- Adres
- Website
- www.restaurant-sakura.nl
- Verstuur een e-mail »
Omschrijving
Welkom bij Japans restaurant Sakura in Apeldoorn. Sakura is het Japanse woord voor kersenbloesem en tijdens het seizoen dat de bloemen van de sakura boom in bloei staan trekken Japanners er massaal op uit om samen met vrienden en familie temidden van de sakura te eten en te drinken.
Bij restaurant Sakura beleeft u de rijke Japanse culinaire traditie door aan de teppanyaki plaats te nemen of door te genieten van de ruime keuze aan vers gemaakte sushi. Het hoofdingredient van sushi bestaat uit rijst met daarbij vis, schaal- of schelpdieren, verschillende groenten of een combinatie van deze ingredienten. In Japan drinkt men vaak groene thee bij het nuttigen van de sushi waarbij de sushi op smaak wordt gebracht met soyasaus, wasabi en dunne plakjes ingemaakt gember. Onze sushi wordt uitsluitend bereid met dag verse producten zodat u het echte Japan proeft bij elk hapje!
Wilt u liever van dichtbij zien hoe de kok uw gerechten klaarmaakt? Dan is de teppanyaki wellicht iets voor u. Teppanyaki is een manier om producten op een pure, eerlijke manier klaar te maken. Het woord bestaat uit het Japanse teppan wat ijzeren plaat betekent en yaki wat bakken of klaarmaken impliceert. U en uw tafelgenoten nemen bij Japans restaurant Sakura plaats aan de teppanyaki tafel waar de chef voor uw neus zijn gerechten klaarmaakt.
Sakura is vooral een feest voor de zintuigen. Geniet van de sfeervolle authentieke Japanse omgeving en het schouwspel van de chef die bij u aan tafel de ingrediënten omtoveren in culinaire authentieke Japanse hapjes.
Kortom, kom eens langs bij Sakura om te genieten van een culinaire Japanse avond aan de teppanyaki of om kennis te maken met de heerlijke wereld die sushi heet!
- maa Gesloten
- Hotels in de buurt »
- Omgeving
- In het centrum
- Ambiance
- Hip, kindvriendelijk, luxe, zakelijk, gezellig, romantisch, klassiek en rustig
- Kinderen
- Vermaak, kinderstoel aanwezig en magnetron (voor kindervoeding)
- Toegankelijkheid
- Gastheer/vrouw: Man Hon Ho
- Sommelier: A.S. Berk
- Eigenaar: Ho
Dorothe
Wij hebben hier een zeer slechte ervaring opgedaan: gisteren vroeg gearriveerd en bij binnenkomst om half zeven direct gezegd dat we om 8 uur in het theater moesten zijn. Dat was geen enkel probleem, vertelde de vriendelijke bediening. Ook bij bestelling nogmaals herhaald. Desondanks was de kok om tien over half acht (ook na verschillende keren navraag door ons) niet verschenen. In de tussentijd genoot mijn vriendin van haar heerlijke sushi en sashimi, kwam de kok al wel koken voor onze disgenoten die een half uur na ons waren binnengekomen, en had ik wel een voorgerechtje op. De kok begon om kwart voor acht voor mij te koken maar dat was dus echt te laat. Om tien voor acht zijn wij vertrokken, er lag toen nog steeds niets op mijn bord, precies om acht uur in de schouwburg.... Wat een ontzettend slechte ervaring, dit heb ik nog nooit meegemaakt en wil ik nooit meer meemaken. Ik kom hier dus niet terug. Jammer, want eten zag er heerlijk uit en smaakte mijn vriendin erg goed. Bediening was uiterst beleefd maar kreeg geen vat op de kok. Bizar!