Kabul in Breda

Kabul, het eerste en beste Afghaanse restaurant in Breda!

1. Dsc01573-jpg20110919-32748-1tqpmw1_featured
Verstuur een email »
Reserveren
Reserveer online

Omschrijving

In een gezellige, vriendelijke, ongedwongen sfeer genieten van heerlijke Afghaanse gerechten bereid met geurige kruiden, in een oosterse ambiance.
Onze gerechten worden met liefde bereid volgens authentiek grootmoeders recept.
Kabul restaurant moet je beleven!

Keuken
Hotels in de buurt »
Omgeving
In het centrum
Ambiance
Kindvriendelijk, romantisch, huiselijk, gezellig, rustig en zakelijk
Kinderen
Kinderstoel aanwezig en magnetron (voor kindervoeding)
Diëten
Vegetarisch, glutenvrij, halal en lactosevrij
Voorzieningen
  5. vr: 17:00-22:00
  6. za: 17:00-22:00
  7. zo: 17:00-22:00
Parkeren

Voldoende parkeerplaats voor restaurant. (gratis parkeren)

1 0
7 1
8 2
9 8
10 1

Hier zie je hoe de gemiddelde waardering van het restaurant door de tijd verloopt.

Er zijn 13 recensies geschreven voor Kabul.

Het eindcijfer is 8.3. (Minimaal: 1, Maximaal: 10).

Schrijf een recensie »

1. Sanne van Dijk

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

Gisteravond weer onze maandelijkse meidenetentje gehad en dit keer mocht ik het organiseren en omdat ik wel van 'nieuwe keukens' houd, gingen we naar Kabul!

Ik had er goede dingen van gehoord, dus ik was erg benieuwd; het blijft immers een persoonlijke mening. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan niets anders zeggen dat het een zeer geslaagde avond was (en het goede eten en de leuke sfeer hebben daar zeker aan meegeholpen!)

De bediening was leuk, netjes en beantwoordde onze (vele) vragen geduldig en uitgebreid, zodat we een goede keuze konden maken en uiteindelijk hebben we heerlijk zitten smullen. De wijn vloeide ook rijkelijk (tip: neem een fles i.p.v. een glas als je met meerdere personen bent!) en we hebben enorm gelachen en genoten!

Kabul is zeker een aanradertje en een restaurant om te onthouden. ik zal er dan ook zeker nog eens terugkomen, want ik ben nu toch ook wel erg benieuwd naar de andere gerechten op de kaart ;-). De prijs/kwaliteit verhouding vond ik persoonlijk ook netjes. Als je er rekening mee houdt dat ze met dagverse producten werken en niet uit potjes en/of blik (wat je ook zeker kunt merken aan de heerlijke, volle smaken), dan weet je dat je niet voor een shoarma-prijs hier kunt eten, maar daar kies je ook niet voor toch...anders ging je wel naar de shoarma-boer op de hoek :-).

Kortom: tot snel weer, mensen van Kabul en bedankt voor een heerlijke avond!

2. Swampie

Eindcijfer 6,3 op schaal 1-10

Hier gisteren met gezellig gezelschap gegeten. De sfeer in het restaurant is goed en de bediening aardig en netjes.
    Van buiten zou je niet verwachten dat dit leuke restaurantje er zou zijn, maar eenmaal binnen is het zeker een leuk tentje!
    Het eten wat op de menukaart staat zul je niet snel in andere restaurants tegenkomen en dat maakt het een beleving om hier eens te gaan eten, helaas is de menukaart wel dusdanig klein dat ik er niet snel terug zou gaan om weer eens wat anders te proberen, misschien als ze een keer wisselen van kaart.
    Zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht was lekker en precies wat er op de menukaart werd verteld. Je kunt hier echt genieten van de dingen die je besteld!
    Helaas was de prijs wat aan de hoge kant, je krijgt lekker eten, maar door de prijs verwacht toch nog wel wat meer of extra's.
    Voor mij was het een leuke ervaring om hier eens te eten, maar door de prijzen en de kleine kaart voorlopig geen tweede keer.

3. Cynthia

Eindcijfer 6,9 op schaal 1-10

Ik heb hier gegeten met partner en vrienden. Kabul stond al lang op mijn verlanglijstje, wie had ooit gedacht dat ik naar Breda zou verhuizen zodat het nu op loopafstand van mijn appartement is..? Anyway, we gingen naar binnen, waar het er erg mooi uit zag, een stuk mooier dan van de buitenkant. Er hing een goede sfeer, ik miste alleen de muziek. We werden vriendelijk welkom geheten en onze jassen werden aangenomen.

Na de kaart door te hebben gekeken, besloten we a la carte te bestellen (er is ook de mogelijkheid tot een verrassingsmenu, maar volgens mij is dat gewoon een combinatie van de gerechten op de kaart). We kregen een amuse, bestaande uit kikkererwten in een sausje met veel koriander erbij. Ik vond het wel redelijk smaken, het was alleen wat veel voor een amuse en er had wat meer pit in gemogen.

Ik nam als voorgerecht de mantoe, bestaande uit 4 of 5 hoopjes pasta met gehakt en een tomaten/yoghurt sausje. Ik vond het lekker, maar ook dit had wat spannender mogen zijn. Voor de prijs (10,50) vond ik het niet goed genoeg. Het werd wel op een mooi bordje geserveerd.

Als hoofdgerecht had ik de tjophan kabab. Dit bestond uit twee stokjes met kippenvlees, een frikandelvormige rundergehaktstaaf en een lamskoteletje, gegrilld op de barbecue. Er zat een koriander saus bij en een yoghurt sausje. Verder zat er nan bij (Afghaans brood), rijst en een frisse salade met komkommer, tomaat, munt, bosui en, hoe kan het ook anders, koriander. Koriander zat letterlijk overal bij en ik ben er niet zo gek op, tijdens dit diner vond ik het ronduit storend omdat het nogal overheerst. Voor de rest vond ik de salade heerlijk, echt lekker bij het eten. De nan was helaas niet knapperig genoeg. De rijst was lekker, vooral met het yoghurtsausje erbij. Het kippenvlees was vrij mals. De gehaktstaaf vond ik lekker maar wel wat saai en onorigineel, het smaakte net als de suzuki die je bij de Griek krijgt. Het lamskoteletje vond ik lekker, maar het was fijner geweest als het niet voor 25% uit bot bestond (wat het ook lastig maakt om het netjes te eten). Conclusie: ik vond het hoofdgerecht lekker, maar het vlees had ik ook bij de Griek kunnen krijgen en sommige dingen hadden wat beter gekund. Voor de prijs (22,50 geloof ik) vond ik het in ieder geval onder niveau.

Na het hoofdgerecht hebben we besloten genoegen te nemen met een drankje. Tijdens het diner hadden we een fles water en een fles rode huiswijn, ik moet zeggen dat deze wijn echt HEEL lekker was. Dus pluspunten daarvoor!

De bediening was oke. De gastheer deed het erg goed, alleen liet hij ons soms nogal lang wachten (bv met afruimen lege glazen en nieuwe bestelling opnemen). De serveerster keek niet-begrijpend als we haar wat vroegen en ze verstond ons niet goed. Taalprobleem.. Ik heb er alle begrip voor, maar ik vind het niet professioneel. De rekening werd gebracht in een leuk kitscherig kleurrijk doosje.

Tja, de rekening viel mee omdat we geen nagerecht hadden genomen, maar de losse gerechten vond ik zeker te duur. Jammer, ik had er meer van verwacht na het lezen van de recensies op Eet.nu.

4. Ralf & Patricia

Eindcijfer 8,2 op schaal 1-10

Een leuk restaurant waar Hadhi en zijn familie je zeer welkom laat voelen. We wisten niet wat we moesten verwachten van de Afghaanse keuken, maar voor ieder die eens wat anders anders / aparts wilt eten is het een aanrader. Schappelijke prijzen.

5. I. van der Ploeg

Eindcijfer 9 op schaal 1-10

Wij zijn na een middagje winkelen met de Groupon actie beland bij restaurant Kabul. Een vriendelijke buurvrouw (met paarse jas :)) heeft ons de weg gewezen, want het is jammer dat het restaurant net buiten het centrum zit.

Maar dat is dan ook het enigste minpunt. Wat hebben wij hier lekker gegeten, en een gezellige avond gehad. De bediening was keurig netjes. Het eten smaakte heerlijk, en de aankleding was ook geslaagd. Wie dus eens iets anders wilt eten dan het geijkte, moet echt eens hier naartoe gaan.

6. Jolanda

Eindcijfer 9,2 op schaal 1-10

Ik heb afgelopen donderdag met een vriendin bij Restaurant Kabul gegeten. Wij hadden een Groupon gekocht.

Omdat wij beiden van buiten Breda komen was de (gratis) parkeergelegenheid erg prettig. Het restaurant was goed te vinden, dit kwam ook omdat wij wisten dat we uit moesten kijken naar het rode zonnescherm.'

Onze verwachtingen waren hoog gespannen n.a.v. de recensies op eet.nu. Ook wij werden hartelijk ontvangen door de gastheer in dit prachtige restaurant.

Het eten was heerlijk en de service geweldig. Ik wilde kiezen voor de dagsoep (groentesoep), maar de gastheer raadde mij een ander gerechtje aan (worstjes met aubergine). Dit was heerlijk. Daarnaast stond dit gerechtje ook voor een hogere prijs op de kaart, dus het is absoluut niet zo dat het restaurant misbruik wil maken van de groupon door goedkoop eten aan te bieden.

Mijn vriendin heeft een koemelkallergie waar ook erg goed op ingespeeld werd. Alle gerechtjes werden keurig zonder koemelk geserveerd.

7. Johan

Eindcijfer 8,9 op schaal 1-10

Gisteren na een winkelavondje onze groupon hier gebruikt. Dit werkt inderdaad; anders hadden we dit restaurant omdat het net buiten het centrum ligt niet makkelijk gevonden.

Zonder al te veel verwachting binnengestapt, maar we werden zeer aangenaam verrast; vriendelijk ontvangen en...

vervolgens heerlijk van een echt andere keuken genoten.
    Kwaliteit van het eten was echt heel goed.

Wij gaan zeker een keer terugkomen.
    Een aanrader!!!

8. Joke Hoogendoorn

Eindcijfer 9,1 op schaal 1-10

Bijzonder restaurant en een geweldige culinaire ervaring. Het eten is puur, vers en bijzonder smakelijk. Heerlijk gekruid, beslist niet overdadig en voor iedere Nederlands georiënteerde smaak een prettige verrassing.
    De bediening is uitstekend. De klant is hier nog koning en je voelt je dan ook prettig verwend. Een aanrader voor iedereen die eens wat anders zoekt. Een restaurant om regelmatig terug te komen.

9. Sara

Klasse!
    Vriendelijk personeel, korte uitleg wanneer men de gerechten opdient.
    Tafels staat royaal uit elkaar, je kunt met gemak plaats nemen op je stoel zonder de achterbuur te vragen ruimte te maken.
    Lekker eten, wat anders dan het gebruikelijke. Niet te grote kaart.
    De hoeveelheid is voldoende.
    Zeker voor herhaling vatbaar.

10. s van erven

Eindcijfer 9,1 op schaal 1-10

Januari 2012 voor het eerst hier gegeten: een aanrader! Verrassend, heerlijk eten, hele goede uitleg door vriendelijke medewerkers/eigenaren, goede prijs/prestatie verhouding.

11. Miranda

Eindcijfer 8,4 op schaal 1-10

Erg genoten van het heerlijke eten en mooi opgemaakte borden. Een zekere aanrader!!!!

12. Lydie

Eindcijfer 9,4 op schaal 1-10

Zeker een aanrader! We wisten niet goed wat we konden verwachten, maar dit restaurant is ons erg goed bevallen.

De gerechten zijn met zorg bereid en opgemaakt, en erg goed van smaak. De bediening is netjes en correct, het restaurant is sfeervol en schoon.

Kortom, een geslaagde avond met lekker eten!

13. Pierre

Eindcijfer 9,5 op schaal 1-10

Vandaag heerlijk gegeten bij restaurant Kabul.

Wist eerst niet wat ik er van kon verwachten maar was aangenaam verrast door de geweldige smaak en de presentatie van het eten.
    Het personeel en de eigenaren zijn heel vriendelijk en nemen de tijd voor je.
    Zeker de moeite waard om eens lekker uit eten te gaan.

Wij gaan binnenkort zeker weer terug.

Schrijf een recensie

1. Zorg ervoor dat je recensie voldoet aan de recensieregels.

Restaurants in de buurt