Marienberg in IJsselstein
- Romantisch
- Voorzieningen
- Terras en honden toegestaan
32 recensies voor Marienberg
Het eindcijfer is 6.4. (Minimum: 1, Maximum: 10)
- Eten / drinken
6,9
- Prijs / kwaliteit
6,3
Verloop van restaurantwaardering
Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.
Annette
Een aantal weken geleden hebben wij hier zondags gegeten met ons gezin plus vrienden. Bij binnenkomst werden wij direct vriendelijk ontvangen door het personeel. Het menu was qua eten niet heel speciaal, toch hebben we heerlijk gegeten en de kinderen hebben genoten! De kinderen mochten zelf in de keuken hun ijsje klaarmaken. Helaas was een van de toetjes op (waar ik me zo op zat te verheugen), maar ondanks dat hebben wij genoten van de prachtige locatie en de zeer vriendelijke bediening, wij komen zeker terug!!!
7,4 op schaal 1-10
R. Beentje
Ik heb hier prima gelunched!
De tosti was lekker, met nog extra kaas bovenop. Ook het kloosterbroodje is een aanrader! Zeker niet te weinig. De bediening is inderdaad nog jong, sommige moeten nog iets leren maar ze waren heel erg vriendelijk en vroegen of alles lekker smaakte. Ook de locatie is erg mooi.
Ik ga er zeker nog een keer heen.- Eten / drinken 8
8,3 op schaal 1-10
Suzanne-Ijsselstein
Allereerst moet ik zeggen dat ik zelden kritisch ben in restaurants en ook nooit ingewikkelde menu's bestel, ik ben geduldig en vriendelijk maar dit is toch voor het eerst dat ik zwaar teleurgesteld in een restaurant ben en een recensie schrijf.
Voor de 3e keer heb ik op het terras bij dit restaurant wat gegeten en gedronken en het was ook zeker de laatste keer.
De 1e keer viel al zwaar tegen doordat ik bijna 3 kwartier op een verse jus moest wachten en de koffie van mijn moeder was slap en lauw. Het personeel kwam ook zeer amateuristisch en chaotisch op ons over, ze maakten ook geen oogcontact.
De 2e keer precies hetzelfde verhaal en de glazen werden met de vingers aan de bovenrand aangegeven (hoezo geen horeca ervaring?!), en de drankjes waren gemorst. Ik was al redelijk klaar met deze horeca gelegenheid maar door de leuke ligging en setting toch met mijn vriend weer op het terras in het heerlijke zonnetje aangeschoven.
We hadden een cappuchino, een verse jus, een kloosterbroodje en een tosti KAAS besteld. Er waren drie tafeltjes bezet. Het duurde maar en het duurde maar. Het personeel (jonge, klungelige onverzorgde studenten) liep langs wederom zonder oogcontact te maken. Op een gegeven moment keken mijn vriend en ik elkaar aan en we zeiden tegen elkaar: "De bestelling moet zeker uit Spanje komen." Mijn vriend wilde naar binnen lopen toen de jongen waar we de bestelling bij hadden opgenomen gehaast naar buiten kwam lopen en quasi 'grappig/ bijdehand' riep: "Ja het komt eraan hoor, een kloosterbroodje en een tosti HAM-KAAS." Waarop ik direct vriendelijk corrigeerde: "Een tosti KAAS." "Ohja..kaas," zei de jongen.
Een vrouw die kennelijk contacten met het personeel vh restaurant had, die achter ons voor het raam zat keek mijn vriend en mij ook nog geergerd aan. Vervolgens moesten we weer wachten....wachten....wachten en werd ons verteld dat er iets mis was gegaan met de bestelling en het eten er elk moment aan kwam. Toen het vervolgens op tafel werd gezet en ik een hap van mijn tosti nam zag ik direct dat er toch ook ham op zat! Mijn vriend liep naar binnen en vertelde dat ik vegetarier ben en dat ik duidelijk 2 maal had gevraagd om een tosti KAAS. De vrouw achter ons smoeste met het personeel en keek met onweer boven haar hoofd naar ons. Natuurlijk begon ik langzamerhand een licht chagerijnig gezicht te trekken maar ik bleef beleefd. Ik had enorme trek en dit duurde nu al een uur.Toen uiteindelijk de jongen de tosti kwam brengen verontschuldigde hij zich met een sarcastische toon en lach en vertelde dat de 'kok' iets mis had gedaan en wenste ons alsnog smakelijk eten.
Toen ik vervolgens een hap van de tosti nam proefde ik meteen een ham smaak alsof de ham er gewoon even tussenuit was gehaald. Ik was er helemaal klaar mee en liet de tosti staan.
Mijn vriend had zijn broodje natuurlijk allang op en heeft afgerekend bij een oudere (dan de studenten) blonde man en die vertelde dat het inderdaad niet netjes was en hij niet voor de tosti hoefde te betalen. En weg gingen we, om er vervolgens nooit meer terug te komen....- Eten / drinken 1
1,9 op schaal 1-10
Sandra
Heb al een aantal keer bij dit restaurant gegeten en het is zeker een aanrader. Het is niet alleen een prachtig gebouw zowel van buiten als van binnen, maar ook lekker eten voor een goede prijs. Bediening was ruim voldoende, we werden door een vlotte gezellige jongeman bediend. Persoonlijk ben ik erg fan van de spareribs, de beste van ijsselstein! Wij gaan snel weer.
7,7 op schaal 1-10
Pierre
Zeer matig gegeten, bediening was onder de maat. Maaltijd werd sober gepresenteerd, de smaak was vlak. In het verleden wel beter geweest.
- Eten / drinken 5
4,4 op schaal 1-10
Marian , IJsselstein
Mathijs en medewerkers, enorm bedankt voor de gezellige verjaardag die ik bij jullie heb gevierd.
Prima verzorgd !! Was geweldig.
Ter afsluiting lekker gegeten.- Eten / drinken 8
8,1 op schaal 1-10
mieke van Rossum
Gezellig, maar zeer gehorig. Bediening prima. Eten was redelijk, maar geen warme groente, alleen een groene salade, maar één soort aardappelen, zeer karig. Weinig keus. Jammer, zou veel beter kunnen.
5,1 op schaal 1-10
Esther
Voor - en hoofdgerechten waren van prima kwaliteit. De crème brullee was iets minder, pudding was wat te slap. Bediening was prima en vooral erg vriendelijk.
7,7 op schaal 1-10
J Kats
Wij hadden ivm de mooie locatie al tijden het voornemen om hier te gaan eten.
Echter door voorgaande recencies werden wij erg aan het twijfelen gebracht.
Gelukkig toch gereserveerd.
Vriendelijke bediening en heerlijk gegeten!
MJ
Na een lange dag wilden wij om 20uur nog wat eten. Op een vrijdag leek ons dat geen raar tijdstip. Bij binnenkomst konden we een plekje uitzoeken en het eerste drankje kwam al snel. Meteen werd het eten opgenomen, het resultaat na ruim 30 minuten wachten was een redelijk goed gebakken stukje vlees, maar met saus uit een pakje en met weinig zorg opgewarmde gemengde groente uit de vriezer. Onze poging om een tweede drankje te bestellen bleef bij pogingen, we werden in het inmiddels lege restaurant niet opgemerkt.
Snel de rekening aan de bar gevraagd en naar huis. Nee, het restaurant ziet er gezellig uit, maar wij gaan er nooit meer eten.
4,5 op schaal 1-10
Maria
Lekker gegeten en zeer goede bediening.
Menukaart is inderdaad in een lijst. Zodat we met z'n vieren op één blaadje moesten kijken wat we wilden eten, bovendien weinig keus. Maar wel erg lekker!
Het chocolade dessert kwam voor de helft regelrecht uit de groothandel, dat was wel duidelijk te zien, Smaakte verder prima, maar niet huisgemaakt, jammer.
Een fles huiswijn was niet mogelijk, een karaf wel. Waarom?.. Omdat de droge huiswijn uit een pak komt, de zoete kan wel per fles geserveerd worden.
Nogmaals: lekker gegeten, erg gezellig, goede bediening, kwaliteit? Tjah, de smaak was oké maar wijn uit een pak, en dessert regelrecht uit de groothandel?
- Eten / drinken 6
7 op schaal 1-10
[J]
Zeer matig. We zijn uiteindelijk met een grote groep voortijdig vertrokken. Het bier was niet koud, je kreeg halve biertjes ("kwam door het schuim", jahoor, een half glas schuim). Wijn ook niet koud.
De kaart was erg kort, maar zelfs het personeel wist niet wat het visgerecht was. De kaart werd in een fotolijstje gegeven, erg irritant.
- Eten / drinken 3
3,9 op schaal 1-10
J Timmers
Ben net terug van Marienberg, en heb weer heerlijk gegeten.
Het keuzemenu is wat beperkt maar wát er geserveerd wordt is werkelijk heerlijk en zeer vers.
Ga dit restaurant echt een keer proberen, de moeite waard!
J. Strengholt
Met twee personen wordt het als lastig ervaren om te komen eten. Terwijl er nog drie tafels vrij waren werden wij verwezen naar een plank tegen de muur met twee stoelen. Op onze vraag of wij niet aan een vrije grotere tafel mochten plaats nemen, je bent gast nietwaar...?, kregen wij als antwoord "als ik straks een viertje binnen krijg kan ik die niet kwijt als jullie daar zitten". Het feit alleen al dat je als gezelschap van vier personen als "viertje" benoemd wordt....Ik vroeg mij af of je dan wel als single welkom was want anders konden ze vast een "tweetje"niet kwijt. Ik heb mij nog nooit zo onwelkom gevoeld en wij zijn dus maar weggegaan. Ik heb nog een tip: schuif alle tafels aan elkaar en gok op de binnenkomst van een "zestigje". Marienberg sla ik als IJsselsteiner voorlopig even over!
Sietse Sonsma
Wij hebben zaterdag 10 oktober 2009 op aanraden van vrienden voor de 1e maal gegeten bij restaurant Marienberg in IJsselstein. We zijn heel erg enthousiast over de prijs/kwaliteit. Lekker eten, mooie ambiance en bovenal leuk vrolijk personeel en wij komen zeker nog een keertje terug.
Bets en Sietse Sonsma Nieuwegein.- Eten / drinken 8
Willem Tolki
Restaurant is inderdaad sfeervol en heb uitstekend gegeten. Helaas duurde het wat lang voor we daadwerkelijk een menu kaart kregen, maar het leek ook wel wat drukker als dat ze gewend zijn. Verder wel uitstekend behandeld toen we eenmaal besteld hadden en een prima stuk biefstuk gegeten.
6,5 op schaal 1-10
Henk
Hebben hier met totaal 8 personen goed gegeten, 3 gangendiner.
Sfeer is hier goed en bediening aardig.
Alleen jammer dat er niet voldoende flessen witte wijn aanwezig waren.
Een andere wijn werd onder de ogen van gasten overgeschonken vanuit een wijndoos (box) naar een fles.
De smaak van deze wijn was bijzonder slecht en kan je echt niet opdienen aan je gasten.Wel is ons een dessertwijn als compromis aangeboden, hulde hiervoor.
8,6 op schaal 1-10
A. van Polen
Was al eerder wezen eten bij dit restaurant en als je dan de recensies leest belooft dat niet veel goeds.
Ik ben blij dat ik mij niet heb laten leiden door deze onheilspellende recensies en dat ik gewoon hier heb geboet voor mijzelf en nog 4 tafelgenoten.
De ambiance is alijd goed, zo´n oud klooster is natuurlijk supergezellig.
Vroeger hadden ze in de weekenden ook nog wel een Troubadour die aan je tafel kwam zingen.
Ik heb aangegeven dat dat wel erg gezellig was, wellicht wordt er nog wat mee gedaan in de toekomst.We hebben allemaal heerlijk gegeten, zowel de zalm als de struisvogelbiefstuk en de varkenshaas saté smaakten stuk voor stuk heerlijk.
Bediening was goed en vriendelijk kortom, ik durf het aan om dit restaurant bij een iedereen aan te bevelen.
Als bepaalde dingen je niet bevallen kan je dit natuurlijk ook zeggen tegen het personeel, dan kunnen zij er in de toekomst wat mee.
Opbouwende kritiek is altijd goed maar achteraf een recensie schrijven terwijl je in het restaurant niets laat blijken is zo goedkoop.Marienberg, we komen terug!
Verbeek
Erg teleurstellend.
Een restaurant in deze ambiance zou er wel iets beters van moeten maken.
Zowel de uitstraling van het pand als de naam doen je iets anders verwachten.De bediening was erg onervaren en wist niets te vertellen over de wijnen en het eten.
De wijnen staan niet op een kaart vermeld, waardoor je dus niet vooraf weet hoeveel je een fles wijn gaat kosten.
Het eten was saai, er was weinig keuze, en kwalitatief slecht bereid (doorgeslagen biefstuk, vette slappe aardappelen etc.)Ten slotte moet je veel te veel afrekenen voor een dergelijke hap. € 18,50 voor een doorgeslagen kogelbiefstuk met wat slappe aardappelen en inspiratieloze groente kan echt niet.
- Eten / drinken 3
2,7 op schaal 1-10
R. van Nieuwenhuijzen
Naar aanleiding van wat slechte berichten zelf weer eens de proef op de som genomen, want dit restuarant was altijd helemaal goed. Maar kon ook dit keer niets verkeerds ontdekken.
De sfeer was uitstekend en zeer vriendelijke bediening.
Heerlijke struisvogelbiefstuk op in portsaus met een eenvoudig doch smakelijk voorgerecht. Als toetje een zelf samengesteld kaasplankje met port, was ook een heerlijke afsluiter.
Prima gegeten wederom en met een voldaan gevoel afgerekend.
7,6 op schaal 1-10
Gerrit Ruyter
Heb ze toch naar aanleiding een tweede kans gegeven om te kijken of het veranderd was... En ja... Ze zijn beter geworden, zowel in bediening als het eten.
Men kijkt nu in het rond of iemand iets nodig heeft, voorheen moest je de meest rare bewegingen maken om iemand z'n aandacht te trekken, dus nu snel en vriendelijk.. Goed zo!
De carpaccio was heerlijk, Het hoofdgerecht van goede kwaliteit en de bediening uitermate correct... Kan niet anders zeggen.
Ga zo door... Jullie doen het prima nu.
8,1 op schaal 1-10
anoniempjee
Ik snap niet dat jullie het slecht vinden. Ik vond het een top restaurant!
Ik ga er zeker vaker eten.
7,8 op schaal 1-10
H. M. van Nieuwenhuijzen
Op 28 februari 2009 gegeten in Marienberg. Het hoofdgerecht, speenvarken, bleek te bestaan uit drie bremzoute, naar spek smakende, uitgedroogde schijfjes varkenshaas. De gebakken aardappelen hadden waarschijnlijk de hele middag al in de heteluchtoven liggen verpieteren. Walgelijk! We konden niet met elkaar praten vanwege het erorme lawaai in de zaak en als klap op de vuurpijl zaten er naast ons mensen met een hond onder de tafel! Hoe haal je het als restaurant in je hoofd om honden toe te laten. Overbodig te vermelden dat we hier nooit meer komen.
3,2 op schaal 1-10
Kees Vlees
Ja ben het er mee eens dat het hier prima vertoeven is
agnes
hele slechte bediening veel te weinig eten belachelijk dat ze er van uit gaan dat je een 3 keuze menu neemt
- Eten / drinken 1
1,5 op schaal 1-10
Jan-Hein
Gegeten in deze uitstekende ambiance, echter dat is ook echt het enige wat goed was. Men serveert naast de kaart ook een "Kloosterpotje" wij vragen wat dat zou zijn, de bediening wist dit niet en het moest eerst gevraagd worden. Erg slordig!!! Wij kozen voor iets anders, deze gerechten waren echter smakeloos en erg uitgedroogd. Voor ons is dit nu een restaurant waar wij nooit meer komen.
- Eten / drinken 2
3,4 op schaal 1-10
Paul en Marja
Wij zijn hier al een paar wezen eten. Erg vriendelijke bediening, lekker eten en een gezellige ambiance in dit voormalige klooster.
mvr. Verschuur
het eten was op zich wel lekker. niet zo heel veel keus, maar de gezelligheid maakte het weer goed.
7,9 op schaal 1-10
Janny
Op 28 maart 2007 hier prima gegeten. Vlotte vriendelijke bediening. Prijs/kwaliteit uistekend.
9 op schaal 1-10
jlp
Het restaurant is sfeervol, maar daarmee is alles gezegd. De bediening is onder de maat en weet weinig over de gerechten. Het eten is tegen het redelijke aan. Ik ga in ieder geval er geen tweede keer heen.
4,1 op schaal 1-10
eduart
sfeervol, gezellig, lekker eten en leuke bediening. een echte aanrader!
9,5 op schaal 1-10
Restaurants in de buurt