Recensies van restaurants in Vlieland, Friesland
Alle recensies van onze bezoekers over restaurants in Vlieland. Gegeten bij een restaurant in Vlieland? Schrijf een recensie!
Hier zie je hoe de meningen over de restaurants in Vlieland verdeeld zijn.
Groei
Het aantal recensies in Vlieland over tijd.
Henk2
Valt bijzonder tegen. Slibtongetjes waren veel te gaar. Kibbeling was gebakken witvis en smakeloos. De bijbehorende appelmoes werd geserveerd in een soort klein eierdopje. Een tweede portie werd na de maaltijd geserveerd. Lamskoteletjes niet om doorheen te komen. Service slordig. Kortom het viel ons niet mee.
maartje en hans
Heerlijk gegeten, top bediening. Het was erg druk, maar iedereen was vriendelijk en onze kinderen kregen ruim aandacht. We komen weer terug.
Thea van Dooren
Eetcafé 't Praethuys in Vlieland
Eerste kennismaking met Het Praethyus was een schot in de roos!
Prettige bediening, lekker sfeertje en een diamanthaas om te zuigen!
Aanrader.Jacques
Dit restaurant is leuker en beter dan het van de buitenkant doet vermoeden. Van binnen wat gedateerd maar dat heeft ook zijn charme. Eten is prima, royaal en vriendelijk geprijsd en bediening is correct. Het ligt enigszins diep in de Dorpsstraat en daardoor wat uit het centrum en de loop waardoor het velen aan de aandacht ontsnapt. Tussen Kerst en Jaarwisseling hebben wij hier gegeten en we komen hier zeker terug.
Hans van Reekum
Één keer per jaar zijn wij een week buren op Vlieland. We zeggen dan ook altijd 'buurman' en 'buurvrouw' tegen elkaar. Met een mok even koffie halen en minstens 2 keer een menu, dat we dan op een bord meekrijgen en ze lopen zelfs even mee als je niet alles kunt dragen. Topservice, topkwaliteit en een vriendelijke prijs!
Badgast
De uitstraling van het restaurant en menukaart deed ons besluiten om afgelopen zaterdag bij Plezant te gaan eten. Na een vriendelijk ontvangst en het bestuderen van de menukaart nog niets aan de hand. Wat wel opviel is dat de menukaart en de prijzen op de website en ter plaatse wat verschilde (update zou op z'n plaats zijn). Het eerste drankje en het voorgerecht waren er snel,het smaakte goed en mijn tweede biertje was er in no time. Echter toen begon het wachten, minstens drie kwartier hebben we dorstig moeten wachten op ons hoofdgerecht. In de tussentijd hebben we ons vermaakt met het aanschouwen van medebezoekers die ook lang moesten wachten op eten en drinken en hun frustraties. Tijdens het serveren van de gerechten bood de serveerster nog wel een drankje aan van het huis voor de lange wachttijd. Het eten was voortreffelijk alleen hebben we wederom een halfuur moeten wachten op de drankjes van het huis. Het toetje was er vrij snel en was goed. Jammer dat de bediening telkens op zich liet wachten, waardoor het voortreffelijke eten een wrange bijsmaak kreeg!
joop
Het eten en de wijn was goed maar stond zeker niet in verhouding met de prijs. 130 euro betalen voor een paar simpele gerechten met 2 personen. Ja zeker het was lekker maar zeker niet bijzonder en de porties zeer klein. Wij zijn na de tijd nog maar even naar de lokale snackbar gegaan want we hadden nog trek in iets toen we uit het restaurant kwamen. Dit is voor de gewone man zeker geen aanrader, jammer.
Elly
Eetcafé 't Praethuys in Vlieland
Voor het eerst bij Het Praethuys gegeten. Het is een knus, bruin eetcafé met zeer vriendelijk personeel en prima eten!
De dag daarop wilden we eer weer gaan eten en toen hingen de mensen er met de benen uit... Helemaal vol, dat zegt toch genoeg?Ben
Dit restaurant werd ons aangeraden, het was ook het drukst op het eiland en dat schept hoge verwachtingen maar niets is minder waar.
Om te beginnen met het personeel, afstandelijk en kortaf. De menukaart kon door niemand van ons gezelschap goed worden gelezen zo donker was het binnen.
Tot zover is er niet veel aan de hand en is het niet veel anders dan op andere plekken waar veel toeristen komen.
Het belangrijkste, het eten was onder de maat. Het vlees (entrecote) was lauw en taai, er lagen wat koude groenten naast die zo uit een blik kwamen en verder was er 1 kommetje friet voor drie personen en een kommetje rauwkost. Verder niets leuk opgemaakt of een poging gedaan er iets gezelligheid in te brengen. Ook geen ijs op kaart als nagerecht vind ik vreemd.
Dik onder de maat en verbazend dat het daar zo vol zit.Mike
Wat kan er allemaal fout gaan tijdens een diner? Als je als eerste groep 5 volwassenen en 4 kids, om half 7 moet verschijnen, omdat anders de bediening het niet aan kan, en het restaurant is leeg als je komt. Wijn komt later, voorgerecht van 1 van de volwassenen ontbreekt, aanvullende gerechten komen niet of later, dessert komt in drie sessies, waarvan de derde sessie nooit is gekomen. Personeel staat met handen in zakken toe te kijken. Hoeveel moeite kost het om 4 kinderijsjes van 2 bolletjes te maken met z'n tweeën? 3 minuten. Tja als het er nog niet is terwijl de rest al klaar is met dessert! Het aanspreken van personeel levert niet meer op dan, tja wij weten ook niet wat er aan de hand is. Jongens personeel eruit en opnieuw beginnen. En helaas buiten gekomen waren wij niet de enige.
Renske
Afgelopen zaterdag daar echt heerlijk gegeten, dus wij dachten zondag dat doen we nog eens lekker over. Net voor vijven kwamen we daar aan, eerst lekker even wat drinken en dan lekker eten dachten wij, helaas ging dat net even anders, zo rond kwart voor 6 komt de serveerster bij ons, ik zou dus vragen om de kaart en nog wat te drinken, nee, deze jongedame kwam met een andere boodschap, of wij maar weg wilden gaan wat de tafel was namelijk gereserveerd en dan was er dus helaas geen plaats voor ons. Stomverbaasd keek ik het restaurant in het rond, incl ons zaten er welgeteld 4 personen in het hele restaurant, het was dus niet mogelijk om de reservering ergens anders neer te zetten ! Nee, het zou en moest beslist die tafel zijn, na wat heen en weer gepraat konden wij dan welk een andere tafel krijgen, sorry, maar dat vind ik geen service, op het moment dat wij daar gingen zitten stond er niet een bordje gereserveerd, dus mochten wij daar (in mijn ogen) gaan zitten. Service is erg ver te zoeken !
Gast
Poffertjeshuis De Lickebaert in Vlieland
Zoals altijd heerlijke pannekoeken. Leuke ambiance, zoals het op Vlieland hoort. De serveerster op dat moment mag wel eens leren, dat als je bedient de mensen aan te spreken met u!!
Gast
Toch weer geprobeerd om hier wat te eten. Een paar jaar hebben wij dit restaurant overgeslagen omdat wij het toen niet goed vonden. Het eten was nu prima. Waarom geen limonade uit een flesje. Ook nu weer drinken uit een grote fles waar de prik al vanaf was. IJs met slagroom na, de slagroom uit een spuitbus. Waarom, waarom. Er is daar totaal geen sfeer.
pieter
Eenvoudige plate besteld. Niet goedkoop. De vis bleek koud en niet gaar. Werd opgewarmd en teruggeschoven op het bord. Garnituur was niet warm. Gebakken aardappeltjes koud en niet gaar en de frietjes idem. Waarschijnlijk ovenpatat geweest. We konden andere krijgen, maar hebben het maar gelaten zo.. Salade met dressing 'uit de fles'. Kortom, eenmaal maar niet weer. Bedienende serveerster was ok en deed haar best.
M.
Afgelopen weekend heerlijk gegeten en gedronken in dit mooie sfeervolle restaurant. Ontvangst en bediening waren attent. Menu is kiezen tussen 3 of 4 gangen en staat verder vast. Wijnarrangement maakt het compleet. Feest om naar toe te gaan, echt uiteten. Wordt ook een behoorlijke vergoeding voor gevraagd.
Karin
Gerechten waren niet compleet met ingredienten zoals beschreven op menukaart. Toen we hierna vroegen kregen we te horen dat dat klopte omdat ze de onderdelen niet meer hadden. Erg slordig zo achteraf. Er kwam alleen een sorry van de bediening maar geen enkele andere vorm om dit goed te maken. We gingen met een vervelend gevoel hierover naar huis.
Nicole & Andre
Een bezoek met gemengde gevoelens, zeker wat het eten betreft.
Onze dochters hebben heerlijk gegeten (slibtongetjes en schnitzel). Mijn vrouw ging speciaal voor een gerecht met rijst: een Vlielands stoofpotje. Maar de rijst werd niet geleverd. Navraag leverde op dat door de warmte de rijst was droog gekookt en niet meer voorradig was. Een domper. Ikzelf heb de gekookte mosselen gegeten. Smaak was prima, maar door de hoeveelheid zand(korrels) uiteindelijk een moeilijk verteerbaar gerecht. Jammer!Ruud
Hier zijn we met ons gezin vaker geweest. Gewoon lekker eten voor een zeer redelijke prijs. No-nonsense ambiance, scheeps ingericht. Kan hier en daar wel wat onderhoud gebruiken, maar nog niet storend.
De dames die het restaurant runnen zijn zeer betrokken. Het is alsof je thuiskomt. Gezellig, gewoon erg vriendelijk.
Het eten is zeer smakelijk. Iedereen was jaloers op elkaars menu, dus meer dan genoeg goede keuzes. Sliptong was vers en smakelijlk. Goede salade, lekkere gebakken aardappeltjes. Ruime porties. Een aanrader voor gewoon lekker eten.Agnes
Superlekker gegeten bij Zuiver. Complimenten aan de kok. Heel jammer dat er geen goede gastvrouw/heer was.
Ondanks het half lege restaurant, kregen we een krap 2 persoons tafeltje, er waren nog wel veel leuke plekjes vrij. Er werd ons geen wijnarrangement aangeboden, ook geen wijnadvies gegeven. Tot 2x toe werd een gerecht geserveerd en moest ik de ober terugroepen omdat mijn glas leeg was en er niet werd gevraagd of er moest worden bijgevuld. Maar 1x een (klein) stukje brood gekregen. Water werd niet neergezet, moest ook om worden gevraagd. De (vriendelijke) ober vetelde dat alles vers werd gekookt, geen zakjes en pakjes hoor?? Conclusie: heerlijk eten, maar de service liet te wensen over, dat maakte voor ons de avond niet af.Wilma
Heerlijk gegeten in dit restaurant, zalig hoofdgerecht (lam). Wij hadden het drie gangen menu, was genoeg, snap alleen niet dan je met hele kleine kinderen een vier of vijf gangen menu bestel, probeer die maar eens zoet te houden......was dus erg onrustig en rommelig, maar daar kan het restaurant niks aan doen.
Maar super lekker gegeten, aanrader!
- Vorige pagina
- 1