- Kooiplaats 6
vr | lunch 10:00 - 16:00 | diner 18:00 - 19:00 |
za | lunch 10:00 - 16:00 | diner 18:00 - 19:00 |
zo | lunch 10:00 - 16:00 | diner 18:00 - 19:00 |
Omschrijving
In restaurant ‘t Koaikershuus geniet u van gerechten met verse kwaliteitsingrediënten. Onze gerechten zijn (h)eerlijk en gezond en worden met passie, á la minute bereid.
Onze gerechten worden bereid met eerlijk vlees, vis met het MSC-keurmerk en zo veel mogelijk dagverse groenten.
Vegan of vegetarisch geen probleem.
Kleinschalig bedrijf.
Reserveren is gewenst. We zijn geregeld vol gereserveerd.
Wij serveren
- EV-oplaadpunt
Kinderen
- Vermaak
- Kinderstoel aanwezig
- Magnetron (voor kindervoeding)
Omgeving
1736221777 | 94 |
1744426839 | 94 |
1752631901 | 93 |
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Alles Bestens, sehr gut gegessen!
- Eten & drinken 10
We hebben gisteravond weer heerlijk gegeten! Onze keus was een 3 gangen menu, 1× vis en 1× vlees.
Met een bijpassende wijn. De gastvrouw legt alles goed uit over de wijn, welk land de wijn vandaan komt en welke druifsoort erin zit, enz. Ze heeft duidelijk veel kennis. De gerechten smaakten heerlijk, de borden waren mooi opgemaakt en met de groente en aardappelen erbij was het meer dan voldoende. We hebben een heerlijke avond gehad.- Eten & drinken 10
We zijn hier vaste gasten en genieten elke keer weer van het pure en eerlijke eten en de geweldige wijnen. Laat je verrassen door de keuze van de gastvrouw of kies samen een keer iets heel bijzonders uit de rijk gevulde kelder.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, al voor de vierde keer in even zovele weken. Het was elke keer heerlijk. Aanrader!
- Eten & drinken 9
Wij genieten altijd weer van de gastvrijheid en het eten.
- Eten & drinken 9
Heel lekker gegeten, vriendelijke bediening, sfeervol restaurant.
- Eten & drinken 9
‘t KoaikersHuus in Buren is één van de leukste, sfeervolste restaurants van Ameland. Je kunt er heerlijk eten. Wij hadden het verrassingsmenu van drie gangen en elk gerecht was even lekker.
De bediening is vriendelijk en het is prettig toeven daar. Kortom, een restaurant om terug te komen.- Eten & drinken 9
Een authentieke locatie, gezellig en gastvrij. De carpaccio ingelegd in basilicum is verrassend. De duo van zalm en meerval bijzonder goed. De eendenborst met de cranberry honingsaus is overheerlijk, net als de gamba’s. Alle gerechten komen zonder veel opsmuk, het gaat om de kwaliteit van de gerechten en de bereidingen, die zijn top. Een feest om hier te mogen dineren.
- Eten & drinken 10
Eten was goed, bediening afstandelijk, te hoog geprijsd voor het gebodene.
- Eten & drinken 8
Leuke locatie aan de Nassaukooi, een verrassing.
- Eten & drinken 8
Heerlijke vis, uitstekende wijnen.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Essen war großartig, sehr freundliches Personal.
- Eten & drinken 10
We hebben, zoals gewoonlijk, hier heerlijk gegeten. Mosterdsoep en rabarber zijn hier buitengewoon apart en lekker. Ook de hoofdgerechten waren prima. Zeer vriendelijke bediening met oog voor elke klant. Wij komen hier elk jaar en zolang het kan, doen we dat de volgende keer op vakantie weer!
- Eten & drinken 10
De sfeer was heel gemoedelijk. Kleinschalig qua aantal tafels. Diner alleen binnen. Er was ook een groot terras voor drankjes en hapjes.
We hebben heerlijk ontspannend genoten van onze maaltijd. Fijne en gastvrije bediening.- Eten & drinken 8
Fantastisch eten wat ook vers wordt klaar gemaakt. Echt een aanrader. Neem vooral de fantastisch van de kok,want je krijgt voedsel wat niet op de kaart staat. Als je alles lust zal ik dat zeker aanraden
- Eten & drinken 9
Kwaliteit eten, en fijne bediening!
- Eten & drinken 9
Super gezellig en bediening was leuk en gezellig… goede sfeer en lekker gegeten…
Fijne zaak…- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, lekkere wijn, goede prijs-kwaliteit, prettige en kordate service. Komen zeker terug als we weer op Ameland zijn.
- Eten & drinken 10
Een ware verrassing(s)menu van de chef.
Heerlijke pure smaken, prachtige presentatie. Verwennerij!- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten. Prachtige locatie.
- Eten & drinken 10
Als regelmatige eter in het Koaikershuus genieten we elke keer weer.
Het eten was heerlijk, van carpaccio tot en met de tiramisu.
De bijpassende wijnen met uitleg was zeer goed. Martine vertelt goed en duidelijk, welke wijn bij welk gerecht.
Ik hou hier enorm van omdat het eten naar een hoger niveau tilt.Kort samen gevat wij blijven komen!
- Eten & drinken 10
Zeer gezellig en goed restaurant.
- Eten & drinken 9
Erg lekker en gezellig gegeten! Je zit daar heel leuk en alles wat op tafel komt is met zorg en kwaliteit gemaakt. Echt waard om vanuit Hollum het hele eiland voor over te fietsen!
- Eten & drinken 10
We hebben heerlijk gegeten en de bediening is relaxed en gezellig. Een echte aanrader voor alle vakantiegangers.
Fijne knusse plek om te eten, het eten en de service waren uitstekend.
Lekker relaxed.
Heerlijk gegeten.
Wij hadden het 4 gangen verrassingsmenu genomen en het was een geweldige smaakbeleving. Bediening zeer vriendelijk. Kwaliteit staat hoog bij hen in het vaandel.
Wij komen zeker nog eens terug.- Eten & drinken 10
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Wunderbares Essen, sehr netter Service, schönes Ambiente, einfach alles toll!
- Eten & drinken 10
Al jaren het beste restaurant op het eiland. De Chef kookt heerlijk en heeft ons nog nooit teleurgesteld. Echt een aanrader!
- Eten & drinken 10
We hebben ontzettend lekker gegeten. Hier wordt het eten met liefde bereid. En gecombineerd met heerlijk bij passende wijn. Wij hadden het verrassingsmenu, echt een aanrader. De eigenaresse nam echt de tijd voor ons en maakte gezellig een praatje en eist alles te vertellen over de heerlijke wijntjes. Een prachtige locatie met echt vakmanschap.
- Eten & drinken 10
Het was weer door de eigenaresse, en familie, perfect geregeld. En alles was super lekker!!!
- Eten & drinken 9
Prima geregeld. Goed eten en drinken. Mooi stukje vlees, het mag wel kleiner. Wel weinig groente, dat mag best meer.
- Eten & drinken 8
Een gezellige gelegenheid op een mooie plek. We werden hartelijk verwelkomd door de gastvrouw die met iedereen een leuk gesprekje had. Het eten was verrukkelijk. De prijs voor 2 personen voor voor-, hoofd- en nagerecht plus 2 glazen wijn en koffie aan de hoge kant.
- Eten & drinken 10
We komen hier al jaren als we op Ameland zijn. Eten en service waren weer top! Alles vers bereid. Gezond en erg lekker.
- Eten & drinken 10
Een verrassende ervaring op Ameland, ver boven het gemiddelde met een vriendelijke service en prijs.
- Eten & drinken 9
Uitstekend eten, goede kok en een leuke gastvrouw die je een welkom gevoel geeft.
- Eten & drinken 10
Ik denk dat het Koaikershuus een van de beste restaurants van Ameland is. Alles was even lekker, de carpachio, de heilbotfilet, het toetje en de bijpassende wijnen. Heerlijke avond gehad..
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten. Ook de vegetarische keuze was verrukkelijk.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Wir kommen seit Jahren und sind immer wieder begeistert …
- Eten & drinken 8
Voor de 2e keer hier geweest. De eerste keer was afgelopen November.
De ligging is idyllisch aan het begin van een mooi Natuurgebied.
Ook dit keer was het eten, gastvrijheid en bediening optimaal. De wijnen zijn met zorg gekozen. En het eten is meer dan uitstekend.
We komen zeker ook weer de volgende keer terug als we weer op Ameland zijn.
- Eten & drinken 9
Eten bij het Koaikershuus is altijd goed. Wordt met zorg bereid. Gezellige ambiance. Echt een aanrader.
- Eten & drinken 10
Het is altijd een feestje als we uit eten gaan in 't Koaikershuus. De gezellige sfeer, de uitstekende gerechten van de chefkok, de professionele bediening en wijnkennis van zijn echtgenote maken dat we regelmatig te gast zijn.
De kaart is niet heel uitgebreid maar er is voor elk wat wils waarbij we de heilbot met een ster aanbevelen.- Eten & drinken 10
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Es war, wie immer, wundervoll. Das Essen war super lecker und es ist immer Zeit für ein persönliches Gespräch. Wir sehen uns hoffentlich bald wieder.
Heerlijk eerlijk eten.
Prachtige wijnen
Fijne sfeer met fijne mensen en mooie kunst.
Een beleving.- Eten & drinken 10
Zoals eerder weer heerlijk gegeten met een orima wijnsugestie.
- Eten & drinken 10
Inmiddels is het een traditie om bij een bezoek aan Ameland te lunchen of dineren in het ‘t KoaikersHuus. Knus door de kleinschaligheid maar vooral zeer gastvrij en geweldige kwaliteit van spijs en wijnen.
Een feest om iedere keer weer naar toe te gaan.- Eten & drinken 10
Het was er enorm gezellig en we hebben er heerlijk gegeten. De gerechten waren zeer creatief samengesteld ook voor de veganist en de vegetariër.
- Eten & drinken 8
Wij hebben weer een heerlijke avond gehad.
Mooie gerechten. Smaakvol.dankjewel Rik.
Zeker belangrijk , een relaxte omgeving waar je je thuis voelt.
Dankjewel Martine.Als we weer op Ameland zijn komen we zeker weer een keer lunchen en dineren.
Thea en Nico -
Telkens we enkele dagen in Ameland verblijven komen we langs bij Kooikershuus. Het diner is nog nooit tegengevallen, ook woensdag was het alweer super genieten. Met complimenten voor de kok en het ganse team.
- Eten & drinken 10
We hebben a la carte gekozen, en het was zoals we gewend zijn perfect. Smakelijk, mooi geserveerd, en de sfeer en service zijn uitstekend. Het restaurant is misschien wat duurder dan andere op Ameland, maar maakt dat in alle opzichten waar.
- Eten & drinken 10
Wij konden niet kiezen dus verassing menu besteld. Heerlijk gegeten!
- Eten & drinken 10
Fijne omgeving, prima service en heerlijk eten!
- Eten & drinken 10
Zelden zulke overheerlijke snert gegeten als vandaag bij ‘t KoaikersHuus. Kreeg even een wintersportgevoel. Allemaal blije mensen door de kunst in de duinen van de kunstmaand en daarna een heerlijke lunch. Beter wordt het vandaag niet.
- Eten & drinken 10
Het is onbekommerd genieten bij ‘t KoaikersHuus: heerlijk eten en een ongedwongen sfeer.
- Eten & drinken 10
We hebben hier met vrienden een superavond gehad. Fantastisch eten, fijne bediening, goede wijnen.
- Eten & drinken 10
Wij hebben zo genoten van het diner bij het Koaikershuus! Alles klopte gewoon. Het eten de wijn, de vriendelijke bediening. In tijden niet meer zo lekker gegeten. Wij hadden het verrasingsmenu met wijnarrangement. Dikke aanrader!
- Eten & drinken 10
Bijna elk jaar komen we hier eten. Kleinschalig, leuke aandacht. We hebben ribeye en tonijn gegeten met een lekker toetje na. Het was heerlijk en de gerechten worden met liefde en veel aandacht bereid. Dat proef je!
- Eten & drinken 10
We hebben hier vaak gegeten en het is nog steeds heerlijk. Gezellige sfeer dankzij de eigenaresse. Het eten van de eigenaar is lekker en soms erg verrassend. Ook de keuze van de juiste wijn bij het eten is goed. Kort samengevat: we blijven hier graag terug komen.
- Eten & drinken 9
Leuke locatie fantastisch eten met perfecte wijn. Briljant eten met zorgzame service. Een kok die ‘LEKKER ‘ kookt met trots en liefde de gerechten opdient. Heerlijk!
- Eten & drinken 10
Fijne plek om lekker en op je gemak te kunnen dineren.
- Eten & drinken 9
Wij hebben rustig en prima gegeten.
Graag weer😄- Eten & drinken 10
- Sfeer -
Vertaal van English naar Nederlands
It was the second visit and again a very nice evening with a stunning meal.
The menu itself is comparably small but the quality of the food and the wine is great.You will have to ask for apperatives and wines since they are not listed.
The background music was a little bit 80's/90's.
Anyway, a clear recommendation if you prefer local food with local ingredients.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Wunderschönes Lokal zum Wohlfühlen. Sehr leckeres Essen, kleine, sehr feine Karte. Sehr freundliche Bedienung. Ich habe schon für den nächsten Besuch reserviert.
- Eten & drinken 10
Op een fantastische afgelegen locatie gelegen buiten het centrum van Buren. Heerlijk gegeten in een sfeervolle ruimte met erg vriendelijke en toegankelijke bediening. Sublieme smaakbeleving, van zowel het vlees en het visgerecht met verscheidene verse groentes.
De vlierbloesem drank was zelf bereid. Een aanrader!- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten. Fijne sfeer, vriendelijke en klantgerichte bediening. Prachtig opgediend eten. Helemaal goed 👍
- Eten & drinken 10
Als je op Ameland echt lekker wilt eten, dan moet je naar het Koaikerhuus. Leuke sfeer, goed wijnadvies en heel lekker eten.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Das Essen war super, das Beste auf Ameland, und die Weine sind perfekt auf das Essen abgestimmt! Eine kulinarische Reise auf höchster Ebene! Vielen Dank!
- Eten & drinken 10
Heerlijk eten in een fijne atmosfeer. Redelijk traditionele keuken, maar goede smaken, mooi opgemaakte gerechten en een heerlijk bijpassend wijnarrangement.
- Eten & drinken 8
We hebben heerlijk gegeten. We hadden alleen geen fijne plek om te zitten.
- Eten & drinken 8
Einfach super, sehr gut wunderbar seit vielen Jahren.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Das Ambiente und Essen war vorzüglich. Wir haben lange nicht so gut gegessen. Wir können es nur weiterempfehlen 😊
- Eten & drinken 10
We hebben lekker gegeten in een plezierige omgeving. We gaan zeker nog eens langs voor een diner.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, alles klopt gewoon..
Het menu, de wijnen, de ambiance, de bediening. Zo hoort uit eten te zijn, onze complimenten!- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten, past zeker bij de top van Nederlndse restaurants. Mooie plek en gezellige sfeer.
- Eten & drinken 10
Het was de tweede keer dat we genoten van dit gezellige restaurant dat we enkele jaren terug bij toeval ontdekten tijdens ons eerste verblijf op Ameland.
Toen we beslisten om dit jaar terug te keren was een bezoek aan 't KoaikersHuus een must en het heeft ons in niets teleurgesteld: mooi gezellig en huiselijke ongedwongen sfeer, heel lekker gegeten en daar bovenop bijzonder vriendelijke mensen. Dit alles aan een eerlijke prijs. Wij komen zeker nog terug!- Eten & drinken 10
Voorgerecht prijzig hoofdgerecht aan de hoge kant. Nagerecht prima. Alom de plek is leuk maar wanneer je te duur wordt, zijn er veel meer andere mogelijkheden.
- Eten & drinken 8
Heerlijk gegeten met bijpassende wijnen! Hele fijne sfeer. We komen zeker terug.
- Eten & drinken 9
Wij waren 25 jaar getrouwd en hebben dat met een heerlijk diner bij het Koaikershuus gevierd. Het was gezellig druk. Fijne sfeer. Het 3 gangen menu 'avond van de chef' was allemaal heerlijk en zag er prachtig uit. De gastvrouw klaarde de klus in haar eentje en had alles onder controle. Bedankt voor een heerlijke avond.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten. Mooie wijnen.
Het was weer een feest!
Zo heerlijk gekookt voor ons. Samen met onze buurtjes!
Gezellige omgeving op het mooie eiland Ameland. -
Alles even perfect bereid, puur en smakelijk.
Lang niet zo heerlijk gegeten.- Eten & drinken 10
Wij komen hier elk jaar tijdens onze vakantie op Ameland. Het is er knus, de sfeer is er zeer relaxed
en dat spreekt ons zeker aan. De kwaliteit van de geserveerde gerechten is erg goed. Kortom wij zullen hier zeker weer terugkomen.- Eten & drinken 10
Als vegan hier fantastisch gegeten. Verrast door de heerlijke gerechten.
Vertaal van Deutsch naar Nederlands
Das Essen, wir hatten das Überraschungsmenue, war - wie immer - ausgezeichnet. Der Service sehr zuvorkommend. Wir sind zwar nur ein Mal im Jahr auf Ameland aber ein Besuch im t'Koaikers Huus in Buren darf nicht fehlen
- Eten & drinken 10
Wat was het gezellig en we hebben heerlijk gegeten!
Complimenten en tot volgend jaar!- Eten & drinken 10
Wij hebben heerlijk gegeten en super blij met de service.
Zeker een aanrader 🫶- Eten & drinken 9
Een prachtige locatie, sfeervol en huiselijk ingericht. Goed eten en aardige bediening. Goede prijs kwaliteit.
Ook een prachtige omgeving om te wandelen.
- Eten & drinken 10
Was top en ook heerlijk.
Wat goede service bedankt.- Eten & drinken 10
Het diner was uitstekend en de bediening zeer voorkomend. De sfeer van het restaurant ik oke maar niet lux.
Wat ons betreft zouden de porties van het hoofdgerecht wat kleiner mogen.
Al met al een aanrader.- Eten & drinken 8
Wir hatten Entenbrust und Schweinemedallions. Als Nachtisch Teramisu😋
Einfach nur super lecker. Auf heißen Tellern serviert. Der Service ist hervorragend 👍
Wir kommen bestimmt wieder.
Anja & Dirk.- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten op deze bijzondere plek op Ameland. Het eten en de wijn waren super lekker. Heel gastvrij en persoonlijk ontvangen, super fijn. Komen graag weer langs de volgende keer op Ameland.
- Eten & drinken 10
Kwaliteit van zowel de vis als het vlees was uitstekend ook op voortreffelijke wijze bereid.
De (gratis) bijgerechten waren eveneens van uitstekende kwaliteit.
Wat ons betreft het beste restaurant van Ameland.- Eten & drinken 10