Eetgelegenheid gesloten

Recensie schrijven

Statistieken

• Sfeer 9,9
  • Prijs / kwaliteit 8,8
Het eindcijfer is 9,1. (Minimum: 1, Maximum: 10)

1 0

1749614765 91
1750222666 91

1. Stef

1808 punten
  2. Alma Oisterwijk heeft sinds enige tijd een zusje in Breda onder de noemer Alma Bistro. Op een druilerige vrijdagmiddag stappen we hier binnen en krijgen gelijk een warm welkom. We mogen zelf een plekje in de nog lege zaak uitzoeken en kiezen ervoor een beetje achterin de zaak te gaan zitten.

Ze hebben, toen ze hier in dit pand trokken, het pand flink onderhanden genomen en dit kan uitermate geslaagd genoemd worden. Aan de ene kant heeft het een moderne maar warme uitstraling gekregen, maar ze hebben wel op diverse locaties wat oude elementen (steen, balken, etc.) duidelijk in het zicht gelaten. Dit is echt uitstekend gecombineerd.

De keuken bevindt zich op de eerste verdieping waar ook het herentoilet zit, dus als je daar naar toe gaat kan je de open keuken bewonderen en de witte brigade aan het werk zien.

We beginnen met een Sbagliato, wat normaal gesproken een bittere cocktail is met campari, vermouth en prosecco, waarbij ze er een eigen draai aangegeven hebben met berto, vermouth en champagne waardoor hij iets zachter is. Lekker kruidig met een flinke sinaasappelsmaak. Bijna een beetje marmelade achtig, maar erg lekker.
    Hierbij nemen we een 2-tal bites:

Irish Mòr oester met Thai soy & citrus -> De eerste smaakexplosie is binnen. De lekker vlezige maar zilte oester voelt zich heerlijk thuis in de hartige thaise soya en de citrus.
    Gyoza met Kimchi sesam & bonito -> Ook prima in orde, de licht zoetige saus doet het prima met de hartige bonito en pittig/zure van de kimchi.

Vervolgens krijgen we de menukaart en krijgen we enigszins last van keuzestress. We besluiten al snel dat we aan “shared dining” gaan doen, daar we te veel gerechten zien die we willen proberen. Uiteindelijk krijgen we de volgende gerechten op tafel:

Voorgerechten:

Eendenlever torchon met Sjalotten compôte & croissant -> Wauw (en dat gaan we nog een paar keer zeggen). Eenvoudig van opmaak, maar een genot om te eten. De eendenlever is bijna zalvig, zo zacht. De compôte een perfecte combinatie van zoet/zuur, maar de held is eigenlijk de croissant… Daar hadden ze ook wel een hele (schaal) van op tafel mogen zetten.

Steak tartaar impérial met Oscietra kaviaar, zacht gegaarde dooier en pompoenpit -> De presentatie doet mij denken aan het “Marigold eitje kaviaar” van de Librije, welke ook als een zonnebloem wordt gepresenteerd. Met de kaviaar als hartig alternatief voor de kappertjes is ook dit gerecht weer 100% raak.

Tussengerechten:

Ravioli ree peper met truffel, Périgueux saus -> Dit gerecht werd door mijn vrouw omschreven als “herfst op een bord”. Een flinke hoeveelheid truffel bij super fijne, perfect bereide ravioli.

Boudin noir met Langoustine & dashi beurre blanc -> een surf & turf die sommige mensen wellicht wat af zal schrikken, maar de bloedworst is perfect gegaard en de hartige, aardse & lichte orgaansmaak gaat uitstekend samen met het zoete langoustinevlees. De dashi beurre blanc is lekker, maar er had wellicht iets meer van op het bord mogen liggen.

Hoofdgerechten:

Skrei met guanciale, zuurkool, mosterd beurre blanc -> Perfect gegaarde vis die al uit elkaar valt als je hem aanraakt. De romige beurre blanc met lichte pikante mosterdsmaak biedt een fijn evenwicht tegen de zuurkool en de hartige/vette guanciale.

Krokante spruit met Mont d'Or, aardappelmousseline & trompette de la mort -> Ook weer een bewijs dat vegetarisch niet saai hoeft te zijn. De flinke spruiten zijn geschroeid en hebben nog een lekkere bite. De trompette de la mort geven een wat vlezige textuur. De Mont d’Or wordt aan tafel toegevoegd en begint al lekker te smelten zodra hij tussen de spruiten beland is waardoor het gerecht ondanks het vegetarische toch niet al te braaf aandoet.

Bij deze hoofdgerechten hebben we ook eens de “pommes frites” besteld: Deze waren uitstekend bereid, maar de keukenbrigade was wel een beetje uitgeschoten met het zout. Voor ons nog wel eetbaar, maar sommige mensen zouden dit terug sturen. Het was overigens wel lekker zout: “Viking zout”, gerookt met dennennaaldjes. Erg lekker, maar er had dus echt wat minder van over heen gemogen (Of zet het los op tafel zodat mensen het zelf toe kunnen voegen). Dit is was dan gelijk ook het enige minpuntje qua eten.

Desserts:

Boules de Berlin -> Crème Suisse, gezouten amandel & Amarenakers -> Eigenlijk niets anders dan een luxe uitvoering van een Berliner bol… en dan ook de lekkerste die we ooit op hebben!

Affogato met Berta amaretto & vanilleroomijs -> De koffie en de amaretto werden aan tafel toegevoegd aan het kopje vanille ijs. Het ijs was perfect, romig… geen enkele kristalvorming. Dat samen met de zoete amaretto & lekker bittere koffie waren voor mij de perfecte afsluiter van deze lunch.

Alhoewel? Nee… We hebben ook nog een lekkere dubbele espresso genomen met wat friandises. Lekker lauw-warme madeleines (Zoals het hoort: Krokant van buiten, zacht van binnen) met ongezoete vanille room. Ook de kokosmakroontjes waren heerlijk!

Alma Bistro is een aanwinst voor Breda: We hebben echt fantastisch gegeten. Elk gerecht was een plaatje en elk gerecht was raak qua smaken en textuur. De hoeveelheid zout op de frietjes was een rare misser maar wordt ze vergeven. Het is duidelijk dat de ervaring vanuit Oisterwijk er voor heeft gezorgd dat Alma Bistro staat als een huis. Ook de zwarte brigade zorgt voor een perfecte ervaring en voelt de klanten goed aan.
    Misschien nog een klein puntje voor de toekomst: Op dit (prijs)niveau zouden wat amuses niet misstaan. Maar… wij gaan terug komen. Dat is een ding wat zeker is.

• Prijs / kwaliteit 9
    9,1
    2 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  3. We hebben een geweldige avond gehad. Alles was beter dan top. De ambiance om te beginnen geweldig. Historisch pand met zoveel sfeer en prachtig stylish ingericht. Eten was geweldig, zou het geen bistro willen noemen… bediening erg goed en uiterst correct en vriendelijk! Gaan zeker terugkomen

4. Adriano Russo

Gisteren samen met gezelschap voor het eerst naar Alma voor een lunch, bij aankomst een zeer vriendelijke ontvangst wat een pracht zaak de somalier heeft ons goed advies gegeven voor een mooie bijpassende wijn bij de voortreffelijke gerechten, er is niet bezuinigd op de inrichting wat resulteert in een mooie ambiance door het authentieke te combineren met luxe modern een mooie aanwinst voor Breda we komen zeker graag terug.

5. richard verhagen

Wij heben op de eerste try-out avond [maandag 1 juli] het geluk mogen ervaren om als gasten in het nieuwe restaurant te mogen eten en ons door de bediening en de keuken te laten verwennen. Op zo'n eerste avond gaat het nimmer gelijk van een leien dakje, maar de snelheid waarmee al direct correcties plaats vonden om het genot voor ons als klant zo snel mogelijk te verbeteren belooft veel goeds voor de toekomst. De lat ligt hoog in deze fine dining bistro. Het eten heeft ons zeer goed gesmaakt, de wijnen kwamen goed tot hun recht, het gastheerschap beviel prima en de hele zaak en inrichting maakte het tot een complete belevenis. Eentje die we zeker gaan herhalen, maar dan hopelijk op het oh zo mooie terras. Tot spoedig!

9,9
  6. Jurgen Vestergaard

Heerlijk gegeten met zijn viertjes. Deze beleving is niet te overtreffen in Breda!

7. Leo gras

Geweldig leuk ingericht restaurant met diverse knusse hoekjes. Echter de kwaliteit van het eten was niet geweldig en de wijnen zijn aan de dure kant.

• Eten & drinken 6
    • Service 7
    • Prijs / kwaliteit 5
    6,1
    0 positieve stemmen0 negatieve stemmen
  8. Het was voor ons een mooie belevenis om vrijdag als eerste officiële gasten bij Alma Bistro te worden ontvangen. Wat volgde was een aangename middag waarin bijna alles klopte: het warme, comfortabele interieur met subtiele kleuren en mooie kunst; de historische elementen in het pand; de kijk in de keuken boven: alles van een hoog niveau zonder te overdrijven.
    De bediening was vriendelijk en attent.
    Last but not least de gerechten: die waren goed gecombineerd en mooi op smaak. Wij genoten vooral van de kreeft met ravioli. De wijn-spijs combinatie was ook dik in orde. Onze afdronk is dat we waar voor ons geld hebben gekregen en een heerlijke middag hebben gehad. Alma Bistro is een mooie aanwinst voor Breda!

• Prijs / kwaliteit 8
    8,7