Lijsten
Beoordelingen
Foto's
Activiteiten
Chris heeft gereageerd op het topic: Updates over eetgelegenheden
Bedankt Arnaud! Maritz heb ik gesloten, en Laya toegevoegd: https://www.eet.nu/breda/laya.
"Restaurant" hebben we helaas niet als keuken, dus ik heb er bij Stadsjochies voor nu "internationaal" van gemaakt. Dat ze vegan/vegetarisch/lactosevrij serveren is nu tevens toegevoegd.
De punten komen eraan!
Nederlands Burgh Haamstede
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen, wat opvalt is dat het een mooie zaak is geworden na de overname. Zeer schappelijke prijzen voor een 2 gangen of drie gangen menu. Het eten was heerlijk, prima spareribs, lekker mals en rundersteak dat volgens wens medium rare was gebakken. De toetjes zijn royaal en bij de koffie een heerlijk chocolaatje. Wij komen hier graag terug. Martijn & Sandra
- Eten & drinken 8
Op deze druilerige herfstdag strijken we neer bij Stadsjochies, een "kastaurant". Ze zitten in een klein kassencomplex net achter stadion Galgenwaard. In deze kassen groeit hun menukaart zoals ze zelf zeggen, wat dus gelijk al aangeeft dat je relatief veel groente mag verwachten. Verwar dit overigens niet met saai, want dat is zeker niet het geval.
Zo guur en zou kou als het buiten is, zo warm worden we hier ontvangen. Gelijk hierbij een groot compliment aan de zwarte brigade: Wat een ontzettend leuk team loopt er hier in de bediening! En eigenlijk moet ik dat breder trekken, want als je even bij de open keuken gaat kijken wordt je gelijk enthousiast aangesproken door de koks.
We komen vandaag lunchen, maar met een kleine handicap: Omdat er een bacterie in het water zit in de regio Utrecht is er geen tafelwater, maar ook geen koffie/thee beschikbaar. Dus tja, dan moeten we er maar het beste van maken en binnen we de lunch maar met een huiscocktail genaamd "De Groene Dajakker" op basis van "Stadsjochies" absint, limoen en cosmea. Een flink glas... en lekker! Bitterzoet van smaak. Hmmm!
Vervolgens krijgen we een kleine amuse in de vorm van een soepje. De ingrediënten heb ik niet onthouden, maar erg lekker. Hartig en een tikkie aards van smaak.
Het zuurdesembrood van "de Bakkert" is erg lekker en de boter wordt geserveerd met een "gekruid laagje" aarde met wat kiemen. Anders, en lekker!We gaan uiteindelijk voor een complete 5-gangen lunch. De menukaart heb ik bij de foto's gevoegd, maar we krijgen echt plaatjes van gerechten, waarbij er natuurlijk nadruk licht op alle groeten uit hun eigen kas. Alleen bij het hoofdgerecht krijg je dierlijke proteïne, in ons geval perfect gegaarde kabeljauw die je lamel voor lamel kan afpellen. Zalig.
Maar, de hoofdrol bij elk gerecht is toch weggelegd voor de groenten. Nu hebben wij recent bij een veganistisch restaurant met groene Michelin ster gegeten, maar wij zullen eerder naar deze Stadjochies terug rijden, want wat ze hier qua smaken met de groenten kunnen doen. Aards, zoet, zuur maar ook een partij umami waar de plaatselijke chinees stil van wordt. Tel daar de dames/heren van de bediening bij op en de "ervaring" om in een kas te eten.
Kortom: Dikke aanrader! En volledig terecht dat ze in de G&M zijn opgenomen. Wauw!- Eten & drinken 10
Chris heeft gereageerd op het topic: Recensies om even naar te kijken
Chinees-Indisch Barendrecht
Dit restaurant zit er al sinds de wijk gebouwd werd eind jaren negentig, zeg ik uit mijn hoofd. En volgens mij is het er ook nauwelijks veranderd. Maar echt vaak heb ik er niet gegeten. Daarvoor ligt het net iets teveel uit de route ondanks dat het ook niet erg ver weg is van waar we wonen. Maar afgelopen zondag na een weekend weg en op zoek naar een traditionele Chinees ter afsluiting lag dit restaurant wel precies goed op de route. We waren er nog voor vijf uur. Dat kwam ook omdat de wintertijd vandaag was ingegaan en de dag dus een uur langer duurde. En zodoende was er nog voldoende parkeerruimte voor de deur. Maar om vijf uur is er een dienst in de nabijgelegen kerk en dan loopt de parkeerplaats heel snel vol. Waarschijnlijk stonden we nu op een vaste plek van een kerkganger die nu vloekend en tierend naar de dienst toe liep. In het restaurant komen in het weekend nauwelijks meer gasten dineren zei de vriendelijke eigenaresse aangenaam verrast dat wij wel kwamen eten. Afhalers zijn er gelukkig wel genoeg. Dus daar hoeft het restaurant zich verder waarschijnlijk geen zorgen om te maken. Maar de best grote ruimte oogt inderdaad wel erg leeg als er verder niemand zit. Al zit je er verder best leuk met uitzicht op het pompeuze en in Romeinse stijl gebouwde winkelcentrum van Barendrecht. Op de kaart staat verrassend een combinatie gerecht met eend. En dat zie je eigenlijk nooit. Dus dat werd mijn keuze. Eend, Tja sieuw en een andere soort geroosterd vlees. De eend was erg lekker, maar ook best vet. Wat wel vaker voorkomt bij eendenvlees. De Tja Sieuw smaakte ook best lekker maar het andere geroosterde vlees was mij iets te knapperig. Je kreeg wel heel erg veel vlees voor die 19 euro. Mijn vrouw had een rijsttafel voor één persoon. En die was ook heel erg uitgebreid en lekker. Ik heb daar ook van alles een beetje geproefd. Al met al, heel erg veel en over het algemeen erg lekker eten voor een heel vriendelijke prijs. Ik gun het de eigenaresse van harte dat er ook wat vaker mensen komen eten en niet alleen afhalen.
- Eten & drinken 7
Wij hebben een hotelbon abonnement dus we hebben het afgelopen jaar diverse keren bij een fletcher restaurant gegeten. Bijna altijd was daar wel wat op aan te merken. Niet over het eten want dat was bijna altijd erg lekker. Maar meer over de bediening en dan vooral de organisatie. Daar is het heel wat keren misgegaan bij onze fletcher ervaringen. Maar niet hier bij Mooi Veluwe. Hier was de bediening uitstekend. Vriendelijk en attent. En ook met de timing en organisatie was niets mis terwijl we wel alle lopende bediendes minstens een keer aan onze tafel hebben gehad. Bij ons hotelbon arrangement betalen we automatisch verplicht voor een drie-gangen diner. Maar in deze tijd van het jaar stond er ook een interessant wildmenu op de kaart. Daar moesten we dan wel voor bijbetalen maar dat was ook allemaal duidelijk en goed georganiseerd hier. En het was ook geen probleem dat we in plaats van het dessert van het wildmenu een ander dessert van de kaart kozen. Vooraf zat er ook nog een heerlijke amuse van zuurkoolsoep bij. Een aangename verassing want hiermee werd het eigenlijk zelfs een viergangendiner. Een kop soep vind ik meer dan gewoon een amuse. Het voorgerecht was een wildzwijnpaté. Erg lekker, maar ik miste eigenlijk wel wat toast of iets dergelijks daarbij. Het hoofdgerecht was ook het hoogtepunt. Drie stukken haas, hert en wildzwijn. Waarbij vooral de haas erg mals was. En dat met een apart geserveerde cranberrysaus die ook voortreffelijk smaakte. En als dessert kozen we een uitstekende cheesecake. Koffie toe en we waren erg tevreden. Boven onze verwachtingen. Zo kan het dus ook bij een standaard fletcher restaurant. Echt goedkoop was het eten niet en ook de wijn is niet echt goedkoop, maar het was allemaal zo lekker dat we die prijs wel weer snel zullen vergeten. De herinneringen aan het eten zullen daarentegen overleven.
- Eten & drinken 8
Als klein kind inmiddels ruim 50 jaar geleden kwam ik hier al met mijn ouders. En ook later hebben we hier zelfs een keer overnacht met de familie. Dus het barst hier van de nostalgische herinneringen voor mij. En ook nu was het hier weer aangenaam binnenkomen voor een klein lunchhapje van port met bitterballen. Erg vriendelijke bediening die ook de moeite doet om het je persoonlijk naar de zin te maken. En een erg sfeervolle ruimte nog steeds met heel veel hout, opgezette dieren en andere leuke prullaria. We hebben ook de kaart nog bekeken en zagen dat ze tegenwoordig fondue serveren. Dat is mijn favoriete maaltijd. Afgelopen zondag hadden we daar geen tijd voor omdat we weer naar huis gingen. Maar we houden dit zeker in gedachte.
- Eten & drinken 7
Inmiddels zit Gijs Cornelisse al weer 1 1/2 jaar jaar op deze locatie en elke keer worden we weer blij verrast. Het ultra-schattige pandje onder de oude kerk van Breda is ingericht als een ouderwetse Franse bistro. Deze keer hebben we dochterlief meegenomen en deze is ook gelijk helemaal verliefd op het interieur en de uitstraling. Een mooi warm plekje op deze koude gure dag in Breda.
Ze hebben hier een lunchkaart, maar je kan ook kiezen voor een 3-gangen keuzemenu of een 4,5,6 of 6 gangen surprise menu. We gaan voor het keuzemenu, maar men is uitermate flexibel met een extra gangetje.
Het eten is wederom weer genieten. Hoewel ik zelf aan een heerlijk cannelloni met truffel en eekhoorntjes brood zit, ben ik stiekem een beetje jaloers op de schol met een tarte tatin van witlof en sjalot op mijn vrouw haar bord. Wauw! Maar ook de eend op het bord van dochterlief is perfect bereid.
Ook het dessert met V.O.C. ijs (diverse kruiden welke de VOC verhandelde): Herfst op een bordje. Het ijs kwam ook nog eens net uit de ijsmachine en was zo ontzettend lekker.
Het was in ieder geval weer heerlijk Genieten bij Gastropub de Kleine Wereld. Als je even het Nederlandse herfstweer met stamppot wil verruilen voor een warme Franse bistro op niveau dan weet je waar je zijn moet.
2 vorige recensies- Eten & drinken 9
Chris vindt The Rough Meat Company leuk
Chris vindt Kom maar Binnen leuk
Heerlijke variatie in plankje pinxtos dan super indische kipstick en tot slot koffie met koffie caramel crème.
De nieuwste recensie- Eten & drinken 10
Verrassend heerlijke geroosterde venkel gevolgd door super portugese zeevruchten met rijst en op het einde top hazelnoot ijsje met koffie.
De nieuwste recensie- Eten & drinken 10
Chris heeft gereageerd op het topic: Recensies om even naar te kijken