nagerecht is passievrucht-mangotaart met witte chocolde ijs. Onze vriendin vraagt of het ook het champagne ijs van een ander dessert mag zijn in plaats van het witte chocolade ijs. Ook dit is geen probleem. Het stuk taart is best de moeite en is lekker zoet/zuur. Prima in balans. De kokosroom die ook op het bord ligt is een prima aanvulling. Kortom, ook een prima gerecht met smakelijke combinaties. Niet gedurfd maar daarom niet minder gewaardeerd.
    De mensen in de bediening zijn hier erg vriendelijk en open. Een opmerking dat het kiezen, met twee weegschalen aan tafel, wat langer duurt wordt later opgepakt met de vraag "weten de weegschalen al welk dessert het gaat worden". Leuk dat het zo loopt.

8,6
  22. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Solskin

12446 punten

Jaren komen we hier al, al is het slechts enkele keren per jaar. Normaal gesproken altijd wel een zekerheidje om goed te eten. Vanavond zijn we helaas wat minder enthousiast over Solskin. Men heeft een leuk 3-gangen menu op de kaart voor de redelijke prijs van € 39,95 Vandaag nemen we de carpaccio vooraf, gebakken zalm als hoofdgerecht en de crème brûlée en dame blanche na. De carpaccio is smakelijk maar valt wat tegen. Het vlees is flinterdun en mist volledig de vleessmaak en structuur. Daarbij is het ook een beetje vochtig. De oude kaas is gelukkig rijkelijk aanwezig en geeft het gerecht nog wat boost. De sla is vers en de truffelmayonaise voldoende. Niet slecht maar als ik eerlijk ben dan kan ik het thuis ook en daar ga ik niet voor buiten de deur eten.
    Gelukkig is de zalm met kruidenkorst wel prima. De garing is top, niet helemaal droog doorbakken maar net aan gaar! De huid had wat krokant gemogen maar omdat de andere kant van de moot een kruidenkorst had is het bijna niet mogelijk om aan beide kanten wat doorbakken te zijn en toch niet te gaar. Het is ze vergeven al lijkt het mij ook niet onmogelijk. De moot is van een mooie grootte en de kruiden voldoende. Het ligt op passende groente zoals wat lamsoor en zeekraal. We krijgen er een schaaltje friet, gebakken kriel en verse salade bij. De salade is goed op smaak en de dressing is lekker verdeeld door de salade ipv hierop te doen waardoor je onderop droge sla zit te eten.
    Tegenvaller van de avond is het nagerecht. De dame blanche is zoals je mag verwachten maar de crème brûlée is de tegenvaller. Het is niet warm en eigenlijk alleen maar zoet. Vanille is niet sterk aanwezig. Het bolletje kersenijs is een aanfluiting, sorry maar dat is een minibolletje dat het geen naam mag hebben. Dit nagerecht staat op de kaart voor € 9,50 maar dan mag hier wel wat meer werk van gemaakt worden. Wanneer we afrekenen blijkt ook de rekening niet te kloppen, de nagerechten zijn dubbel afgerekend. Gelukkig wordt dit snel hersteld.

7,5
  23. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Sakura Huis

12446 punten

We zijn ooit, ergens 2017, eens eerder in Sakura Huis in Middelburg geweest. Het staat mij bij dat het eten aardig was maar de entourage niet. Het is lang geleden dus laten we het nog eens proberen. We hebben vooraf gereserveerd voor 4 personen en een tafel staat klaar. Het is niet vol maar wel rumoerig. We zitten helemaal in de hoek dus wat uit de drukte. Het bestellen zou moeten gaan met de eigen telefoon. Helaas werkt dit bij mij niet naar behoren, ik word er telkens uitgeknikkerd en zie de “bestelknop” ook niet staan. Ik vraag daarom maar om de handheld van het huis. Deze komt gelukkig snel en werkt prima. Helaas is de schermbeveiliging dermate kort ingesteld dat als je even wat tegen je tafelgenoten wilt zeggen, het beeld alweer op zwart gaat. Niet heel erg handig. We hebben twee gasten die graag met bestek eten, helaas moeten we hier 2 x naar vragen voordat dat geregeld wordt. Er loopt vanavond één jongeman rond die prima zijn werk doet. Hij is behulpzaam en vriendelijk. Van de rest van het personeel moet je verder niet veel gastvrijheid verwachten. Ik ben eerder in een dergelijk restaurant geweest en daar werden we bediend door een robot, ik heb het idee hier ook. Ik heb graag wat wasabi bij het eten. Ergens verborgen heb ik de bestelknop hiervoor gevonden en het werkt. Helaas maar 1 x. Een tweede keer wasabi bestellen of gember erbij is ons niet gelukt. Het kan aan mij liggen maar normaal gesproken loop ik niet tegen deze problemen aan bij andere Japanse all-you-can-eat restaurants. Het eten verloopt verder wel goed. Wel krijgen we twee schaaltjes nasi op tafel en voordat ik wat kan zeggen is men alweer verdwenen. Het is door ons niet besteld en wordt later toch opgehaald. Behalve dat de avond begon met ergernis over de slechte werking van het bestellen op de telefoon, zo eindigt deze ook met ergernis. We willen nog wat ijs bestellen maar het systeem geeft aan dat we door de tijd heen zijn. Lekker dan, out of the blue, zonder enige waarschuwing blijkt de tijd om. Gastvrijheid hebben ze hier niet hoog in het vaandel. Gelukkig loopt de eerder genoemde jongeman langs en schieten we hem aan. Hij pakt zijn eigen handheld en laat ons daarop de laatste ronde bestellen. Hij maakt de avond weer goed. Ondanks dat het goed wordt opgelost en hij zeker een ruime 8 verdient geldt dit niet voor de rest en komt dit niet hoog uit. Eten was lekker maar niet altijd even warm. Sausjes bij gerechtjes waren ook lekker en niet altijd op basis van soja. Wanneer de gerechten echt goed op temperatuur waren hadden zie hier ook minstens een 8 voor gekregen, nu blijft het steken op een 7. Het gaat lang duren voordat we hier weer terugkomen. Ik hou er helemaal niet van om snel te moeten eten omdat we ander buiten de tijd raken. We zijn geen van alle grote eters en hebben nog geen 15 gerechtjes per persoon gegeten. Een tijdslot om misbruik te voorkomen prima maar voor gasten die graag wat rustig tafelen en eten lijkt mij dit ongepast!

• Sfeer 6
    • Service 4
  24. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Brasserie Evertsen

In 2013 zijn we hier eens geweest en het staat ons bij dat dit geen overweldigend succes was. Omdat het al zo lang geleden is, 10 jaar, willen we het nog eens proberen. We reserveren en een tafel binnen staat gereed. De temperatuur buiten is echter nog perfect dus mogen we buiten een tafel nemen. We kiezen een tafel direct naast de ingang, onder een luifel. Je weet maar nooit wat voor weer het later op de avond wordt. Het is druk op het terras en we moeten ook best even wachten voordat de drank wordt opgenomen. Ik denk dat het sneller had gekund want eerst de drank opnemen en dan een andere tafel afruimen vraagt niet veel tijd. Wel als je het andersom doet...We nemen vanavond 1 keer het drie-gangen menu met pompoen/gembersoep, varkensrollade en vanille-ijs met boterbabbelaarsaus en zelf neem ik brood vooraf en buikspek als hoofdgerecht. De heer in de bediening geeft aan om niet het grote broodplankje maar de kleinere te bestellen. Bij de soep zit ook nog een baguette en dan wordt het best veel. Fijn dat het wordt aangegeven en we geven hier dan ook graag gehoor aan.
    Mijn broodplankje komt vrij vlot de keuken uit.
    Het brood heeft een tikje in de oven gekregen, heeft een krokante kort en is vers van binnen. De kruidenboter is lekker maar iets mager qua hoeveelheid. Dan wordt het wachten op de soep. En dat duurde best wat lang. Men komt vragen of het hoofdgerecht al door mag komen en biedt excuses aan wanneer we aangeven nog op het voorgerecht te zitten wachten. Daarbij biedt men ons een koffie aan bij het einde van de maaltijd. Vriendelijk opgelost!. De soep wordt dan vlot uitgeserveerd. Lekker, warm en de gember is beheerst. Je proeft de fijne stukjes gemberwortel maar zonder dat het een echte gembersmaak heeft. Helaas vinden we wel een zwarte haar! Niet van ons, we hebben geen zwart haar. Jak!
    Voor het hoofdgerecht moeten we ook geduldig zijn. Ik heb geen tijd opgenomen maar we waren hier om ca. 19.00 uur en om 20.20 hadden we nog geen hoofdgerecht. Op mijn vraag of het hoofdgerecht toch al is uitgevraagd krijg ik een bevestigend antwoord. Doch 20 minuten later is het er nog niet. Op tafel 44 rust de vloek van Murphy. We geven het nog maar eens door. Dat heeft gewerkt en de hoofdgerechten komen daarna vrij vlot door.
    Mijn buikspek is prima. Het vlees is zacht en gaar, randje vet zit er nog aan maar dat vind ik wel lekker. Het heeft misschien niet lang genoeg gegaard om alle vet eruit te smelten maar dat vind ik prima. De huisgemaakte bbq saus is wel heel erg weinig. Dat mag best wat meer, net als de gebakken groente. Een volle eetlepel slap gebakken groente, meer is het niet. De friet is van prima kwaliteit al had deze iets warmer gemogen. Het is niet koud maar heeft net iets te lang op de pass gestaan. Het gerecht van mijn vrouw, de varkensrollade valt wel erg tegen. Het vlees is droog en de pepersaus maakt dit niet goed. De pepersaus lijkt niet erg op pepersaus en smaakt ook niet naar pepers. Het lijkt alsof het pannetje met saus een hele avond heeft staan pruttelen en na dik te zijn ingedroogd op het vlees is gegaan. Het is meer een gelei. Nee, dit gerecht is niet voldoende.
    Mijn vrouw neemt na een vanille ijs met boterbabbelaarsaus. Zelf neem ik een koffie. Om de avond nog wat goed te maken krijg ik een Irish Coffee van het huis. Men doet echt wel zijn best om alles goed te maken. Daarbij komt ook het nagerecht in tweevoud. De dame had het dubbel aangegeven maar het staat niet op de rekening. Ook van het huis. Aardige bollen ijs met een passende hoeveelheid saus. Een paar vruchtjes zorgen voor het frisje in het gerecht. We sluiten af met een bakje koffie (van het huis) en vertrekken met gemengde gevoelens.
    Zelf heb ik lekker gegeten, mijn vrouw beduidend minder. Er is redelijk wat fout gegaan maar men heeft zijn best gedaan dit op te lossen. Mijn gevoel is helaas toch dat we het restaurant niet op ons lijstje met favorieten gaan zetten.

25. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Nalin

12446 punten

We weten niet goed wat te eten vandaag maar bij het passeren van dit restaurant en het bekijken van het bord buiten gaan we hier eens proberen. Het is niet Grieks of Turks maar een combinatie. Laten we zeggen een mediterraans restaurant.
    Personeel is niet allemaal even vrolijk, de sfeer is wat minder hoewel niet onaangenaam. We nemen de Köfte Anatolisch en de Souvlaki. De Köfte Anatolisch is een gerecht met gehaktballen in een saus met ui, tomaat, paprika en sumak. Aardig gerecht. Het gehakt is smakelijk gekruid en de Anatolische saus is ruim aanwezig en ook lekker. De friet is droog, gelukkig heb ik voldoende van de saus van het vlees zodat ik dat samen kan eten en het niet zo droog smaakt. Op het bord ook wat sla, sinaasappel, ananas en meloen. Ik begrijp daar de combinatie met het gerecht niet van maar zal voor de decoratie zijn. Datzelfde geldt ook voor de dille op het vlees. Het is allemaal niet bezwaarlijk maar het komt mij wat "gemaakt" over.
    De souvlaki zijn twee spiesen met varkensvlees. Dat is geen aanrader. Het vlees mag niet rauw zijn maar helemaal droog doorbakken is het andere uiterste. Helaas is dat laatste het geval. Het is een stevige kauwpartij om het weg te krijgen. Ook hier biedt was saus uitkomst. De tzatziki is smakelijk en fungeert als smeermiddel. Later geef ik ook wat van de Anatolische saus waardoor het vlees toch nog wat smakelijk wordt. Ik begrijp dat de prijzen van de gerechten niet hoog zijn zodat de prijs/kwaliteitverhouding wel wat meer lijkt te kloppen. Wij gaan echter liever uit eten waar alles klopt en we wat meer moeten betalen. Wat ons betreft zeker geen aanrader.

• Prijs / kwaliteit 6
    6,1
  26. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Kodoo

12446 punten

Af en toe eens lekker naar een Sushi restaurant doen we graag. Ik zag mooie recensies en we strijken hier eens neer. De entree is een bar met een, ik denk, wachtruimte voor afhaal. Dat is qua sfeer even wat minder maar gelukkig is het restaurant wel prima, de eerste indruk is snel vergeten. Men werkt hier volgens het bekende concept, 5 gerechten per persoon per ronde bestellen en dat kan dan 5 rondes lang. Verschil hier is dat je geen handheld krijgt maar via een barcode op je eigen telefoon kan scannen waarna je de gerechten kan aanvinken. Dat is wel even wennen, je moet telkens terug wanneer je verschillende gerechten besteld, je kan dus niet in één scherm door middel van swipen door de hele menukaart bladeren. Ik zie bij de tafel naast ons overigens de oude vertrouwde papieren versie, dus aanvinken en inleveren is ook mogelijk.
    Het is redelijk druk maar niet lawaaiig. De bestellingen lopen gesmeerd, bij ons is alles correct uitgeserveerd. De gerechten zijn van prima niveau. Het is ook niet allemaal in soyasaus gedrenkt, er worden ook wat andere sausjes met de gerechtjes meegegeven. Het is zeker één van de smaakvolste sushi restaurant die we bezocht hebben.
    Ik heb alleen in het begin wat foto's genomen van de koude gerechten maar we hebben zeker ook voldoende warme gerechten gegeten. Allemaal prima op smaak en wat ook niet onbelangrijk is, de gerechten komen warm op tafel.
    Als nagerecht kan je o.a. voor ijs kiezen. Dat is wel gemaximeerd tot twee bolletjes en daarin zijn de smaken wat beperkt. Dat is wel jammer. De rest is allemaal top en dan valt de keuze van nagerecht wat tegen. Enfin, heb ik toch wat te klagen gevonden. Als laatste ronde hebben we overigens nog wel een sushi gekozen die we nergens anders op de kaart zijn tegengekomen; sushi met banaan, Oreo en vanillesaus. Een beetje apart maar lekker om eens te proberen.
    Naast ijs is er nog wel meer keuze uit wat dessert, maar deze is redelijk beperkt.

27. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor De Vrienden

12446 punten

Aan het begin van de avond hier op het terras plaatsgenomen om wat te drinken. Terwijl we van onze drankjes genieten kijken we door de menukaart. Hier valt wel wat uit te kiezen. We vragen of er binnen nog een tafel vrij is en dat blijkt het geval. Buiten is het wat rumoerig met andere gasten die al een paar uur langer op het terras zitten. Helaas blijkt het binnen niet veel rustiger, wat een kakofonie aan geluid! Hadden we dat geweten waren we toch ergens anders naar toe gegaan. De decibelmeter slaat uit naar het rood, pieken ruim boven de 90 en gemiddeld boven de 85! Soms luwt het wat wanneer het merendeel aan het eten is. Het restaurant is helemaal vol en de muziek staat redelijk hard. Hierdoor moet men harder praten om boven de omgevingsgeluiden uit te komen. Vermoeiend voor het gehoor.

Wij nemen vanavond vooraf de uiensoep en als hoofd de zalm en de hamburger.

De uiensoep is heerlijk. De soep zelf is goed maar het de overhangende gegratineerde kaas helemaal top. Het laat gelukkig redelijk makkelijk van de kop los zodat we de krokante stukken kaas goed kunnen eten. De ui in de soep is in ruime mate aanwezig en ook helemaal goed gaar. Eén van de betere uiensoepen die ik gegeten heb. In de soep drijft nog een stuk brood, onder de kaaskorst. Daarnaast nog twee stukken vers brood met wat echte boter. Prima. We nemen even een pauze tussen de gangen en dat verloopt prima, de hoofdgerechten komen pas na ons aangeven.

De hamburger is lekker, kaas en bacon is optioneel maar dat heb ik er wel bijgenomen. Het vlees is van Angus en goed gebakken, niet helemaal door gegaard, zoals het hoort, prima. De friet is volgens mij vers en voldoende. De salade heeft wat dressing dus het gerecht is wat mij betreft helemaal compleet en maagvullend.

De zalm de dagvangst. Deze komt met wat groente en een soort remouladesaus. Groente is gaar maar iets weinig op smaak. De bloemkool lijkt alleen gekookt te zijn en zou wat smakelijker zijn wanneer deze gewokt/gebakken had geweest, maar ieder zijn smaak. Vis is prima gebakken en gaat prima met het zuurtje in de saus (of andersom)

Vriendelijk personeel die goed met de drukte weten om te gaan, men blijft alert. Goede gerechten komen uit de keuken maar het gevoel wat blijft kleven is dat het erg, erg lawaaiig was en dat is jammer. Vandaar de 5 voor de sfeer, de inrichting zelf is prima!

28. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Café de Fiets

12446 punten

Op een drukke zaterdag in Zoutelande vooraf gereserveerd bij De Fiets. Ze hebben hier redelijk wat speciaalbieren op de kaart en ook op het menu kunnen we wel wat vinden dus vandaar de keuze voor De Fiets. We beginnen buiten op het terras met een drankje en met het eten gaan we naar binnen. Gelukkig geen probleem hier. Binnen is het goed te doen, alle tafels zijn bezet maar erg lawaaiig is het gelukkig niet. Het is een eetcafé en dat blijkt ook wel uit de sfeer. Ietwat gedateerd meubilair, inclusief een gat in de bekleding van de stoel. Her en der lijstjes met fietsen en wat minifietsen aan het plafond. Het is een kwestie van smaak.
    Vooraf nemen we de zalmbonbon en de geitenkaasloempia en de hoofdgerechten wordt de schnitzel en de hamburger. De dames in de bediening weten een vol terras en een vol restaurant goed te managen. Men is alert en vraagt ook tussentijds of alles naar wens is. De voorgerechten komen dan ook vlotjes de keuken uit. De borden zijn netjes opgemaakt. De zalmbonbon is gevuld met wat sla en tonijnsalade. Nu vind ik etenswaar uit blik meestal niet geweldig maar tonijn uit blik vind ik wel lekker. Het is niet vergelijkbaar met verse tonijn maar is eigenlijk een heel ander product. Zowel de zalm als de salade is niet ijskoud en dus prima op smaak. In de opmaak van het bord nog wat Hollandse garnaaltjes, sla, tomaat en een krul van cassave. Prima voorgerecht.
    De loempiaatjes zijn iets minder. Ze zien ook nog wat lichtjes en mogelijk daardoor ook niet super krokant. Ook missen we de honing. Er lijkt wel wat op te zitten maar dat is minimaal. De loempia's hoeven niet zoet te worden maar de geitenkaas kan wel een zoetje gebruiken. Daarmee zijn nu de smaken niet helemaal in balans.
    De hamburger kent hier diverse varianten. Ik heb de chili cheeseburger genomen. Deze heeft wat fijngesneden jalapeño pepers en een licht pittige saus. De hamburger is lekker maar niet rood van binnen. Ik weet niet of dit 100% rund is. De pittigheid valt wat tegen maar ik begrijp dat men voor meer monden bakt en niet iedereen pittig hetzelfde ervaart. De friet valt wel tegen, het is wat droog, hoewel wel krokant. Lijkt ons zeker geen verse friet.
    De schnitzel komt met huisgemaakte pepersaus, lekker. De opmaak laat wel wat te wensen over. Er ligt een gebroken stuk cassave op wat gebakken champignons/paprika. Aan de andere kant, het is een eetcafé dus niet te kritisch kijken en daarbij voor € 19,50 hebben we zeker niet te klagen.
    Wat wel opviel was dat de onderkant van het vlees wel erg doorbakken was, dat kan niet anders dan dat dit in de keuken gezien is maar toch uitgeserveerd. Zelf zou ik dit niet de keuken uitsturen. Wanneer we dit later aangeven aan een dame van de bediening geeft ze, terecht, aan om dit eerder door te geven, dan hadden we een andere gekregen.
    Maar het was goed eetbaar alleen niet zo gepast dit uit de keuken te laten komen.
    Al met al smakelijk gegeten voor een meer dan acceptabele prijs. Het is wat mij betreft helaas niet goed genoeg om hier weer graag aan te schuiven. Er zijn meer dan genoeg betere alternatieven.
    Op de laatste foto, ik kon het niet laten, de achterkant van de schnitzel.

• Sfeer 6
  29. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Eleanor
    Internationaal Middelburg

12446 punten

Een van onze favoriete restaurants in Middelburg. Dat is vanwege de prima kwaliteit van het eten, de aangename sfeer, het vriendelijk personeel maar zeker ook vanwege het betaalbare 3-gangen menu.
    Tot mijn verbazing waren we hier van het jaar nog niet geweest dus daar snel wat aan gedaan en een tafeltje gereserveerd. Bij binnenkomst worden we meteen opgewacht en naar onze tafel gebracht. Het regent weer eens en onze jassen zijn wat nat. Gelukkig niet doordrenkt maar toch vervelend. Helaas moet ik zelf aangeven of we de jassen ergens kwijt kunnen. Dan wordt dit meteen opgepakt en de dame neemt de jassen zelf mee. Later vind ik ook de garderobe.
    We nemen dus het 3 gangen menu, vooraf de steak tartaar en de makreel, als hoofdgerechten de dorade en het Zeeuws rund en als nagerecht de chocolade & kers en de misérable & aardbei.
    We geven aan dat we het rustig aan willen doen en tussen de gangen willen aangeven wanneer het volgende gerecht kan worden uitgevraagd. Dat is geen probleem en loopt deze avond dan ook vlekkeloos.
    Terwijl we wachten krijgen we twee "bolletjes" eigengebakken brood met huisgemaakte hazelnootboter. Lekker!! Van die kleine dingen kan je al genieten.
    Even later volgt de eerste gang. De steak tartaar ziet er prima uit en wordt uitgeserveerd met (kwartel)eidooiers, tomaatjes, sojasaus, Parmezaanse kaas en wat verkruimeld brood met nori. Goed van temperatuur en prima op smaak. Smaakcombinaties zijn top met wat frissigs, zout en zuur.
    De makreel is ook top. Het wordt vergezeld van wat licht zure mosterdzaadjes, wakame, tomaat, rolletjes komkommer en een stukje krokant nori vel. Ook dit gerecht wordt niet ijskoud uitgeserveerd zodat de smaken goed tot hun recht komen.
    De dorade is gebakken op de gril en heeft wat zeekraal, plakjes paarse aardappel en wat antiboise (een soort dressing van o.a. fijngesneden tomaat, knoflook). Het zijn mooie filets, warm en goed op smaak.
    Het vlees is kogelbiefstuk van Zeeuws rund. Het is getrancheerd en heeft net niet voldoende gerust waardoor er nog een klein beetje vocht uit is gelopen. Het ligt op wat erwtenpuree en heeft wat krokante minifrietjes over het vlees. Daarnaast een stukje aardappelgratin. De smaakmaker die het hele gerecht naar een volgend niveau lift is de jus van rode wijn met sjalot. Heerlijk! Dikke smaak en lekker wat ingekookt zodat de smaak redelijk intens is. Het had van mij een soepkommetje met jus mogen zijn.
    Het nagerecht met chocolade en kers is de minste van de avond maar nog steeds erg lekker. Het heeft wat chocoladeschaafsel en een soort panna cotta van chocolade. Daarbij een mooie quenelle van kersensorbetijs en een dotje mislukte slagroom. Het ijs is lekker, het heeft nog wat romigs en is niet zo ijskoud met schilfers zoals je dat met sorbetijs wel kan hebben. De slagroom had wat steviger gemogen, dat is nu een wat zielige vertoning op het bord geworden.
    De misérable is een stukje gebak van cake met daartussen een zachte crème. Daarbij heerlijke romanoff aardbeitjes (in wodka verdronken aardbeien) en een quenelle van aardbei-vlierbloesem sorbetijs. Mooi om te zien en heerlijk om te eten! Men weet hier prima smaakcombinaties te maken en weet dat het oog ook mee eet. De gerechten zien er allemaal mooi verzorgd uit.

8,5
  30. Erwin's profielfoto
    Erwin heeft een recensie geschreven voor Spice of India

12446 punten

We komen niet erg vaak in restaurants met een Indiase keuken dus heel veel vergelijkingsmateriaal heb ik niet. Wel kan ik aangeven dat dit restaurant een uitstekende keuken heeft!
    We hadden vooraf niet gereserveerd en dat was niet slim. Gelukkig weet men hier toch een tafel voor ons vrij te maken en kunnen we hier toch gaan eten. Het is net aan 18.00 uur en alle tafels zijn binnen een kwartier binnen bezet. Buiten is er nog de mogelijkheid en daar zijn binnen no-time ook 3 tafels bezet. Het lijkt een geliefd restaurant te zijn!
    Vooraf krijgen we twee papadams, Indiaas krokant, dun brood, met drie sausjes. De sauzen zijn meer dan voldoende voor de twee, toch flinke, papadams. Lekker!
    We beginnen vooraf met Onion Bhajee, gefrituurde stukken aardappel/ui met kruiden. Het is prima op smaak met kruiden die ik niet kan thuisbrengen maar het geeft de sfeer van India wel mee. Lekker gebakken, warm, niet vet. Daarbij nog een portie chicken Samosa, in filodeeg gebakken gehakt met wat groente. Ook dit is smakelijk gekruid al is het vlees wat droog. Met de combinatie van één van de sausjes nog op tafel, ook lekker.
    Als hoofdgerecht hebben we Chicken Tikka Biryaani en Chicken Muglai genomen. Vooraf wordt gevraagd hoe pittig we de gerechten wensen. Een soort chilisaus die we bij de papadam gekregen hebben was redelijk pittig en we geven aan dat ze die pittigheid aan het gerecht kunnen meegeven.
    De Chicken Tikka Biryaani is heerlijk, de gele rijst is zacht, zonder tot pap gekookt te zijn en is prima op smaak. De stukken kip zijn wat groot maar die kunnen we wat kleiner snijden. Voordeel hiervan is dat de kip niet droog is. Bij dit gerecht wordt, apart, wat gebakken groente geserveerd. Ook smakelijk en wat flinke stukken maar ook dit kunnen we kleiner snijden. De Chicken Muglai is een specialiteit van de chef. Ook prima, smaken van kruiden die ik ook hier niet weet te plaatsen. Komt erg authentiek over. Top! Het zelfgebakken Naanbrood is vers, warm en lekker om bij de sauzen van het gerecht te eten. Dit is overigens te bestellen als sidedish.
    De bediening is vriendelijk al lijkt een dame haar dag niet te hebben, hier komt geen geluid uit. Ik vermoed dat ze de taal niet machtig is maar een glimlach is niet aan een taal gebonden. Gelukkig maken de andere twee een geheel andere indruk.

8,6

Meer updates