Na een half jaartje weer eens bij Sushi Nakato neergestreken.
Het was warm vandaag, gelukkig staat er op het raam dat er airconditioning is. Helaas blijkt dit een loze kreet. Hoewel, volgens de letter is er een airconditioning maar deze werkt alleen niet. Daardoor iets warmer in het restaurant dan aangenaam is.
We hadden vooraf gereserveerd en hebben een tafeltje bij het raam. Fijn plekje nu er raamfolie op het raam zit en we niet meer het gevoel hebben "op de kijk te zitten".
Ik heb eerder gelezen over de gastvrijheid van de bediening. De recensies waren wat wisselend. Onze ervaring is dat ze wat kort en ongeïnteresseerd overkomen Het wordt allemaal vriendelijk bedoeld, tenminste zo hebben wij het ervaren. Een gemeende vraag of het eten bevalt komt er echter niet.
De uitleg over het eten wordt niet gegeven. De manier van bestellen is duidelijk, maar wanneer het eten geserveerd wordt en we hebben hier een vraag over blijkt het antwoord erg moeilijk. Inderdaad zou hier een Willem Reimers nog wel wat kunnen bijschaven.
Konichiwa, ofwel goedendag, is overigens het enige Japans wat de Chinese bediening waarschijnlijk spreekt.
Over het eten moet ik helaas ons enthousiasme van de vorige keer temperen. De gerechten zijn een beetje tegenvallend vanavond.
De sushi weten ze goed klaar te maken met verse producten.
De warme gerechten zijn de tegenvallers vanavond. Een aantal gerechten zijn niet warm genoeg. Eenmaal zelfs niet eens meer lauw. Dat terwijl het restaurant niet vol zit en er dus tijd genoeg is om warm uit te serveren.
Tevens zijn meerdere gerechten voorzien van dezelfde saus, bijvoorbeeld de kipballetjes, rundspies, kipspies en de rundspies met kaas hebben allemaal de zoet/zoute sojasaus met sesamzaad. Dat is jammer want zo worden de gerechten hetzelfde van smaak.
De zalm is heerlijk. Hier wordt dezelfde saus bij geserveerd als bij de Pangafilet maar de zalm is zonder de saus lekkerder.
Ook de gebakken banaan geprobeerd. Dat is geen aanrader. Super vet en daarbij bedoel ik niet de uitspraak van onze puberzoon als hij iets geweldig vindt.
In mijn vorige recensie heb ik aangegeven dat de kwaliteit sterk is verbeterd ten opzichte van de keer daarvoor. Helaas moet ik nu melden dat deze kwaliteit niet meer gehaald wordt.
Eten en drinken is een ruime 6 maar zeker geen 7.
Sfeer is niet geweldig. De raamfolie is een verbetering maar meer dan een 6 kan ik de sfeer hier niet geven.
De service is een krappe 6 en net voldoende. Dit komt door een kapotte airco, de ongeïnteresseerde bediening en de te vaak lauwe gerechten.
Het eten is niet duur, voor nog geen € 24,- kan je eten tot je vol zit of 25 gerechten hebt gegeten. Gezien de kwaliteit en de verschillende gerechten met dezelfde saus 6 doch door de prima sushi uiteindelijk een krappe 7.
Binnenkort opent een soortgelijk restaurant in Middelburg van een andere eigenaar. Hopelijk pakken ze het hier beter aan want ik heb eventjes mijn buik vol van Sushi Nakato.
Ik zal hier geen vrienden mee naar toe nemen en dat is toch een ander geluid dan mijn vorige recensie!