Hoe was jouw ervaring?
Community
Hoe was jouw ervaring?
Recensie schrijvenRecensies
Konijnenvoer
Wij koken graag zelf. Ook al dan niet bewust vegetarisch. En eigenlijk is dat onbewuste het leukst.
Veganistisch is een onbekend pad voor mij. In ieder geval om bewust veganistisch te koken. Ik zal vast het een en ander gekookt hebben zonder dat ik mij bewust was dat het veganistisch was.Eigenlijk is dan de oplossing om ergens inspiratie op te doen. Dat waren we al een keer van plan geweest om bij DNW te gaan doen, maar dat is na het behalen van sterren, ver buiten ons budget gekomen.
Een keer gaan eten bij Konijnenvoer, stond al langer op ons verlanglijstje, maar het kwam er maar niet van. In een gesprek met een kant van mij kwam Konijnenvoer ter sprake. Zijn uitspraak was; “als ze bij DNW sterren hebben dan verdienen ze dat hier in Arnhem bij Konijnenvoer zeker ook”.
“Ga daar eten en laat je verbazen”.
En ja hoor, nog geen twee weken later was de groene ster bij Konijnenvoer een feit.
Voor ons reden om onmiddellijk een plaatsje te reserveren nu het nog kon.Eten bij Konijnenvoer, nou, dat hebben we geweten. En dat wel in positieve zin.
Dat begint al met het pand van de voormalige Arnhemse Bank en later van dansacademie. Oud en nieuw wisselen elkaar leuk af en is hier en daar nog lekker ruig. Fijne stoelen om een paar uurtjes op te verpozen. Een leuk ontvangst door, wat later bleek, een soort van tafeldame te zijn.
Zij verzorgde bijna alles op en rond te tafel. Later bleek dat, en ik vermoed de koks zelf, de gemaakte gerechten presenteerden. Een mooi samenspel, dat soms alleen wat lastig te verstaan was.
We hadden gekozen voor het vijf gangen menu, met bijpassend alcoholvrij dranken arrangement.
Ik ga niet beschrijven wat we allemaal gegeten hebben. Dat lukt gewoon niet. Wij vielen van de ene verbazing in de andere. Het enige gerechtje dat ik als zodanig herkende was de risotto en ook die smaakte weer totaal anders dan dat je zou verwachten. Dat was met alles zo. Wat een smaakbommen.
En dan denk je dat je er bent. Fout. We hadden gekozen voor het alcoholvrije dranken arrangement.
Ik dacht nog, wat doe ik mezelf aan met al die sapjes en zo. Bij ieder gerecht werd een bijpassend drank in een bijpassend glas geschonken. De uitleg over de ingrediënten van gemaakte dranken was op zich al fascinerend. De smaken overtroffen dat nog. Sterker nog, sommige dranken haalden smaken in het gerecht naar boven die je nog niet eens in het gerecht zelf geproefd had.
Ik zou niet weten wat je zou moeten schenken aan traditionele wijn dat hier beter bij aan zou kunnen sluiten. Sterker nog, je doet het eten te kort.We hebben drie uur aan tafel gezeten zonder ons ook maar een minuut te vervelen.
Een leuke vlotte bediening van de tafeldame, die ook de inhoud van de drankjes beschreef. De inhoudelijke uitleg van de gerechten door de koks geeft wel een extra cachet.Misschien was het nèt iets te druk om wat meer contact te maken.
Een aandachtspuntje zou de akoestiek kunnen zijn.
Mijn klant had gelijk. Wil je van de ene verbazing in de andere vallen? Ga zitten en geniet.
- Eten & drinken 9