- Adres
- Website
- www.deyserman.nl
- Verstuur een e-mail »
Omschrijving
U kunt bij ons uw eigen drie gangenmenu samenstellen uit onze kaart voor €21,50 en daarnaast hebben wij ook nog 2 dagschotels die elke dag weer anders zijn voor €7.50.
Ons bier assortiment bestaat uit 20 verschillende speciaalbier van de fles.
we zijn t/m 31 dec geopend dus ook met oud & nieuw en de kerstdagen
- Fans
- Overnachten
- Hotels in de buurt »
- Parkeren
Op 200 meter afstand zijn er 2 parkeergarages.
- OV
Het restaurant ligt in het centrum, op 10 minuutjes afstand lopen vanaf het centraal station van Leeuwarden.
- Omgeving
- In het centrum
- Ambiance
- Budget, huiselijk, gezellig, nostalgisch en romantisch
- Diëten
- Vegetarisch en glutenvrij
- Voorzieningen
- Honden toegestaan, catering en afhalen
- Prijzen
- Chef: Ido Siderius
- Gastheer/vrouw: Dax Siderius
- Eigenaar: Ido Siderius
67 recensies voor De Yserman
Het eindcijfer is 9.0. (Minimum: 1, Maximum: 10)
- Eten / drinken
8,7
- Prijs / kwaliteit
9,4
Els
Heel lekker gegeten net, had de recensies gelezen en deze kloppen zeker. Voor een heel betaalbare prijs!
Marjon
Wat een ontzettend goed restaurant. Erg lekker eten tegen een zeer lage prijs. De service is goed en de dagschotel van vandaag (vis) was echt aan te raden! Hier kom ik zeker vaker! Leuke sfeer!
9,9 op schaal 1-10
Jolien
Vandaag wezen eten bij De Yserman. Lekker gegeten en vriendelijke service. Helaas wel een plekje achterin het restaurant bij de rokersruimte, dus volgende keer maar reserveren voor een beter plekje! Voor de rest leuke sfeer en goede prijs voor het gene wat je krijgt!
7 op schaal 1-10
Brenda
Vandaag voor het eerst uit eten geweest bij de Yserman, samen met mijn vriend. Ik had al eerder goede reviews gelezen op deze site dus we waren erg benieuwd geworden. Vooral kregen we een mandje stokbrood van het huis. Mijn vriend had als voorgerecht gerookte ham met meloen salsa. Als hoofdgerecht had hij een dagschotel en ik had de spareribs. Ontzettend lekker en vooral genoeg. Samen hebben we nog een dessert gedeeld. We waren in totaal, met studentenkorting (20%) €29,10 kwijt. Ik vind dat echt geen geld! De service was goed, bediening vriendelijk en snel. Zeker een aanrader!
8,4 op schaal 1-10
Fam R
Momenteel ons favoriete restaurant in Leeuwarden. Gewoon heerlijk eten voor een zeer betaalbare prijs. Zeker als je voor de daghap gaat bijv een heerlijke mixed grill met lekkere friet en salade.
Het zit in een wat apart straatje waar je niet zo snel langsloopt. Eenmaal binnen is het bepaald niet luxe maar je zit er wel gezellig. Echt een aanrader!- Eten / drinken 9
kim
Afgelopen Zaterdag 9 februari gegeten, erg lekker super goedkoop, top bediening. Hele mooie en gezellige zaak.
Judith Aldershof
Via een collega getipt en op de bonnefooi naar toe gegaan. Gelukkig was er een tafeltje vrij. We hebben een hele verrassende avond gehad! Goed eten, zeer smakelijke carpaccio, goede, volle smaken, prijs kwaliteit uitstekend! Gezellige ambiance, service helemaal goed, kundig, vriendelijke bediening.
Zeker voor herhaling vatbaar en een aanrader voor velen!!- Eten / drinken 9
,t nijlpaard
Eten duurde wel erg lang voor het geserveerd werd. Voorgerecht uieringen met knoflooksaus erg vet, runderstoofpot ook, en weinig smaak. Verse knoflookboter met stokbrood erg lekker. Lendebiefstuk was wel mals maar bijna doorgebakken. Gebakken aardappeltjes kon iets sterker op smaak net als de rest. Vind een tien voor het eten wel erg hoog.
7 op schaal 1-10
Hadewych
Heerlijk gegeten, het dagmenu met een variatie van vlees waaronder biefstuk en kip. Goed van smaak en mals. (echt goed klaargemaakt!) Vriendelijke en betrokken bediening. Dit was de 3de keer dat we hier zijn gaan eten en ook de voorgaande keren viel de kwaliteit van het eten in positieve zin op. De sfeer is gemoedelijk en vriendelijk en de prijs/kwaliteit.. Je eet top, en betaald bijna nop.
Leo Pander
Wij eten regelmatig in de Yserman. Erg prettige sfeer en bediening. Eten is prima en voor 21.50 heb je een volwaardig 3 gangen menu.
Regelmatig sturen wij gasten van onze Bed and Breakfast hier naartoe.- Eten / drinken 10
Frits Appel
Topzaak voor de gewone man! Heerlijk eten en gewone prijzen.
Jouwert
Heerlijk eten voor weinig in een gezellig cafe-restaurant, waar vind je dat nog? Nou hier dus!
Wij zijn er vaste klant.
9,6 op schaal 1-10
Anna
Afgelopen week heerlijk gegeten met vriendinnen! De bediening is hartstikke vriendelijk en gastvrij. Ook over het eten geen slecht woord! De prijs/kwaliteit verhouding is zeker een 10, je betaalt voor een 3gangen menu maar € 21,50. Omdat we student zijn kregen we ook nog eens 20 % korting op de hele rekening! Dit restaurant is zeker een aanrader!
Postma
Via deze website www.eet.nu/leeuwarden gistermiddag Zondag 7 okt 2012 geboekt, dacht oh wat handig hoef ik niet te bellen ( doe best veel via de pc ), daar bij aankomst werd er door de baas gezegd dat er iets mis was gegaan met de boeking, omdat als je het na 16.00 uur boekt het niet door hun gelezen wordt ( mail ). We moesten maar aan de bar gaan zitten wachten tot mensen uit gegeten waren, dan was er een tafeltje vrij (15 min half uurtje ?). Waren zat tafels vrij maar die waren volgens eigenaar gereserveerd, ik zei wij hebben toch gereserveerd ? Waarom kunnen wij daar dan niet zitten? Nee dat kon niet, waren mensen die voor 16.00 uur gereserveerd hadden. Wat maakt dat nou uit gereserveerd is volgens mij gereserveerd. Mijn man zei kom op dan gaan we ergens anders eten. Ik zei tegen de eigenaar wij willen graag dat lege 2 persoons tafeltje of we gaan ergens anders eten en komen hier nooit meer eten en dat zulke praatjes best wel ver gaan ( negatieve reclame ). Nou dat was dan maar zo zei hij. Hij had het toch druk zat. Oke dat is mooi maar je moet het volgens mij ook druk zat houden .. Nu ik onderstaande lees denk ik jammer dat we er niet gegeten hebben want het klinkt goed. Klant vriendelijkheid beneden pijl. Als je het niet aan kan dat mensen via deze site tafels reserveren moet je je bedrijf eraf halen. Dan waren we gewoon langs gekomen. In tijden van recessie zou ik niet zo met mijn klanten om gaan. Want volgens mij is de klant nog steeds koning , of anno 2012 niet meer. Maar schijnbaar heeft deze jonge meneer daar geen last van, hij moet nog heel veel leren. Want klanten moet je wijs mee zijn, en dat je ze weer eens terug ziet, want dat hadden we vast en zeker gedaan. Nu komen wij daar nooit meer ... en als ik onderstaande verhaaltjes lees hadden we het daar graag een keer geprobeerd. Jammer, maar zat goede restaurants in stad. Toch jammer volgens ons had hij het ook anders kunnen oplossen.
- Eten / drinken -
- Sfeer -
- Prijs / kwaliteit -
1 op schaal 1-10
Afke Werkhoven
Met ons personeel heerlijk gegeten bij jullie. Gezellige en leuke bediening. Eerst dacht ik dat de rekening niet klopte. Wat een genot voor zo'n prijs, dat vind je niet veel meer. Succes verder en tot ziens!
Isabella
onwijs heerlijk gegeten! was ook een leuke verrassing dat je als student nog eens 20% korting krijgt op de gehele rekening. Heel erg leuk personeel en super lekker eten. Vind het ook fijn dat er niet te veel poespas op je bord komt. Je krijgt gewoon wat je besteld. Heerlijk!! Complimenten ook voor de chef!!
GN
Heerlijk gegeten, een groot compliment voor de kok. Smakelijk klaar gemaakt en lekker warm geserveerd. Een zeer vriendelijke bediening maakt het helemaal af. De dikke tien is dik verdiend!
yvonne padmos
Heerlijk gegeten onder het genot van de lekkerste wijnen, die gastheer Ido altijd zeer zorgvuldig kiest.
Prijs/kwaliteit.....waar vind je dat nog, de kwaliteit is zoals altijd uitstekend,, je mag zelfs meekijken in de keuken.
Als je het dagmenu besteld, dan kun je hier beter dagelijks uit eten gaan, want voor de prijs hoef je het niet te laten.
Bedankt Ido en Dax voor jullie gastvrije ontvangst en heerlijke maaltijden .- Eten / drinken 9
Fedde Cnossen
Ido, het was weer een feestje, een mooi en goed stuk vlees lekker klaar gemaakt !
Bediening van Dax super, gastvrij ontvangst. Geen smuk, gewoon goed.
Fedde- Eten / drinken 8
7,9 op schaal 1-10
Bak
Gewoon super! Leuke bediening, gastvrij. Bij de wijn een glaasje water, zonder te vragen.
Prijs-kwaliteit echt goed, gezellige sfeer.- Eten / drinken 9
Troostwijk
Hele goede prijs kwaliteit verhouding. Lekker gegeten, goede en snelle bediening. Zeer service gericht. Zere aan te bevelen
Marjolein en Peter
Verwacht geen 5 soorten sla op je bord of garneringen met exotische vruchten: eenvoud en degelijkheid, met de daarbij behorende vriendelijke prijs. What you see is what you get.
Allemaal ERG lekker en betaalbaar, met een prima service.- Eten / drinken 9
alex
Top zaak,top eten en lieve bediening en voor heel weinig geld een top menu, dit moet verder verteld worden,want dit is gewoon een super zaak.
Ik sluit af met een dikke 10.Groetjes Alex Bouma.
Ietie
Al een paar keer gegeten. Het was weer een heerlijk dagmenu (met iets vooraf) en voor ons voldoende.
De koffie is ook heerlijk en heet.
Leuke bediening, erg gemoedelijk.
Leuke formule, zo kun je vaker uit eten.
Super!- Eten / drinken 8
Angela en Simon Jansen
Wij waren heel erg verrast dat zoiets nog mogelijk is.
Bij ons in Zeeuws - Vlaanderen is dit namelijk niet mogelijk .
Want het is echt genoeg om te eten , gewone portie.
Dus eten ( voor - hoofdgerecht , nagerecht konden wij echt niet meer ) en drinken voor nog geen 50 euro voor zijn tweeën.
Verder zo , super formule !!!!- Eten / drinken 9
Peter
Heerlijk gegeten voor een lage prijs. De varkenshaas van de grill was fantastisch
Ria
Heerlijk gegeten voor een prijs waarvan je denkt hoe kan dit uit. De bediening is erg vriendelijk en vlot en het restaurant heeft een leuke sfeer. Kortom een aanradar!
de Vries
Het is bijna niet te geloven dat je nog zo lekker kunt eten voor zo'n prijs. Voor drie gerechten waren we per persoon €16,- kwijt! De gamba's waren lekker knapperig, de Spareribs perfect en ook aan het toetjes was niks op te merken. De bediening was vriendelijk en vlot! Wat wil je nog meer?
Ron Nobel
Geweldig lekker gegeten voor een geweldige prijs. Supervriendelijke bediening en zeer goed eten. Helemaal niks op aan te merken.
barbara en moeder
Heerlijk eten, en dat voor een geweldige prijs!
8,4 op schaal 1-10
Harriët Dankert
Dag superteam,
Wat hebben we weer heerlijk gegeten bij de Yserman.
Compliment. En met ons groepje gezellig gehad, vooral met jullie afwasser in ons midden.Groet Marjan, Ronald, Harriet, Inge en Erik.
Johan
Ik heb hier heerlijk gegeten, vooraf winterse salade en carpaccio. Heerlijk. Als hoofdgerecht de Liwadder biefstuk met saus waarin Berenburg verwerkt is. Smullen! Alleen wel jammer en vreemd dat de bakwijze van de biefstuk niet gevraagd werd, ook zelf niet aan gedacht (ober was alweer weg toen ik het me realiseerde). De biefstuk was goed, wat aan de bleue kant, maar prima. De sfeer is heel gezellig, wel vrij donker, en ik was blij dat ik gereserveerd had want het zat goed vol. De ligging vond ik wat minder, naast een coffeeshop in een groezelig straatje.
8,5 op schaal 1-10
Lisette
Heerlijk gegeten voor een goede prijs. Service was ook prima.. We gaan hier zeker weer eens heen.
9,1 op schaal 1-10
Marjan de Laat
Ook ik ben vreselijk enthousiast sinds ik een paar maanden geleden dit restaurant heb ontdekt. Dat het eten goed is, dat verwachtte ik wel; het is immers Ido Siderius, die heeft toch een zeer goede naam. En hij maakt het wederom waar, dit maal in een ongedwongen setting, en met prijzen waarvoor een ieder zelfs in deze tijden regelmatig uit eten kan.
Enkel op service een iets lager cijfer; de mogelijkheid niet te kunnen pinnen, is toch jammer. Het is echter wel bekend, het werd mij verteld door degene die het mij aanraadde. En wanneer je dat eenmaal weet, is het geen probleem meer.
En eventueel een ander minpuntje? Dat er eigenlijk altijd gereserveerd moet worden, zelfs in januari is het erg druk.
Tip (voor de liefhebber): in het weekend is er geen student te bekennen.
Jolanda
Prima gegeten voor weinig geld. Leuke en vriendelijke bediening in leuke entourage.
Louise en Gregor
Wij aten gisteren voor het eerst bij De Yserman: beslist een aanrader! Prima gegeten in een prettige sfeer. Wat extra opviel: meer water werd zonder problemen en zonder kosten gebracht. Dat zie je elders wel eens anders... Echte slagroom op het ijs en de Irish Coffee. Het drie-gangen keuzemenu voor maar € 20,= is een gouden formule. Ook huiswijn tegen een heel redelijke prijs: dat is echt gastvrij! We komen graag terug.
Rina Snackers
Prima eten, leuke attente bediening. Kortom een aanrader!!
Henk & Rieneke
Voor de eerste keer hier een verjaardag gevierd.
Met zijn vieren hier gegeten, we werden bij binnenkomst vriendelijk verwelkomt en naar onze tafel geleid.De bestelling werd vlot opgenomen, de bediening was uiterst prettig. Het eten was uitstekend en voldoende en de prijs was zeer aangenaam mede door de studentenkorting.
Van buiten lijkt het restaurant minder gezellig dan het uiteindelijk van binnen is. De muziek was wel onze keus maar het is voor te stellen dat dit ook wel wat aan de harde kant ervaren kan worden.
Samenvattend; een verrassende ervaring voor herhaling vatbaat.
Klaas en Dorine
Voor de 2de keer bij Yserman gegeten. Onze zoon vertelde ons dat het daar goed was. We kunnen nu na 2 keer stellen dat het inderdaad goed is. Mijn vrouw had een moot zalm waar je u tegen zegt en ik had de dagschotel. Er was voldoende en het smaakte voortreffelijk. Als je gewend bent om veel geld uit te geven voor een bord van 30 cm rond en een stukje vlees van 50 gram in het midden met daaromheen wat boontjes en sla dan ben je hier op het verkeerde adres. Wil je daarintegen gewoon een lekkere en goed bereide maaltijd wat ook nog eens goed geserveerd wordt, dan moet je hier zijn. De prijs graag zo laten "Yserman" kunnen we binnenkort nog een keer genieten.
michiel
Op vakantie in Leeuwarden was De Yserman aangeraden door de kassier van de bioscoop. "Iets bijzonders", en dat was niets te veel gezegd. Vader en zoon maken er samen, alles vers, iets lekkers van, tot in de details zoals de eigengemaakte kruidenboter. De Zuid Afrikaanse droge witte wijn maakte het af. En dat voor 15 euro per persoon. We zijn er meerdere keren geweest. Een aanrader.
Annet
Ik vond het erg tegenvallen. Eten was lauw, bediening erg traag terwijl het heel rustig was. Tafel was vies. En 70 euro voor twee personen zonder toetje vind ik in ieder geval niet goedkoop! En dan kan je ook nog es niet pinnen!
- Eten / drinken 6
5,3 op schaal 1-10
Mark
Vanavond heerlijk met onze zoon en schoondochter wezen eten. Op uitnodiging van het bord buiten.
Erg lekker en niet duur. En met ook nog de 20% studentenkorting, geloof je gewoon de rekening niet. Volgende keer misschien wel wat sausjes bij de mosselen, die overigens erg lekker klaar gemaakt waren.
Willem van Duijvenvoorde
Twee keer geweest in 1 weekend. Het restaurant heeft een gezellige sfeer, bediening was erg aardig. Het eten was lekker en zeker niet duur. En als student nog eens extra 20% er bovenop.
Groeten uit Katwijk.
JP
Erg gezellig en goed restaurant. Kom er graag. Een echte aanrader is het 3-gangen menu waarvoor je weinig betaald maar goede kwaliteit voor terug krijgt. Ook zeker een aanrader voor studenten. Erg leuk vond ik de verschillende bieren die ze serveren.
Lotte
Inmiddels erg vaak hier gegeten en het bevalt elke keer goed. Een uitkomst voor arme studenten om toch eens lekker uit eten te gaan!
Victorine
Prima eten voor een uitstekende prijs.
En dan ook nog de uitermate vriendelijke bediening.
Een aanrader!
- Sfeer -
- Service -
- Prijs / kwaliteit -
Armin&Irene
Na enthousiaste reacties van vrienden nieuwsgierig geworden. Lekker gegeten! Leuke bediening! Zeker voor herhaling vatbaar en ik hoop dat er dan meer mensen zitten, zaten nu alleen en da's toch wel een beetje kaal..
Smits
We aten er met 7 personen. Bediening was attent! Goede ontvangst en sympathieke bediening. Eten was lekker en voldoende voor een lage prijs! Zeker het menu, voorgerecht, hoofd- en nagerecht, is aan te bevelen!
Wel wat lawaaierig, verder prima!
7,8 op schaal 1-10
rick
Eten en variatie goed. Gerechten waren goed op smaak en het vlees en vis bijzonder goed klaargemaakt.
De bediening goed, goede ontvangst, houdt contact met zijn gasten en lopen mee bij verlaten van het restaurant.
Kortom een aanrader.
Prijs--> te goedkoop.
soyferdy
Na een aantal positieve reacties gehoord te hebben zelf fr proef op de som genomen en ja het is lekker, goed en voor herhaling vatbaar!
Prijs kwaliteit boven verwachting!
steffie
Ik heb er 8 keer gegeten en alle 8 keer was even goed.
Het stoofpotje is zeker aan te raden.
Aan de bediening onbreekt ook niets.
Ikzelf zit graag achterin dus ik heb weinig last van de kou.
Goeie kok, gezellige sfeer.
Nieuwenhout
Matige inrichting van het restaurant. Erg lang wachten op het eten. Stoofpotje was geen stoofpotje maar gewoon smakeloos vlees in zeer vette jus. Gamba's waren koud.
Sfeer is wel leuk ongedwongen.
Bediening was wat al te gortig met schouderklopjes en aanraken (dit vonden wij persoonlijk niet prettig) wel enthousiast en aardig.
Er kan niet gepind worden, ik werd naar huis gestuurd met de vraag of ik het thuis even kon overmaken.
De hele ervaring was af en toe vreemd amateuristisch maar wel gezellig.
Ik kom niet terug.
- Eten / drinken 6
7,6 op schaal 1-10
Els
Erg lekker gegeten voor een lage prijs.
Minpuntje was inderdaad de temperatuur in het restaurant maar de vriendelijke bediening en het goede eten maakten dit allemaal goed.
Dit restaurant kenden we niet maar we komen zeker vaker hier eten.
J van der Noord
Betrof een eerste bezoek. Is slecht bevallen. Het was er erg koud, hetgeen ook bevestigd werd door de bediening. Koude wind kwam steeds naar binnen door een wapperend gordijn. Er waren vier gasten. We kregen onjuiste informatie over de vis. We moesten een uur op ons eten wachten. Gevraagd om zoutpot. Zou gebracht worden. Is niet gebeurd. Moest er weer achteraan. Nergens stond trouwens zout/peper op tafel. Niet voor herhaling vatbaar.
6,9 op schaal 1-10
R.
Mocht je denken dat je geen vis lust, dan moet je het hier eens proberen! Ook een leuke zaak om gezellig te borrelen.
9,6 op schaal 1-10
Top tent! 20% studentenkorting is voor mij ook leuk. Kom er zeker terug!
Henk & Ingrid
Laatst heerlijk gegeten, bediening was top en dat voor nop. Echt een top tent en wij komen snel weer.
Groetjes Henk & Ingrid.
Wim & Marije
Onwijs leuke toko! Goed eten voor een superlage prijs!
Aanrader!
Auke en Lidewij
Veel heerlijk eten voor weinig geld en de bediening is super.
Zeker een aanrader voor mensen die echt willen genieten van lekker uit eten!
JW, Eva en Adri
We zijn hier met zijn drieën wezen eten.
We vonden de lokatie wat minder in verband met het uitzicht. Maar dit is verwaarloosbaar met wat je daar voor terug krijgt qua sfeer en prijs/kwaliteit. Leuke moderne romantische muziek op de achtergrond, dat erg ontspannend werkt.
Zeer behulpzaam personeel, die goed uit kan leggen wat er zoal is.
Verse groenten en heerlijke sauzen bij de gerechten.
In onze ogen een echte aanrader.
9,5 op schaal 1-10
Hendrik
Heerlijk gegeten, leuke bediening.
Echt een super restaurant in deze prijs klasse.
Een aanrader voor iedereen die lekker wil eten voor een schappelijke prijs.
Wij komen zeker terug.
T.Klunder uit Grou
Eten is echt goed, zeer zeker in deze prijklasse. Personeel ook heel plezierig, net of je zit thuis. Helaas kun je niet pinnen.
nina meijer
Ik heb daar gegeten met een vriend van mij op 28 augustus. Was erg lekker en er werd gelijk rekening gehouden met mijn zwangerschap. Het vlees werd goed doorbakken en was lekker van smaak. De bediening was erg enthousiast en gedreven maar er was 1 klein minpuntje: je kunt er niet pinnen. Maar we komen er wel weer terug.
Postma
Lekker gegeten voor weinig geld. Snelle bediening en lekker flexibel.
7,6 op schaal 1-10
Kim & Binh
Het is een erg leuk en gezellig restaurant.
En de prijs, kwaliteit, hoeveelheid verhouding is echt super!
Kortom ik kom hier zeer graag...!
J.D. Hoekstra
Lekker gegeten voor een lage prijs. Leuke sfeer en goede muziek. Werknemers zijn enthousiast en klantvriendelijk.
Zeker een aanraden voor wie goedkoop en lekker wil eten en drinken. Ik ga er in ieder geval binnenkort weer heen.
Restaurants in de buurt
74m · Leeuwarden · Frans, Internationaal en Vis