- Adres
- Fans
- Overnachten
- Hotels in de buurt »
- OV
Op loopafstand van NS en busstation.
- Omgeving
- In het centrum
- Ambiance
- Budget, romantisch, huiselijk, gezellig en nostalgisch
- Voorzieningen
- Personeel
- Chef: Maarten Baars
- Eigenaar: Robert Ebels en Björn Ingenbleek
39 recensies voor Bistro De 13 Balcken
Het eindcijfer is 9.1. (Minimum: 1, Maximum: 10)
- Eten / drinken
9,1
- Sfeer
8,9
- Service
9,2
- Prijs / kwaliteit
Maarten
Lekker gegeten maar naar mijn idee toch voor enigszins forse prijs. Ambiance, aankleding erg sfeervol. Bediening erg correct. Mag van mij iets minder stijf maar dat kan voor een ieder anders zijn.
Varkenshaas lekker mals, zelfgemaakte satesaus vrij algemeen. Maïskip lekker mals, valt van het bot. Al met al geen tegenvaller.- Eten / drinken 8
7,7 op schaal 1-10
Paters
Bij binnenkomst hebben wij ons gelijk welkom gevoeld. Een super avond gehad met als toppunt tekst en uitleg over wijn en spijs. We hebben mogen genieten van hele mooie wijnen en super lekker eten.
Als wij toekomstige gasten iets mogen aanraden vanuit het Limburgse die richting Alkmaar gaan zal het zeker de 13 Balcken zijn.
Super om te ervaren dat iemand zo gepassioneerd en correct met zijn vak omgaat.
Klazien
We hebben een heerlijke avond gehad, vis van het dagmenu was super. Lekker wijntje erbij. Het nagerecht was ook heel lekker van smaak, koffie toe, het was top.
D. de Kruyff
Samen met mijn vrouw heerlijk gegeten in dit leuke restaurant. Zeer smaakvolle gerechten met verrassende elementen en heerlijke wijnen. Wat ons vooral op viel was dat we ons echt als gast en zeer welkom behandeld voelden, dat zie je niet veel meer. De prijs/kwaliteit verhouding is super! Wat ons betreft echt een aanrader!
F. Groustra
Een restaurant met internationale allure; fantastisch eten, mooie porties, lekkere wijn, prettig vriendelijke bediening en een leuke sfeer, je kunt een gesprek voeren zonder boven lawaai uit te moeten roepen - kortom - een heerlijke avond!
9,6 op schaal 1-10
Wim
Of het kwam dat we zo vroeg waren of dat het altijd zo gaat in dit restaurant, we hebben van elke minuut genoten. Het eten is echt met zorg bereid en heeft in elke gang wel aantal smaakjes die je niet meteen verwacht maar bij elkaar ervoor zorgen dat er een kundig aandacht voor detail is. De bediening is plezierig en kundig, van een uitleg over de amuse tot het attent bijschenken van water en wijn, met een juiste balans tussen aandacht en afstand. We hadden als hoofdgerecht de doradefilet (vis van de dag) en sliptongetjes en als wijn de Cape Ridge (huiswijn). Ambiance, aandacht en kwaliteit van het eten tot en met de koffie: zeer van harte aanbevolen.
Meta de jonge
Het was top, lekkere wijn, lekker eten en een mooi sfeervol restaurant.
Simon & Angelique
Willekeurig een restaurant gezocht in Alkmaar en deze gekozen. Achteraf gezien een prima keuze. Keurige bediening met veel persoonlijke aandacht, leuk oud pand maar zeker ook niet onbelangrijk heerlijk eten. Carpaccio, zalm en dessert... Alles was goed op smaak en we hebben dus heerlijk gegeten. Aanrader !
9,9 op schaal 1-10
Loes Schipper
Gezellige bistro waar je lekker kan eten met aangegeven wijntips! Leuke sfeer!
- Eten / drinken 7
7,2 op schaal 1-10
Yvonne
Gisteravond heerlijk gegeten. De prijs/kwaliteit verhouding is perfect. Je gaat met een voldaan gevoel naar huis! De wijnen ook zeer passend bij het eten. Wij komen zeker nog eens terug!
Céline
Echt ontzettend lekker gegeten, ik heb zelfs om het recept van de carpaccio gevraagd (per ongeluk het briefje laten liggen, maar ik heb het onthouden). Zo lekker heb ik die nog nooit gehad!
Service was top en de wijn was ook heerlijk.
Absoluut een aanrader!
Leo van Zitteren
Geweldig gegeten in dit kleine sfeervolle restaurant. Leuke bediening en een overheerlijke wijn gekregen. En als toetje nog een port waarvan ik nog aan het nagenieten ben.
Stalman
Lekker ontspannen gegeten, goede service. Leuk een hapje vooraf van de zaak, en chocola bij de koffie. Echt de kers op de taart. De prijs is echt goed voor zoveel service, is echt voor herhaling vatbaar.
Jeroen verkerk
Zaterdagavond hebben wij een overheerlijke avond gehad in Restaurant de dertien balcken.
De sfeer was heerlijk rustig en gemoedelijk
De kwaliteit en de zorg van de bereide maaltijden waren top!
Alsmede de bediening, zeer correct.
De amuse was een verrassing en zeer smaakvol,eveneens de huiswijn(zuid Afrikaans)
Als voorgerecht :gegrilde tomatensoep/carpaccio .
Als hoofd gerecht :vis v/d markt(zalm) / entrecote
Als dessert huisgemaakte :vanille ijs / pannacota van witte chocolade met bosvruchten mousse!Ons zien ze zeker nog een keer terug!
8,1 op schaal 1-10
Wijngaarden
We hebben genoten van een smaakvol voorgerecht en een lekker hoofdgerecht.
Jammer genoeg overheerste de fritelucht in het restaurant wat de smaak en onze kleding niet ten goede kwam.
We hebben de eigenaar hierop geattandeerd maar dat schoot hem in het verkeerde keelgat. Wij zullen hier niet meer terugkomen en dez negatieve ervaring aan onze vrienden en kennissen kenbaar maken.
Jammer de avond had veel plezieriger kunnen eindigen.
6 oktober 2012- Eten / drinken 8
7,4 op schaal 1-10
Ellen
Goed gegeten bij de 13 Balcken in Alkmaar. Prijs -kwaliteit is goed en de producten zijn vers!
Correct en behulpzaam personeel, een aanrader dus!
Wat ik jammer vond is dat de wijnkaart erg summier is en dat er gekozen is voor Zuid-Afrikaanse wijnen, die trouwens wel erg goed zijn! Misschien een tip om er wat "wijnlanden" erbij te nemen!- Eten / drinken 9
Arno
Vanavond hier gegeten met mijn vriendin. Het eten was uitstekend, zeer vriendelijk personeel. De service was prima.
Zeker aan te raden en voor herhaling vatbaar. Helaas wat ver uit de buurt voor ons, anders waren we hier zeker vaker naartoe gegaan.
Rob en Trudy van den Kamer, Amersfoort
Weleens gekeken naar het programma "herrie in de keuken" van top-kok Herman den Blijker?
Die hoeft in de 13 balcken niet langs te komen. De kaart is klein maar evenwichtig; de maaltijden zijn met zorg bereid en van kwaliteit. Smakenpallet is uitstekend en het is geen "circus" op je bord. Drankenkaart is uitstekend.
Nu denk je dat dit een duur en chique gebeuren is?
Nee, het is leuk en ongedwongen en zeker niet te duur.Kortom: een absolute aanrader!!!
mirjam engelen
Was heerlijk eten, bediening prettig en gezellig. Sfeer heerlijk rustig.
8,7 op schaal 1-10
Marieke
Verfijnde smaken. Goede sfeer en vriendelijke ober. Een aanrader!
9,1 op schaal 1-10
Jim
Heb er altijd een beetje twijfels over de recensies die mensen geven over een restaurant omdat je nooit weet wie ze schrijven. Maar bij dit restaurant geloof ik alle positieve recensies want wat hebben wij lekker gegeten. Heerlijke gerechten die er ook nog is prachtig uitzagen. En ook niet onbelangrijk een erg vriendelijke bediening.
Anne
Heerlijk gegeten echt gesmuld, zeer gezellige sfeer en vriendelijke gastheer.
En niet onbelangrijk lekkere biertjes van de tap .
Hier komen we zeker terug !- Eten / drinken 10
D
Gisteren samen met mijn vriendin voor het eerst hier gegeten. Wij werden verrast en hebben een leuke avond gehad! Het eten was heerlijk, vooraf carpaccio en een proeverij, erg lekker! Als hoofdgerecht de biefstuk met pepersaus en ik de dagverse zalm, perfect! Het eten, de service en de sfeer was top. Hier gaan wij zeker nog een keer eten.
Tessa en Matthieu
Ondanks dat we regelmatig uit eten gaan, is het toch weer gelukt om een restaurantje te vinden waar we positief verrast werden door de goede menukaart, uitermate vriendelijke gastheer, goede prijs-kwaliteit verhouding van eten en drinken, presentatie en sfeer.
De rode Zuid-Afrikaanse huiswijn was heerlijk soepel en er stonden nog meer prima wijnen op t menu waarmee de inkoper blijkbaar vinoloog van t jaar geworden is! Leuk dat we een amuse kregen als smaakopwekker. Het hoofdgerecht de varkenshaas had een heerlijke zoete pepersaus en hoofdgerecht vis van de markt was kabeljauw op de huid gebakken, ook erg lekker. Prima porties en lekkere bijgerechten. Nagerecht was ook smullen.
We komen graag en zeker nog eens terug!- Eten / drinken 9
Rosalie
Erg lekker gegeten hier, leuke sfeer en goede service, zeker een aanrader!!
9,1 op schaal 1-10
Brabanders
Het was voor ons even zoeken afgelopen donderdag ,maar eenmaal aangekomen zijn we echt verwend :-)
Proeverijen, loempiaatjes, biefstuk, varkenhaas en de saté waren heerlijk, had je mes bijna niet nodig...Als afsluiter een Irish coffee die zich hier ook voor uit mag geven. Als we in de buurt zijn komen we zeker en vast terug, we weten 't nu rechtstreeks te vinden. Groetjes uit Brabant- Eten / drinken 9
Fam Verhagen, Tilburg
Op de vooravond van de "halve van Egmond" hier heerlijk gegeten. Vanaf de amuse vooraf tot en met de koffie na heerlijk genoten. Alle bestelde gerechten waren met aandacht klaargemaakt ikzelf had het runderstoofpotje: verrukkelijk, mijn man had de "vis van de markt" met spaghetti (hardlopers kost). Onze zoon de varkenshaas pepersaus, en onze logé had (inderdaad) de "beste saté van Alkmaar"
We komen hier zeker nog eens een keer terug.- Eten / drinken 9
9,5 op schaal 1-10
R de Jong
Op een heel rustige zaterdag (3 dec 2011) hebben we hier echt heerlijk gegeten. Goede ontvangst en persoonlijke aandacht.
Vooraf kregen we een amuse van het huis. Die 'starter' legde de lat hoog voor wat er nog moest komen, maar dat bleek geen probleem: zowel de door ons gekozen voorgerechten (rundercarpaccio + gevulde portabella's) als de hoofdgerechten (parelhoen met gecarameliseerde zuurkool + vis van de markt) waren voortreffelijk! Niet alleen qua smaak maar ook nog eens prachtig gepresenteerd.
Tevens complimenten voor de wijninkoper: van de Zuidafrikaanse wijn was elke slok weer een klein feestje.
De nagerechten (creme brulee + ijs van Laan); opnieuw helemaal top.
Wij willen dit restaurant daarom aan iedereen aanbevelen, op een voorwaarde: laat nog een plaatsje vrij, want we komen zeker een keer terug!- Eten / drinken 9
Jeanine Luybé
Echt prima restaurant en prettige bediening met kennis van zaken.
Aandachtspuntje: je rook de frituur uit de keuken.- Eten / drinken 8
8 op schaal 1-10
Bart
Zeer lekker gegeten, goede bediening en zeer sfeervol ingericht. Verrassende kaart. De slibtong was uitstekend en de geitenkaasbavarois een echte aanrader! Natuurlijk is een Brugse Zot van de tap ook heerlijk. Prijs-kwaliteit: uitstekend. Een echte aanrader!
Cisca
Vanwege de goede recensies hadden we besloten om eens in deze bistro te dineren.
Het is ons uitstekend bevallen. Zowel het voorgerecht als het hoofdgerecht waren heel goed en zéér smaakvol. Ook de afrikaanse wijnen waren van goede kwaliteit en pasten uitstekend bij de gerechten. De bediening was heel accuraat en zeer klantvriendelijk.
De prijs-kwaliteitverhouding is van een bijzonder hoog niveau.
Ze zullen ons nog vaak terugzien.Zéér aan te raden voor zowel jong als oud.
Cher
We waren een weekje in Alkmaar en op 15 september ontzettend heerlijk gegeten in bistro "De 13 Balcken".
Het eindcijfer dat wij geven zegt genoeg.
Een absolute aanrader!- Eten / drinken 10
Jack
Leuke tent waar je voor een mooi bedrag lekker kunt eten!
Siegfried
Wat een ontzettend leuke bistro! Hele open sfeer, mede doordat de keuken helemaal open is. 13 Balcken heeft een kleine, maar volledige kaart, een goed assortiment wijnen en zelfs twee goede Belgische bieren van de tap.
Wij hebben er erg lekker gegeten voor een mooie prijs en gaan zeker nog eens terug. Een absolute aanrader!
B. Rigdan
Van de week hier gegeten. Het was een heerlijke avond! Prima gerechten voor een eerlijke prijs, en we hadden een mooie fles Zuid Afrikaanse wijn erbij. Behalve de bediening was de rekening ook vriendelijk. Al met al een aanrader!
8,4 op schaal 1-10
Jos de Jong
Wij hebben er nu al een paar keer gegeten maar het blijft ons verrassen! De bediening is zeer gastvrij, daar kan menig restaurant een voorbeeld aan nemen en de prijs-kwaliteits verhouding van het eten is buitengewoon goed!
De 13 Balcken is zeker een aanrader voor jong en oud.
harry van de kuijt
Al een aantal malen gedineerd in deze gezellige bistro.
Bediening snel en accuraat, geinteresseeerd maar toch voldoende distantie.
Gerechten verzorgd en zeer smakelijk.
Een aanrader!
pedor
Ik heb een heerlijk stoofpotje gegeten bij jullie, heerlijk was het. Kom snel weer langs.
Restaurants in de buurt
160m · Alkmaar · Tapas