O Sole Mio in Amersfoort
- Amersfoort
- Nederland
- Routeomschrijving
Parkeren
Parkeergarage De Beestenmarkt op 50 meter lopen.
OV
Bushalte : Blekerssingel aan de stadsring op 100 meter van het restaurant.
- Telefoon 033-4728804/06-16021767
- E-mail Verstuur een e-mail
- Website osolemio-amersfoort.nl
O Sole Mio laten bezorgen?
Online eten bestellenOpeningstijden
za | 17:00 - 22:00 | |
zo | Gesloten |
Omschrijving
Attenzione!
Op zondag hebben wij een beperkte menukaart. Wij serveren dan onze pizza's en een aantal pasta's. Ook zijn er een beperkt aantal warme en koude voorgerechten
Welkom bij O' Sole Mio! Het allereerste Italiaanse restaurant in Amersfoort!
Sinds 1974 kunt u bij O Sole Mio gezellig dineren en genieten van (h)eerlijke Italiaanse gerechten.
Elke dag word er vers pizzadeeg gemaakt en de pizza's worden ambachtelijk gebakken.
Verse ingrediënten die vers gesneden worden maken onze pizza's compleet. Van ons deeg maken wij ons befaamde heerlijke brood.
Naast onze pizza's serveren wij verse vis en vleesgerechten.
Uiteraard ontbreken er geen heerlijke pasta's op onze menukaart!
We heten u van harte welkom in ons gezellige en warme restaurant, al 50 jaar!
U kunt online reserveren tot 5 personen. Voor gezelschappen voor meer dan 5 personen kunt u ons bellen.
Arrivederci a O' Sole Mio
- Kindvriendelijk
- Klassiek
Kinderen
- Kinderstoel aanwezig
- Magnetron (voor kindervoeding)
Omgeving
7 | 19 |
8 | 52 |
9 | 109 |
10 | 155 |
Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.
1161542480 | 90 |
1716472599 | 86 |
1728536297 | 87 |
1740599996 | 88 |
1752663694 | 87 |
Lekker eten, vlotte en vriendelijke bediening
- Eten & drinken 10
Samen met mijn vriendin lekker gegeten. We konden buiten zitten langs het water
gelukkig onder de schaduw van de bomen, want het was behoorlijk warm.
De bediening was prima, vriendelijk en accuraat.
En het bestelde eten was heerlijk.
We hadden iets te vieren en waren dik tevreden met deze invulling door O' Sole Mio.
Bedankt- Eten & drinken 8
Zeer prettige sfeer. Attent personeel. Er werd zelfs een gerecht gemaakt dat niet op de kaart stond. Klasse! Fijne avond gehad.
- Eten & drinken 9
Nog steeds de meest smakelijk pizza's, fijne sfeer in dit restaurant waar ik sinds 1974 (!) al 51 jaar kom. Fijne tafels met uitzicht op de Zuidsingel en dieventoren.
- Eten & drinken 10
De sfeer is altijd fijn, vriendelijke medewerker en eten is prima
- Eten & drinken 7
Alles was weer uitstekend, zoals altijd.
- Eten & drinken 10
Gezellig en knus. Prima eten.
- Eten & drinken 8
Prima gegeten en fijne bediening. De zaak zelf is wat gedateerd, maar het eten is goed en dat is het belangrijkste.
- Eten & drinken 9
Wij hebben wel eens eerder gegeten en toen was het echt top. Wij vonden het eten nu echt een stuk minder.
Jammer.
- Eten & drinken 3
We hebben genoten, gezellig gehad, heerlijk gegeten, en erg gelachen toen de serveerster ons vergeten de dessert kaart was te brengen… Haar reactie was fantastisch!
- Eten & drinken 8
Heerlijke pizza gegeten! Jammer dat het het broodje vooraf , tegelijkertijd kwam met de pizza. Daar hadden we ook van willen genieten😉
- Eten & drinken 10
Bediening was prima, maar eten was slecht. Asperges op z'n Italiaans, speciaal voor moederdag, smaakten nergens naar. De aardappelpuree was een smakeloze brei en zelfs de Italiaanse rauwe ham smaakte flauw. Daarna was ook de cappuccino met tiramisu geen succes. Twee producten van Italiaanse afkomst! Ik weet niet welke koekenbakker er in de keuken stond, maar koken kan hij/ zij echt niet. Jammer, ik ga hier echt niet meer uiteten.
- Eten & drinken 3
Het eten was goed. We moesten lang wachten op het eten. Daar waren we wel voor gewaarschuwd. Maar toen we er naar vroegen werd er gezegd, we zijn druk met thuisbezorgd. Zij gingen dus voor de mensen in het restaurant. Ik vond dat niet kunnen
- Eten & drinken 8
Na reservering een uurtje te vroeg. Geen probleem in een toch volle zaak. Zeer gastvrij en bijzonder lekker gegeten. Voor mij een 10!
- Eten & drinken 10
Om 17.00 Gereserveerd ivm voorstelling De Flint. Het eten was zoals altijd heel erg goed.
Ik had de penne alla carbonara. Het was lekker, alleen hoefde er voor mij geen peper overheen. Al smakelijk genoeg, door de uitgebakken spekjes.
Mijn vriend had het nieuwe gerecht, met spaghetti, saffraan, garnalen, etc.
Dat vond ik heel erg lekker.- Eten & drinken 8
Food was amazing! Has become my new spot for pizza!
- Eten & drinken 10
Heerlijk eten, vriendelijke en goede service, geweldige sfeer. Altijd een feestje om hier te eten!
- Eten & drinken 10
Het was de eerste keer dat we hier kwamen. Het was echt vreselijk druk, wat een goed teken is. Maar voor ons was het de laatste keer in het weekend! Het personeel was vriendelijk, het eten heerlijk! Ik had een speciaal verzoek en dat heb ik zonder problemen gekregen!
Helaas moesten we van tafel wisselen, er was een fout gemaakt met de reservering.... Maar hierdoor kregen we wel de koffie gratis! Al met al een prima ervaring in dit restaurant. We gaan hier zeker nog een keer heen!- Eten & drinken 10
Heerlijke pizza gegeten. Niets op aan te merken. Leuk plekje maar rustig was het niet. Het is echt heel luidruchtig (Waarschijnlijk ook de akoestiek) als het vol is. Moest er bovenuit schreeuwen en dat was niet ontspannend. De bediening was slecht. Duurde lang voordat er iemand kwam, erg ongeïnteresseerd en kwamen ook tussendoor niet vragen of je iets wilde drinken. Moest elke keer iemand roepen en dan negeerde ze je letterlijk (enigszins arrogant). Was een iets oudere dame die zo was. De jonge meiden waren vriendelijk. Dus helaas kiezen wij de volgende keer voor een gezelligere en iets attentere pizzeria.
- Eten & drinken 9
Al twintig jaar ons favoriete Italiaanse restaurant ❤️. Goed eten, vriendelijke mensen, sfeervol en authentiek. Dikke aanrader als je écht Italiaans wilt eten.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten en gedronken in een gezellig restaurant in een ontspannen sfeer. Vriendelijke en gezellige bediening.
- Eten & drinken 10
De carpaccio, de pizza en service waren super.
Kortom, helemaal top!!!- Eten & drinken 10
Het was gezelligdrukte. Bediening goed. Voor herhaling.
- Eten & drinken 8
Zoals gewoonlijk geweldig eten en leuke bediening. Prachtige nieuwe inrichting! Mooi te zien hoe de volgende generatie er iets heel eigens van maakt zonder de kwaliteit te verliezen!
- Eten & drinken 10
Heerlijk eten, vlotte bediening in authentieke sfeer.
- Eten & drinken 8
Wederom was het fantastisch. Lekker eten in een gezellige familiaire sfeer. Ze hadden goed hun best gedaan om een leuk Valentijnsmenu samen te stellen. De bediening loopt heel soepel en snel en het personeel laat je je echt welkom voelen.
- Eten & drinken 10
We hebben 14-2 op Valentijnsdag heerlijk genoten bij O Sole Mio van een super lekker Valentijns diner. Leuk en sfeervol restaurant met een top bediening
Een enorme aanrader hier te gaan eten- Eten & drinken 10
Hallo, het was allemaal prima, behalve dat de grote groep die er was zoveel geluid gaf dat de verstaanbaarheid van mijn tafelgenoot slecht was. Ik had van tevoren gevraagd om een rustig hoekje en dat was het, iig waar wij zaten, niet.
- Eten & drinken 10
Het eten was heerlijk, alleen kwam het helaas niet tegelijk! Waardoor de één het bijna al op had en de ander nog moest beginnen! Maar we kregen als excuus een lekker bakje koffie. Dat is nou service! We komen graag weer terug.
- Eten & drinken 9
Meer dan 25 jaar komen we bij O Sole Mio. Altijd oprechte gastvrijheid en heerlijk eten.
- Eten & drinken 10
Een heel gezellig plekje met heerlijke gerechten. Voeg daar nog de vriendelijke bediening en scherpe prijzen aan toe en onze avond was meer dan geslaagd. Een aanrader!
- Eten & drinken 10
Wederom heerlijk gegeten, altijd alles vers en van goede kwaliteit.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten met lieve bediening in een gezellige atmosfeer.
- Eten & drinken 9
Gezellige sfeer, lekker eten (ook buiten de kaart om) en erg vriendelijke bediening.
- Eten & drinken 10
Vlotte vriendelijke bediening. Voortreffelijke maaltijd en goede sfeer.
- Service -
Heerlijk eten, om je vingers bij af te likken! Ook uitstekende bediening en sfeer.
- Eten & drinken 9
Altijd lekker eten in gezellig restaurant met knusse sfeer en aardige bediening. Een aanrader!
- Eten & drinken 8
Zoals altijd was het weer heerlijk
Hadden gereserveerd voor 19.00 maar achteraf wilden wij 18.00 en na een kort telefoontje was het zo geregeld dus top.
Prima service.- Eten & drinken 10
Fijne zaak, leuk personeel héél goed eten. Top!
- Eten & drinken 10
Het eten was weer geweldig evenals de bediening. Gegeten met een aantal senioren (fam) waarvan de jongste 80 is en de oudste 92 jaar. De hoeveelheid aan porties werden op verzoek aangepast naar behoefte. Kortom, voor jong en oud een geweldig adres om eens heerlijk te gaan eten.
- Eten & drinken 10
Ik en mijn familie komen hier al meer dan 18 jaar, altijd goed en lekker Italiaans eten en Italiaanse gastvrijheid!
- Eten & drinken 10
Na jaren weer terug bij O solo mio en heerlijk gegeten net als vroeger. Top bediening die echt opletten en zien wat je nodig hebt.
- Eten & drinken 10
Altijd lekker en gezellig.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten in een gezellige en vriendelijke sfeer.
- Eten & drinken 10
Soms heeft een restaurant gewoon de perfecte sfeer. Dat is bij O Sole Mio het geval. Daarbij komt ook nog het heerlijke eten en vriendelijke personeel.
- Eten & drinken 7
Eten en drinken was lekker. Service was bagger. Langer dan een uur moeten wachten op het eten. Fout in de computer? Ober bood excuses aan, zou het goed maken. Echter bij het afrekenen door andere serveerster, viel ze haar collega af en was er geen begrip voor het lange wachten. Ontstond een discussie, geen prettige afsluiting vsn deze avond.
- Eten & drinken 8
Wederom heerlijk gegeten. Vriendelijk personeel en vlotte service!
- Eten & drinken 9
Met vrienden gezellig gezeten en zitten smullen! Mijn saltbocca was héérlijk en de citroentaart bij de capuchino was heel lekker gebakken met een smakelijke zachte vijgensaus?
- Eten & drinken 9
Heerlijk gegeten en een fijne bediening.
- Eten & drinken 10
Lekker buiten gezeten, werkelijk heerlijk gegeten voor een meer dan redelijke prijs. Alleen de korst van de pizza is al verrukkelijk.
Vooraf wat brood en boter (wat ook al zo lekker was) van het huis- Eten & drinken 10
Erg lekker gegeten en gedronken, de sfeer is uitstekend!
Tiramisu is echt een aanrader.- Eten & drinken 9
Wij komen hier al meer dan 20 jaar. Dat zegt genoeg. Altijd goed en gezellig.
- Eten & drinken 10
Het eten was eerlijk, maar had eigenlijk ook niet anders verwacht. Ik kom hier graag!
- Eten & drinken 10
Al tientallen jaren ons favoriete restaurant in Amersfoort. Het eten is altijd heerlijk en de bediening supervriendelijk.
- Eten & drinken 10
41 jaar geleden kwamen wij vanuit Amsterdam in het mooie Amersfoort wonen. Toen kwamen wij voor het eerst O Solo Mio eten. Nu nog steeds een lekker, gezellig en fijn restaurant!
- Eten & drinken 10
Heerlijk en gezellig gegeten in dit fijne restaurant met een bijzonder goede sfeer. Antipasti, Zeewolf, entrecote, tiramisu en limoncello.
- Eten & drinken 9
Lijkt misschien lichtelijk overdreven, maar deze beoordeling klopt!
We hebben weer fantastisch gegeten. Vriendelijk personeel en een gezellige sfeer.
Aanrader!- Eten & drinken 8
Heerlijk gegeten en super leuke sfeer, voor herhaling vatbaar.
- Eten & drinken 10
Heerlijke pizza's leuke sfeer en goede bediening!!
- Eten & drinken 8
Echt een mooi restaurant, authentiek en betaalbaar. Open keuken en onze kids mochten het belletje laten rinkelen als het eten klaar was.
- Eten & drinken 10
Wat een super gezellige locatie.
Het was een drukke vrijdagavond, maar alle lof voor de medewerkers. Snelle en vriendelijke bediening.
Heerlijk gegeten, met veel aandacht voor de gerechten.
Een top avond en sterk aanbevolen. -
Fijn restaurant heerlijk eten en vriendelijk personeel echt een aanrader om er een keer heen te gaan.
- Eten & drinken 10
Als liefhebber van Italiaans eten kom ik hier sinds vorig jaar regelmatig, en het is altijd heerlijk op traditioneel Italiaanse wijze bereid. Echt een aanrader! Bovendien is het personeel hier erg vriendelijk en professioneel.
Prima gegeten hoor!
Wij zaten de hele avond op de tocht. In eerste instantie omdat er een raam open stond. Toen we aan de gastvrouw vroegen of het raam dicht mocht werd daar erg chagrijnig op gereageerd, ondanks dat we onder meer met een kind en zwangere vrouw waren. Bij het bestellen van de wijn vroeg een deel van het gezelschap om een fles. Zonder nadere toelichting werden alleen twee glazen geserveerd. Later bleek er geen fles meer te zijn toen daar nogmaals om werd gevraagd. Achteraf bleek zelfs dat die glazen wijn van een heel andere fles waren dan die was besteld. Een glas water werd daarentegen dan wel weer een grote fles. Tot slot kreeg de zwangere vrouw van het gezelschap de pizza veel later dan de rest, zonder uitleg of excuses.
- Eten & drinken 6
Gezellig ogend restaurantje, vriendelijk ontvangst.
Met net de menukaarten voor de neus werd er al gevraagd of we al een keuze hadden gemaakt. Had de kaart nog niet eens open gedaan.
Terwijl we aan ons drankje zaten, kwam 2e serveerster zonder pardon het luikje bij het raam open doen. Geen uitleg, geen " mag ik er even bij" gewoon lomp het luikje met een stok proberen open te doen. Ging niet gemakkelijk en Luik viel kletterend open.
Halverwege ons heerlijk voorgerecht kwam 1e serveerster met een nagerecht. Echt verbaasd kijkend "oh dit is niet voor jullie" en niet wetend wat ze moest doen.
Nadat we met het voorgerecht klaar waren vroeg dezelfde serveerster of we de kaart voor het nagerecht wilden hebben. Gevraagd of ze ons kwijt wilden. Weer geknipper met grote blauwe ogen.
Toen kwam het hoofdgerecht. Spaghetti alla Marinara en .... u had lasagne? Nee canelloni. Terug met het bordje gegaan. Om vervolgens te zeggen ohja was canelloni.
Ook dit was heel lekker. Dikke pluim voor de kok.
Na afloop wilden we best betalen. Na 10 minuten totaal genegeerd te worden, zijn we maar opgestaan. Het was niet druk meer. We hebben ze regelmatig aangekeken. Gewoon geen reactie. We hebben echt getwijfeld of we de zaak zouden uitlopen of toch maar eens vragen of we konden betalen.
Het is dat het eten heerlijk was. De kok kan niks doen aan de onhandigheid van de bediening.- Eten & drinken 8
Lekker gegeten en vriendelijke bediening!
- Eten & drinken 9
Ik was er met 2 55+ vriendinnen en we hebben heerlijk gegeten.
Fijne bediening.- Eten & drinken 8
De service was top, de pizza heerlijk. Voor herhaling vatbaar.
- Eten & drinken 10
Heerlijke pizza’s met leuke bediening!!!!
- Eten & drinken 10
Wie bij O Sole Mio een pizza quatro stazione bestelt (vier jaargetijden), moet goed opletten. Een pizza quatro stazione is een uit één bodem gesneden 4 gelijke delen pizza's met op elk deel een specifieke topping. Zodat je vier verschillende smaakbelevingen hebt. (Bron: Wikepedia). Niet bij dit restaurant. Hier heeft men de ingrediénten van de vier ongesneden delen op één hoop gegooid in het midden van de bodem. Een ratjetoe. Bovendien leidde dat tot een zompige bodem. Waardoor je je afvraagt wat je nu eigenlijk eet. Een teleurstelling. Foei, O Sole Mio!
(Bezocht met 5 personen op 7 mei 2024).- Eten & drinken 4
Heerlijk Italiaans gegeten en gedronken en met prachtig uitzicht op de Muurhuizen.
Vriendelijke bediening!- Eten & drinken 10
Wilde bestellen via thuisbezorgd.nl, daar stond restaurant gesloten. Restaurant gebeld, konden niet rechtstreeks bestellen moest via eet.nu, dat lukte ons niet, weer restaurant gebeld, nul op rekest. Toen ergens anders pizza besteld, waren snel en super lekker. We bestelde altijd bij Solo Mio, dus nu niet meer.
- Eten & drinken -
- Sfeer -
- Prijs / kwaliteit -
Allereerst antipasta en vervolgens de pasta en pizza. De bediening was vriendelijk en attent. We komen zeker nog een keer terug.
- Eten & drinken 8
We hebben hier een tafeltje gereserveerd voor 2 personen. Gelukkig maar want het was stampvol. Ongevraagd kregen we een mandje met kruidenboter en iets wat op stokbrood moest lijken. (Dit maar weg laten halen) voor beide een pizza besteld, een karafje rode huiswijn en water. Het drinken kwam snel in vergelijk met anderen. De rode wijn was jong (nauwelijk kleur en smaak) na 30 min kwamen de pizza's. Deze zagen er mooi uit. Helaas zat er nauwelijks smaak aan. Deeg net te dik, rode tomatensaus waterig en ook de kaas en ham waren smakeloos.
- Eten & drinken 2
- Prijs / kwaliteit -
Altijd fantastisch.
Service perfect als je gereserveerde tafel nog niet beschikbaar is, altijd wat lekkers van het huis als je moet wachten. Wachten is goed betekent druk goed restaurant.- Eten & drinken 9
Heerlijk ontspannen sfeer.
Zeer attent personeel.
Fantastisch eten en goddelijke tiramisu.
Mmmhhh- Eten & drinken 10
We hadden een uitstekende pizza, krokante bodem met heerlijke salami en spek. Een voorverwarmd bord zou wel helpen!
Citroentaartje na was ook smakelijk.- Eten & drinken 8
Alles helemaal perfect!! (eten, bediening, enz.). Alleen was het geluidsniveau behoorlijk hoog (waardoor je bijna schreeuwend een gesprek moet voeren). Misschien een idee om iets aan het plafond te doen (zodat het vele geluid deels geabsorbeerd wordt).
- Eten & drinken 9
Nog nooit meegemaakt dat je een half uur moet wachten als je gereserveerd heb tot je aan tafel kan. Als je daarna nog drie kwartier moet wachten tot er iets op tafel staat, is wel duidelijk dat je niet tevreden bent. Maar toch de vraag of alles naar wens is??? Nou nee, nooit meer!
- Eten & drinken 5
Gewoon erg lekker (Pesce Salata tonno, bruschette, Caffè ) en plezierig. Heerlijke wijn. Italiaanse muziek.
Wat wil een mens nog meer.- Eten & drinken 8
Altijd een warm welkom, snelle service en geweldig eten! Personeel is super vriendelijk en heeft sterke kennis van de kaart. Echt een 10/10 deze Italiaan!
- Eten & drinken 10
Ben regelmatige gast bij dit gezellige restaurant. Kies vaak voor vlees of vis, altijd meer dan goed! Vanavond wat later binnengelopen, zin in pizza. Met de vriendelijke en ambachtelijke pizzabakker keuze gemaakt voor pizza Braesola en rucola.
Wat kan hij dat goed: een heerlijke krokante en luchtige bodem, rijkelijk bedekt met o.a. verfijnd, licht verteerbaar gedroogd vlees, rucola en parmesaan. Zoooo lekker weer! Glas goede taliaanse wijn erbij, ik blijf hier komen!- Eten & drinken 9
Heel erg lekker gegeten! De pasta carbonara is voortreffelijk! Ook ons zoontje van 2 vond de lasagne heerlijk. De bediening is supervriendelijk. We komen hier altijd erg graag.
- Eten & drinken 10
Heerlijk gegeten voor een goede prijs, goede en zeer vriendelijke bediening.
- Eten & drinken 9
Gezellige sfeer. Lekkere pizza’s. Goede vriendelijke bediening.
- Eten & drinken 8
Heerlijk eten en hele fijne bediening.
- Eten & drinken 10
Als we als gezin iets te vieren hebben, is dit voor ons altijd een heerlijke plek om samen te zijn en lekker te eten!
- Eten & drinken 10
Gezellig en heerlijk eten.
- Eten & drinken 9
Voor het eerst bezocht. Heel gezellig vriendelijke bediening en de pasta marinere was heerlijk.
We zullen zeker weer bezoeken.- Eten & drinken 10
1. There was a couple without reservation which arrived after us, they got a nicer table, received their menu and meals first. While we had to wait significantly longer for things.
2. The food was bland, we go to Italian restaurants often, but this wasn't worth the money.- Eten & drinken 5
Lekker gegeten, de pizzabodem was goed, de topping wat minder. Ik mis pizza burrata op de kaart of mozzarella. De olijven kwamen uit een potje, olijfolie op tafel was weinig smaakvol.
De ravioli pasta was erg lekker! Champignons met knoflook ook erg lekker! Wijn matig. Toetje prima.
De jonge jongen die ons bediende was zeer vriendelijk en enthousiast- Eten & drinken 7
De bediening was erg snel, waardoor we snel konden eten. Het eten was heerlijk. Drinken werd snel bijgevuld. De sfeer was een fijne, rustgevende sfeer. De muziek op de achtergrond was fijn om naar te luisteren, maar niet storend tijdens het praten met elkaar. Verder vonden wij het bedrag niet duur voor wat we kregen. Een flinke fooi gehad. Super gedaan!