adriaan's profielfoto

Twitter
ad88888
Lid sinds
6 januari 2010

Ik ben sinds 2e helft 2008 meer geïnteresseerd in de top keukens. Ik heb inmiddels al aardig wat restaurants bezocht. De krenten uit de pap zijn inmiddels favoriet geworden. Deze favorieten blijf ik volgen en ik probeer er fijne nieuwe adressen bij te vinden. Favoriet wordt je wanneer ik minimaal twee restaurantbezoeken erg enthousiast ben.

De lunch is inmiddels mijn favoriete tijdstip om te eten, vaak is de prijsstelling beter en het is ook rustiger in het restaurant. Het beleven van nieuwe smaken en mooie wijn spijs combinaties zijn voor mij belangrijk. Ook de prijs blijft belangrijk waardoor ik inmiddels een soort van kopjesjager ben geworden. Ik wil het budget loslaten om zo af en toe de gerenommeerde zaken uit het top segment te kunnen bezoeken.

De waarderingscijfers. Het lijkt erop dat ik wat hoge punten geef. Dit komt omdat ik wat hoog gestart ben, de middenklasse kan zo ook makkelijker een 8 scoren. De punten zijn op basis van mijn persoonlijke smaak. Ik heb geen opleiding genoten in deze branche en ben een pure hobbyist.

Ik ben een echte kaasliefhebber en heb mezelf hiermee al erg veel verwend, in restaurants zal ik zelf niet snel een kaasplank bestellen "rijpe!" roodbacterie heeft mijn voorkeur, mijn toppers: Epoisses, boeren Munster of gedrenkt in marc de Gewurztraminner en boeren Langres

Mijn top 18 gegeten gerechten:
1. De ganzenlever bereidingen (optima forma in 4 rondes) Lindehof sept.'10, begeleid door Trentham uit Australië Taminga 2006
2. Langoustine bereidingen, Boreas 4-'13 begeleid door Griekse Petra van het domein Kir Yianni 2011
3. Tarbot met specerijen Boreas DWTS december 2011 begeleid door Bussay Szürkebarát (pinot gris) 2008
4. Bereidingen van eendenlever en langoustines Hofstede de Blaak 11-`12 begeleid door Puligny-Montrachet 2007 van het huis François Buisson.
5. De ganzenlever bereidingen (Terrine, gebakken en brûlée) Lindehof dec. '11, begeleid door Grüner Veltliner Auslese 2007 van Rabl.
6.Noordzeekrabsalade met appel en limoen, gegrilde Sint-Jacobsmossel, eendenlever Hofstede de Blaak april `12 begeleid door Riesling 2010 Dr. Burkling-Wolf.
7.Paling in `t groen, Het Gebaar 7-`12 begeleid door Spinifex "Lola"
8. gegaarde reuze Langoustine met een saus van groene appel en kerrie Lindehof 4-'13 begeleid door “Filo di Arianna” 2009 uit Tenuta Roveglia
9. Strand met gemarineerde sint-jakobsmosselen Boreas 12-10 begeleid door Portugese witte Adega de Pegões
10. De bereidingen van eend (borst en stoof) Linnen 2009, begeleid door syrah Argentinië
11. Kreeft gerecht met langoustine, Hofstee sept. 2011 begeleid door Hongaarse Olaszrizling 2009 van het huis Figula
12. Sole Meunière Het Gebaar maart 2011 begeleid door Rueda van Javier Sanz
13. Heek filet, miso, citrusfruit, en dennenolie, Prikkelz 8-2012 begeleid door flower and the bee uit de Ribeiro
14. Kalfszwezerik en langoustines begeleid door rosé van Domaine de Haut Gleon verwenlunch 4-2010 Avant Garde
15. De bereidingen van Anjou duif (borst, bout en stoofpot) Lindehof april 10 begeleid door Argentijnse Malbec van Salentein 2007.
16. Munsterkaas met luchtige aardappel, smeltende eendenlever, truffelvinaigrette en macadamia noten Hofstede april '12 begeleid door Angove 2010 uit Australië.
17.Tarbot, citroen risotto, IJselmeerpaling en basilicum Fred 11-'11 begeleid door TO 2009 Velich
18. Zeeuwse platte oesters, peer, sint jakobsmossel en crème met limoen, Mijn Keuken 10-`12 begeleid door Soave.

Daar ik minder een dessert liefhebber ben en ik deze niet buiten de boot wil laten vallen hier nog een top 9 met memorabele desserts.
1. mango, chocolade, kokosnootijs, Boreas dec. 2010, begeleid door Baumard Vert de l'Or
2. aardbei en trekdrop, ijs van tonkabonen. Wollerich juni 2010, begeleid door Miselle van Petit Manseng 2008 uit Gascogne
3. Amandel, passievrucht, chocolade en ijs van ginger beer 2-'13 Librije's zusje begeleid door moscatel Spanje.
4. Soleil Het gebaar 7-`12 begeleid door ariyanas-moscatel 2007
5. Bittere chocolade met karamel, hazelnoot en rozenbottel. Boreas 4-'13 begeleid door Moscatel do Douro reserve 2004 van het huis Portal
6.Chocolademousse, citrusschilletjes en pruimen. Wiesen jan. 2011 begeleid door PX sherry El Candado
7. Zoetzure kwark, limoen, veenbessen en amarenekersen, SEC 12-'12 begeleid door Brachetto (Birbet) van het huis Michele Taliano
8. chocolademousse bolletjes en toefjes met citrusfruit, Het Gebaar maart 2011 begeleid door Chamber Rosewood Muscat uit Australië
9. Gemarineerde abrikoos uit Spanje met een saus van gezouten karamel en ijs van lavendel, Wollerich juni 2011 begeleid door Petit Manseng van het huis Miselle.

Vrienden 9

Alle vrienden

Login om een bericht te plaatsen op dit profiel.