Recensies van restaurants in Franeker, Friesland
Alle recensies van onze bezoekers over restaurants in Franeker. Gegeten bij een restaurant in Franeker? Schrijf een recensie!
Hier zie je hoe de meningen over de restaurants in Franeker verdeeld zijn.
Groei
Het aantal recensies in Franeker over tijd.
T. en P. Kuipers
Afgelopen zondag hadden wij gereserveerd voor 7 personen rond de klok van 18 uur.
Helaas zijn wij niet zo tevreden weggegaan.
Om te beginnen vonden wij allemaal dat het erg lang duurde voordat er iemand bij ons kwam.
Wat we ook niet leuk vonden, was dat we dan eindelijk'n stuk brood voorgezet kregen waar met het bijbehorende mes bijna niet doorheen te komen was en het piepkleine schaaltje kruidenboter stond totaal niet in verhouding tot die homp brood.
Vervolgens bestelde ik een salade zonder tonijn maar dit zat er wel op en kreeg ik zonder uitleg lasagne i.p.v. cannelloni.
Omdat we al 'n hele poos "droog" stonden, ben ik zelf gaan vragen of er iemand even 'n bestelling kon komen opnemen.
Hoewel het die avond niet druk was en er vlg. ons ook voldoende personeel aanwezig was, hadden wij de indruk dat het afhalen vóór ging op de aanwezige klanten.
Op de pizza's was verder niets aan te merken.
Daar was iedereen heel tevreden over.Met vriendelijke groeten,
T. Kuipers - Jahae.Henny
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Geen zin aan koken, dus Bloemketerp.
Starten met een rosé en stokbrood met kruidenboter en tapenade, als voorgerecht een Toscaanse tomatensoep, al veel tomatensoep gegeten , maar nog nooit zo lekker, de toon was gezet.
Als hoofdgerecht "kip à la griek" met een super malse kip filet en tomatensaus met als bijlage champignons, olijf, tomaat, paprika, feta, uien met een mosterd dressing en gebakken aarsappels, geweldig lekker.
Als afsluiter de verrassing van de kok, nou dat was het.
Vriendelijke bediening en geweldig eten, dus een zeer geslaagde avond, met een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding. Zeer zeker voor herhaling vatbaar.Wessel
Met drie personen op vrijdagavond 11 januari in zakelijke setting gegeten, het was niet druk in het restaurant. In de middenkamer was een heel gezelschap voor een receptie maar met de tussendeur gesloten totaal niet hinderlijk, werd ook alert om gedacht.
Een van ons was Engels sprekend en kreeg heel attent een Engelse menukaart. Alle drie een vis hoofdgerecht genomen; de gerookte zalmfilet was prima, niet te vet en ook zeker niet droog; de tongschar gevuld met dragon dille en de gerookte rode poon filet met geflambeerde venkel, mosselen en prei. Beide bleken verrassende gerechten. Ook alles in porties die niet te groot of te klein zijn. Met hoofdgerechten werden salade en gebakken aardappeltjes geserveerd en de stoofpeertjes, volgens mij standaard voor deze tijd van het jaar in dit restaurant maar heerlijk bereidt. Bij deze fraaie gerechten een heel aardige Cablis.
De nagerechten waren zo mogelijk een nog grotere verrassing. Er wordt oprecht geprobeerd ook hier iets speciaals van te maken. Een voortreffelijke combinatie van kwark en ijs met de nodige kleine details, even uniek als smaakvol.
Alles bij elkaar een fijne avond met correcte en attente bediening in een prima entourage.
Antsje
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Dit weekend met de fam gezellig gebowld en gegeten.
Eten was prima en de kinderen konden er heerlijk spelen.
Bediening erg aardig en attent.
Prijs, kwaliteit verhouding was prima.
Zeker voor herhaling vatbaar.Tineke
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Eerste week van januari aan het bowlen en eten geweest. Bediening was super aardig en attent. Koffie bij het bowlen zeer slecht, als je er gebak bij wilt dan moet je dat vooraf doorgeven. Wisten wij dus niet. Kaal bakje koffie, zelfs geen koekje van het huis erbij.
Het drie gangen diner was aardig. Tonijn salade; wat komkommer, sla en tonijnpuree. Hoofdgerecht zalm was lekker. De bijgerechten karig. Veel te kleine schaaltjes als je er met 7 man van moet eten.
Kindergerecht is niets; patatjes met een paar kipnugets. Niets geen sla erbij. Het nagerecht voor de kinderen is een waterijsje. En dat voor kinderen voor 14,50
De sorbet is niet zoals een sorbet hoort te zijn.
Misschien had de kok die hier zo geprezen wordt vakantie!!!
Koffie na het eten weer zeer slecht, waterig en lauw.Angie
Het eten lijkt net alsof het uit de magnetron komt.. Het leek niet dat alles op bestelling is gemaakt. Van mijn 2 weken verblijf in Franeker heb ik bij deze Chinees niet mijn grote steden culinair Chinees kunnen beproeven.
Angie
Super aardige mensen, super bediening. Eten is voltreffelijk. Ik kan geen betere chinees aanraden dan deze. Als je echt chinees wilt weten moet je hier zijn. Alles was uitstekend alleen jammer dat ik zover van deze stad woont
Jan Hommes
Heerlijk uit eten geweest om te vieren dat we elkaar 2 jaar geleden hebben leren kennen. De bediening was uitstekend. Mijn verloofde werd meteen aan tafel in het Engels aangesproken door de oplettende bediening die mij hoogstwaarschijnlijk Engels tegen haar had horen spreken. Ook kwam een menukaart in het Engels tevoorschijn. Het eten was uit de kunst en precies dat waar we op hoopten. De medewerkers waren allemaal zeer vriendelijk en goedlachs. Ik kan het een ieder aanbevelen om uit eten te gaan bij De Stadsherberg!
audrey
Heerlijk gegeten.
Prijs/kwaliteit verhouding prima.
Het vegetarische gerecht was uitstekend.
Aardige bediening.
Voor herhaling vatbaar!!Stephanie
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Prijs/kwaliteit verhouding helemaal prima!
Niet te vergelijken met wat het was duidelijk merkbaar dat er nieuwe koks zijn! Compliment!
Zeer geschikt voor kinderen.
Ongedwongen sfeer,hans sprakel
Pizzeria Ristorante Toscanini in Franeker
In eigentijdse en oude universiteitssteden moet je naar de pizzeria. Zo hebben we in Franeker gekozen. Na een dagje bezoek aan Workums Jopie Huismanmuseum en een beste wandeling in het Fryske Gea bij Makkum was er een stevige trek . De Montanara heeft aan de randen de verwachte luchtige "bergjes", de Frutti di Mare heeft voldoende zeevruchten om niet zelf uit vissen te gaan. Je ziet in Toscanini de pizzamakers vlot werken met verse en dus eerlijke produkten. De service is aardig, attent en precies op snelheid. De Tiramizu als toetje is onze eigen beloning. Probeert u ook eens het Italiaanse bier. Het smaakte mij goed.
Tuinstra
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Wij hebben het driegangen menu genuttigd en het was echt subliem.
het was ook betaalbaar, wat ook een zeer belangrijk punt is. Ik zou het zeker iedereen aanraden en de chef kok krijgt bij deze nog een extra pluim. Super goed. We komen zeker snel weer langs.Germa van Heerbeek
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Het driegangenmenu smaakte uitstekend! De prijs/kwaliteit verhouding is heel goed. De bediening was erg aardig.
De aankleding van het restaurant is keurig verzorgd maar niet gezellig. Voor groepen en voor kinderen is het heel geschikt.GN
In het weekend genoten van het buffet voor 14 pp. Een aanrader, smakelijk, warm en voldoende keus. Ook een compliment voor de bediening, vrolijk, correct en vriendelijk.
Falco Tuinman
Restaurant Bloemketerp in Franeker
Het eten was ontzettend lekker en betaalbaar! Je kunt merken dat er een nieuwe chef is. Ook complimenten voor de bediening. Als ik iets vervelend vind, is het als je continu moet vragen om drinken. De bediening lette hier goed op. Het interieur ziet er ook veel leuker en moderner uit dan voorheen. Al met al een hele verbetering en zeker een aanrader. Wij komen weer terug!
JK
Koud Buffet voor 20 man gehad en een keer gedineerd. In 1 woord kwaliteit. Nette bediening, kwalitatieve producten, goede presentatie en mooie locatie aan het water. Alles is hier zoals het hoort tot de toiletten aan toe. Een aanrader!
Ythúske de Bikker
Eerst eens chinees bij hun opgehaald, overheerlijk.
Een twee weken later er laat op de avond gegeten met 4 pers, was de kwaliteit van de nasi niet echt geweldig.
Sate is er erg lekker en ook de bami was prima.
Vlotte en vriendelijke bediening en we zullen zeker weer hier gaan halen/eten.Wennink
Pizzeria Ristorante Toscanini in Franeker
Een van de betere pizzeria's van Friesland, ruime keuze uit pasta's, pizza's, salades etc. Leuke binnentuin achter het restaurant. Aardige bediening, zeker een bezoek waard! En het zit vlak naast het theater!
Ton en Sita
Wij werden helemaal vrolijk van eten in de Doelen.
Wegens verwachte drukte hadden ze een aangepaste menukaart, maar die was in tegenstelling tot wat je zou kunnen verwachten compleet en scherp geprijsd.
Het eten was heerlijk, er was echt zorg aan besteed. Je kon bijbestellen wat je wilde.
De service was prima, vlot en vriendelijk.
De inrichting is sfeervol verzorgd, gezellig, vlot en je hebt toch privacy. Een goede metamorfose!
PS. De zelfgemaakte appeltaart is een aanrader! Wij komen gauw weer!suzan
Eten is goed, sfeer is super al moet je even wachten op je bestelling maar daar heb ik het wel voor over. Zeer goede kwaliteit en de hygiëne is erg goed.