Het Strand in Den Bosch

Verstuur een email »
Reserveren
Reserveer online

Omschrijving

Welkom bij restaurant het strand waar lekker eten en gezelligheid voorop staat.
Wij serveren een 3 gangen keuze menu voor € 19.50 wat elke maand weer veranderd, check de website voor het actuele menu. Daarnaast hebben wij ook een kleine A la kaart waar nog meer lekkere dingen opstaan en ook die veranderen nogal eens. Ons eetbeleid is, dat er is zoveel lekkers te eten is over de wereld dat we inmiddels al 4 jaar vele gerechten geserveerd hebben, en dat ook in de toekomst zullen blijven doen.
Het eten is eerlijk, vers en relatief eenvoudig.
elke dag doen we boodschappen bij groothandels en op markten om leuke en lekkere dingen te ontdekken en die te verwerken in het menu of los op de kaart. Onze (huis)wijnen zijn vriendelijk geprijst en willen toch ook door het jaar heen wel eens veranderen, omdat de keuze daarin ook enorm is. We zijn van mening dat verandering van spijsen en dranken doet eten en drinken. Kom snel eens proeven!

Keuken
Hotels in de buurt »
Omgeving
In het centrum
Ambiance
Budget, huiselijk, gezellig en nostalgisch
Kinderen
Kinderstoel aanwezig en magnetron (voor kindervoeding)
Toegankelijkheid
  • Chef: Paul Wouters
  • Gastheer/vrouw: Paulus van den Hoven
  • Eigenaar: Paulus van den Hoven
Parkeren

Gelegenheid in de Arena Q Park, aan de Zuidwillems vaart, of citadellaan.

OV

Halte Otrhenstraat en 30 mtr teruglopen aan de overkant op de hoek, bijna alle lijnen komen daar langs.

1 0
7 4
8 7
9 14
10 5

Hier zie je hoe de gemiddelde waardering van het restaurant door de tijd verloopt.

Er zijn 31 recensies geschreven voor Het Strand.

Het eindcijfer is 8.6. (Minimaal: 1, Maximaal: 10).

Schrijf een recensie »

1. Esther

Eindcijfer 9,3 op schaal 1-10

Gisteravond heerlijk gegeten bij Het Strand! Zowel het voor-, hoofd- als nagerecht waren verrassend en overheerlijk! Daarnaast was de bediening erg vriendelijk en gemoedelijk! Een hele prettige, gemoedelijke tent met een super prijs/ kwaliteit-verhouding! Hier komen we zeker nog eens terug!

2. josje

Eindcijfer 8,5 op schaal 1-10

Heerlijk en gezellig gegeten. We kregen per ongeluk het verkeerde gerecht maar dat werd vervolgens prima opgelost!

3. Jacqueline Popelier

Eindcijfer 7,9 op schaal 1-10

Lekker gegeten in een heel gezellig aangekleed restaurant. Je waant je even ergens anders. En met die enorme stortbui, waardoor de Orthenstraat blank stond, was het bijna echt een strand.

4. Els van Gils

Eindcijfer 8,7 op schaal 1-10

Vanavond met de carnavalsvereniging met 15 personen heerlijk gegeten.
    Aan alle gerechten was goede aandacht besteed en bediening was vlot en vriendelijk.
    Sfeer was prima, kortom lekker gegeten voor een goede prijs.
    Alle lof en zeer aan te bevelen.

5. Kees van den Berk

Eindcijfer 8,9 op schaal 1-10

Heb vanavond voor de "zoveelste" keer weer heerlijk en ontspannen bij 't Strand gegeten.
    Paulus en Paul stellen steeds weer een aantrekkelijk maar vooral smakelijk 3 gangen menu samen voor slechts € 19,50. Bovendien heb je dan ook voldoende gegeten.
    Mooie gerechten; zeker géén liflafjes!!
    De á la Carte gerechten zijn overigens ook aan te raden!!
    Ik moet echter niet te veel reclame maken anders kan ik (net als afgelopen dinsdag) niet terecht omdat de zaak vol zit. Ze verdienen het.

6. Hans

Eindcijfer 8,9 op schaal 1-10

Naar aanleiding van de eetervaring van onze zoon en de goede recensies bij het strand een 3-gangen keuzemenu gegeten. Het eten was prima zowel wat betreft kwaliteit als hoeveelheid. Ook de verhouding prijs kwaliteit was dik in orde. Hier komen we zeker nog een keer terug.

7. Maria

Eindcijfer 6,6 op schaal 1-10

Na al die goede recensies togen wij ook naar Het Strand.
    De ontvangst was plezierig, bediening vriendelijk, niet heel oplettend want we kregen het verkeerde toetje.
    Het voorafje, de gamba's waren heerlijk maar allebei onze hoofdgerechten vonden we te zout ( vegetarische groentenspies en de zeewolf.)
    En is het misschien een idee om op de harde zittingen van de stoelen strandkussentjes te leggen ?

8. Diana

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

Top restaurant waar we regelmatig eten. Alles is er erg lekker, ongedwongen sfeer en leuke bediening. Zeker een aanrader om lekker en niet al te duur te eten.
    Ga zo door!!

9. Carlijn

Eindcijfer 9,3 op schaal 1-10

Afgelopen week met mijn vader en vriend gegeten. Wat een top restaurant. In jaren niet zo'n lekker stuk lamsentrecote gegeten, en hetzelfde gold voor de malse biefstuk á la 'het Strand' met verse paddestoel-truffelsaus. En dat voor een prijs van respectievelijk € 17,50 en € 13,50 (eetcafeprijzen, maar dan wél met kwalitatief goede ingredienten) Lekkere rode huiswijn voor weinig geld en een huiselijke sfeer met open keuken.

Zeker een aanrader, hier kan menig restaurant wat van leren! Tot de volgende keer, Strand!

10. joeri

Eindcijfer 8 op schaal 1-10

3x gegeten en de kwaliteit en service blijft gelijk, deze is echt goed.

De prijs kwaliteit verhouding is meer dan redelijk.

Binnenkort weer lekker eten hier.

11. Jeroen van Rosmalen

Eindcijfer 8,9 op schaal 1-10

Gisteren met acht personen gegeten bij Het Strand.

Ben zelf niet onder de indruk van de Hollandse keuken, en zeker niet op de wijze waarmee Nederlandse restaurants omgaan met ons -zo daar al sprake van is- culinaire erfgoed. Beetje Maggi, beetje Knorr en een vleugje Honig overheersen doorgaans vaak in veel keukens.

Maar niet in restaurant Het Strand.

Een eenvoudige menukaart maakt de keuze makkelijk. Makkelijk, omdat we vaak uit weelde geen keuze kunnen maken als de menukaart een naslagwerk is van 20 bladzijden.

Voorgerecht vers en goed.

Hoofdgerecht zonder uitzondering bijzonder lekker en juist bereid. De bijgerechten onderscheidden zich door originaliteit en zelfs de onontbeerlijke mayo maken ze zelf.

Het toetje sloot aan bij het eerder verorberde en de gastheer gaf het gevoel dat hij speciaal voor ons zijn restaurant was begonnen.

Al met al een erg prettige verrassing. Ik maak hier mijn vaste adres van op het moment ik de verleiding niet kan weerstaan om me op vaderlandse bodem een maaltijd te laten voorschotelen.

12. Juultje

Eindcijfer 8,1 op schaal 1-10

Een tijdje terug voor het eerst bij Het Strand wezen eten, we wilden iets makkelijks, gewoon gezellig zitten, even een hapje en weer door.

Het Strand voldeed aan al deze eisen.

Het eten was basic maar erg lekker, het vlees erg goed gebakken!

Mijn vriend had als toetje het kaasplankje, wat super was. De bediening kwam nog even een extra bordje brengen nadat we bij het bestellen hadden aangegeven dat er vooral pittige kazen op mochten. Super service!

13. Wilmer Soeria Santoso

Eindcijfer 8,4 op schaal 1-10

Aten er met vrienden. Een prima prijs/pret verhouding!

Leuke, charmante en attente bediening.

Er wordt lekker gekookt. Kleine kaart en een goede rode huiswijn.

Voor ons vieren wat weinig frites en sla, maar kon - zonder meerkosten - bijbesteld worden.

Inrichting is basic, maar zeker niet ongezellig.

14. p.timmermans

Eindcijfer 7,2 op schaal 1-10

Als Paul kookt lekker, anders 2 x nadenken.

15. Meisje

Eindcijfer 7,4 op schaal 1-10

Je waant je in een strandtent in Scheveningen, alleen het zand op de vloeren ontbreekt. Het doet wel wat "oubollig" en "lokaal-achtig" aan. Het eten is wisselend van kwaliteit evenals de bediening. Als Paul (de kok) er is, is het eten van goede kwaliteit en met de juiste prijs/kwaliteitverhouding.

16. Norbert

Eindcijfer 9,4 op schaal 1-10

Het strand ziet er een beetje simpel en informeel uit.

Als gast voelde ik mij direct thuis, een ontspannen sfeer, iets wat ik op het strand in Zeeuws Vlaander zo ook ervaar.

Geen super grote uitgebreide kaart, 3 gangen met per gang 3 keuzes, wat extra toetjes en nog een aantal gerechten op het grote bord.

De gerechten waren stuk voor stuk perfect op smaak, zelfgemaakte friet met volgens mij zelfgemaakte mayonaise.

Perfect wat ze daar voor 19,50 maken in de keuken.

Kom zeker weer eens terug.

17. Inge

Eindcijfer 7,9 op schaal 1-10

De binnenkomst viel wat tegen... de inrichting liet wat de wensen over en ook het personeel was niet erg representatief te noemen (houthakkersbloesjes, spijkerbroeken, gingen over tafel hangen, stonden met mobiel te spelen) en we kregen rode wijn in een witwijn glas gepresenteerd.

Wat waren wij aangenaam verrast toen we onze gerechten ontvingen! Het 3-gangengerecht was werkelijk super en vriendelijk geprijst. Ook de vraag naar wat extra frites was geen enkel probleem. (klein bakje voor 4 personen was wat aan de magere kant)

18. Aniel

Eindcijfer 9,5 op schaal 1-10

Goed eten, goede bediening. Ik voel me elke keer een beetje schuldig als ik de rekening krijg..

19. Ilse Somodiwongso

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

25 jan.: Eerst complimenten aan de chef en bediening. Ik woon in het buitenland en heb via internet het restaurant gevonden en de recensies gelezen. Heb het dus uitgeprobeerd en het was voortreffelijk. We waren met een man of 6 en de gerechten die we hadden uitgekozen waren stuk voor stuk goed. Ik neem eigenlijk nooit een nagerecht, maar de wentelteefjes met kaneelijs, daar had ik er best 2 van kunnen hebben, haha. Prijs kwaliteit prima. Ik ga er binnenkort weer heen.

20. Igor Blok

Eindcijfer 9,3 op schaal 1-10

Ik reis veel en eet in vele landen en normaal neem ik niet de moeite om een recensie te schrijven. Nu wel! Als voorgerecht hadden we de Thaise kokos soep en de salade van eend, peer en groene asperges. Van de soep ging je steeds sneller eten, zo lekker was 'ie. De salade was ook erg goed. Hoofdgerechten waren de vangst van de dag; zalm en konijn in mosterd saus. Allebei goed. Niet zo uiterzonderlijk lekker als sommige andere gerechten maar wel lekker. Nagerecht wentelteefjes met kaneel ijs. Zo lekker dat het binnenkort of extra belast wordt of illegaal verklaard wordt! Verder goede wijn voor redelijke prijzen, vlotte, vriendelijke bediening in een ontspannen sfeer. Ik kom terug!

21. peter

Eindcijfer 7 op schaal 1-10

Lekker gegeten. Vreselijk irritant dat je niet gewoon kraanwater kan kopen. Brabants water is het lekkerste water wat er is! Zielige vertoning dat je moet betalen voor gebotteld water. Weinig gastvrij en volkomen onnodig.

Alleen al millieutechnisch al dat gezeul met glas!

Vraag desnoods anderhalve euro voor een karaf met een schijfje komkommer en een takje mint. Ziet er een stuk vriendelijker uit dan steeds je geïndoctrineerde personeel de klant te moeten laten overtuigen van het nut van gebotteld water! Ja in Rotterdamse resataurants heeft dat nut ja! Maar hier niet!

22. wouter

Eindcijfer 8,5 op schaal 1-10

Agelopen zaterdag bij het Strand gegeten. Beschrijving in een woord : geweldig! Het eten was keurig op smaak gebracht, het vlees was precies goed gegaard. Wijn & spijs combinaties waren werkelijk uitmuntend! Het eten werd met de juiste temp uitgeserveerd.
    Prijskwaliteits verhouding was perfect en de bediening had een frisse en energieke uitstraling.
    Goede ambiance, een aanrader voor iedereen die ervan houdt om in de watten gelegd te worden!

23. Hans

Eindcijfer 5,2 op schaal 1-10

Hebben na het lezen van de goeie recenties de stap gewaagd en een 3-gangen menu van 19 euro besteld. Wachttijden vooraf en tussen de gangen te lang. Ikzelf heb over het voorgeschotelde geen opmerkingen, maar hetgeen mijn vrouw voorgeschoteld kreeg......Tagliatelle au salmon bleek te bestaan uit tagliatelle met tomatensaus en een blik fijngeprakte zalm. Hoe durf je zoiets voor te schotelen. Heb uiteraard de bediening hierop gewezen. De enige opmerking was bij het serveren van het ( lekkere ) toetje, hopelijk is dit beter. Voorlopig dus even niet meer, jammer jammer jammer.

24. Frits Velthuijs

Eindcijfer 8,8 op schaal 1-10

Prima gegeten voor een zeer redelijke prijs. Zeer aan te bevelen.

Een gezellige en goede bediening. We komen zeker nog eens terug.

25. femke

Eindcijfer 9,9 op schaal 1-10

Heerlijk gegeten! Verse mayo en heerlijk 3 gangenmenu voor een goede prijs!

Wij komen zeker vaker terug!

26. ralph

Eindcijfer 8,2 op schaal 1-10

heerlijk steeds wisselend 3 gangen menu. met voornamelijk verse producten en een vriendelijk geprijsde aangename wijn. wat wil een mens nog meer?? goedzo ga zo door!

27. Koen

Eindcijfer 8,9 op schaal 1-10

Heerlijk gegeten, zeker gezien de prijs!

28. Anne Boon

Eindcijfer 10 op schaal 1-10

We hebben het heel gezellig gehad en heerlijk gegeten. De ober vond ik geweldig! ik heb een paar tekeningen op servetten gemaakt en aan hem gegeven, hij heeft ze toen voor het raam gehangen. Ook het toetje wat ik had smaakte geweldig.

29. Lucienne

Eindcijfer 9,4 op schaal 1-10

Goed en betaalbaar eten. Klein maar gezellig en relaxed. Ik kom zeker terug

30. Marloes

Eindcijfer 9,5 op schaal 1-10

Harstikke leuke sfeer, heerlijk eten voor prima prijs, en de bediening is vrolijk en netjes. Top!

31. eug

Eindcijfer 8,3 op schaal 1-10

absoluut de moeite
    waard,gezellige sfeer, uitstekend menu voor weinig geld aanbevelingswaardig

Schrijf een recensie

1. Zorg ervoor dat je recensie voldoet aan de recensieregels.

Restaurants in de buurt