- Lid sinds 29 mei 2012
- Leeftijd: 51
Bourgondiër met een voorliefde voor de goede dingen des leven: Lekker eten, muziek, MSX, Pinball, etc...
Ik kan zowel genieten van een lekker Surinaams broodje als van een 9-gangen diner bij een restaurant met Michelin ster.
Lees meer over onze eet-hobby op:
Lijsten
Beoordelingen
Foto's
Huiskamerrestaurant Sittard
Activiteiten
Arnaud de Klerk vindt SOJU Bar leuk
Afgelopen weekend tijdens een dagje weg in Eindhoven centrum met dochterlief tijdens de lunch zonder reservering spontaan de Soju Bar ingelopen. Ondanks dat we iets na 12 uur aankwamen (de zaak gaat om 12 uur open) waren we niet de eerste gasten. Bij binnenkomst werden we vriendelijk naar een tafeltje gebracht.Tijdens het bestellen heb ik gevraagd of het drinken pas gebracht kon worden als het eten op tafel stond en dat was geen enkel probleem. We hebben samen 2 heerlijke kipgerechten en de kaasballetjes gedeeld. En vooral dat laatste is echt een must-have als je daar gaat eten. Ook de yuzu cocktail was heerlijk. Omdat het bij elkaar teveel was om op te krijgen, bood de bediening zelf een doosje aan zodat we het restant mee naar huis konden nemen. In de tussentijd was de zaak al aardig vol gelopen dus dat is een goed teken. De toiletten in de kelder zijn erg basic maar wel netjes en schoon en de zaak zelf is leuk aangekleed met veel zwart, planten en neon verlichting. Kortom: een hele leuke zaak om eens lekker te gaan eten en zeker voor herhaling vatbaar.
- Eten & drinken 9
Afgelopen week tijdens koopavond zonder reservering spontaan de Ellis Gourmet Burger binnen gelopen voor een snelle maaltijd in de hoop dat er nog een plaatsje voor ons was en dat was zeker het geval want er waren nauwelijks mensen binnen wat achteraf niet zo raar bleek aangezien het in de winkels ook heel rustig was. De bediening spreekt geen Nederlands en kwam niet heel erg geïnteresseerd over. Het eten stond redelijk snel op tafel en was erg lekker: goede en goed afgebakken frietjes, rijkelijk belegde burgers en voldoende saus. Helaas is de inrichting niet echt uitnodigend en bij het opzoeken van het toilet op de eerste verdieping viel op dat de zwarte muren vol met witte beschadigingen zitten en dus een verfbeurt nodig hebben. Ook de trap zelf kan wel verfbadje gebruiken en de zwart/witte vloeren zien er smoezelig uit. De toiletten zelf zijn basic maar schoon. Wat wel heel vervelend is, is dat er geen zeepdispenser en handdoekjes zijn maar een pot met vochtige wegwerpdoekjes. Dit werkt niet echt plezierig als je juist naar het toilet gaat om je handen te wassen vanwege geknoeide saus. Conclusie: het eten zelf is echt de moeite waard maar de locatie en de bediening hebben echt wat LTC nodig.
Internationaal Reijmerstok
We hadden al veel goede verhalen gehoord en ook dit jaar door de Lekker verkozen tot het beste restaurant van Nederland dus moest ik het toch eens gaan beleven. Gelukkig kun je op de donderdag middag voor een betaalbare prijs kennis maken. Wel moet je dan wat langer wachten alvorens je een gaatje kunt vinden.
Het was druilerig weer dus startte ik binnen bij de receptie met het eerste hapje. Door naar de lounge voor de eerste amuses en daarna door naar een kamer ingericht als het bos. Dan naar boven naar de mooi ingerichte grote zolder met grote open keuken voor de eerste gerechten. Voor het hoofdgerecht nog even naar de geklimatiseerde wijnzolder boven de bar voor de spoom. Terug naar het restaurant voor de laatste gangen. Daarna naar de koffiecorner met voor de liefhebber een grote collectie digestieven en de laatste amuse “Irish coffee”. Als laatst terug naar de lounge voor de koffie met friandises.
De gerechten waren zeer verfijnd met mooie smaken, luxe ingrediënten en veel producten uit de regio. Zelfs onder de indruk van het vegetarische gerecht met heerlijke saus maar ook van de licht krokant gebakken kalfszwezerik op een bedje van scheermesjes. Bediening is grote klasse, vooral beide sommeliers zorgde voor entertainment met leuke verhalen. Wijnen werden geschonken uit magnums evenals de Pommeau uit het Heuvelland. Ook leuk dat de Patron zelf rondloopt en meewerkt met de keuken en de bediening. Een aanrader!- Eten & drinken 10
Sluit na 26/12/2025: https://www.eet.nu/breda/salon-de-provence
Helaas... Een van de beste & leukste restaurants van Breda! -
Frans Kruiningen
Retour naar Kruiningen, een bekende locatie, om kennis te maken met de nieuwe eigenaars en gerechten op het gerenommeerde manoir. Het interieur is flink gemoderniseerd. De amuses werden in de lounge uitgeserveerd waar je een kok aan het werk ziet. Vanuit het restaurant heb je mooi uitzicht over de tuin. De gerechten werden keurig gepresenteerd en uitgevoerd met verfijnde smaken waarin de producten uit de zee de hoofdrol opeisten. Begeleidende wijnen waren keurig geselecteerd. Bediening strak georganiseerd en liet niks te wensen over. De prijzen zijn conform de luxe beleving en zijn pittig.
2 vorige recensies- Eten & drinken 10
Arnaud de Klerk vindt i76 leuk
Arnaud de Klerk heeft een foto toegevoegd van i76
Huiskamerrestaurant Sittard
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Recensies om even naar te kijken
Ik dacht de fotos bij de recensie gedaan te hebben, maar blijkbaar niet... Kunnen jullie ze alsnog toevoegen?
https://www.eet.nu/recensies/2114057Overigens is er denk ik iets niet helemaal goed met de lay-out van de foto upload venster. Ik moet de foto's een voor een selecteren en uploaden.
Op zich een prima Italiaan met een beetje de standaard gerechten. Omdat we niet veel honger hadden, hebben we de antiapasta & pasta maar even overgeslagen en zijn we aan de hoofdgerechten gegaan.
Een prima calzone, mooie steak van de grill en een Ossobuco. De Calzone was een ruim en groot gerecht, de twee anderen hadden wat ruimer gemogen. Bij andere Italianen krijg je meestal toch wel 2 schenkels als je Ossobuco besteld.
Standaard Franse frietjes en de hoop rucola op het bord zijn een beetje jammer. Gelukkig mochten we de Franse frietjes in ruilen voor wat pasta. Vriendelijke bediening.- Eten & drinken 8
Hofstede de Blaak is al weer jaren een van onze favorieten hier in de omgeving. Voor een leuk bedrag kan je hier op hoog culinair niveau lunchen of dineren. Deze keer zijn we met collega's/vrienden gegaan en hebben we gekozen voor een 6-gangen exclusieve lunch. Ruim 4 uur lang hebben we genoten de volgende gerechten:
NOORDZEE KRAB | CHILI | KERRIE | POMPOEN | SESAM | YUZU -> Schitterend opgemaakt, lekkere licht pitje van de chili olie door de zuru Yuze. Wauw...
COQUILLE | SAVOOIEKOOL | KNOLSELDERIJ | APPEL | MACADAMIA NOOT -> Wauw deel 2: Nu is coquille al een van onze favorieten zeevruchten en deze waren perfect bereid: Mooi gekaramelliseerd aan de buitenkant maar nog tegen glazig aan van binnen. En gelukkig een lepel om de heerlijke saus/schuim mee naar binnen te werken.
TARBOT | OESTER | AARDPEER | KIPPENHUID | TIJM | CITROEN | KAVIAAR -> Mooi stukje tarbot, heerlijke oester, luxe zilte kaviaar en dan de heerlijke krokant van kippenhuid. Decadentie op een bord.
ROODPOOT PATRIJS | DRUIF | SCHORSENEREN | ZUURKOOL | EENDENLEVER | EEKHOORNTJES BROOD -> Van decadentie op een bord gaan we naar herfst op het bord. Volledig in overeenstemming met het weer. Maar van dit bord eten krijgen wij het wel warm.
HAZENRUG | TRUFFEL | DUINDOORN -> Herfst deel 2: Super malse hazenrug, heerlijke saus. Zuurtje van de duindoorn en wat luxe met de truffel.
MANGO | PASSIEVRUCHT | WITTE CHOCOLADE | PECAN NOOT | VANILLE -> Een dessert in 2 delen. Een perfecte afsluiter met een lekkere combinatie van zoet, zuur en fris.
Met het exclusieve menu ben je wat duurder uit, maar daar krijg je wat exclusievere ingrediënten voor terug. Angelo heeft weer stuk voor stuk fantastische kunstwerkjes gepresenteerd. Tel daarbij de uitstekende wijnpairing met de royale glazen, de fijne en wat minder formele bediening en je krijgt er een geweldige middag (of avond) voor terug.
Aanrader!5 vorige recensies- Eten & drinken 10
Vertaal van English naar Nederlands
My sister and I were not fully hungry and wanted to share something together. As we entered the restaurant they didn't welcome us happily. When we ordered a meal from the menu by the waitress that we wanted to share, the dominant lady boss of the restaurant came to us and warned us in a very impolite way told that this one time she allows us to eat this shared meal. "Each person individually has to order a main menu, sharing is not allowed!" (her reason: because she respects the food that they make in the kitchen and this is how it suppose to go in a restaurant). We told her that in a case like this, if this is compulsory then they have to write it down or make it clear from before. She told me she didn't wanted to go in discussion. So anyways, don't expect too friendly people giving customer care and don't expect respect. BTW food was little oily. And if you feel to share a meal than you might get a warning or perhaps they might throw you out.. Won't be eating there again nor will we suggest it.
- Eten & drinken 4
Fusion Kaatsheuvel
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – Sublieme avond bij Restaurant XO in Kaatsheuvel
Gister bij Restaurant XO in Kaatsheuvel gegeten en het was werkelijk subliem. Deze keer kozen we voor het shared dining-concept, en vanaf het eerste gerecht werden onze smaakpapillen continu verrast. De combinatie van verfijnde smaken en prachtig gepresenteerde gerechten maakte de avond compleet.
De bediening is vriendelijk, attent en goed op elkaar ingespeeld. Ook de wijnkaart is indrukwekkend, met mooie wijnen die perfect aansluiten op de gerechten.
Het restaurant zelf is een prachtige zaak met stijl en sfeer, en de open keuken geeft een extra beleving aan het diner. De locatie is bovendien erg prettig.Er staat zoveel lekkers op de kaart dat ik zeker nog een keer terugga. Een absolute aanrader voor iedereen die van kwaliteit en een verrassende culinaire avond houdt!
- Eten & drinken 10
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Updates over eetgelegenheden
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Foutje in categorieën?
Missend op eet.nu: https://www.restaurantdo.nl/
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Foutje in categorieën?
Arnaud de Klerk heeft een nieuw topic gestart: Foutje in categorieën?
Op https://blog.eet.nu/nieuws/ontmoet-eet.nu kan je zien dat er volgens de "Categorieën" 9 items zouden moeten staan in de categorie "Ontmoet eet.nu", maar deze (b)lijkt leeg?
Aanrader!5 vorige recensies- Eten & drinken 10
Pannenkoekenhuis Hilvarenbeek
Hier gister een pannenkoek gegeten met mijn moeder, tijdens ons bezoek aan de Beekse Bergen. Allereerst is de ligging heel fijn, want het ligt tegenover het verblijf van de Kuifmangabeys en de Westelijke Laaglandgorilla's. Het terras ligt ook flink hoger dan het looppad ervoor, dus je kunt er echt goed op uitkijken. Vooral die Kuifmangabeys zijn heel leuk en lekker actief, dus het was erg vermakelijk naar ze te kijken.
Het interieur van het restaurant vond ik er heel netjes uitzien. Het was ook goed verzorgd. Je kon middels een QR code bestellen, waarna de pannenkoeken aan tafel worden gebracht. Ik had een pannenkoek met rozijnen en poedersuiker. Achteraf een beetje raar om met poedersuiker te bestellen, want op iedere tafel staat al poedersuiker (en stroop). Hoe dan ook, de pannenkoek was echt behoorlijk groot, en ik vond hem ook heel lekker. Het had wel wat warmer gemogen, en eigenlijk zaten er zelfs teveel rozijnen op, die trouwens ook niet in de pannenkoek waren verwerkt maar er echt bovenop gestrooid waren. Nu kun je dat misschien wel verwachten bij een dierentuin-restaurant, maar dan vallen de rozijnen er wel steeds af, en het is ook iets minder lekker in mijn beleving. Overigens waren heel wat pannenkoeken helaas al uitverkocht toen wij er waren, terwijl we er niet zo laat waren.
Al met al ben ik er best goed over te spreken. De prijzen weet ik niet uit mijn hoofd, maar die waren volgens mij in ieder geval niet absurd hoog ofzo, zeker voor een restaurant in een dierentuin. En omdat je er comfortabel kon zitten en de pannenkoek lekker was, vond ik het echt wel de moeite waard. Zeker door het uitzicht op de mangabeys!
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Recensies om even naar te kijken
“Wild in de Achterhoek” een specialiteit van de regio en dat wilde we natuurlijk wel eens een keer proberen bij ons inmiddels favoriete adres. Klassieke bereidingen met de beste ingrediënten en zorgvuldig op smaak gebracht. Gerechten met veel smaakbeleving waarbij de geselecteerde wijnen naadloos aansloten. We zijn als ervaren proevers tocht nog enkele keren aangenaam verrast, een pluim verdiend dus. De Achterhoekse gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Een echte aanrader.
Eén vorige recensie- Eten & drinken 10
Arnaud de Klerk heeft gereageerd op het topic: Recensies om even naar te kijken
Kunnen jullie "menig" aanpassen naar "melig"?Bedankt!
Tapas Zevenbergen
Een relatief kleine, maar gezellig ingerichte zaak met een "all you can eat" (tapas) concept. Via je telefoon kan je elke 20 minuten 2 gerechten (plus een bijgerecht) bestellen. Deze komen allemaal redelijk snel op tafel.
In eerste instantie waren deze wat "lauw", maar de bediening gaf aan dat dat een bewuste keuze was "hapklaar qua temperatuur", maar ze zou aan de keuken doorgeven dat voor onze tafel het wat warmer mocht. Dit werd ook prima geregeld.
De hapjes waren op zich grotendeels prima van kwaliteit en smaak. De opmaak was af en toe wel een beetje inspiratieloos.
Ook een puntje van de kritiek: de frietjes hadden iets langer in het vet mogen zwemmen: deze waren echt nog een tikkie te melig. Aan de andere kant: de "loaded fries pulled pork" was echt lekker van smaak.
Een mooie portie ook voor het concept.De indeling qua bites, voor, hoofdgerecht en dessert sloeg nergens op: het hoofdgerecht "kibbeling" waren letterlijk 2 mini stukjes, terwijl sommige bites zoals de nachos weer een flinke portie waren. Misschien zou een indeling vlees/vis/overig beter zijn.
Verder was de bediening zeer hartelijk, met name de allerjongste was super lief!
Kortom: prima eten en meer en paar kleine aanpassingen zou het helemaal top kunnen zijn
- Eten & drinken 7
Tapas Zevenbergen
- Eten & drinken 7
Vanmiddag kennis gemaakt met de gerechten old school chef Johan Busio die toch al 4 jaar ouder is dan ik en nog steeds met veel enthousiasme de keuken runt. Ontvangen door de flamboyante maître sommelier die deze middag voor ons tot een waar succes heeft gemaakt. De selectie wijnen sloten naadloos aan bij mijn persoonlijke smaak en gaven de gerechten glans. Fijne ambiance die doet denken aan een luxe Parijse zaak. En de prijzen zijn zeer correct voor dit segment.
- Eten & drinken 10
- Prijs / kwaliteit -
Lekker gegeten, dat zeker. Was wel wat aan de drukke kant. Maar erg vervelend dat ik bij thuiskomst ontdekte dat ik 68 euro fooi had gegeven ipv door mij aangegeven “ maak er maar 118 van” op een bedrag van €112,-. Uiteraard erg stom van mij om het pinapparaat niet te checken bij het afrekenen, dat klopt, maar de serveerster had dit ook uit zichzelf kunnen laten zien. Best zuur na het lekkere eten.