De Klipper in Zwiggelte

De Klipper: heerlijk genieten op de Drentsche hooglanden!

1. Deklipper082011-070-jpg20111026-4219-haqzfc_featured
www.deklipper.com
E-mail
Verstuur een email »

Omschrijving

De Klipper heeft zijn terras met 150 vierkante meter uitgebreid deze week komen de terras meubels .

binnenkort , 2 juni groot piratenfeest .
9 juni EK voetbal .

loes en peter ingen Fam Boek Oldeberkoop
Overnachten
Hotels in de buurt »
Omgeving
Bij het bos en landelijk
Ambiance
Kindvriendelijk, gezellig, huiselijk, rustig en budget
Kinderen
Vermaak, magnetron (voor kindervoeding) en kinderstoel aanwezig
Toegankelijkheid
Rolstoeltoilet, invaliden parkeerplaats en rolstoeltoegang
Diëten
Glutenvrij, vegetarisch, lactosevrij en biologisch
Voorzieningen
Honden toegestaan, rookruimte, catering, terras, high-tea, afhalen en all-inclusive
Prijzen

7 1
8 2
9 11
10 11

Hier zie je hoe de gemiddelde waardering van het restaurant door de tijd verloopt.

Er zijn 25 recensies geschreven voor De Klipper.

Het eindcijfer is 9.2. (Minimaal: 1, Maximaal: 10).

Schrijf een recensie »

1. Fam. Hoogeveen

Eindcijfer 9,4 op schaal 1-10

Heerlijk gegeten op vakantie! Zoals het eten hoort te zijn: lekker, op smaak, veelzijdige groente en aardappelgarnituur bij hoofdgerecht, voor ieder wat wils, door de kok zelf gekookt (geen kant en klaar of uit blik). Alles is bespreekbaar. Vriendelijke bediening! Kortom: echte aanrader!

2. Cokky de Hoog

Eindcijfer 8,6 op schaal 1-10

Twee maal bij de klipper gegeten op vakantie in Drenthe omdat het zo uitstekend smaakte en een erg vriendelijke bediening.
    Niet verder gezocht en weer naar de Klipper en andermaal uitstekend gegeten. Beetje ver van de randstad maar bij verblijf in Drenthe zeer de moeite waard.

3. wim en helma

Wij waren een weekendje in een hotel in Westerbork. Vooraf
    zoek ik dan naar een voor ons gevoel goed restaurant,
    die zijn er genoeg, maar door de goede recensie van de Klipper lokte deze onze aandacht. En terecht, wat hebben wij hier fantastisch gegeten. Lekkere zalm en een mals stukje vlees en een overdaad aan salades en groente.
    Onze complimenten aan de kok en zijn bediening.
    Zijn wij tzt in de buurt dan schuiven we graag aan.

4. Jan Dilling

Eindcijfer 9,8 op schaal 1-10

Als je als gast wordt behandeld op een manier waarop de eigenaars van de klipper dit doen dan heb je het gevoel dat je thuis komt. Geen hoogdravende houding maar een vriendelijke benadering. Voor wat betreft allergieën ben je bij de chefkok aan het goede adres. Bij het bestellen van je menu kun je afwijken van de kaart zo veel je wilt. Ze maken het zo als je het zelf wenst. Waar vindt je dit nog. Kwaliteit en hoeveelheid van het eten is zeer goed te noemen. Een aanrader voor een ieder.

5. loes en peter ingen

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

In de omgeving van ons vakantieadres zochten wij voor de kerst een restaurant om gezellig en lekker met z'n twee te eten. Nou dat is gelukt, via de site van ons vakantieadres kwamen we uit bij "De Klipper" in Zwiggelte, een gezellig dorpsrestaurant waar je toch met een "we zullen wel zien gevoel" naar binnen stapt. Maar de vrijdag voor de kerst, we waren iets te vroeg om in te checken op ons park, daar even een kopje koffie gedronken en een broodje gegeten en dat gaf ons al meteen een goed gevoel. Gerard, de vriendelijke eigenaar schotelde ons een heerlijk broodje zalm voor in een sfeervol en gezellig ingericht restaurant.
    Het daarop volgende kerstdiner overtrof al onze verwachtingen; prima en heel persoonlijke bediening door Brigitte, een heel verrassende kaart met nog verrassender combinaties en alles ontzettend smaakvol en goed bereid.
    Vooraf een prima (spaanse) wijn Fuente Verde en een lekkere Maallust (bokbier uit Veenhuizen) alsmede een amuse van het huis.
    Wij kozen voor de springbokbiefstuk met het daarbij horende wijnarrangement; perfecte combinaties van vlees, stamppot, groenten, aardappeltjes etc. kortom zelden zo lekker gegeten, ook het toetje; koude peertjes met room in een hoog glas vergezeld van een heerlijke dessertwijn (sherry Barbadillo) was verrukkelijk.
    Het was allemaal zo lekker dat we de donderdag na de kerst opnieuw bij Brigitte en Gerard zijn gaan eten en niet alleen om de lekkere wijnen en het bokbier, nee nu aten we eend en weer was het onovertroffen, dit verwacht je niet op de hoge delen van Drenthe.
    Onze vakantie in mei 2012 is geboekt en ons voornemen om weer bij "De Klpper"te gaan eten eveneens.
    Loes en Peter Ingen.

6. fam. Bouwman

Eindcijfer 9,1 op schaal 1-10

Vanavond hebben we heerlijk gegeten bij rest. De Klipper. Via de recensies op eet.nu uitgekomen bij dit restaurant. I.v.m. de leeftijd van "moeders"(89) wilden we een beetje vroeg eten en we waren dan ook de eerste dinergasten. De bediening was uitermate vriendelijk en er werd meegedacht aan alle kanten. Omdat niet iedereen (we waren met 3 personen) een voorgerecht wilde, was ik de enige met een carpaccio om de maaltijd te beginnen. Dit nadat we al heerlijk van het warme stokbrood met kruidenboter (2 soorten) en tapenade hadden gesmikkeld. Het daarbij geadviseerde "gedetineerde" biertje smaakte voortreffelijk (blond van Maallust, een aanrader). Naast de kaart bleek er een Springbok Tournedos op de borden te staan en daar hebben we alle drie voor gekozen. Om een lang verhaal kort te maken: hij smaakte heerlijk, mals maar stevig stukje vlees, bijgerechten te veel om op te noemen (en om allemaal op te eten!) Verrassend was de couscoussalade, boerenkoolstampot en koolraap, niet iedereen zal dit verwachten maar viel bij ons erg in de smaak naast allerlei "gewone gerechten". En dan nog frietjes en geb. aardappeltjes met heerlijke majo.

Ik was de enige die er als afsluiter nog een Irish Koffie in kon krijgen, de rest zat bommetje vol. Daarna nog een paar van de Maallust biertjes meegenomen voor thuis.
    Het is dat we in Apeldoorn wonen anders zou dit een vaste stek kunnen worden. Als we weer deze kant op komen, hoeven we niet meer te zoeken naar een restaurant.

7. RJ

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

Op vrijdag 04 november 2011 samen met vriendin in dit gezellige en leuk ingerichte restaurant gegeten. Buitengewone gastvriendelijke man Gerard en vrouw Brigitte. Begonnen met een fantastisch broodplankje met daarop 4 soorten heerlijk verse brood soorten, twee soorten kruidenboter en heerlijke tapenade van tomaten en olijven.

Vervolgens een gegrilde sate varkenshaas van werkelijk uitstekende kwaliteit, met twee soorten uitstekende rauwkost. Ook was het bord perfect opgemaakt.
    De patat was van uitstekende kwaliteit, lekker knapperig en goed op temperatuur, wat overigens ook gold voor de vers gebakken (niet gefrituurde) gebakken aardappelen.

Afgesloten met een Latte macchiato met daarnaast een gratis verrassing en een kopje thee.

Echt heerlijk gegeten, goed op temperatuur, goed op smaak en uitstekende betrokken bediening.

Hier gaan wij vaker komen. Houden zo.

8. Emanuel Uiterwijk

Eindcijfer 9,2 op schaal 1-10

Namens Emanuel (10 jaar): ik heb vorig jaar veel in een restaurant in Praag gegeten wat ik toen het beste restaurant vond, maar bij jullie is het nog beter. Het is fijn om bij jullie te komen omdat jullie altijd aandacht voor me hebben en als ik het op een goede manier vraag veel mag. Ik eet bij jullie altijd garnalen, erg lekker. Prijs/kwaliteit kon ik niet zo goed zeggen, verder is alles een 10.

Gabriëlle

9. Fre en Bea

Eindcijfer 6,6 op schaal 1-10

Vriendelijke ontvangst, bij het eten was veel extra maar helaas, werd geserveerd op en in niet voorverwarmde schaaltjes en borden. Het eten was lekkerder als het niet zo snel koud was geweest, jammer. De serveerster zou deze tip doorgeven aan de kok.

10. Frits en Menna

Eindcijfer 8,1 op schaal 1-10

Prima gegeten in een leuke sfeer. Veel en vooral lekkere bijlagen. Hartelijke bediening.

11. eindhovennaren

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

Als afsluiting van een fijne vakantie met z'n zessen gaan eten bij de Klipper.
    De bediening was geweldig, het eten heerlijk met veel extra's.
    We gingen voldaan en met goed gevulde magen weer naar huis.
    Als we in de buurt zijn komen we zeker weer terug

12. Henk

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

We hebben ons door de kok laten verrassen We kregen vis en vlees geserveerd Heerlijk gegeten . De bediening was perfect . Komen zeker hier weer eten

13. Hans en Bep Oorebeek

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

Door m'n zus en zwager op een geweldig etentje in de Klipper getracteerd!
    Gerard is een topkok en Brigitte een op-en-top gastvrouw.
    Echt een aanrader!
    (26 aug. 2011)

14. Geesje

Eindcijfer 9,6 op schaal 1-10

Diverse keren laten we ons verrassen door de creativiteiten van de kok. Of het nu de hapjes zijn, menu van de kaart of een (vegetarisch)verrassingsmenu! Het is altijd super.

Jullie terras ziet er SUPER uit. Goed bezig!. En veel succes!

15. Familie Smit en hondje Luna

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

In onze vakantie zijn wij lekker gaan eten bij dit restaurant.

Ik kan zeggen in 1 woord: Fantastisch.

Er ontbrak ons aan niets en alles was vers gemaakt. Portie's zijn ook niet mis en alles was vingerlikkend lekker! Ook de gastvrijheid was super top en onze chihuahua Luna mocht ook mee.

Ook voor borstvoedende vrouwen is dit restaurant zeer vriendelijk. Als ik wilde voeden mocht ik dat doen in een zaaltje met een heerlijke luie bank.

Ben in geen tijden weer eens zo heerlijk uit eten geweest en het is dat we in het westen wonen anders was dit een tentje geweest waar wij veel zouden blijven komen.

16. Willem en Yvon

Eindcijfer 9,1 op schaal 1-10

In onze vakantie in juni verbleven wij bij bungalowpark Het Groote Zand. Gelukkig is Zwiggelte niet te ver weg, zodat wij 's morgens op de fiets eerst heerlijk op terras hebben genoten van de "aangeklede" koffie. 's Avonds maar weer terug omdat het restaurant er zo leuk uit zag. Alles top! We hebben heerlijk gegeten, het ziet gezellig uit en de bediening heel vriendelijk. Het is jammer dat we zo ver weg wonen, anders kwamen we regelmatig. De volgende vakantie in Drenthe komen we hier zeker terug.

17. Jaap en Ageeth

Eindcijfer 9,8 op schaal 1-10

Eind mei hebben we weer gegeten bij De Klipper, het was als altijd heel gezellig en ontspannen, we waren met ons 4-en en de kok mocht ons verrassen, en dat heeft hij weer gedaan! Het was weer een culinaire belevenis, en door de gezellige en leuke bediening hadden we er zowaar ruim 4 uur gezeten!

Gerard en Brigitte, geweldig, jullie verdienen veel klanten!

Tot de volgende keer!

18. Ingrid

Eindcijfer 9,4 op schaal 1-10

Gisteravond gegeten in de Klipper.

Het was een gezellige en smaakvolle avond.

We lieten ons verrassen door de kok, en dat is gelukt.....

Onze complimenten dan ook aan de fantasierijke kok!

De gastvrouw was zeer hartelijk en de bediening dan ook top!

Wij komen zeker gauw weer om onze smaakpapillen te laten verrassen en verwennen.

Ga zo door!

Haije & Ingrid.

19. Carina & John

Hallo,

Wij zijn 2de Kerstdag wezen eten in het restaurant.

En waren zeer tevreden, het was erg lekker.

Superkok in de keuken. En de bediening is ook goed.

Dus mensen als jullie lekker en goed willen eten moeten jullie naar restaurant de Klipper gaan.

Een dikke 10 ++

20. fam.van rijn

Eindcijfer 8 op schaal 1-10

Wij zijn er in mei met zwager en schoonzuster geweest, was erg gezellig en het eten was perfect. In oktober zijn we met ons hele gezin met kinderen en kleinkinderen weer terug geweest, was ook hartstikke gezellig en het eten was erg lekker, de bediening leuk en vriendelijk. Als we in 2011 weer in Drenthe zijn komen we zeker weer een keer langs om lekker te eten.

Met vriendelijke groeten.

Paul en Erica van Rijn, uit Leidschendam.

21. Fam Boek Oldeberkoop

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

Al een paar keer het restaurant bezocht, en elke keer weer andere bijlagen erbij, afwisseling dus en erg lekker.

Zeer zeker een aanrader en wij komen terug.

22. Pauline

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

Wij ook hebben heerlijk gegeten in de Klipper.

23. Lucas

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

Vandaag heerlijk gegeten met mijn familie in gemoedelijke sfeer. Het restaurant is gezellig ingericht en de bediening kundig en heel (kind)vriendelijk. In de zomer kan je fijn op het terras zitten.

Een aanrader voor iedereen die van lekker houdt!

24. M.Brunik

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

De reunie was een groot succes, mede door de eigenaren Gerard en Brigitte. Ruim voldoende lekkere hapjes en drankjes.

Prima ruimte en een wandeling mogelijk.

Zeker aan te raden, een dikke 10++

25. fam prins

Eindcijfer 9,5 op schaal 1-10

Heerlijk gegeten in een vriendelijke plattelands omgeving, goede keuken en zeer vriendelijke bediening, echt een aanrader.

Schrijf een recensie

1. Zorg ervoor dat je recensie voldoet aan de recensieregels.

Restaurants in de buurt

1. Snackbar De Dubbeldekker