- Adres
- Website
- www.dijkhuysje.nl
- Verstuur een e-mail »
Omschrijving
Restaurant ´t Dijkhuysje is gevestigd in een karakteristiek pand, een authentiek “dijkhuysje”, op de oude kade van Lelystad-Haven. Vanuit het restaurant heeft u een prachtig uitzicht over de voormalige Zuiderzee.
Met de komst van Chefkok Nicky Quarz heeft Restaurant ´t Dijkhuysje in Lelystad de weg ingezet naar een plaatsje in de hogere regionen van de Nederlandse gastronomie. Hij bekwaamde zich op het hoogste niveau, o.a. bij Le Cirque onder Robert Kranenborg en bij De Librije onder Jonnie Boer. Bij ’t Dijkhuysje komen deze verschillende ervaringen nu terug in een geheel eigen stijl van Quarz. Net als vele chefs heeft Nicky Quarz een grote passie voor het werken met vis, schaal- en schelpdieren. De ligging van ’t Dijkhuysje direct aan het water kan daarbij alleen maar voor extra inspiratie zorgen.
Geniet van culinaire verrassingen en mooie wijnen in de ongedwongen ambiance van ons restaurant. De bediening onder leiding van Maître Michèle van der Linden zal er alles aan doen om uw bezoek tot een bijzondere beleving te maken waar u nog lang van zult nagenieten.
Wij begroeten u graag bij Restaurant ’t Dijkhuysje.
Nicky Quarz en Michèle van der Linden
- Fans
- Overnachten
- Hotels in de buurt »
- Parkeren
Gratis parkeren op eigen terrein.
- OV
Bushalte Lemmerkade op 500 meter
- Omgeving
- Aan het water
- Ambiance
- Romantisch, nostalgisch, luxe en zakelijk
- Diëten
- Vegetarisch, suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en koosjer
- Voorzieningen
- Personeel
- Chef: Nick Quarz
- Gastheer/vrouw: Michèle van der Linden
Aalt Bos
Wij hebben inmiddels diverse malen gegeten en gedronken. Afgelopen zaterdagavond hebben we wederom genoten van een 6-gangen diner vergezeld van even zoveel wijnen van licht wit naar rood en weer naar zoet licht. Michelle is voortreffelijk attent. Kortom, dit is het walhala voor de smaakpapillen.
H de Jong
Een paar puntjes van kritiek;
Het eten werd te snel achter elkaar opgedient waar door er geen ruimte was om ook rustig te converseren en te genieten van de wijn.
Het bestek werd voor je neer gelegd zodat je tijdelijk even geen contact had met je buurman of vrouw dat vond ik storend.
En dan nog dit de tafel waar wij aan zaten wiebelde.
Jullie groeien zeker naar een ster. -
m.vijselaar
Ik ken de plaats goed, kom er al zo'n 20 jaar jaarlijks langs waarvan vaak met fietsclubjes. Ik wilde er laatst iets drinken en wellicht lunchen, en had mijn racefiets tegen de zijgevel geplaatst.
Prompt komt er een dame naar buiten of ik mijn fiets maar even wil verplaatsen naar het parkeerterrein aan de achterzijde van het pand. Voor mijn argument dat het een dure fiets is en dat ik hem niet graag uit het zicht plaats op een parkeer terrein had de dame geen begrip. Hij stond totaal niet in iemands weg en er waren ook geen bordjes geplaatst.
Of ik dan geen slot had? Nee, blijkbaar had ik de ambiance verkeerd aangevoeld! Het was duidelijk niet voor fietsers!20-8-2012 Mike Amstelveen
Clara Cools
Afgelopen zondag een werkelijk voortreffelijke lunch genoten.
Ik had van tevoren gereserveerd en onze voorkeur ging uit naar het eten op het terras. Uiteraard geheel afhankelijk van het Nederlandse weer. De zon was ons gunstg gestemd en we hebben een 4 gangen lunch besteld waarbij we ons overgaven aan de keuze van de kok.
We waren aangenaam verrast door de inspiraties van de kok.
Opmaak en smaak waren voortreffelijk op elkaar afgestemd. Een uiterst prettig bediening maakte deze lunch compleet. We komen zeker terug..Clara Cools
Miep van hoof
Zondagavond heerlijk neergestreken op het terras van het dijkhuisje. Goede menu kaart, redelijke prijzen, maar echt niet kindvriendelijk. Ik vroeg om een aangepast menu voor ons kind van tien, nou ik werd aangekeken of ik een oneerbaarvoorstel deed. Jammer hoor. Misschien daarin toch wat soepeler zijn of gewoon zeggen dat kinderen niet welkom zijn.
Martin
Mooi uitzicht op Haven,eten redelijk,weinig keuze voor mensen die vegetarisch willen lunchen.
Een halve glas Chardonnay astronomisch duur.
Tafel linnen heel netjes en verzorgd.
Bediening heel prettig in de omgang.
De staat waarin de vloer en de toiletten verkeren zijn niet in verhouding met het prijs Niveau.
Ook Zijn twee bodempjes water voor 2'25 wel erg minimaal.
Of wij hier nog een keer eten???
Martin.