Contactgegevens
- Biologisch
- Voorzieningen
- Terras
18 recensies voor Villa Augustus
Het eindcijfer is 4.0. (Minimum: 1, Maximum: 10)
- Eten / drinken
4,6
- Prijs / kwaliteit
2,9
Verloop van restaurantwaardering
Hier zie je hoe de waardering van het restaurant door de tijd verloopt.
Sjoertje
Afgelopen donderdag voor de tweede keer bij Villa Augustus gegeten..
Het is een prachtige, bijzondere locatie en de rit er naar toe is al een uitje op zich (vanuit de Brabantse Langstraat via het pontje bij Dussen en binnendoor naar het veer van Kop van het land).
Maar wat een gemiste kansen voor een uniek concept!Een biologische keuken met een originele kaart en aparte inrichting, industriële uitstraling in een Berlage gebouwtje.
De uitstraling, de locatie en het concept is zo leuk, zo mooi zo goed.. Maar de uitvoering bedroevend!
Prijs/kwaliteit slecht.
Noordzeekrab was klein en miste ook nog twee poten.
De salade kwam zonder dressing, de cheesecake was overheerlijk, maar voor € 4,50 een belachelijk kleine punt. Bediening matig, lange wachttijd. Het bestek, waarschijnlijk
ludiek bedoeld, kringloop kwaliteit.
De opstelling van de terrastafels met de orangerieplanten, nogal ongelukkig, zodat we uiteindelijk aan een klein, rond, wat viezig tafeltje gegeten hebben.
Mijn enthousiasme om Moederdag hier door te brengen is tot het nulpunt gedaald toen ik de flyer eens goed bekeken had.
Brunchbuffet € 28,50, echt veel te gek..Jammer, jammer jammer
- Eten / drinken 2
2,2 op schaal 1-10
johan
Een mooie locatie waarvan je in eerste instantie meer van verwacht. De inrichting is bijzonder te noemen. Je zit in een ruime hal, maar aan een krap tafeltje (voor 4 personen) op oude houten schoolstoelen. Het eten was niet slecht, maar zeer zeker ook niet bijzonder goed. Zeker als je achteraf ziet wat je er voor hebt moeten betalen. Kortweg is de prijs/kwaliteit niet realistisch. Het personeel moet je echt zelf roepen als je nog iets drinken wilt of een dessert wilt bestellen, iets wat toch vanuit het personeel zelf moet komen. Dit was mijn eerste, en laatste keer. Het zou veel beter kunnen en misschien wel moeten.
3,1 op schaal 1-10
DeEigenzinnigeKabouterRecensist
Laat ik alvast zeggen dat ik hier al een aantal maal heb gegeten. Laat ik alvast maar zeggen dat ik eigenlijk nooit een recensie schrijf. Ik eet overal. Van simpele grandcafe's tot ontzettende over-the-top luxe restaurants. Alle restaurants waar ik kom verdienen altijd een aantal maanden, nee zelfs jaren, om zich altijd te verbeteren mocht er iets te verbeteren zijn. Daarom schrijf ik geen recensies maar geef ik vriendelijk opbouwende kritiek na het eten. Vaak is er niets te klagen en hebben we gewoon een heel fijne avond.
Villa Augustus had zo mooi kunnen zijn. Het is een prachtige plek. Een historisch monument haast. Een prachtige enorme tuin waar zoveel ruimte is om heerlijke gerechten mee te maken.
Ik bel op een maandag aan het eind van de dag om te reserveren. Een kordate meisjesstem begroet mij vriendelijk. Ik vraag of er nog plek over is in het restaurant, en zo ja, of we dan kunnen reserveren. Het meisje vertelt mij dat dat zelfs niet nodig is, "want het is hier zo rustig". Prima denk ik. Dan verschijnen we wel gewoon in de avond zeg ik.
Dit is al, misschien van mijn kant, de eerste fout.
We komen 's avonds aan en betreden door het kleine "alternatieve" winkeltje heen het restaurant. Een bataljon aan lampen waar de politie nog U tegen zegt begroet ons. Het ziet er toch best wel druk uit opeens. Ik heb dan ook prima zicht over het gehele restaurant. Geen enkele bediende die ons ontvangt. Ik vraag maar aan een juffrouw die wat pannen aan het schoonmaken met een schuurspons is of er nog een plek vrij is.
Om maar een lang verhaal kort te houden krijgen we uiteindelijk een plek. Maar alle tafels die gedekt waren waren gereserveerd. Toch vreemd om als je drie uur geleden nog hoorde dat het helemaal leeg zou zijn.
De stoelen waar de gasten op zitten blijken een bij elkaar geraapt zooitje te zijn. Soms zijn het de alom bekende cafe stoelen, soms zijn het ietwat trendy uitziende stoelen. Geen enkele stoel heeft een leuning. Ik snap de bedoeling wel. Maak het nonchalant. Maar zoals het er nu uitziet is het rommelig. Dan gaan je ogen naar het bestek wat op tafel ligt. Het bestek ligt op wat lijkt een theedoek. Ik weet nog steeds niet wat nu de bedoeling is van de theedoeken op tafel. Moet ik die als schort gebruiken? Of is het de bedoeling dat ik mijn bord nog schoonmaak na het eten? Op de theedoeken ligt bestek wat lijkt alsof je het mee zou nemen naar een jeugd hostel voor een weekendje-weg met groep 8 van de basisschool.
De menukaart is een los flapje A4 papier van 2 jaar oud, alsof we de kaart van de lokale afhaalchinees lezen. Alleen de prijzen zijn niet zoals van jouw lokale afhaalchinees. Nee, zelfs al heeft de afhaalchinees nog beter bestek, de prijzen lijken je nu al een beetje uitgeputte geest hoop te geven dat het eten toch ontzettend smakelijk zal worden.
Een serveerster komt gelukkig prima op tijd een bestelling opnemen. We kiezen een voorgerecht en hoofdgerecht uit en zien wel wat het wordt. Ook bestellen we een fles wijn.
Na een tijdje komt een ober er aan met de wijn en de wijnglazen. Helaas zijn de wijnglazen toch wel ontzettend klein, wat de rode wijn niet ten goede komt. Goed, het mag de pret niet drukken natuurlijk. Boeit niet. Geeft niet. Maar wel weer een minpunt.Het brood komt op tafel. Klef brood, maar op zich goed te eten. Geen boter. Olijfolie stond er al wel. Helaas was de olijfolie over de datum.
Ik wil echt vertellen dat de voorgerechten ook wel weer door de bocht konden. Maar dan zou ik liegen. Voor rond de 10 euro krijgen we maaltijdsalades die bij de Albert Heijn nog beter uit de bus komen, of ontzettend simpele gegrilde groentes met geen enkele side dish. Mijn gerecht bestond uit een selectie van groenten. Allemaal gegrild. Het smaakte alsof ze ook allemaal even lang waren gegrild. De enorm lompe bos knoflook leek nog rauw. De artisjokhartjes waren inmiddels bitter geworden (en serieus, zwart). Dat alles zonder enige vorm van saus danwel garnituur erbij om de smaaksensatie op gang te brengen. Nee wacht, er zat gewoon een bakje mayonaise bij.
Ik wuif het incident maar weg en neem nog een slokje wijn en converseer verder met mijn gasten. Met moeite probeer ik alles op te eten, maar de bos knoflook liet ik toch echt gewoon staan. De voorgerechten worden weggehaald. De bediening was weer prima moet ik zeggen.
Dan bedenk je: de hoofdgerechten zijn rond de 20 euro. Dat moet toch wel goed gaan. Ik had een bepaald soort vlees besteld.
De hoofdgerechten waren helaas ook belabberd. De garnering was deze keer pompoen met ik geloof nog een bepaalde selectie van tuinkruiden. Ook de pompoen, de groente waarvan ik hoopte dat ik deze toch nog met smaak zou willen opeten, was bitter. BITTER! Het vlees was helaas ook niet op smaak. Het smaakte gewoon niet. Ik betreur de koe die voor Villa Augustus ten onrechte moest sterven.
De frietjes bij het hoofdgerecht waren lekker.
En dat was het enige. De frietjes. Voor ongeveer 40 euro heb je prima bediening en lekkere frietjes. De rest is de moeite niet. De gerechten zijn werkelijk waardeloos. Het had zo'n mooi restaurant kunnen zijn.
- Eten / drinken 1
1,8 op schaal 1-10
Han
Eten is redelijk goed maar bediening is dramatisch slecht. Heb het nog niet eerder meegemaakt. Ons bezoek is er echt door bepaald het is het eerste restaurant waar ik ooit geweest ben, waar ik een klacht ingediend heb.....
Plek is erg leuk, eten lekker, maar niet bijzonder.- Eten / drinken 5
5,4 op schaal 1-10
Van Horssen
Vanavond met mijn echtgenote gegeten in Villa Augustus. De sfeer is anders als bij andere restaurant. Er is veel te zien en de lokatie met tuin is schitterend. voor Mensen die houden van biologisch seizoensgebonden eten is dit de perfecte locatie..Kortom hier moet je een keer gegeten hebben!!
- Eten / drinken 7
5,8 op schaal 1-10
Schouten
We komen hier met regelmaat, personeel is altijd vriendelijk de producten erg vers en een erg gezellige sfeer.
"helaas" vinden wel meer mensen dit, waardoor reserveren soms noodzaak is.- Eten / drinken 9
7,8 op schaal 1-10
x
Zeer bijzondere ambiance. Zou een topper kunnen zijn. De service is beneden peil. Dat geldt ook voor de kwaliteit van het eten. De prijs/kwaliteitsverhouding is slecht.
Het winkeltje is top!
- Eten / drinken 3
2,7 op schaal 1-10
Jena
Het meest aparte restaurant waar we ooit hebben gegeten. De sfeer en ambiance is heel ongedwongen, misschien iets tè, ik geloof dat we 5 verschillende mensen aan tafel hebben gehad om ons te bedienen. Heel trendy uitstraling, hier moet je echt een keer geweest zijn. Je moet dan wel tegen drukte kunnen want het was gezellig vol en heel lawaaiig maar dat draagt ook weer bij aan de aparte sfeer.
Het eten was lekker en vrij onconventioneel, ik had gezien de manier waarop VA zich presenteert op internet, een uitgebreidere kaart verwacht.
Porties waren voor ons groot genoeg en we hebben heerlijk gegeten en een vermakelijke avond gehad, er is genoeg te bekijken!- Eten / drinken 8
7,4 op schaal 1-10
P.Schuringa
Ik ben er nu 1 keer geweest en dat is meteen de laatste keer.
Ik vind de prijzen erg hoog en de sfeer is alsof je in een fabriekshal zit, aangekleed met stoelen en tafels van de kringloop! Echt een afknapper.- Eten / drinken 4
2,8 op schaal 1-10
Recencees
Ziet er leuk uit, de entree is al verrassend. Jammer dat dan de verrassing ophoudt. Eten en bediening zijn van matig niveau. Houd je van biologisch etc. dan zal je iets positiever zijn. De wijnen - ook al biologisch - zijn helaas karakterloos. O ja, de verassing komt nog bij een relatief te hoge rekening.
3,4 op schaal 1-10
C. de Vries
Ik houd van bloemen, maar niet op mijn bord!
Er zijn vast mensen die kunnen genieten van het eten van dit restaurant (en er flink voor willen betalen), maar ik vind het 3x nix!
- Eten / drinken 1
2,2 op schaal 1-10
Martijn
Uniek sfeervol en gepassioneerd restaurant waar je heerlijk kunt eten tegen schappelijke prijs. Lekkere producten uit eigen tuin soms, waar je ook nog lekker in kunt wandelen. Buiten eten kan ook en ze hebben een leuk winkeltje, maar die producten die ze daar verkopen zijn erg duur. Het is er altijd gezellig druk. De bedenker van dit alles heeft 't goed bedacht. Ik en andere familieleden van mij komen er graag!
8,1 op schaal 1-10
Ans
We hebben er met vier mensen gegeten. Ik had keuze uit verschillende glutenvrije maaltijden, zowel voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten. Het eten was lekker en het was een leuke ambiance. Het is zowiezo bijzonder om glutenvrij te kunnen eten zonder daar vooraf afspraken over te maken.
- Eten / drinken 9
8,5 op schaal 1-10
DB
Vond de kwaliteit prijs verhouding niet goed. Bord wat opgediend wordt zie er niet uit zoals je mag verwachten. Verkeerd gerecht gehad dit maar geaccepteerd.
- Eten / drinken 4
3,6 op schaal 1-10
ashley
Als je van echt heeel apart eten houdt moet je hier eten.
Ze maken hier wel heerlijke aardappeltjes met rozemarijn, maar de rest was toch iets te apart voor mij. Ik vind het wel echt een super mooi gezellig en apart restaurant (in positieve zin)!
- Eten / drinken 7
7,2 op schaal 1-10
René
Qua concept nergens mee te vergelijken en daarom een 'must see', maar de menukaart raakt kant noch wal. Elf euro voor vijf stukjes ravioli als hoofdgerecht gepresenteerd, is niet alleen duur maar ook misleidend. Daarna lopen de prijzen snel op. Bediening is ronduit chaotisch. Hier is het niet het gebrek aan personeel, maar het gebrek aan coordinatie waardoor heel wat bestellingen de mist in gaan. Kortom een gelegenheid waarvan het concept op een aantal punten sterker is dan de uitwerking ervan.
6,2 op schaal 1-10
Bas
Een fantastisch fijn restaurant, waar ik regelmatig en graag kom. Unieke ambiance, prettige bediening, goed eten, handige locatie. Prijs en kwaliteit zijn hier echt in balans.
8,6 op schaal 1-10
McTenD
Heb hier nu een aantal maal gegeten. Het is de locatie en de ambiance die het nog enigzins acceptabel maakt. Slechte bediening. Wel vriendelijk, maar verre van attent. Eten is van matige tot redelijke kwaliteit. De prijzen zijn echter niet in verhouding. Jammer.
5,1 op schaal 1-10
Restaurants in de buurt