Recensies van restaurants in IJmuiden, Noord-Holland
Alle recensies van onze bezoekers over restaurants in IJmuiden. Gegeten bij een restaurant in IJmuiden? Schrijf een recensie!
Hier zie je hoe de meningen over de restaurants in IJmuiden verdeeld zijn.
Groei
Het aantal recensies in IJmuiden over tijd.
R. Korver
Nederlands · Trawlerkade 80, 1976 CC, IJmuiden
Beste visrestaurant in IJmuiden, hier ga je echt een avond uit eten. Prima producten die ze gebruiken, nostalgische sfeer, je bent echt hier om vis te eten. Prettige bediening.
Een absolute aanrader.- Eten / drinken 10
Jacky
Nederlands · IJmuiderslag 100, 1974 VZ, IJmuiden
Smoezelig restaurant, versleten en onverzorgd meubilair, het stinkt er naar rook. Zonde van zo'n mooie lokatie! Alleen wat gedronken en dat was al meer dan genoeg! Gedrag personeel laat veel te wensen over. Bij het weggaan zeiden we volgens mw. niet enthousiast genoeg tot ziens. Dat liet ze door de hele zaak even horen terwijl ze ons 3 keer sarcastich gedag zei en zei dat het wel wat enthousiaster kon. Gelukkig was het restaurant bijna leeg. Verbaast me niks als er zo met klanten wordt omgegaan! Bij deze dan, het word voor ons geen tot ziens meer. Jullie weten echt niet hoe het hoort!
- Eten / drinken 1
Dettbeers, Amsterdam
Verjaardag gevierd met 8 mensen in de Kop van de Haven, waar de familie al vanaf begin jaren '90 komt.
Kwaliteit van eten en drinken: lekkere broccolisoep, kon iets warmer, vissoep prima evenals de andere gerechten. Hoofdgerechten, goede en lekkere vis, gebakken mosselen wat aan de vette kant, plenty garnituur. Nagerechten: Irish coffee was zonder slagroom. Lekkere witte wijn.
Sfeer: Prima, hoewel het behoorlijk vol zat, maakte het geen drukke indruk. Het uitzicht zoals altijd bijzonder en mooi. Over de stoelen en tafels zijn de meningen verdeeld.
Service: Vooraf: goed meegedacht met binnen of buiten eten en daarin flexibel. Vriendelijk binnen gehaald. Wel wat lang wachten voordat het voorgerecht werd geserveerd. Bij opnemen van het hoofdgerecht moest dit twee keer omdat de serveerster het niet meer wist. Lang wachten voordat het hoofdgerecht werd geserveerd. Van het hoofdgerecht werden 2 borden te laat geserveerd door een vergissing maar dit werd snel hersteld.
Al met al een heel gezellige avond met lekker eten en drinken.- Eten / drinken 8
Petra Bax
Weer heerlijk gegeten bij Siam Thai in IJmuiden. De ontvangst was weer aller vriendelijkst. De gerechten heerlijk bereid. Dorade met mango, noten, en koriander is behoorlijk pittig, maar niet te erg. Verder is er genoeg keuze uit pittige en niet zo pittige gerechten.
Siam Thai een aanrader!!- Eten / drinken 8
IJmuiden
Zojuist een bezoek gebracht aan 'visrestaurant’ Kop van de haven. We bestelden kibbeling (Pollak) en inktvisringen (beide 4 euro per portie incl. saus). Het was werkelijk niet te versmaden. De vis was ontzettend droog en vet, dus voor mensen zonder vetzucht onbegonnen werk. De inktvisringen bleken (de medewerkster gaf het achteraf openlijk toe) kant & klaar te zijn, dus het resultaat was elastiek gehuld in een dikke vette jas van beslag. Toen ik de werknemer hierop aansprak werden de schouders opgehaald. Sterker nog: toen ik het wilde teruggeven wees ze naar de prullenbak. En daarmee was de kous af voor haar. Zonder enige vorm van gêne schotelen zij hun gasten deze rotzooi voor en bij enige kritiek word je met een kluitje het riet ingestuurd.
Kortom mijn advies: bezint eer ge begint. Houd je van een lekker visje, blijf dan verre van die veredelde snackbar.
Kaan
Met 5 familieleden prima gegeten.
Sliptongen zijn bij ons de favoriet. Gebakken in de roomboter en je krijgt er 3 of 4
naargelang de grootte.
Patat en aardappeltjes en een kleine salade worden erbij geserveerd.
Water is gratis.
Tafel bij het raam met uitzicht over zee.
Voor herhaling vatbaar- Eten / drinken 9
Johannes van dam
Vandaag daar met een groepje oud hoogovenwerknemers onze jaarlijks uitje gevierd. Met uitzicht op onze ouwe werkplek daar genoten van een overdaad aan vis. We werden geholpen door een jonge man met donkere krulletjes. We zijn voor het verrassings menu gegaan; 6 gangen vis en schaaldieren afgesloten met een door de chef geflambeerde koffie. Oo o wat lekker allemaal. Als u dit leest en daar nog niet bent geweest zo ik zeggen ga. Want juist nu in de zomer met het hollandse zonnetje is het top. Ga zo door, tot snel. Macamba
- Sfeer -
- Service -
- Prijs / kwaliteit -
Joost
Italiaans · Houtmanstraat 37, 1972 EE, IJmuiden
Leuke sfeer, eten is matig.
Pizza en pasta zijn prima maar niet beter dan thuis.- Eten / drinken -
cil
Snackbar · Kennemerlaan 48, 1972 EP, IJmuiden
Hoe druk het hier ook is, zeer klant vriendelijk, eten is heerlijk en veel...top tent...altijd de zelfde kwaliteit!!
fam.oudendijk
Pizzeria-Ristorante Da Maurizio
Pizzeria · Velserduinweg 161, 1971 ZB, IJmuiden
Vorige week 2x heerlijk gegeten bij Da Maurizio. We werden gastvrij ontvangen in een sfeervol restaurant.
De menukaart is gevarieerd. Daarnaast kun je al je persoonlijke wensen aangeven.
Zowel voorgerecht,hoofdgerecht als de toetjes waren prima.
De eigenaar bood ons na afloop iets te drinken aan. De eigen gemaakte limoncello was verrukkelijk.
We zullen hier zeker terugkeren- Eten / drinken 9
Joyce Peters
Erg vriendelijk ontvangen. Goede service. Gezellige bediening en eten was goed. Had misschien iets pittiger mogen zijn.
Gerard
Wok · Kromhoutstraat 44, 1976 BM, IJmuiden
We eten altijd bij wok for you en altijd met veel plezier. Ook veel wok restaurants door heel nederland bezocht, qua service, eten & drinken en prijs/kwaliteit de beste van nederland.
P. de Koning
Snackbar · Marktplein 8, 1972 GB, IJmuiden
Bediening is goed en vriendelijk, eten is ook altijd geweldig en de eigenaar en zijn zoon zijn helemaal toppie!
StefGermanotta
Super avond gehad!
Lekker gegeten en een gezellige huiselijke sfeer. Vooral het concept waarbij je, je kan laten verassen door de chef sprak ons erg aan, dus daar hebben wij dan ook voor gekozen. Deze keuzen was dan ook achteraf zeker niet teleurstellend. Voor de eerste keer heb ik mezelf aan zeeduivels gewaagt, en het was super!
Na het diner was het tijd voor een borrel, en hebben we er niet alleen en culinaire maar ook een feestelijke avond van gemaakt.
Zeker voor herhaling vatbaar.- Eten / drinken 8
Mike038
Op 2e Paasdag hier zonder reserveren naar binnen gestapt met mijn vrouw en onze zoon van 9 weken. Het was erg vol en eigenlijk waren alle lege tafels gereserveerd, maar toch kregen wij één van deze tafels aangeboden. De geur in het restaurant was veelbelovend. Na de kaart bestudeerd te hebben, gekzen voor "speciale rijsttafel Chi-Ling R8" en dat bleek een goede keus. Heerlijke gerechten met veel smaak en goed mager vlees. Persoonlijk vond ik alleen de tipan pekingeend iets minder goed tot zijn recht komen (het gerecht mistte wat "karakter" en "volheid" in de smaak), maar nog altijd ruim voldoende! Ondanks de drukte viel de wachttijd ook mee en was men attent met het opnemen en uitserveren van drankjes.
- Eten / drinken 9
B. J. Van Etten
Well it was my Sister in Laws birthday, and the surprise was, a stop over for the Dutch Herring, and what a great place this is. The place is so clean and warm, the service is out standing and the food is simply the best.
We'll be coming back again and again.
B. J. Van Etten
Well I had my Sister in Law and my Brother, out for Dinner @ Gerard Van Es, and what an evening it was.
The place is clean, it's cozy, it has a great menu, and the service is simply outstanding, we got waited on by a very professional lady, by the name of Alanda (if I remember it well) she was giving the best service you can ever dream of.
The food, OMG, what a great food they serve its like eating in heaven, tasty fresh fish, good portions, nice presentation.
Next time I'm in The Netherlands I'll head out of my way to go again to this super quality restaurant...
Don't forget the Herring.
floor
Soep slecht, grote stukken erin. Halve champignons, eend smaakloos. Bediening goed.
- Eten / drinken 1
- Service -
Petra
Weer een keer naar Siam, maar dit keer met schoonmoeder van 87.
Slecht ter been, dus reserveren maar.
Beneden werd moeilijk omdat ze vol zaten, ze vroegen of ze even overleg konden plegen en ons daarna terug bellen.
Helemaal goed we konden komen.
Wat een service geeft deze zaak en het eten was deze keer ook weer heerlijk.
Hier is de klant echt koning.- Eten / drinken 10
Petra
Vis · Zeeweg ong, 1972 HG, IJmuiden
Hoorde dat er een nieuwe eigenaar in zat, dus maar even proberen of het nog steeds zo goed is.
Ik schrok me dood van de prijzen bijna de dubbele prijs voor de kibbeling, dan moest het maar 1 portie worden i.p.v 2. Deeg om de kibbeling was hard en niet lekker.
Moest lang wachten terwijl ik de enige klant was.
Tot overmaat van ramp ook nog eens veel graten.
Geef mij de oude Kaatje maar.- Eten / drinken 3
Nederlands · IJmuiderslag 100, 1974 VZ, IJmuiden
Dit is een echte recensie, geen 1 april-grap
Ten eerste, deze plek wordt niet afgebroken en opnieuw opgebouwd, omdat dit een stuk IJmuidense nostalgie is, die behalve IJmuidenaren als ik zelf ook mensen van heinde en verre aantrekt (bij aankomst zat een koppel uit Leiderdorp sinds de middag daar al & vonden het jammer, dat ze naar huis moesten, anders bleven ze nog wat langer), al was het alleen maar om het enorm rustgevende uitzicht op de Noordzee bij zonsondergang.
Ten tweede de huiselijkheid & gemoedelijkheid van de eigenaren (opa & oma + familie (kleindochters in de bediening)).
We komen hier graag na een lekkere duin- of strandwandeling.Wat namen we vanavond ? Allebei een biefstuk, was heerlijk mals, gewoon recht toe recht aan met een klein kannetje just. Salade erbij verdronk iets teveel in de (kant & klare) sla-dressing vandaag.
De frietjes waren goudgeel en krokant.
Aangezien we allebei lekkere trek hadden, vroegen we om een tweede puntzak, omdat 1 (hoewel die ook normaal genoeg was voor 2) zak voor ons vandaag niet genoeg was.
Tot onze verrassing (positief) stond de 2de zak niet als extra garnituur op de rekening, daar waar een zgn 'gelikter/moderner' restaurant zonder blikkken of blozen dit wel zou doen.
Of dit service van de zaak was of feit, dat we redelijk bekende gezichten daar zijn, kan ik niet zeggen, ik denk het eerste.Als toetje namen we allebei ijs (Cassata met advocaat & Peche Melba); je kon proeven dat dit beter was dan gemiddeld schepijs.
In totaal hadden we 3 koffie & twee thee. Het meisje in de bediening had totaal maar 2 kopjes afgerekend; ik zei dat een kopje van de zaak altijd attent is, maar 3 kopjes was wel erg genereus. Uiteindelijk stond ze er op, dat we toch 1 kopje als kopje van de zaak kregen.Een echte familiezaak; de meiden vroegen onafhankelijk van elkaar behoorlijk vaak of alles naar wens.
Je kan je er als kniesoor aan storen of je kan zaken een beetje in de grotere context zien & oordelen, dat dit welgemeend en goedbedoeld was.
We hadden iig alle aandacht en we voelden ons als klanten -zoals we gewend zijn van La Maranda- in de watten gelegd.Zodra het weer beter wordt, komen we weer, misschien om lekker in een strandstoel te liggen met een hapje en drankje erbij.
Wel een tip: even de stoelen/tafels, die verder comfortabel zijn (halve cirkel rugleuning), in de lak zetten, voor ze onder je kont vandaan kraken.
La Maranda, hasta la vista !!!
- Eten / drinken 7
Turkeystick
De patat is gewoon goed (goudgeel en niet te zout).
Bediening is vlak en steriel, maar ik kom dan ook naar een snackbar, niet naar een restaurant.De plek heeft -ondanks dat de buurt niet meer is wat 't is geweest- nog genoeg aanloop.
- Eten / drinken 7
Snackbar · Velserduinplein 7, 1971 BR, IJmuiden
Bruine tot zwarte stukjes in de patat.
Patat veel te zout.Qua snackbars in IJmuiden eindigt deze wat mij betreft in de achterhoede
- Eten / drinken 4
roos
Chinees-Indisch · Zeewijkplein 161, 1974 PA, IJmuiden
Het eten vind ik prima, de nasimenu's zijn heerlijk, ja inderdaad jammer van die drinkende gasten die je aanspreken, wellicht zou een kroeg in die buurt een optie zijn. Dit heeft niks te maken met deze recensie overigens, maar ben tevreden over de service en het eten, en de prijs is laag, dus voor herhaling vatbaar!